2012-2013 Ősz-Tél trendek: A hazai üzletek kínálata

Ahogy ígértem meghoztam a trend-áttekintés következő részét, ezúttal részletesebb, e legjobbakat kiemelve és ami a legfontosabb: a nálunk is kapható márkák kínálatával. Szóval ha megtetszik valami csak katt a képre és megtalálod a márkáját, sok esetben az árát is.
Az ékszerekről és a kabátokról lesz majd külön-külön is egy bejegyzés.


Peplum és társai

peplum&bodycon



Visszatér a 80-as évek divatja. Remek viselet elegáns alkalomra, irodába, iskolai ünnepélyre.
Kinek áll jól: Ha széles a csípőd és/vagy vastag a combod, akkor a peplumot inkább hanyagold. Egyébként mindenkinek jól áll, csak ne sajnáld az időt a tökéletes darab megtalálására. A szűk ruhák remekül formázzák az alakot, szóval ha van egy kis felesleg rajtad, húzz alá egy alakformáló fehérneműt és úgy festesz majd benne mint J.Lo! ;)


Cica-mica

kitty cats



Hódítanak a leopárd, ocelot és tigrismintás holmik. Minden formában és stílusban fellelhetők. Akár sportos pólókon, edzőcipőkön, öveken, vagy cicanadrágokon. Ha nem szeretnél sokat költeni, akkor szerezz be egy sálat, vagy valami ékszert és máris trendi leszel. ;)
Kinek áll jól: Lényegében mindenkinek, csak találd meg az alakodhoz illő szabásvonalat és a minta méretére is figyelj.


Tüskéske

spiked&studded



Talán még sohasem voltak ilyen divatosak a szegecses holmik mint ebben a szezonban. A kiegészítőkről lassan átkúsztak a ruhákra és az ékszerekre is. A cipők és táskák hemzsegnek tőlük. Én személy szerint imádom a szegecses dolgokat. :)
Kinek áll jól: Ha nem érzed magadénak a trendet, akkor ne erőltesd. Ha tetszik, akkor is csak 1-1 darabot viselj egyidejűleg és figyelj a ruhadarabok-kiegészítők összhangjára is. Kezd az alapoktól! 1 szegecses öv vagy ékszer könnyebben beépíthető a ruhatáradba, mint pl. egy kabát vagy cipő vagy táska. Ha már sikerült magadévá tenni a trendet, akkor jöhet a többi gyönyörűség, amiket te magad is elkészíthetsz.


Kukuccs!

lace



Hódítanak az egyébként visszafogott szabású, de tüll és csipke elemekkel kombinált darabok. Nagyon rafinált kis trend. Egy szexi csipkén átsejlő váll szerintem sokkal dögösebb mint e köldökig érő dekoltázs.
Kinek áll jól: Természetesen mindenkinek, csak ügyelj rá hogy testszínű vagy pánt nélküli melltartót viselj hozzájuk. Illetve ha van rajtad egy kis felesleg, koncentrálj az előnyös részeidre (kar/dekoltázs) mert a csipkén átsejlő háj továbbra sem szexi.


Platform sneaker

wedge sneakers



Nagyon divatosak a magasított sarkú sneakerek. A sneaker olyan edzőcipőt jelent, amit nem edzésre, hanem utcai viseletre terveztek és magasított a szára.
Kinek áll jól: Nagyon jól fog állni ha az átlagnál alacsonyabb vagy és/vagy van rajtad egy pici felesleg, mivel a magasított sarok nyújtja az alakod. Eléggé sok trendhez illeszthető, szuperül mutat egy sima farmerral, a szegecses, vagy katonai stílusú dolgokkal is.


Piros és burgundi

red&burgundy



Hódít a piros és a bordó árnyalat. Szerezz be egy ilyen táskát, szuperül passzol a fekete és a barna színekhez egyaránt. Ha bevállalós vagy, a kabátodat is ebben az árnyalatban veszed meg.
Kinek áll jól: Mindenkinek. Találd meg a hozzád leginkább passzoló szabást és formát, legyen az egy ruha, pulcsi, vagy táska.


Szőrmók

fur

fur by annakillerangel featuring h&m


Pihepuha trend a hűvös napokra. Divatosak a szőrmés mellények, kabátok és táskák. Persze kizárólag a műszőrme, eredeti szőrmét viselni csúnya dolog. Egy cuki kis mellény vas táska könnyen beépíthető midnen ruhatárba.
Kinek áll jól: Teltebb alakúaknak nem túl előnyös, mivel a szőrme még vastagabbnak mutatja őket. Ha túlsúlyos vagy, akkor válassz inkább egy szőrmegallérral ellátott darabot, vagy egy táskát. ;)


Minimum-Maximum

mini&maxi



A szoknyák terén ez a szabály. Vagy mini vagy maxi. A trend rengetegféle színben és formában fellelhető. Legyen az színes, bőr, virágos szegecses vagy akár állatmintás.
Kinek áll jól:  Ha magas vagy jöhet a maxiszoknya, ha alacsony, akkor minik közül szemezgess inkább.


Virágszálam

flower



A virágok ebben a szezonban is hódítanak, de hogy a pénztárcánk se ússza meg, most a sötétebb árnyalatok a menők, a tavasszal hordott pasztelles darabokat sajnos félre kell tennünk. Ha nem szeretnél vagyonokat költeni akkor egy szép sállal vagy egy cicanadrággal bővítsd a ruhatárad.
Kinek áll jól: Mindenkinek aki úgy érzi illik hozzá és be tudja építeni a ruhatárába. Ha teltebb az alakod válassz apró mintákat, ha pedig kifejezetten vékony vagy, akkor neked jól állnak a nagy minták is.


Katonásan

military



Hódítanak a katonai bakancsok, a terepmintás holmik és a fáradt zöld darabok. Télen pedig a zubbonyszerű kabátok uralkodnak. Remekül megfér a trend a motoros, szegecses holmikkal is. Itt is érvényes a szabály: a kevesebb néha több, vagyis ne ess túlzásokba, ha nem szeretnél tényleg katonának tűnni.
Kinek áll jól: Bárkinek aki magáénak érzi a trendet és be tudja illeszteni a ruhatárába.


Rojtoska

fringes



Hosszú ideig tartja magát ez a trend töretlenül, de ugyan ki bánja?! Szuperül megfér a motoros, virágos de még a szegecses holmikkal is. A téli buliszezonban pedig jönnek majd a jazzkorszak ruhái és szoknyái. ;)
Kinek áll jól: Bárkinek, aki úgy érzi illik a stílusához.


Jókislányos

collars



Feltörekvő trend a gallér illetve a gallérszerű nyakékek áradata. Ezek remekül fognak állni, ha viszonylag hosszú nyakad van. Egy-egy szép felsőt pedig bátran viselhetsz a suliba vagy irodába, szuperül áll farmerrel, vagy egy kis ceruzaszoknyával.
Kinek áll jól: A nagy mellűeknek nem túl előnyös, és akkor se vállald be ha rövid a nyakad. A vékony testalkathoz viszont nagyon illik.


Színáradat

colours




A tavasz és a nyár neonszínei és pasztelljei után ebben a szezonban a sötétebb, kevésbé rikító színek a divatosak, kivétel a barackszín ami nagyon divatos lett. A mustáros-száraz falevelek sárgája és az örökzöldek színe mellett hódít a lilás pink és a kobaltkék is. Egy csőfarmer, egy blézer vagy egy színes táska, alapdarab ebben a szezonban. Viszont ha nem szeretnél túl sokat költeni, akkor egy sál, kesztyű, vagy felső is remek választás.
Kinek áll jól: Természetesen mindenkinek. Csak találd meg az alakodhoz és stílusodhoz illő darabot. ;)


Born to be wild

Nagyon menő az amcsi motoros viselet, a bőrkabátok, motoroscsizmák, amerikai zászló mintás darabok és a halálfejes sálak áradata. Én személy szerint örülök ennek, mert imádom ezt a stílust. Ha csak egy picit szeretnél bevadulni, akkor válassz egy halálfejes sálat vagy egy visszafogottabb bakancsot.
Kinek áll jól: Bárkinek aki elég merész hogy viselje és be tudja építeni a ruhatárába.


Nude

nude



Nagyon divatosak a nude színek és a homoszínek és remekül mutatnak feketével kombinálva. A szezon kötelező darabja a nude magassarkú vagy balerina, de egy homokszínű kardigán vagy blézer is jó befektetés, hiszen minden színhez és stílushoz passzol.
Kinek áll jól: Ha teltebb vagy, inkább a kiegészítőkben gondolkozz, egyébként mindenkihez passzol, aki magáénak érzi.


Disco díva

shiny



Hódítanak a flitteres, lakk és csillogó holmik. A téli buliszezonban villoghatsz velük, szó szerint is. Feldobhatod a kis feketédet egy csillogó táskával vagy egy flitteres boleróval is. A hétköznapokon pedig a visszafogottabb selymes, szaténos csillogású darabokkal hódíthatsz.
Kinek áll jól: Optikailag szélesítenek, ezért ügyelj rá hogy ha teltebb az alakod, akkor elsősorban a kiegészítőkre koncentrálj, de egy kis dekoltázst díszítő flitter neked is jól fog állni. Hétköznapokon pedig ne viselj túl feltűnő darabokat.


Nektek melyik trend jön be leginkább? Találtatok a kedvetekre való darabot? Van olyan, ami már a szekrényetekben lapul? :)

Megjegyzések

  1. nagyon jó és változatos az idei év :D vannak nagyon jók és van, amitől eléggé kiver a víz xD de ízlések és pofonok :)

    VálaszTörlés
  2. nude tetszik,szőrmókok az nagyon,bár nem szeretem a pirosat de azok is jó cuccok a képen:) szegecses közül tetszik: táskák és a farmer gatyó meg a nude kabát.
    A többi meg egyáltalán nem venném fel!!

    VálaszTörlés
  3. Ugyanúgy vagyok vele, mint múltkor, hogy mindből van olyan, ami tetszik :) És - sajnos - elég sok kedvemre valót találtam! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól összeszedted a trendeket, annyi mindent szeretnééék :D

    VálaszTörlés
  5. Nagyon tetszenek a nude/homokszínű ruhák :)

    VálaszTörlés
  6. Mindegyikből van valami a mit tetszik kivéve az első. A leopárdosból a sarokban lévő póló meg a hajcsat. A szegecsesből az alsó fekete táska meg a babacipő.A csipkésekből a ruha alul a jobb oldalon. A magassarkú sportcipők nem jönnek be. A pirosak közül a pici fényes táska meg a magassarkú legfelül. A szőrmésekből a fekete pulcsi fent, meg a pufimellény. A szoknyák közül a bal oldali miniszoknya. A virágosok közül a a pink virágos ruha. A katonai cuccok nem jönnek be nálunk azt a rockerek horgyák. A rojtosból a kék táska tetszik. A gallérosok nem tetszenek.A szinesből minden tetszik kivéve a sárga zakó. A krémszínűekből a magassarkúk és az alsó táska. A flitteresekből az aluli rózsaszín táska. Hát ennyi. :D Kár hogy minden baromi drága. :(

    VálaszTörlés
  7. Én mindegyikben találtam valamit ami tetszik! :))

    VálaszTörlés
  8. Én a szegecsekért vagyok nagyon oda!:)

    VálaszTörlés
  9. nagyon sok ezek közül de röviden most szinte minden divat :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)