Ősz sorozat 3. - Nyárból Ősz (Avagy így menekítsd át a kedvenc nyári darabjaidat az őszi szettjeidbe)

Szeptember közepés az időjárás is őszről árulkodik már. Ideje elővenni a melegebb cipőket, az átmeneti kabátokat, a kardigánokat és a harisnyákat. Biztosan nektek sem ismeretlen az a jelenség, hogy (elsősorban) a tinédzser korosztályú hölgyek, a nyári leárazáson hordott darabjaikat, egészen novemberig hordják. Én láttam már zúzmarás októberi reggelen saruban fagyoskodó csajszit, de a nyári fagyiszínű ruhácska bundás csizmával sem ismeretlen jelenség. Csakúgy mint, ahogy mindig akad pár elvetemült, aki a májusi 25 fokban is téli csizmát hord, vagy a nyári szettjeibe is belecsempészi a szőrös mellénykéjét.
Van viszont arra mód, hogy a kedvenc nyári ruhadarabjaidat stílusosan ültesd át az ősziesebb, melegebb szettjeidbe. Erre mutatok most néhány példát.


1. A kedvenc virágos szoknyácskád

autumn sunshine



Amíg a hőmérséklet 20 fok körül mozog, nem kell elpakolnod a kedvenc mintás szoknyádat sem. Viseld harisnyával, térdzoknival, fűzős bakanccsal és vastag kardigánnal. Nagyon jól mutatnak ezzel a stílussal a military dzsekik is, így a hűvösebb reggeleken sem kell fagyoskodnod. ;)
A kiegészítők megválasztásánál inkább az ősziesebb darabokra tedd a voksod. Továbbra is nagyon divatosak a baglyos ékszerek, szinte már kötelezően az őszi-téli szezonban.
Egy mély bordó színű körömlakk és egy, az őszi bogyós gyümölcsök illatát idéző parfüm tökéletesen kiegészíti a szettet.
Ehhez a stílushoz nagyon jól illik a laza hullámos haj. Fond be a hajad 2-4 tincsbe, permezett rájuk vizet, majd hagyd őket befonva legalább 1 órát, vagy akár egy egész éjszakát. Bontsd ki a fonatokat, dőlj előre, rázd szét az ujjaddal a hajad, majd fújj rá hajlakkot és már kész is. A szetthez illlő sminkhez találsz ötletet a képen. :)


2. A kedvenc csipketopod

summer to fall



A kedvenc lenge, csipkés felsődet viselheted rétegesen is, alatta egy sima spagettipántos toppal,fölötte pedig egy kötött kardigánnal. A csipke és a kötött holmik nagyon jól mutatnak együtt. Idén ősszel nagyondivatosak a virágmintás farmerok is. Ezt is belecsempészheted a szettedbe mondjuk egy krém színű bokacsizmával és egy bordó táskával. Ezzel a szettel nagyon jól mutat egy hosszú nyaklánc is.
A szett stílusához egy elegáns, nőies parfüm és egy nude körömlakk dukál. A sminked lehet földszínekből álló,picit füstösebb szem nude ajkakkal. Ha frizurákról van szó, akkor a jobb oldali sávban lévő videóból inspirálódhatsz. :)


3. Az imádott maxiszoknyád

summer to fall



Szárazabb napokon még felveheted a maxiszoknyádat is. Viselj alá harisnyát és párosítsd egy pamutpólóval és farmerdzsekivel. Tornacipővel és hátizsákkal nagyon vagány hatást nyújt. A sportosabb hatás fokozására a hajadat kösd lófarokba, kényelmes, de egyben nagyon csinos viselet is. A körmödre a szoknyával megegyező színű lakk kerüljön, a parfümöd pedig legyen egy sportosabb, energikusabb illat.
A sminked legyen egyszerű. A szemed színét kihangsúlyozó szemceruza és egy élénk színű rúzs csodákra képes. ;)


4. A legkedvesebb farmersortod

summer to fall



Ugye milyen nehéz megválni a kedvenc sortodtól? Talán erre nem is lesz szükség. Viseld vastag harisnyával, bakanccsal, pamutpólóval és kardigánnal. Egy különleges táskával és egy szép statement nyaklánccal igazán egyedi és stílusos szettet kreálhatsz. Egy bordós lilás lakkal és egy testesebb parfümmel egyszerűen tökéletes lesz az összhatás.
Ha ősz, akkor előkerülhetnek a sötétebb, bogyós színű gyümölcsöket idéző rúzsok és szájfények. Hétköznap egyszerűbb szemsminkkel kombináld, este pedig akár erősebb szemfestéssel is párosíthatod. A sötétebb ajakszínek csak ápolt ajkakon mutatnak jól, így felkenésük előtt mindenképpen használj ajakápolót is!


Van olyan nyári ruhadarabotok, amiről a hidegebb hónapokban sem mondtok le? A fentiek közül melyik szett nyerte el legjobban a tetszéseteket? :) 




Megjegyzések

  1. Nekem van olyan ruhám amit télen nyáron hordok mert egyaránt jól mutat pl sorttal, szoknyával, vagy épp hosszúnadrággal, de ha miniruha akkor magában vagy cicanacival, hosszúnadrággal időtől és évszaktól függően. :) télen egy boleróval szoktam pluszban megoldani pulcsi és kabi alatt. :) Hiszen utálok fázni és beteg lenni. :)))

    VálaszTörlés
  2. Nekem a második szett a kedvencem.Az áll legközelebb hozzám.Én nagyon fázós vagyok igy nálam már a rövidnacik szoknyák szépen elbúcsúznak a nyárral együtt.Még harisnyával se kockáztatnám meg a viselésüket.Amik nálam maradnak azok a pólók maximum. :D

    VálaszTörlés
  3. Én szoknyát szivesen hordanék ősszel (vagy akár télen is), ezért vettem is 1-2 vastagabbat, de valahogy még vastag harisnyával is nagyon hideg van benne, vagy csak én vagyok nagyon fázós. Az utóbbi pár napban már meg sem kockáztattam a dolgot, mert már reggel majd megfagytam :(

    VálaszTörlés
  4. A 4. összeállításban a kardigán nagyon jó ebben az időszakban, Black xs parfümöt is szeretem,essie lakk is tetszik. 2. összeállításból a smink cuccok nagyon jók a nadrág és a bokacsizma. :) jó kis szetteket szettél össze!

    VálaszTörlés
  5. Mindegyik nagyon tetszik! :) A maxiszoknyámat most farmerkabival hordtam, olyan jók együtt :)

    VálaszTörlés
  6. Mindegyik szett nagyon ütős, mindegyikből legalább egy-egy kedvencem van, viszont az Yves Rocher parfümöt kiemelném elsőre :)

    VálaszTörlés
  7. nekem a 2. szett tetszik a legjobban :) a kardigán nálam is szerepel a listán

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)