Maybelline Dream Pure BB Teszt

Még a Glamour-Napok alkalmával vásároltam ezt a BB krémet, mivel a testvérkéjét nagyon szerettem, de úgy éreztem a hidegebb időben a bőrömnek valami másra van szüksége. Plusz ilyenkor ősszel megtámadnak a pattanások is, így végül emellett a BB krém mellett döntöttem, amit kifejezetten problémás bőrre ajánlanak.


A csomagolása egyszerű, a tubus a klasszikus kinyomós verzió, amit védőfólia takart, hogy az "okos" emberkék ne ezt nyomkodják a teszter helyett.
Én a világos bőrre való verziót választottam értelemszerűen.
A tubuson az áll, hogy kifejezetten zsíros bőrre ajánlják, illetve 2% szalicilsavat tartalmaz, ami igaz csodafegyver a pattanások ellen.
15-ös SPF van benne, ami szerintem őszre-télre, kora tavaszra épp jó.

Ha kíváncsiak vagytok a teljes bejegyzésre, akkor a lenti linken érhetitek el:





Nyolc dolgot ígér:
  • Elfedi a bőrhibákat
  • Megvéd a további bőrt a további pattanásoktól
  • Olajmentes és nem hagy zsíros érzetet a bőrön
  • Minimalizálja a pórusokat
  • Tisztábbá teszi a bőr kinézetét
  • Eltünteti a pirosságot
  • Simít és hidratál
  • Kiegyenlíti a bőrfelszínt
Valamint azt is feltüntették rajta, hogy hidratáló nélkül is lehet használni. 


A két BB csomagolása nagyon hasonló. De a Dream Fresh (továbbiakban DF) tubusának felülete fényes, míg a Dream Pure-é (DP) matt. A különbség továbbá az, hogy a DF-ben 30-as SPF van, ami szerintem inkább alkalmassá teszi késő tavaszi-nyári használatra. Tovább ebből több árnyalat kapható.


Felül a DP, alul a DF. Itt is látható, hogy a DP jóval világosabb, emiatt nekem ideálisabb őszre és télre, a hullafehér bőröm miatt. :D Ennek kicsit rózsaszínesebb az árnyalata, míg a Dream Fresh inkább sárgább.
A másik szemmel látható és érezhető különbség az állagukban van. A Dream Fresh jóval hígabb, könnyedebb krém. Tényleg amolyan friss. Gyorsan beszívódik.
A Dream Pure tömörebb, gazdagabb állagú, ami nekem sokkal kellemesebb a hidegben.


Látható, hogy amíg, a DF már rég beszívódott, a DP még mindig "szárad".


Viszont néhány pillanat múlva az is teljesen eltűnik. A fenti képen a pirossal keretezett részre kentem. Amit így kapásból látok és érzek, hogy a bőröm sokkal puhább lesz, élettel teli.
Az ígért hatások közül, közel egy hónap használat után nekem az tűnt fel, hogy tényleg eltűntek a bőrhibáim. Nem tudom, hogy részben ennek a krémnek köszönhetően e, de jóval kevesebb lett. Valóban valahogy tisztábbnak érzem a bőröm, ha felkenem. Szépen egységesíti is a bőrfelszínt, a pórusaim is kisebbnek tűnnek. A pirosságot is enyhíti valamennyire, de a bőrhibákat nem fedi el teljesen, így azért korrektorra szükség van. Az is igaz, hogy egyáltalán nem hagy zsíros érzetet a bőrön, bár a krémessége miatt nem szívódik be olyan gyorsan mint a DF, emiatt én kevesebbet is használok belőle. A mattító hatása viszont érezhető és látható és ami nekem még nagyon pozitív, hogy kiszárítás nélkül mattít. 

Összegzés: Nagyon extrémen problémás bőrre szerintem nem a legjobb választás, hiszen a fedése elég gyenge. Viszont akinek zsírosodásra hajlamos a bőre, vagy vannak olyan időszakok, amikor problémásabb a bőre, annak egy jó korrektorral beválhat. Én vegyes bőrre is bátran ajánlanám, hiszen ahogy említettem úgy mattít, hogy közben nem szárítja ki a bőrt. Ha valakinek az állandó, napi rendszerességű sminkeléstől jönnek elő a pattanásai, annak is jó alternatíva lehet a bőrhibákat kezelő-megelőző funkciója miatt.

Értékelés: 5/5 

Nekem nagyon bejött, semmi rosszat nem tudnék rá mondani így egy hónap használat után. Szerintem szeretni fogom télen is. :)


Kipróbáltátok már ezt a BB krémet? Ti szoktatok váltani a hideg-meleg időre való tekintettel vagy van egy jól bevált terméketek amit egész évben használtok? :)

Megjegyzések

  1. még nem próbáltam, de nagyon jónak tűnik :)

    VálaszTörlés
  2. Én is a glamour napokon vettem meg ezt a bb krémet :) de nekem a garnier olajmentes bb-je jobban be vált.

    VálaszTörlés
  3. Én catrice BB krémet használok. Nekem bevált, bár sajnos nem nagyon értek a sminkeléshez, és nincs viszonyítási alapom.

    VálaszTörlés
  4. Nem sokára úgy is elfogy a mostani BB-m, és utánpótlás után kell nézzek, szerintem ezt ki is próbálom, nekem is sajna zsíros a bőröm...

    VálaszTörlés
  5. Persze, hogy ezt akartam először megvenni G-napokon, aztán mást vettem meg..-.-' :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)