Alapozók és púderek zsíros bőrre

Íme néhány alapozó amik nálunk is könnyen beszerezhetőek és az áruk is nagyon kedvező. Ideálisak azoknak akik zsírosodásra hajlamos bőrrel küszködnek, vagy éppen kevert bőrtípusuk van.
Nyáron ezek különösen nagy bosszúságot okoznak, ezért fontos hogy a megfelelő alapozót használjuk. A legoptimálisabb hatás eléréséhez pedig mindenképpen szerezzetek be egy jó arctisztító csomagot és egy mattító arckrémet is.


Én ezt a krémet használom nyáron. Az ára szerintem nagyon kedvező és szuperül mattít. Szép simává teszi a bőrt, a hatása kicsit primer szerű.

for oily skin


Rimmel matte foundation
£9.95 - nelly.com

L Oréal Paris makeup
£19 - nelly.com

Face powder
$2.69 - drugstore.com

L Oréal Paris matte foundation
£18 - nelly.com

Rimmel face powder
$5.49 - drugstore.com

Makeup
$9.50 - nyxcosmetics.com

Maybelline matte makeup
$9.49 - walgreens.com

Rimmel London concealer
$6.19 - asos.com

Maybelline makeup
femalefirst.co.uk

Beauty product
catrice.eu

Max Factor
allegro.pl

essence clear & matt
girlscene.nl



Itt vannak az alapozók és púderek. Vegyes bőrre szerintem a folyékony, mattító hatású alapozók a legjobbak egy jó púderrel kombinálva. Zsíros bőrre a hab állagú és púder termékek a legjobbak, utóbbi mellé nem is kell púder. Vegyes bőrre szintén jó megoldás lehet, ha két alapozót használsz. A zsírosodásra hajlamos részeken egy mattítót, az arcod többi részén pedig egy normál vagy száraz bőrre valót. Nekem ez a verzió jött be.
A legtermészetesebb hatás érdekében szánj elég időt a megfelelő árnyalat megtalálására és az eldolgozásra.

Pattanásos bőr esetében azt ajánlom, hogy minden felvitel előtt alaposan mosd meg a kezed, vagy ha szivaccsal, ecsettel dolgozol akkor minden használat után mosd át az eszközt. Valamint ha hazaértél akkor azonnal tisztítsd meg a bőröd, és kezeld a pattanásokat.

Ti milyen bőrtípushoz tartoztok? Van kedvenc alapozótok?

Megjegyzések

  1. Nagyon nagyon szépen köszönöm ezt a bejegyzést. Délután megyek a városba, szerintem veszek is alapozót. Olyan 1500 alatt melyikek vannak? :)
    Üdv.
    Móni

    VálaszTörlés
  2. Ez a cikk most jól is jött. ^▽^ Sokan ajánlottak már alapozókat, de valahogy egyik sem vált be igazán. Az arctisztító szettért is nagyon köszi, személy szerint én a Garnier termékeit használom már jó pár éve. Nekem az vált be.~

    VálaszTörlés
  3. Nekem is jól jött ez a bejegyzés, mert kissé zsíros a bőröm... :-)
    Üdv, Bia

    VálaszTörlés
  4. Nekem kombinált bőröm van, és éppen most vagyok leszokóban az alapozóról, mert márkára való tekintet nélkül kipattogott tőle a bőröm. A BB krém mintáért pedig még mindig nem sikerült elmennem.
    Tegnap beszélgettem az egyik kolléganőmmel, ő a Terra Naturi termékekre esküszik. Majd ha lesz egy kis időm, megnézem ők közelebbről.

    VálaszTörlés
  5. Lányok röhögjetek ki,de arclemosáshoz én a kisfiam gyógyszertári fürdetőt használom.Nekem ez most nagyon bevált.Nekem egyébként kevert bőr típusba tartozom.Mivel az orrom nagyon tele van mitesszerrel ezért az Alverde iszapos arclemosót használom,és a Ziaja zöld csomagos arckrémjét.Alapozót ilyenkor nem szeretek használni,csak ha olyan helyre kell menni.

    VálaszTörlés
  6. Szia! Én eddig Maybelline Affintone-t használtam, de most vettem egy Miss Sporty-t, azt próbálgatom. A színe miatt szeretem.
    Üdv

    VálaszTörlés
  7. Úúú ez poszt jól jött most kergetek újat, de lehet marad a régi.
    Hát nekem anno a kozmetikus mondta, h zsíros is, vízhiányos is, meg pattanásos is, úgy, én rendesen meg vagyok áldva ! :D

    VálaszTörlés
  8. Sajnos kevert a bőröm, így nekem az arctisztítás a lényeg. Próbáltam már több terméket is. Most Alverde körömvirágos arclemosóját használom. Mellé L'oreal Triple Active tonik és arckrém. Ha az Alverde bejön lehet, hogy mindent abból veszek majd. Púdert Miss Sporti So mat clear-t használok. Sajna alig van és nem kapok sehol. Alapozóból Manhattan használtam, abból is mattítót. Igaz alapozót rég nem használok.

    VálaszTörlés
  9. Kombinált bőröm van, de bevallom, nem sűrűn használok alapozót. Jelenleg egy hab állagú essence alapozóm van.

    VálaszTörlés
  10. kedvenc alapozom egy essence :) eléggé meg vagyok vele elégedve

    VálaszTörlés
  11. ez nekem jól jött, nekem egy essences szinezet hidratálóm van, de helyette ezekből fogok választani valamit, és ez az alverde krém is jól handzik.. :)

    VálaszTörlés
  12. ha vennék alapozót essencét vennék:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)