Alapozók vegyes bőrre

Talán erre a kategóriára a legnehezebb megtalálni a megfelelő alapozót. Először is vegyük sorra milyen problémákat értünk vegyes bőr alatt.
  • Ha pl. nem egyenletes a bőrtónus. Pl. a homlokodon tökéletesen illeszkedik az alapozó, de az arcod többé részén nem. Sárgás, vagy nem szívódik be, stb...
  • Piros arc. Igen, van akit ez zavar. 
  • Ha az arcod bizonyos részei hajlamosak a kifényesedésre, zsírosodásra. 
Az első esetben fontos egy jó primer kiválasztása. Ezzel egységessé teheted a bőrfelületed. Itt láthattok három nálunk is elérhető és viszonylag olcsó primert.



A második esetben érdemes beruházni egy pirosság elleni krémre. A legtöbb márka már gyárt ilyet, én a lenti szérumot ajánlom, erről már sok jót olvastam.

A harmadik probléma esetében érdemes beszerezni egy mattító krémet amit csak a problémás bőrfelületen használsz.




Most pedig jöjjön néhány alapozó, púder és korrektor amik passzolnak ehhez a bőrtípushoz.


normal skin



Az első két probléma esetében olyan alapozót keress ami illeszkedik a bőrtónusodhoz. Általában ezekre valamilyen verzióban ráírják hogy 'skin match". Mindenképpen folyékony alapozót ajánlanék, mivel ezeket a legkönnyebb eldolgozni a bőrben. A korrektorok közül a krémes vagy folyékony állagúak válhatnak be. Ezekhez a termékekhez érdemes púdert is használni. A legjobb ha egy márkán belül vásárolsz, hiszen így a legnagyobb eséllyel találsz ugyanolyan árnyalatot mint az alapozó. Ha nem szereted a púdereket, de hosszan tartó sminket szeretnél neked találták ki az átlátszó púdereket.

Ha kombinált a bőröd, tehát vannak részek amelyek zsírosodásra hajlamosak, de máshol száraz vagy normál a bőröd, érdemes két alapozót használni. Egyet a normál vagy száraz részekre és egyet a zsírosabb területekre. Ezzel kapcsolatban is azt tudom tanácsolni hogy próbálj meg egy márkánál maradni, hiszen így nagyobb eséllyel találsz azonos árnyalatú alapozót mindkét típusból.
Ha egy alapozót szeretnél használni, akkor mindenképpen szerezz be hozzá egy jó púdert. A problémamentes részekre ebből csak egészen kevés kerüljön, a legjobb ha ecsettel dolgozol. A zsírosodásra hajalmos területekre szivaccsal vidd fel a púdert. De soha ne simogató mozdulatokkal, hanem finoman belenyomkodva a bőrbe. Szintén jól jöhetnek a mattító papírlapocskák, amik szinte minden drogériában elérhetők már. Ezekkel a nap folyamán eltüntetheted a zsírt az arcodról.

Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést is. Ha bárkinek kérdése van a témával kapcsolatban, akkor itt felteheti, ha tudok akkor segítek. :)

Megjegyzések

  1. Nekem hasznos volt! :-)
    Bia

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jól összeszedted a termékeket :) tényleg nagyon hasznos volt

    VálaszTörlés
  3. Nekem zsíros bőrtípusom van, és azt hallottam, erre a hab állagú alapozók a jók. Először az Avon Magix kasmírpuhaságú alapozóját használtam, most viszont már az Essence hab állagú alapozója a favorit. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon hasznos bejegyzés, köszönöm :)

    VálaszTörlés
  5. Mattító papírlapocskák? Még nem is hallottam róluk.

    VálaszTörlés
  6. Hasznos kis bejegyzést lett az már biztos ! :)

    VálaszTörlés
  7. Nem használok alapozót, gondolom ez elég meglepő :D Ettől függetlenül a Nivea Control shin-ra már régóta fenem a fogam, csak soknak tartom az árát :S Lehet inkább az Essence-t fogom kipróbálni, bár még azzal nem találkoztam :D

    VálaszTörlés
  8. Nagyon hasznos bejegyzés lett:)

    VálaszTörlés
  9. számomra nem igazán volt hasznos mert nem nagyon használok alapozót de attól még jól össze szedted :)

    VálaszTörlés
  10. Nekem sajnos zsíros a bőröm. :(

    VálaszTörlés
  11. hasznos poszt de én nem használok alapozót, mert szép tiszta a bőröm, csak bronzosítót szoktam:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)