2013-2014 Őszi-Téli Trendek



Az új szezon csupa izgalmas trendet hozott magával. Vannak kirobbanthatatlan irányvonalak, amik már évek óta uralják a kifutókat és az üzletek polcait, legyen szó árazás nélküli high-fashion-ről vagy a bevásárlóközpontok street-fashion márkáiról. Vannak izgalmas új színek, szabásvonalak és minták is és idén a kiegészítők terén is roppant változatos a felhozatal.
Próbáltam összeszedni a 2013-2014 ősz és tél legfontosabb trendjeit, amik szerintem így a Glamour és Joy napok előtt jól jönnek. Divatrajongóként mindig van 1-1 új trend, amit szeretek belecsempészni a ruhatáramba, de az évek során épp ezeknek köszönhetően tanultam meg azt is, hogy mik azok az "örökös" irányzatok, amik néhány évente mindig felbukkannak, ezért érdemes belőlük vásárolni. Mint például a military, a grunge, a tyúklábminta, a kockás anyagok, a bőr, a virágminta és a csipke.
Ha a kötelező alapdarabokon kívül ezeket is beépíted a ruhatáradba, akkor egyetlen szezonban sem maradsz trendi holmik nélkül.
Persze nem azt mondom, hogy vakon kövesd a divatot, de a kínálat olyan széles és sokszínű (szó szerint), hogy mindenki ki tudja alakítani a stílusát belőle. Viseld azt amiben jól érzed magad, amiben önmagad vagy és ne azt amit a szomszéd, a barátnő, a vékonyabb, a gazdagabb, a híres vagy épp a hírhedt hord. A divat csak felkínálja azt amit viselhetsz, a stílus pedig ki is választja. ;)


Nadrágok 

trends 2013 fall-winter



Idén hódítanak a férfias-bő szabásvonalak, amik elsősorban a dolgozó nők ruhatárát hivatottak trendi varázsolni. Emellett nagyon trendinek számítanak a mintás nadrágok és cicanadrágok. Utóbbit kérlek, tényleg, de nagyon léci ne hordjátok sima nadrágként. :D Közönséges, nevetség és ocsmány ha kilóg a tevetalp. Tunikával, hosszú inggel vagy maxipulcsival viszont stílusos. A pizsama és háremhölgy szerű bő nadrágok is hódítanak, ezeket viselheted magassarkúval, akár hétköznapokon vagy egy buliban is. ;)
A farmerek közül a szaggatott nagyon szűk, a boyfriend, a színesek közül a piros, a bordó, a zöld és a sötétkék, a magas derekú sok gombos, a teljes egészében koptatott rock 'n' roll stílusú, a vagány zipzár és bőr berakásokkal díszített rockos darabok és a szolid barna, bézs karamell árnyalatok a legtrendibbek.


Szoknyák

trends 2013 fall-winter



A szoknya-trend idén nagyon változatos. A kifutók leggyakoribb darabja a térd alá érő fazon volt, ezek közül is a magad derekú ceruzaszoknyák, amik nagyon változatos anyagokkal és mintákkal vonultak fel. A bőr minden fazonban és hosszúságban hódít.
A térd fölé érő szoknyák közül a szűk ceruzaszoknyák és a bő, pörgős rakott szoknyák a legdivatosabbak. A peplum is hódít még.
A maxi szoknyák is maradtak, de ebben a szezonban a sötét színek kerülnek előtérbe, szóval ne viseld a pasztellsárga nyári szoknyádat bakanccsal. :D


Kabátok

trends 2013 fall-winter



Az idei kabáttrendek uralkodó vonala a bő, vállvarrás nélküli oversize darabok áradata, amik nagyon változatos színekben és hosszúságokban jelentkeznek. Az alapszabály továbbra is érvényes: Telt alkat, egysoros gombolás. Normál-Vékony: Kétsoros. Magas alkat: Hosszú kabát. Alacsony: Rövid fazon. Hosszú nyak: Gallér. Rövid Nyak: Gallér nélkül. Ha ezeket figyelembe veszed, nem választhatsz rosszul. ;)


Poncsó és Pelerin

trends 2013 fall-winter



Ez a két darab is visszatérő trend, biztosan találsz az anyukád vagy a nagymamád régi holmijai között is. Lehet romantikus stílusú, bohém vagy épp elegáns kisasszonyos, mindenki talál kedvére valót. :)


Bőr ujj 

trends 2013 fall-winter



Ez az izgalmas trend erre a szezonra bontakozott ki teljesen. Ha nagyon trendi akarsz lenni, akkor szerezz be egy bőr ujjú pulcsit, pólót, kabátot vagy blézert. De jó kis DIY-projekt lehet, amihez csak két kiszuperált darab kell plusz egy kis varrótudás meg türelem. De ha ismersz egy ügyes varrónőt, biztosan elkészíti neked. ;)


Pulcsi-Mánia 

trends 2013 fall-winter



Az idei szezon kötelező darabjai között a legfontosabb egy meleg pulcsi, ami lehet akár a klasszikus kötött (második sor 5.), cuki állatmintás (első sor),  vagy szegecses vagy kövekkel kirakott, merész rövid fazonú vagy épp ruhaként is hordható oversize darab (utolsó sor).


Szuperhősök, mesefigurák és állatkák

trends 2013 fall-winter



Egy ilyen felsővel abszolút trendi lehetsz. És igenis húsz év felett sem ciki a klasszikus mesék hőseit viselni, főleg ha idősebbek nálad. ;) A szuperhősökről meg már nem is beszélve. (Ide nekem egy Iron Man-es darabot. :P) Ha ezek neked annyira nem jönnek be, akkor biztosan van kedvenc állatkád, legyen az őzike, ló, róka vagy farkas, őket is viselheted a felsőiden. :)


Rózsaszín

trends 2013 fall-winter



Na de nem a Barbie és bugyi árnyalat, hanem az elegáns, finom, örök klasszikus púderrózsaszín. Ez hódít az idei kabát, kardigán és blézer trendekben. :)


Navy Blue 

trends 2013 fall-winter



Vezető színtrendek között szerepel a tengerészkék, ami ruhákon, kiegészítőkön, a sminken és a körmökön is előtérbe kerül idén. Szerezz be egy ilyen ruhadarabot, táskát vagy körömlakkot és azonnal belecsempészted a trendet a saját stílusodba. ;)


Smaragdzöld 

trends 2013 fall-winter



A tavalyi teal (kékeszöld) után idén a smaragd hódít. Izgalmas, titokzatos, elegáns szín, ami a feketével és a barnával is jól megfér, így az összes cipőddel, táskáddal, kabátoddal viselheted. Vörös hajhoz pedig szinte kötelező! ;)


Nagy szürkeség 

trends 2013 fall-winter



A havas táj feletti égbolt szürkéje megihlette a divatházakat is. Most akár az összes árnyalatát magadra öltheted vagy teljesen ugyanazt a színt is, mindegyik trendi. :)


Burgundi és Bikavér

trends 2013 fall-winter



Ezek nem csupán két nagyon finom bort takarnak, hanem két izgalmas színt is. Az egyik már tavaly a feje tetejére állította a divatvilágot és a sminktrendeket, a másik viszont csak most bontakozik ki. A burgundi mélyebb, titokzatosabb, darkosabb, míg a bikavér frivolabb, élénkebb, merészebb szín. Ti melyiket kedvelitek jobban? :)


A fekete új arca

trends 2013 fall-winter



Idén az örök klasszikus szín igazán szexi formában jelentkezik. Flitterek, csipke, gyöngyök, jazz-es rojtok és sejtelmesen áttetsző anyagok. Még sosem volt ilyen szexi a fekete. ;)


Fekete-Fehér 

trends 2013 fall-winter



Ki imádja még a fekete-fehér filmeket? :) És a ruhadarabokat? Idén ugyanis ez a trend is hódít. Szuperül variálhatod más színekkel is, de akár más trendekkel is összepárosíthatod. Egy tyúklábmintás szoknya piros cipővel és minden pasi utánad fordul. ;)


Ragadozó 

trends 2013 fall-winter



Ha a fekete-fehér neked túl unalmas, akkor választhatod a szexi leopárdmintát is. Most a visszafogott szabású kardigánokon át, a dögös rucikig, az összes kiegészítőn megjelenik ez a minta. Arra viszont ügyelj, hogy hogy egyszerre csak egy ilyen darabot viselj, ha csak nem szeretnéd hogy azt higgyék jelmezbálba készülsz, vagy a divatrendőrség-elleni tüntetésre! :P


Katonás 

trends 2013 fall-winter



Továbbra is kirobbanthatatlan a trendek közül a military, sőt idén már a terepminta is hódít. A katonai szabású kabátok örök klasszikusnak számítanak, így ha időtálló darabot szeretnél, érdemes ezek közül válogatni. :)


Grunge

trends 2013 fall-winter



A 90-es évek elvont rockrajongóinak "piszkos-szakadt" öltözetét most a divatvilág kemény pénzekért forgalmazza. A kockás ingek, a tornacipő (szigorúan a koszos és elhordott), a szakadt farmerok és a zenekarok neveit hirdető pólók most nagyon divatosak, csakúgy mint az otthonról elcsavargó lázadozók hátizsákjai és a rock bandák grupijainak szexi viselete a bőr miniszoknya. Ha vagány akarsz lenni, akkor idén ezt a trendet viseled. ;)


Kis-szívem

trends 2013 fall-winter



Ha inkább a nőiesebb, romantikusabb stílust részesíted előnyben, akkor idén kötelező számodra egy szívmintás holmi. Egy cuki ruhácska, vagy felső, egy cipellő vagy egy különleges táska. Budget-barát megoldás egy szép sál, vagy egy harisnya a trend meghódítására. De nincs cukibb, mint egy szívecskés ékszer. :P


Csillogó-Villogó 

trends 2013 fall-winter



A flitteres, metáfényű, lakkbőr és arany mintázatú darabokkal szuperül feldobhatod a ruhatáradat és nem hiányozhatnak a téli buliszezonra beszerzett outfitjeidből sem. :) Éljen a nyolcvanas évek! :D


Bagolyvár

trends 2013 fall-winter



Szintén egy olyan trend, ami évek óta lázban tartja a divatvilágot- De egyszerűen megunhatatlan a cuki baglyocskák áradata. :D Egy aranyos felső vagy egy meleg pulcsi, egy különleges sál vagy egy imádnivaló kis ékszer mindenképpen legyen rajta a must-have listádon ebben a szezonban. :)


A szépség és a szőr 

trends 2013 fall-winter



Itt most nem RDJ és Nicole Kidman parádés alakítására gondolok, az azonos című filmben, hanem egy visszatérő és ellentmondásos indulatokat kiváltó trendre. A szőrmére. Állatvédőként én azt mondom, hogy csakis a műszőrme az elfogadható alternatíva a divatvilágban manapság, hiszen a technológia fejlődésével manapság szinte ugyanazt a minőséget kaphatjuk, mint amivel az ártatlan állatkák az életükkel fizetnek. Ennek ellenére a műszőrmével díszített darabok szerintem (és a divatvilág szerint is) nagyon sikkesek és azonnal luxus érzetűvé (valamint meleggé) varázsolják a ruhatárunkat.


Télikert

trends 2013 fall-winter



Amikor az utolsó falevelek is lehullanak és a táj komor, szürke, színek nélküli, szinte idegen bolygóvá válik, akkor esik a legjobban a vidám, virágos darabokat magunkra venni. Persze a színes őszi erdőben készült fotókon is remekül mutat, ha egy virágos pulcsi vagy sál díszeleg rajtad. :)


Légy jó bőr mindhalálig 

trends 2013 fall-winter



A bőr reneszánszát éli. Mindenhol ott van. A kabátokon, a nadrágokon, a szoknyákon de még a topokon is. Ha igazán bevállalós vagy, akkor idén bőrt viselsz. ;)


Kockáztass! 

trends 2013 fall-winter



A skót klános tradicionális viselete is egy olyan trend ami néhány évente újra és újra felbukkan. Ezért érdemes beszerezni egy szép blézert, kabátot, sálat vagy a pasid legnagyobb örömére egy miniszoknyát. :P A punk korszakot idéző kockák is divatosak, ezeket remekül variálhatod a katonás vagy épp a grunge darabokkal is. :)


Catwoman 

trends 2013 fall-winter



A vadmacskás vagy épp bújós házicicás ruhadarabok most nagyon divatosak. Szintén olyan trend amit nagyon olcsón magadévá tehetsz és amit viselhetsz az egyszerű, hétköznapi ruhatáradban vagy akár az elegánsabb szettjeidben is. :)


Ami melegen tart... 

 
trends 2013 fall-winter



Idén hódítanak a nagy karimájú kalapok, a chaplin fazon, a hiphop stílust idéző sapkák és a klasszikus kötött sapkák. A kesztyűk közül a szexi hosszú fazonok, a cuki kötött kesztyűk és az extrémebb darabok a legdivatosabbak.


Bakancslista

trends 2013 fall-winter



A szezon legmenőbb cipőfazonja a fűzős bakancs. A katonai fazonok mellett a dobogó második foka jutott a klasszikus motoros bakancsnak, ami már évek óta nagyon trendi. Nektek melyik tetszik legjobban? :) Én nem tudok választani, szerencsére már mindkettőt beszereztem. :P


Cipőtrendek 

trends 2013 fall-winter



A 15-20 fok körüli hőmérsékletet kihasználva bátran hordhatod a kényelmes oxford cipőcskét, vagy a roppant divatos loafer fazont is. Előbbi lassacskán magas sarokkal is kezd beszivárogni a trendek közé, ha bevállalós vagy, akkor ilyet vásárolsz. Egyébként is a vastag sarkú cipők most nagyon divatosak. A hegyes orr is hódít a csizmák, balerinák és magassarkúk között is. Ha a magas sarok neked nem jön be, akkor a wedge azaz egybetalpú fazont is választhatod. A wedge sneaker őrület sem hagyott alább, ez szinte kötelező darab idén. A szegecses, kövekkel díszített cipők is nagyon menőnek számítanak, a téli hónapokban pedig a szexi combcsizmák mellett tedd le a voksod. ;)


Táskák

trends 2013 fall-winter



Az idei táskatrend nagyon izgalmas. Előtérbe kerültek az extrémebb minták és díszítések. A kígyóbőr, a szegecsek, a pöttyök és az etnikus mintázatok. Igazán nőies és finom trend még a masnis táskák térhódítása. Ha viszont vagányabb vonalat képviselsz, akkor a hátizsákokkal ismerkedj közelebbről. A szürke téli hétköznapok pedig remekül feldobják majd a színes táskák amik az alkalmi fazonok és a hétköznapi oversize darabok között is hódítanak.


Egy gyűrű mind fölött... 

trends 2013 fall-winter



... meg egy nyaklánc, fülbevaló, karkötő és bross. Idén a hatalmas, feltűnő statement darabok hódítanak, amik nem tűrnek meg maguk mellett más ékszert. Ha mégis párosítanád őket akkor légy távolságtartó. Ha a füledben vagy a nyakadon viselsz ékszert, a másik darab az ujjadon vagy a karodon legyen. ;)



Ennyi lenne ez a kis összeállítás a főbb trendekkel. :)  A kérdéseim a következőek:

Melyik a kedvencetek? 
Van olyan amit már beszereztetek? 
Van olyan amire le szeretnétek csapni? 
Van kedvenc darabotok az összeállításból? 


Megjegyzések

  1. most néztem, rossz bejegyzéshez írtam, bocsánat! :)) szóval akkor ide : ez a poszt nagyon tetszett,viszont a nadrágok valahogy nekem nem tetszenek, max a képen szereplő utolsó. szoknyák közül máár tudnék válogatni, na meg a pulcsik, szivecskés és baglyos cuccok *-* tetszenek nagyon :))

    VálaszTörlés
  2. Az én örök kedvenceim a virágminta, a csipke és a masnis, pöttyös darabok. Az idei trendben a burgundi, a tengerészkék, illetve a púderrózsaszín tetszik. Nadrágok közül a csőszárúakat szeretem (kopott, sima egyaránt).
    A tyúklábminta és a bőrujj személy szerint nagyon nem jön be. :)

    VálaszTörlés
  3. Ja, és szívesen beszereznék idén egy szívecskés pulóvert.

    VálaszTörlés
  4. Húú de jó képek!! nagyon jókat válogattál össze!!
    főleg a pulcsik és a hello kitti pulcsi!

    VálaszTörlés
  5. Szió!
    Mindig olvasgatlak mert valami fantasztikus érzékkel nyúlsz bele dolgokba!
    Ha megtehetném felfogadnálak stílus-tancsadómnak!
    Próbálok ellesni,megtanulni dolgokat ...
    Köszönöm!
    Ez a posztod se semmi!Szupernél szuperebb!Gratulálok!
    Maradok hű és megosztó követőd!
    K.Évi

    Évi :-)

    VálaszTörlés
  6. a military stílusú ruhák nagyon tetszenek :D és az összes válogatás nagyon jó :)

    VálaszTörlés
  7. Évi, köszönöm szépen nagyon jól estek a kedves szavaid, örülök hogy tetszik a blog. :) Ha kérdésed van keress bátran privát, mindenkinek igyekszem segíteni! ;)

    VálaszTörlés
  8. Szió!
    Köszönöm!
    Mosolygós Napot!
    Évi :-)

    VálaszTörlés
  9. Én menta illetve neonzöld hosszú nacit akarok mindenképpen, de még nem találtam meg a számomra megfelelő darabot.
    A színes nacikat imádom. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)