Az őszi sorozat második részében az egyik kedvenc süteményem receptjét osztom meg veletek, amit leggyakrabban ilyenkor ősszel szoktam elkészíteni. :) Annyira egyszerű, hogy abszolút amatőrök is nekikezdhetnek, olyan gyorsan elkészül, hogy bármelyik esős, borongós őszi délután alatt neki lehet állni. :)
Hozzávalók:
A tésztát a tepsibe kanalazzuk és elsimítjuk. Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk és felszeleteljük, kb. fél cm-es vastagságúra. Kirakjuk a sütemény tetejét vele. Ezután a tojásokat, a tejet és a vaníliás cukrot kikeverjük és ráöntjük a sütemény tetejére. Közepes erősségű lángon sütjük, kb. fél órát. Akkor jó ha a tetején lévő tojásos keverék, teljesen megszilárdult és picit meg is pirult. :)
Jó étvágyat hozzá! :)
Hozzávalók:
- 20 dkg liszt (lehet fele-fele arányban teljes kiőrlésű és sima is)
- 15 dkg Rama
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg darált mandula (én picit többet, kb. 8 dkg-ot szoktam beletenni) vagy dió, vagy mogyoró ínyenceknek földimogyoró vagy mák. :P
- 2 egész tojás
- 1 kiskanál fahéj
- 1 csipet őrölt gyömbér
- csipet só
- 2-3 közepes alma
- 2 egész tojás
- 1 dl tej
- 2 csomag vaníliás cukor
A tésztát a tepsibe kanalazzuk és elsimítjuk. Az almákat megpucoljuk, kimagozzuk és felszeleteljük, kb. fél cm-es vastagságúra. Kirakjuk a sütemény tetejét vele. Ezután a tojásokat, a tejet és a vaníliás cukrot kikeverjük és ráöntjük a sütemény tetejére. Közepes erősségű lángon sütjük, kb. fél órát. Akkor jó ha a tetején lévő tojásos keverék, teljesen megszilárdult és picit meg is pirult. :)
Jó étvágyat hozzá! :)
első ránézésre azt hittem valami sajtos.. :))
VálaszTörléselég jól néz ki, lehet betervezem :)
nagyon jól néz ki!! finom lehet!!
VálaszTörlésNagyon jól néz ki, és tényleg nem tűnik bonyolultnak, szerintem ha lesz időm hétvégén meg is csinálom :)
VálaszTörlésGuszta :)
VálaszTörlésól néz ki, tuti megkóstolnám, pedig nem vagyok oda az almás sütikért. Magában megeszem az almát, ha édes, de sütibe kevésbé.
VálaszTörlés