Holiday Edition 2013 1. rész - Csajos

Sziasztok! Nem tudom, hogy kinek mennyire hiányoztam. :D Az elmúlt héten a blog szünetelt, ennek okáról beszélnék most néhány mondatban. Új munkahelyem van és kellett néhány nap, amíg belerázódtam a ritmusba (reggel 6-kor kelés, kb. este 6-ra érek haza). Őszintén szólva, miután egész nap számítógép előtt ülök és gépelek, kisebbfajta undort éreztem azután hogy kikapcsolódásként ismét gép elé üljek és gépeljek. :D Eléggé fáradt is voltam és úgy éreztem, nem tudnék így színvonalas bejegyzéseket elétek tárni.
Most már jobb a helyzet, de nem tudom megígérni, hogy minden nap lesz friss bejegyzés a blogon. Igyekszem majd előre is dolgozni, és ütemezve feltenni a posztokat. :)

De most térjünk a lényegre. Az elmúlt két évben nagyon szerettétek a Holiday Edition sorozatokat. Ezekben tippeket adok, hogy mit csomagoljatok a nyaralásra, az aditt darabokból milyen szetteket lehet kihozni, mik azok a szépségápolási termékek, amikre mindenképpen szükségetek lesz stb.
Tavaly a sorozatot nyaralási helyszínek szerint készítettem. Tengerpart, nagyváros, vidék, stb.
Ezúttal úgy gondoltam, hogy stílusok szerint "dolgozom". Elsőként romantikus stílusú lányoknak készítettem képzeletbeli bőröndöt, de lesz majd fesztiválozós és kényelmes-sportos stílusú összeállítás is. Ha esetleg van még ötletetek, hogy milyen stílusban készítsek egy posztot, akkor írjátok le kommentár formájában. :)

holiday edition



A ruhákat és kiegészítőket egy kb. egyhetes nyaralásra terveztem, amiben szerepel strandolás, kirándulás, városnézés és minden jó dolog. :)


1. Az utazáshoz

holiday edition



Mindenképpen valami kényelmes, szellős összeállítást válassz. Ha tömegközlekedéssel utazol, akkor tornacipő, sort és kényelmes felső lehet a nyerő. A hajadat legkényelmesebb kontyban viselni. Ha autóval utazol, akkor egy lenge, kényelmes ruha balerinacipővel tökéletes választás lehet. A kis kalap divatos és hasznos is egyben.
Elsőre talán a nagyobb méretű táska nem tűnik praktikusnak, de ebbe minden fontos holmi belefér, amire utazás közben szükséged lehet. Víz, iratok, pénztárca, telefon, térkép, étel, nassolnivaló, magazin vagy könyv, sos-sminkcuccok, stb. ;)


2. Kirándulás-Városnézés

holiday edition



Elsők között biztosan felderíted a környéket. Ha kirándulni mész akkor érdemes a korai órákat választanod. A hosszú nadrág és a tornacipő a legkényelmesebb választás és egy pulcsi is legyen nálad, mert az árnyékos helyeken, éttermekben, régi épületekben hűvös van.
Városnézéshez jöhet egy sort és top és egy kalap a napfény ellen. A templomok és múzeumok ebben a szettben talán annyira nem ajánlottak, ezek megtekintéséhez kicsit zártabb öltözék javasolt.


3. Strand-Éttermi vacsora

holiday edition



Az első szettben csinosan érkezhetsz a strandra, ahol kényelmesen töltheted el a napot. Napszemüveg és kalap kötelező. ;) A második szettben csinos és elegáns lehetsz egy éttermi vacsorához.


4. Hűvösebb idő/Múzeum és templom látogatás- Szett fotókhoz, sétához

holiday edition



Érdemes felkészülni hűvösebb időre is, ekkor nem árt, ha van nálad egy blézer vagy vékony kabátka. Ha múzeumba vagy templomba látogatsz, különösen külföldön, akkor illik megadni a tiszteletet azzal, hogy visszafogott, viszonylag zárt ruhában mész. Erre például a mediterrán országokban nagyon kényesek.
A másik szett tökéletes egy rövidebb sétához, fagyizáshoz és fotók készítéséhez. ;)


5. Vásárolgatás

holiday edition



Biztosan te is felfedezed majd a helyi üzletek és piacok kínálatát hosszabb-rövidebb túrák keretein belül. Ezekre túrákra tökéletes a fenti két szett. Közben biztosan útba ejtesz egy cukrászdát és éttermet is majd.


6. Buli-Állatkert, hosszabb kirándulás

holiday edition



Ha felfedezed a helyi szórakozóhelyeket, akkor az első szettben nagyon csinos lehetsz majd. A második összeállítás tökéletes állatkertbe, vadasparkba, arborétumba, vagy akár egy hosszabb kirándulásra is.


Szépségápolás

holiday edition



A fenti termékekkel a nyaralás ideje alatt és szép és ápolt lehetsz. Érdemes sminklemosóból, arctisztítóból, körömlakklemosóban, sampon-balzsamból, tusfürdőből, testápolóból travel size, azaz kis méretet beszerezni. A DM és Rossmann is kínál kicsi, néhány használatra elegendő kiszerelésű termékeket. Naptejből érdemes például kettő ilyet venni, egy magasabb faktorút a strandra, és egy kisebbet a hétköznapokra. Kényelmesebb ezekkel utazni és egy kb. egy hetes időszakra kitartanak. Utazáshoz érdemesebb egy kicsi ecsetkészletet beújítani. Ilyet olcsón vehetsz például a Tally Weijl-ben vagy a Claire's-ben de ha minőségibbet szeretnél, akkor a Sigma is tervezett egy travel-kit szettet.


Néhány tipp: 
  • Utazás előtt nézd meg az időjérés előrejelzést az adott helyre és ez alapján csomagolj. 
  • Használd a netet, készíts előre programokat, így biztosan nem lesz olyan, hogy nem tudsz felvenni semmit egy kiállításra, vagy buliba, vagy nincs olyan cipőd, amiben felfedezhetnél egy ritka szép tanösvényt. ;) 
  • Ha másik országba készülsz érdemes utánanézni milyen kozmetikai és ruhamárkák kaphatóak. Lehetséges, hogy az adott országban pont kapni azt a palettát vagy körömlakkot, amit nálunk nehéz beszerezni, esetleg van egy-egy Forever 21 vagy Primark üzlet. 

Ti voltatok már nyaralni az idén? Ha még nem akkor készültök valahová? :) 

Megjegyzések

  1. az éttermi vacsorás és a vásárolgatásos szettek tetszenek a legjobban, de a többit is nagyon jól összeválogattad :)
    eddig csak fürdeni voltunk, de tervezünk hosszabb távú nyaralást is :)

    gratulálok az új munkahelyhez, várjuk a posztokat :P

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok az új munkahelyhez! Mit dolgozol, szabad tudni? (én azt hittem még suliba jársz, a képeken olyan fiatalkának tűnsz :-)

    A színátmenetes blézer nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi lányok! :)

    Pancsi: Igen, még tanulok is. :) Ez most csak ilyen nyári munka, de ha sikerül megállapodni a főnökkel akkor lehet maradok később is részmunkaidőben. Egy mezőgazdasági kutató és szaktanácsadó cégnél vagyok asszisztens. :)

    VálaszTörlés
  4. Nekem minden szettben van 1-2 holmi, ami tetszik, pl a mentaszoknya a nagyon! :)
    Gratulálok az új melódhoz, és megértelek, hogy nem igazán akarsz szabad idődben is gép előtt ülni, ami nem is baj. :) A lényeg, hogy akkor ülj le és írj bejegyzést, ha úgy érzed, te szeretnéd. :)

    VálaszTörlés
  5. Tetszik, hogy szépségápolási termékeket is összeállítottál a szettekhez! :-) Sminket is szívesen látnék egy- egy szetthez! :-)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó lett a bejegyzés nem kis munka egy ilyet összehozni. :) Az utazós szettek tetszenek a legjobban :) Régebben minden évben voltam szinte balatonon mindig probléma volt hogy miket vigyek szeretek inkább többet :D

    VálaszTörlés
  7. A kirándulós-városnézős szett a kedvencem. Eddig csak Balatonon voltam.:)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)