Spórolási Tippek 1. rész

Ne várjatok tőzsdézése fortélyokat, vagy bármilyen csoda dolgot, amikkel százezrekhez juttatok, csak egyszerű, apró kis praktikákat amikkel a hónap végére pár száz, vagy pár ezer forinttal több marad a pénztárcátokban, ami így karácsony előtt szerintem sosem baj, vagy épp megvehetitek a rég vágyott lakkot, vagy felsőt. ;)


1. Ha vásárolni mész mindig veszel táskát?
  • Vigyél magaddal, vagy szerezz be egy bevásárlótáskát, amit picire össze lehet hajtani és belefér a legkisebb táskádba is. Nem nagy dolog, de ha hetente 2x vásárolsz táskát (akár többet is) akkor akár többszáz forintot is kiadsz feleslegesen. Így minden hónapban megspórolhatod egy körömlakk árát, vagy éves szinten egy új farmerét vagy cipőét.
2. Ha plázázol, akkor mindig a gyorsétteremben kötsz ki?
  • Mindenképpen egyél mielőtt elindulsz és legyen nálad 1 müzliszelet. Így nem költesz egészségtelen (és pofátlanul drága) kajákra, valamint jópár felesleges kalóriától kíméled meg a tested.  A havi szinten megspórolt pénzből így elmehetsz egy finom vacsorára, vagy éves szinten akár több tízezer forintot is megspórolhatsz.
3. Az élelmiszerboltban mindig becsúszik pár felesleges dolog?
  • Sose menj éhesen vásárolni, így az ember hajlamos olyan dolgokat is megvenni, amikre nincs szüksége igazából. Vigyél magaddal egy kis üvegben vizet is. Ugye veled is előfordult már, hogy vettél egy kis nasit vagy egy fél literes üdítőt mert szomjas voltál. Ez egy alkalommal akár 500Ft plusz költség is lehet, ha csak heti 1 vásárlással szorozzuk, akkor az már 2000Ft egy hónapban és 24000Ft egy évben. Ez lehet akár plusz 2 nap nyaralás, egy UD Naked 2 paletta vagy egy szuper új kabát ára is. 
4. Papírpoharas kávé?
  • McCafé vagy Starbucks? Annyira de annyira vagány a filmekben, ahogy a csajok a papírpoharas kávéval vonulnak ugye? És milyen "menő" kiposztolni a képet, hogy épp mit iszol... pedig ha belegondolsz mennyi pénzt dobsz ki ezért az "élményért". Vegyél egy klassz kis termoszt és vidd magaddal otthonról a kávét. Olcsóbb is, nem kell sorban állnod érte és biztosan azt kapod amit szerettél volna. ;) Ha csak heti 1x burzsujkodtál a  zöld logós papírpohárral, az akkor is többszáz forint. Havi szinten? Éves szinten? És még a kondibérlet felesleges luxus? ;)
5. De ha már itt tartunk, konditerem... 
  • Figyeld az ídőjárásjelentést két héttel előre. Amíg plusz fokokat mondanak és nincs özönvíz szerű eső sem kilátásban, addig mondj le a tömegközlekedésről vagy a kocsidról és vedd elő a biciklit. A bérleted/benzin árán és a konditerem bérlet árán már meg is van, miből lesz az új csizma, kávéfőző vagy épp a karácsonyi ajándék az anyukádnak. Arról nem is beszélve, hogy a rendszeres testmozgásra is rá leszel kényszerítve és nem lóghatod el, mint a konditermi edzést.
6. Áram és víz?
  • Egész éjjel csöpög a csap? Bedugva hagytad  a telefonod töltőjét, vagy az internetmodemet? Ezzel akár többszáz forinttal növeled a rezsiszámláidat. Ha meleg vizet szeretnél a csapból, akkor sokáig kell engedned a hideget? Tarts a csap alá egy edényt és fogd fel a felesleges vizet amíg felmelegszik. Jó lesz tésztát főzni vagy virágot öntözni. ;)
7. Mennyire vagy tudatos vásárló?
  • Rohansz az üzletekbe fizunapon? Figyelj az akciókra, leárazásokra, vásárolj tudatosan, keresd az alapdarabokat. A magazinok kuponos akcióival ősszel és tavasszal is átlagosan 20%-al olcsóbbal (sminktermékek esetében gyakran 50%) vásárolhatsz, de a téli-nyári leárazásokon is érdemes bevásárolni. Egy kis fekete ruha a gardróbod alapdarabja lehet, de nem mindegy, hogy húszezerért vetted, vagy csak tízért. ;) Abból már megveheted hozzá a (szintén alapdarab) fekete magassarkút is. 
8. Figyelsz rá, hogy mit eszel?
  • Hetente többször is összeütsz egy gyors vacsit vagy ebédet valami alapporból? Sokan teszik ezt, mivel nincs jobb ötletük. Ezek az alapporok nem csak szemérmetlenül drágák de egészségtelenek is. Nézz körül a receptes oldalakon és állítsd be az elkészítési idős szűrőt 15-30 percre. Leesett az állad? Ennyi finom, gyors és egészséges ételből választhatsz. Nem hiszed? Katt ide! 
9. Kozmetikus? Fodrász?
  • 2-3 hetente kozmetikussal szedet a szemöldököd?  De ha már ott vagy akkor jöhet egy arctisztítás? Egy masszázs? Ezt mindet megteheted otthon is. Ha a kozmetikus kiszedte a szemöldököd 3-4 nap múlva ellenőrizd egy jó tükörrel és húzd ki a kósza szőrszálakat. Havonta 1x gőzöld át az arcod kamillatea főzettel és egy jó tükör segítségével szabadulj meg a mitesszerektől. Akár a barátnőddel, anyukáddal, lány tesóddal lehettek egymás kozmetikusai is. ;) A masszázsra ugyanez vonatkozik. Ez havi szinten több ezer forint is lehet. Ha pedig megtaláltad a tökéletes frizurát, nem kell minden hónapban igazításra járnod. Youtube-on rengeteg tutorial van hajvásághoz, festéshez, ezeket akár magadnak is kivitelezheted. Ez szintén több ezer forint megtakarítást jelenthet.
10. Könyvmoly vagy?
  • Havonta több könyvet is veszel? Iratkozz be egy könyvtárba, vagy beszéljétek meg a barátnőddel, hogy az egyikőtök ezt a könyvet veszi meg, a másik pedig amazt. Aztán cserélhettek. Ez szintén több ezer forintot jelenthet egy hónapban, amiből utána elmehettek egy wellness-napra vagy egy kiadós shoppingra. ;) 
+1 Átnézted mostanában a ruhásszekrényed? 
  • Tedd meg. A ruhák egy részét adományozd jótékony célra, de pl. a 2x hordott Mango rucidat, amit kihíztál vagy épp kifogytál belőle felrakhatod a Vaterára. Ugyanez vonatkozik a cipőre, amit végül sosem vettél fel, a parfümre, ami méregdrága volt, ajándék, de a szagától is rosszul vagy, vagy bármilyen hirtelen ötlettől vásárolt ruhadarabra amit végül nem viseltél. Adj meg reális árat és így megszerezheted a következő (remélhetőleg tudatosabb) shoppingolás alaptőkéjét. ;)

Ennyi lenne az első rész, remélhetőleg hasznosnak találtátok a tippeket! :) A következő részben DIY ötletekről lesz szó, amikkel sokat spórolhattok. :)
Nektek van hasonló tippetek/ötletelek amivel spórolni lehet?

Megjegyzések

  1. Nagyon jó és hasznos tippek!! Köszönöm! *-*

    VálaszTörlés
  2. hmmm, nagyon tetszett ez a bejegyzés :) sok hasznos infót gyűjtöttél össze,színesítve ezzel a blogot :D várom már a DIY dolgokat a következő posztban :)

    VálaszTörlés
  3. Úristen, ha belegondolok hogy a felsoroltak körül szinte mind igaz rám és mennyi pénzt dobok ki az ablakon!!! Igyekszem majd jobban odafigyelni mert annak a pénznek nálam is lenne jobb helye, nyaralni például két éve nem voltam. :S
    Kösszi a tippeket!!!
    Veronika

    VálaszTörlés
  4. Vizet főleg akkor viszek magammal, ha kisfiam is velem jön a boltba. Ha meglátja az üdítőket mindig rákezd: inni, inni, inni.
    Táskát is mindig viszek. Az alapporokat régen én is használtam ( kivéve a spagettiset, mert azt magamnak főztem előtte is ) , aztán egy idő múlva megnéztem a hátulját, hogy miből vannak. Így ma már nem használok ilyet, hanem előállítom magam.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jól összeszedted, majdnem mindent így csinálok én is. Pl. imádok sétálni, amikor csak tehetem, mindenhova sétálok. Élvezetes is, miközben zenét hallgatok és szépen formálja a lábaim, popsim. :)
    Simán lesétálok Kelenföldtől Nyugatiig és imádom!

    VálaszTörlés
  6. Nagyon tetszett ez a bejegyzés. Hasznos tippek! :).

    VálaszTörlés
  7. okos dolgokat szedtél össze! :)

    VálaszTörlés
  8. Jó kis dolgokat szedtél össze!
    Nagyjából betartom őket én is, talán a kétheti kozmetikusról nem mondok le, de masszázsra azért nem költök ott.
    Épp a nyár végén gondolkodtam el, hogy van jópár nem használt cuccom, el is kezdtem fotózni őket, hogy eladom őket, lassan jön a blog sale is a dekorkozmetikumokkal

    Ha vannak még ilyen ötleteid, ne tartsd magadban! :-)

    VálaszTörlés
  9. Szuper ötletek, várom a következő részeket! :-)

    VálaszTörlés
  10. nagyon jó ötletek :) várom a következőt :D

    VálaszTörlés
  11. nagyon jó ötletek :) várom a következőt :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)