Zara "92, Champs Elysees Paris" vélemény

Közel egy hete van a birtokomban ez a parfüm. Akik régóta követik a blogot, azoknak nem lehet újdonság, hogy nagyon kedvelem a Zara parfümöket, szinte minden évszakban vásárolok legalább egyet. A mindenkori kedvencem a Roses kollekció "Black" illata, ami az utóbbi három évben a kedvenc őszi-téli illatom volt.
Bevallom picit meg is untam, ezért szerettem volna kipróbálni valami újat. Katy Petty új illatával szemezgettem, de sajnos a nagyobb kiszerelések már elfogytak és 15ml-es változatot nem akartam venni, így végül csalódottságomban a Zara felé indultam.

A 92 Champs Elysees illattal már régóta szemezgettem, nagyon tetszett a klasszikus, pumpás megoldás a nagy kiszerelésű üvegen. Viszont egy 100ml-es parfüm nekem valószínűleg több mint egy évig elég lenne, és itt egy olyan illatról van szó, ami számomra inkább hidegebb időben vonzó.


 Így végül a szerényebb kinézetű 50ml-es kiszerelést vásároltam meg, aminek az ára (ha jól emlékszem) 3600Ft volt.


 A parfüm üvege egyszerű, szépen csiszolt üveg, ettől picit ékkő hatása van. Egyszerű, krém színű, jól záródó dobozban, fóliával csomagolva vásárolható meg.


 A kupakja jól záródik. A parfüm színe pezsgőszínű és finom, arany csillámok úsznak benne, amitől furcsán sűrűnek tűnhet elsőre. :D


Nekem viszonylag pici kezem van, így épp hogy elfér a tenyeremben, a fogása kellemes, így nem áll fenn a veszély, hogy leejtem, ami a szögletes üvegeknél nálam többször megesett már. :D

Az illattal kapcsolatban az első benyomásom az volt, hogy nagyon hasonlít egy másik parfümre. Mikor jobban utána olvastam, akkor esett le, hogy hát persze, tényleg hasonlít (másoknak is feltűnt) mégpedig a Paco Rabanne Black XS klasszikus változatára. :)

A parfüm fő összetevői:
  • karamell
  • vanília
  • Bergamont
  • Jázmin
  • Pacsuli 
Maga az illat nekem első fújásra virágosnak tűnik, aztán néhány pillanat múlva nagyon kellemes édes egzotikus vaníliás beütése lesz. Tipikusan az az illat, amit én melegnek hívok, amit szívesen fújok magamra hűvös időben.
A Fragrantica véleményei szerint is inkább őszi-téli illat, illetve a többség inkább esti illatnak értékelte.
Szerintem nagyon kifinomult, nőies kreáció, Szivi is elegánsnak nevezte és mióta megvan, többször is megjegyezte, hogy milyen finom illata van. Szerintem olyan parfüm, amit egy húszas éveiben járó nő viselhet. Nem tolakodó, de mégis különleges. Nem az a tipikus édes tucat illat, mint pl. a Pink Sugar, vagy az ehhez hasonló vattacukor illatú parfümök.
Egyébként éppen ezt kedvelem a Zara parfümökben, hogy viszonylag kevesen használják őket, árban hasonlóak a drogériás parfümökhöz, vagy épp az Avon és Oriflame kreációkhoz, de nehéz összefutni azzal az illattal amit épp viselek, míg egy Puma Sync vagy egy B.U., Playboy illat szinte öt percenként szembe jön velem az utcán. 

A parfüm illata eléggé tartós, reggel 8tól viseltem és délután négykor, még megjegyezték, hogy milyen finom parfümöm van. :) Ehhez még hozzátenném, hogy néhány óra elteltével az illat kezd karamellás picit fűszeres beütésűvé válni, ami nagyon kellemes. Nekem legalábbis tetszik.
Ha le kellene írnom, akkor olyan érzés magamra fújni, mint amikor egy hideg, borongós napon hirtelen kisüt a nap és meleg sugarakkal cirógatja az ember bőrét. :)

Értékelés: 5/5

Ha viszonylag olcsó, nagyobb kiszerelésű illatot keresel, ami nőies, édesebb jegyű, de nem tucat-illat akkor szerintem érdemes kipróbálnod. ;)


Ti milyen parfümöt használtok most? Ezt ismeritek? Van örökös kedvencetek? :)

Megjegyzések

  1. Meg fogom szagolni, ha alkalmam lesz rá :-)

    VálaszTörlés
  2. kár hogy, hogy nincs a számítógépeken, illatosított kis rész, mint avonban, szívesen megszaglásznám :)

    VálaszTörlés
  3. Hát ha arra járok, lehet megszaglászom, ha nem felejtem el. :)

    VálaszTörlés
  4. áá nagyon jó bár mindenkin más egy illat szerintem, de nem néz ki így képről rossznak, de megszagolnám :D

    VálaszTörlés
  5. nem vagyok parfümös inkább spray :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)