A nap szettje + Tippek

Sziasztok! :) Mára egy olyan szettet hoztam nektek, amit viselhettek hétvégi buliba, vagy elegánsabb alkalomra is.

little red dress



A piros talán egy olyan szín, amit elsőre nem sokan mernek bevállalni. Viszont szerintem nude kiegészítőkkel igazán elegáns hatást kelt, nem olyan "megfélemlítő" vagy épp közönségesbe hajló mint fekete kiegészítőkkel. Mivel november van, így természetesen mindenképpen viselj harisnyát a ruha alá. A nejlonharisnya kiválasztásánál ügyelj rá, hogy a színe megegyezzen a bőrszíneddel. Ez már nem a kilencvenes évek, hogy ne kaphatnál tökéletes színű harisnyát. ;) Még akkor is, ha kifejezetten jó alakod van, érdemes egy alakformálós darabra beruházni, mert sokkal szebb lesz az alakod egy ilyen ruhában. És a legfontosabb: a tökéletes melltartó. Semmiképpen sem szilikonpántos, vagy ne adj isten egy sima pántos melltartó. És az sem lehet kifogás, ha nagy méreted van. Manapság, már minden méretre kapni nagyon jól tartó pánt nélküli darabot. Válassz egy testszínűt, hidd el nagyon fogod szeretni, mert akár nyáron is viselheted majd a pánt nélküli felsőiddel.

A nude kiegészítőkkel elegáns és nagyon nőies, törékeny hatású lesz a szett. A cipőnél figyelj arra, hogy sose indulj útnak szelés sarokvédő és talpbetét nélkül. Kellemetlen ha feltöri a lábad, de ezekkel megelőzheted a bajt és sokkal kényelmesebb viselet lesz. Sokan elkövetik azt a divatbűnt, hogy hatalmas táskával indulnak buliba. Ez egyszerűen nem csinos, ráadásul kényelmetlen is és te sem örülnél, ha tánc közben valaki mindig a táskájával löködne. Szerezz be az alkalmi cipőiddel megegyező színű pici táskát, így sosem leszel gondban. ;)
Én ehhez a szetthez egy statement nyakláncot választottam és egy feltűnő gyűrűt.
Már korábban többször említettem, hogy az ilyen daraboknál fontos a párosítás. Ha nyakláncot vagy fülbevalót viselsz, akkor a másik darab gyűrű vagy karkötő legyen.

Elegáns alkalomra vagy buliba válassz töményebb, nehezebb parfümöt, de ne vidd túlzásba. Gondolom te sem szereted, ha valaki a közeledben több méteres illatfelhőbe burkolózik.

A körmödre egy nude lakk kerüljön, amit feldobhatsz egy arany topperral. Akár az egész körmödre kenheted, vagy a körmeid végére, vagy a körmeid tetejére. Mindegyik nagyon jól néz ki. :)

A szetthez illő sminket a képen láthatjátok.

Fontos a szép, egyenletes bőr, ezért használj primert. Az alapozót körültekintően dolgozd el, a bőrhibákat vagy szem alatti karokákat fedd el korrektorral. Majd az egészet fixáld egy átlátszó púderral. A következő lépés a szemöldök. Sose hanyagold el őket. :)
Ha nincs külön szemhéjalapozót, akkor használj egy kis korrektort. Ennél a sminknél a szemhéjtuson van a hangsúly, de látszik, hogy a szem formáját némi natúr szemhéjpúderral emelték ki, másként "laposnak" tűnhet. Ehhez egy szaténfinisű nude szemhéjpúdert vigyél fel a szemöldökcsontodra és a belső szemzugodba. Ezután egy picit sötétebb nude árnyalat kerüljön a szemhéjad mozgó részére. Satírozd el, hogy ne legyenek éles vonalak. Ezután egy középbarna, de nem túl sötét színt vigyél fel az úgynevezett "crease" részre, ami a szemhéjad és a szemöldökcsontod közötti rész. Ez emeli ki a szemedet. Alaposan satírozd el, a természetes hatásért. Ezután ugyanazt a barna színt vidd fel az alsó szempilláid vonalába és satírozd el.
Most jöhet egy fekete szemceruza, amivel a felső szempilláid vonalát hangsúlyozd. Ezután jöhet a tusvonal A legprecízebb felvitelhez használj filces tust. Ezután a fekete tus fölé húzz vonalat egy arany színű tussal is, amit az alsó belső szemzugodba is felvihetsz. Ezután fesd ki a szempilláidat és feltehetsz egy műszempillát is.
Mostanában egyre népszerűbbek a fixáló spray-ek. Ezekkel még tartósabb lesz a sminked, főleg ha sokat táncolsz és izzadsz vagy épp meleg lesz a teremben. Érdemes rá beruházni. Egyszerűen csak permetezd az arcodra a sminkelés végén kb. 15-20 cm-ről. Nem kell belőle sok, egy-két fújás elég.
Én ehhez a sminkhez egy tökéletes vörös ajkat képzeltem el. Ehhez szükséged lesz egy szájkontúr ceruzára, ami megegyezik a rúzs színével. Ettől tartósabb és precízebb lesz felvitel. Rajzold meg a szád vonalát és töld ki a színt, az egész szádon. Ha szükséges használj korrektort a precíz vonalért. Ezután vidd fel a rúzst. Ha nem vagy profi rúzsozó, akkor érdemes ecsettel dolgozni.

Én ehhez a szetthez egy lágy, hullámos-loknis frizurát képzeltem el. Ehhez alapból kúpvasra lenne szükség, de egy sima hajsütővassal is el lehet készíteni. A lenti videóból megtanulhatjátok a technikát. :)


Mit szóltok ehhez a szetthez? :) 

Ui: Ha kíváncsiak vagytok egy ruhadarab, kiegészítő vagy sminktermék árára vagy márkájára, akkor kattintsatok a képre, ez átvezérel a Polyvore oldalamra, ahol minden infót megtalálhattok. ;)

Megjegyzések

  1. nagyon tetszett a bejegyzés és a szett is :) mindent elfogadnék

    VálaszTörlés
  2. Nekem bejön főképp a piros ruha a kedvenc és a körömlakkok!!

    VálaszTörlés
  3. Szép szett lett, jól illik hozzá ez a smink és frizura is :)

    VálaszTörlés
  4. Tetszik :). Szívesen viselném.

    VálaszTörlés
  5. Hm ez a szett nagyon tetszik, letisztult, vibráló, csinos!
    Most kedvet is kaptam a piros rucimhoz, kár hogy még csak délután van és nincs is olyan jó idő már.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)