Holiday Edition 2012 3. rész - Tengerpart

Ezúttal egy tíznapos tengerparti nyaralásra pakoltam tele a képzeletbeli bőröndünket. :) Nézzük mi került bele.


beach

Természetesen az olyan alapvető dolgokat, mint fehérnemű, egy blézer vagy kabát nem számoltam bele, de ezek maguktól értetődőek. Érdemes egy pót-fürdőruhát is csomagolni. Most pedig nézzük milyen szetteket lehet kihozni ebből a ruhatárból. ;)
beach

A bal oldali szett kényelmes viselet az utazáshoz. Ha csak nem autóval utazol, mindenképpen ilyen szettet válassz. A vonaton és a repülőn van légkondi, ráadásul a le-felszállásnál jobb egy ilyen szett mint egy magassarkú szoknyával. ;) A jobb oldali összeállítás pedig a strandszetted lehet. A nyakláncot természetesen vedd le ha bemész a vízbe, de a fotókon jól mutat. :)
beach

A bal oldali szettben beülhetsz egy koktélra, vagy egy kellemes tengerparti vacsorára. A jobb oldali változatban pedig kényelmesen vásárolgathatsz.
beach

Az első szettben sétálhatsz egyet a parton, vagy látogathatsz állatkertet, vidámparkot vagy egyéb nevezetességeket. A másik összeállításban mehetsz olyan helyekre, ahol nem illik túl sokat mutatni magadból. Pl. templom, kolostor, múzeum, stb.
beach

A bal oldali szettben mehetsz ebédelni, vacsorázni de fényképezkedhetsz is benne. A másik változat egy laza kényelmes verzió. Ez tökéletes egy jó kis piacozáshoz. A keleti kultúrákban és a balkán országokban jobb ha nem mutatsz magadból sokat az utcán. ;)
beach

Az első szettben mehetsz bulizni, míg a másodikban jöhet még egy kis shoppingolás, vagy hajókirándulás, esetleg egy esti tábortűz a parton. :)
beach

Az első verzióban mehetsz ebédelni is vagy a modern belváros forgatagába is belevetheted magad. Aztán estére egy kis kiegészítőcsere és kezdődhet a buli. ;)
beach

  • Ha tengerpartra mész nyaralni fontos hogy extra ápolást biztosíts a bőrödnek és a hajadnak is. A megszokott arctisztító szettedet semmiképpen ne hagyd abba, de csomagolj magadnak egy extra hidratáló éjszakai krémet. Napozáshoz a legmagasabb faktorú naptejet használd és ne tedd ki magad közvetlen napfénynek 10-15 óra között. Szabadidős tevékenységekhez elég egy 20-30 faktoros naptej, de indulás előtt legalább fél órával kend be magad. 
  • Érdemes beszerezni egy utazáshoz tervezett ecsetkészletet is, hiszen ezeket otthon is használhatod a későbbiekben.  Elvégre ha nem te vagy Michelle Phan akkor nincs szükséges 100darabos ecsetkészletre. 
  • Egy jó mattító arckrém és egy fényvédős ajakápoló jól fog jönni a melegben. 
  • A tengervíz nem a legjobb barátja a hajnak, ezért vigyél magaddal extra ápoló sampont, balzsamot és egy olyan terméket is amit nem kell kiöblíteni. 
  • Alapozóból válassz olyat, ami jól bírja a meleget és ami matt hatást biztosít egész napon át. 
  • Egy ilyen korrektorpaletta tökéletes választás, mert ha egy kicsit lebarnult az arcod, a sima korrektorod már lehet hogy túl világos a bőrödhöz. A rózsaszín pedig segít eltüntetni a sötét karikákat, a zölddel pedig a piros pattanásokat rejtheted el. 
  • Egy jó púder, ami nem tömíti el a pórusokat és antibakteriális igazi must-have nyaralásra. 
  • Pirosítóból válassz egy kicsit bronzosabb változatot nyárra. Egy szép csillámos púderrel pedig kiemelheted a lebarnult válladat is. 
  • Egy nedves törlőkendő még a legnagyobb forróságban is felüdülés. 
  • Egy szemhéjpúderalapozó még a legnagyobb melegben is a helyén tartja a sminked. A NYX fehér jumbo ceruzája különösen kiemeli a szemhéjpúderek színét. 
  • Nyaraláskor is ügyelj a szemöldököd szép ívére. Egy kis csipesszel szabadulj meg a nem kívánatos szálaktól és szemöldökceruzával hangsúlyozd az ívét. 
  • Nyaralásra érdemes mindenből tartósabbat venni. Egy jó szemceruza, egy vízálló spirál és egy lerobbanthatatlan zselés tus remek választás. 
  • Idén nagyon menők a színes tusok, ha nincs kedves szemhéjpúdert viselni, ezzel is készíthetsz egzotikus sminket. 
  • Mono szemhéjpúdereket tucatjával csomagolni, vagy 88 színű palettát utaztatni nem túl praktikus. Válassz 1-2 kisebb palettát amikben pont a szettjeidhez passzoló árnyalatok vannak. Azért egy különlegesebb mono szemhéjpúder belefér a neszesszeredbe. ;) 
  • Szájfényből vigyél magaddal egy világos színt és egy sötétebb árnyaltot, ami remekül mutat a lebarnult bőröd mellett. 
  • Ne csomagolj 20 darab lakkot, de azért ügyelj rá hogy a nyaralás alatt is szépek legyenek a körmeid. 2-3 szín bőven elég. 
  • Tusfürdőből, testápolóból, fogkrémből, dezodorból, hajlakkból, körömlakklemosóból és kézkrémből válassz mini verziót. Ha nem tudsz meglenni a hajvasalód és a hajszárítód nélkül, akkor ezekből is vásárolhatsz minit. Ezek jó befektetések hidd el, hiszen a későbbiekben is használhatod őket utazáshoz. 
Amit még mindenképpen csomagolj:
  • Aspirin, lázcsillapító, fertőtlenítő gél, rovarriasztó, csípéseket kezelő gél. 
Amikre érdemes odafigyelni:
  • Ne igyál a helyi vízből. Ha étteremben szénsavmentes vizet kérsz, csak olyat fogadj el amit palackból öntenek. 
  • Az utcai büféseket általában ismerik a helyi szállodákban. Kérdezd meg hol érdemes falatozni. 
  • Semmiképpen ne csináltass tetoválást vagy piercinget a bazárokban. 
  • Ne vásárolj hamisított termékeket (óra, táska, parfüm). Amit piacon árulnak semmiképpen nem lehet eredeti, hiába is bizonygatja az árus. Ha pedig mégis az, akkor nyilván lopott és akkor te is bajba kerülhetsz. 
  • Na add oda a papírjaidat és az útleveledet senkinek. 
  • Mindenképpen tájékozódj a helyi kultúráról és szokásokról indulás előtt. Vannak olyat helyek, ahol az üzletekben nem szabad megtapogatni a ruhákat, máshol alkudozás nélkül nem illik vásárolni. Sokkal kényelmesebben érzed majd magad, ha tisztában vagy az ilyen dolgokkal. ;) 
Remélem tetszett a bejegyzés és hasznosnak találjátok. Készültök idén tengerpartra?  Ha nem, akkor voltatok már valahol? Hova mennétek szívesen? :)

Megjegyzések

  1. Most elgondolkodtam azért ezen a listán, meg a ruhákon, meg a sminkcuccokon is, bevallom.

    Tengerpartra megyünk nyaralni, két hétre. Blézert eszembe nem jutna vinni :D Igazából csak egy vágyam van: első héten háton feküdni, második héten meg hason a parton, és olvasni, meg nem törődni semmivel. Éppen ezért (sem) akarok túlzásba esni ruha téren. Maxiruhát, ami jól állt volna/tetszett volna, nem találtam, szóval maradnak a vékony hosszú nacik, meg a felsők. Magastalpút/sarkút sem fogok vinni szerintem. Egy papucs, egy dorkó, strandpapucs, és hellóka :D Két táska (egy túlélő az utazáshoz, egy kisebb a városnézéshez), és szerintem ennyi.
    Biztonságból viszek egy farmert, meg kardigánt, ha hideg lenne/esne az eső.
    Sminkcuccok közül: holnap megyek végre a BB krémért, a Lushba beugrom samponért és balzsamért. Szempillaspirál, egy krémes pirosító-ready for boarding-, meg egy hármas paletta, és hidd el, hogy még ezekre sem fogok ránézni :D

    VálaszTörlés
  2. N. szerintem mindenki másképp képzeli el a nyaralást. Ha énnekem lenne rá lehetöségem hogy tengerpartra menjek biztosan szuperül akarnék kinézni.
    Szerintem szuper lett ez az összeállítás is mint a többi, nagyon hasznosak a tippek is meg minden.

    Egyépként imádom az ecsetet, a lakkot és a szemceruzát is. Nagy becsben vannak tartva. :)

    Üdv.
    Móni

    VálaszTörlés
  3. Idén nem, 2 éve voltam Horvátországba és szeretnék eljutni Görögbe is !

    VálaszTörlés
  4. Igen, Mallorcára megyek...
    Bár én Görögországba mennék szívesen. De az boldogít, hogy tavaly, meg tavaly előtt, meg azelőtt, meg azelőtt, meg azalőtt, stb. ott voltam. :D :P

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszenek a szettek, imádom a kék és a menta színt :)
    Sajnos tengerpartra nem, maradok a Balatonnál :)

    VálaszTörlés
  6. Én még nem voltam tengerparton, de azt tudom, hogy sminkcuccot nem vinnék, max egy szemöldök ceruzát. Melegbe amúgy se sminkelek. Ja, az ajakápoló alap, szájfény esetleg :)

    VálaszTörlés
  7. Örülök ha édesanyámékhoz eljutok,már nagyon honvágyam van.

    VálaszTörlés
  8. Még nem voltam tengerparton, sajnos a távoli jövőben sem biztos, h megyek.

    VálaszTörlés
  9. Még sajnos én se voltam tengerparton, és nem tudom, hogy mikor fogok eljutni :/

    VálaszTörlés
  10. Nagyon hasznosak a tanácsaid!
    Sajnálom, hogy idén nem jutunk el ilyen helyre, de legszívesebben most Spanyol-, Görög- vagy Olaszországba mennék. Mindegy, csak mediterrán legyen :)
    bár Horvátország se lenne rossz még egyszer :)

    VálaszTörlés
  11. a 6. kivételvével mindegyiket felvenném

    VálaszTörlés
  12. hasznos poszt ez is, mind a többi, az első 2 kép tetszik, a többi nem annyira!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)