1 ruha 2 stílus - Oversize Pulcsi

Nagyon régen volt már ilyen bejegyzés a blogon, de a változatosság gyönyörködtet, ráadásul most sok olyan ruhadarab van, ami biztosak tetszik néhányotoknak, de talán picit bátortalanok vagytok velük szemben, mondván hogyan is lehetne viselni őket.

Elsőként az oversize pulcsit szeretném bemutatni két különböző stílusban viselve. :)

Oversize Pulóver:H&M

2 style



Az első verzió egy nőies, kicsit divás szerelés. Randira, csajos programra, mozizós-vacsizós estére szerintem tökéletes. Ez a fajta pulcsi azért is jó, mert nem kell hozzá külön sálat viselned. Egy basic topot vagy pólót érdemes alá még felvenni a rétegesség miatt.

  • Nadrág, táska, kalap és gyűrű: H&M 
  • Cipő: Humanic

A második szett sokkal lazább, picit rockos-grunge  beütésű. Tökéletes rohangászós hétköznapokra, suliba, karácsonyi ajándék vadászatra vagy a leárazások forgatagába. :)

  • Leggins: Tally Weijl 
  • Táska: H&M 
  • Bakancs: CCC
  • Gyűrű és karkötő: Claire's 
Végezetül egy kis info és tipp az oversize pulcsiról, illetve a viseléséhez. ;)

Mit is jelent, hogy oversize? 
Azokat a ruhadarabokat hívjuk így, ami az átlagnál nagyobb méretű, bővebb szabású. Esetünkben a pulcsi olyan hosszú és/vagy bő, hogy viselheted akár ruhaként harisnyával, vagy cicanadrággal.

Kinek áll jól? 
Tulajdonképpen mindenkinek, csak meg kell találni a megfelelő darabot és azt hogy hogyan párosítsd más ruhákkal és kiegészítőkkel

Magas és vékony/Átlagos alak és magasság: Ők a szerencsések, mert minden fazon és szín jól áll nekik, köztük a fenti is. :)

Alacsony: Ne válassz túl hosszú fazont és ha lehet, magassarkú csizmával viseld. :)

Teltebb alak: Olyat válassz, ami-nek V-kivágása van, illetve sötétebb színű. Bordó, zöld, piros, sötétkék, sötétszürke, sötétzöld, lila, stb. Ügyelj rá, hogy szűkebb nadrággal vagy cicanadrággal viseld. Így eltakarja a problémás részeket. Ha bő nadrággal viseled, akkor még teltebbnek és formátlannak tűnsz benne. Ha még inkább karcsúsítani szeretnéd az alakod, akkor viseld magassarkúval.

Mikor viselheted? 
Lényegében bármilyen alkalomra megteszi. Vannak kifejezetten elegáns darabok is, de pl. egy fényes szálakkal szőtt fekete oversize pulcsi hétköznap is hordható, de megfelelő kiegészítőkkel alkalmibb szetté is alakíthatod, a variációk számának csak a képzelet szab határt. ;)

Hogyan óvd meg? 
Ha kötött pulcsiról van szó, akkor sose tartsd vállfán, mert kinyúlhat. Mindig nézd meg a címkéjét, hogy milyen hőfokon érdemes mosni. A legjobb módszer a kinyúlás és bolyhosodás ellen, ha kézzel mosod.


Remélem tetszett ez a bejegyzés és hasznosnak találtátok. :)

Melyik verzióban tetszik a legjobban? Milyen ruhadarabot vagy kiegészítőt látnátok szívesen ebben a rovatban? :)

Megjegyzések

  1. Szeretem ezt a rovatot, sok ötletet ad :). Én bármilyen ruhadarabról és kiegészítőről szívesen olvasnék, de mivel közeledik a tél, ezért szerepelhetnének a melegebb holmik (pl.: kabát, sapka, sál stb.) is :).
    Az első, bal oldali szett tetszik a legjobban, főleg a nadrág, és egyébként a télikabátom (szövet), amit ma vettem meg, ugyanolyan színű :D.

    VálaszTörlés
  2. Az első szett nem rossz, főleg a naci! :)

    VálaszTörlés
  3. hiába a pulcsi a központja a szetteknek, az nem tetszik

    VálaszTörlés
  4. Nekem most csak a nadrágok tetszenek!

    VálaszTörlés
  5. Az első szett tetszik, a cipő nélkül jöhetne :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)