Yankee Candle Haul + Egy kis apróság

Még Halloween előtt láthattatok facebook-on egy képet, egy korábbi rendelésből származó mintagyertyákkal. Azok ide nem kerültek fel, mivel csak két darab volt az enyém belőle, őket pedig már elégettem. :D Természetesen a november sem telhet el fincsi illatok nélkül. Ezúttal inkább tartokat rendeltem, valamint egy mintagyertyát. Ahogy ígértem, a következő nyereményjátékban az egyiket megnyerhetitek majd. :)


A tartok tulajdonképpen nem gyertyák, hanem kis viasztömbök, amiket párologtatóba kell tenni (szigorúan víz nélkül), majd sima mécsessel meggyújtva a viasz megolvad és csodálatos illatfelhőbe burkolja az egész lakást. Nagyon intenzívek, az első olvasztás után általában még másnap is érezni az illatukat, majd az erőssége folyamatosan csökken, de nekem 2-3 napig intenzíven illatozik napi 2-3 óra égetés mellet. Utána folyamatosan csökken az "ereje". Én általában egy tartot egy hétig szoktam égetni.
Ezután a dolgunk csak annyi, hogy az olvasztott viaszt kiöntjük. Én egy üres fémdobozba szoktam önteni, és úgy dobom ki. Ezután kitörlöm a párologtatót, majd kimosom, hogy az előző illat teljesen eltűnjön belőle.


Ezúttal a Cranberry Chutney mintagyertyát rendeltem meg, aminek csodás az illata, nem hiába áradoztak róla többen is. Tudom, hogy a YC mánia elindításáért többek között én is felelős vagy, mert szinte egyszerre írtunk róla több másik bloggerínával és akkor tört ki igazán az őrület. :D Viszont azóta többektől is megkaptam, hogy nem érik meg a hype-ot. Nos, erre csak annyit tudok mondani, hogy egy mintagyertyától senki se várja azt, hogy olyan erős, intenzív illata legyen, mint a rendes üveggyertyáknak. Akkor mindenki ezeket venné és nem a több ezer forintos gyertyáikat. :D Ezek csupán arra szolgálnak, hogy kipróbáld az illatot, azt senki se várja tőlük, hogy az egész lakást beillatozó gyertyát kapjon. De 1-1 szobát szerintem fel lehet velük dobni.
Ha nagyon intenzív illatot szeretnétek, akkor rendeljetek üveggyertyát vagy tart-ot. :) Az üveggyertyák szerintem abszolút megérik, nekem tavaly egy közepes gyertyám volt, és napi 1-2 óra égetés mellett kb. 1 hónapig kitartott.
A tartokra azért kaptam rá, mert szeretem váltogatni az illatokat. :)


November Rain és Vanilla Chai. Ők az őszi kollekció másik két darabja, a Lake Sunset és a Salted Caramel még szeptember-októberben illatozott nálam. :) A November Rain egy frissebb, nekem picit férfiasabb illat, tényleg van egy kis esős-faleveles aromája. A Vanilla Chai egy édes, vaníliás, fahéjas-szegfűszeges illat.


Blissful Autumn és Home Sweet Home. Előbbit eddig mintagyertyaként használtam csak. Csodás gyümölcsös, faleveles illata van. Kapásból az őszi gyümölcsöskert jut róla eszembe, amikor egy napsütéses délutánon sétálsz benne. :) A Home Sweet Home egy meleg, teás-fűszeres illat. Kapásból az a kép ugrik be tőle, amikor takaró alatt, egy bögre forró teával olvasgatok. :D


Honey&Spice és Kitchen Spice. Az első egy édes-fűszeres illat, nekem kapásból a sütőtökös muffin ugrott be róla. Most épp ezt égetem. :) A másikról nekem a fűszeres-narancsos puncs jut eszembe.


Fireside Treats és Red Velvet. Az első egy nagy kellemes, kicsit vajas aromájú édes illat. Picit füstös beütése is van. A Red Velvet egy édes, sütis aroma.


Ezt a Fruttini csomagot sportoláshoz vettem, amit az utóbbi egy hónapban eléggé elhanyagoltam, úgyhogy a héten eldöntöttem, hogy összekapom a kis pics...khm... hátsófelem és igenis heti 1-2x eljárok futni, csinálom a zumbát és a pilatest, de az is lehet, hogy megint eljárok kondizni is. Én sportolás után jobb szeretem a friss, pezsdítő illatokat, főleg, ha reggel futok, vagy edzőteremben zuhanyozok. Valamint munka előtt, vagy ha korán megyek előadásra, akkor jól esik egy ébresztő zuhany. Ez a lime-mentol illatcsalád nagyon megtetszett. Nem az a durva, nyárias illat, hanem van egy picit krémesebb jellege, de mindenképpen nagyon friss és üdítő.

Nektek melyik a kedvenc YC illatotok? :) Van külön sportoláshoz használt vagy "ébresztő-jellegű" tusfürdőtök és testápolási terméketek? :)

Megjegyzések

  1. nem hiszem el, hogy nekem még nincs egy YC termékem sem :) úgy kipróbálnám már őket :))

    VálaszTörlés
  2. Én még egyiket sem szagoltam, de mind nagyon tetszik :D

    VálaszTörlés
  3. Még egy ilyen gyertyám sem volt, hol lehet ilyet venni Bp-en kívül?

    VálaszTörlés
  4. Én eddig a Home Sweet Home, a Blissful Autumn és a Natural Paintbrush gyertyákat próbáltam. Mindegyiknek nagyon jó illata van, beillatozzák a szobát, amit valóban 2-3 nap elteltével is lehet érezni. Biztos fogok karácsonyra is rendelni.

    VálaszTörlés
  5. PAncsi, az illatgyertya.hu-n lehet rendelni, nem kell regisztrálni sem és 2 nap alatt megérkezik. :)

    VálaszTörlés
  6. Nekem ezek a gyertyák kedvenceim csak a postaköltség miatt nem rendeltem eddig, de szerintem fogok, ez a két illat tetszik nekem: Vanilla Chai,Home Sweet Home. Tetszett ez a poszt!

    VálaszTörlés
  7. Most már muszáj megkérdeznem, mert furdal a kíváncsiság. Mitől olyan különlegesek ezek a gyertyák? mert borzalmasan drágák, no meg amúgy sem égetek sose gyertyát :D Gyertyáim dísznek vannak a polcon, csillogós ajándékcsomag, meg alma, zselés, és még sok fajta. Sose gyújtanám meg őket! :D

    VálaszTörlés
  8. Cranberry Chutney <3 A megrendelt három illat közül ez volt a kedvencem, nagyon intenzív és nagyon finom :) lehet karácsonyra veszek néhány tartot is, teszek velük egy próbát :) Amúgy én is azok közé tartozom, akik elsőre csalódtak a YC gyertyákban (kivéve ugye a chutneyt), de azért próbálkozom még :)

    VálaszTörlés
  9. Iluss, hát valami fantasztikus választékuk van és nagyon-nagyon különleges illatok. Nem azt a mű illatot képzeld el pl. az epernél, vagy az ananásznál, amit más gyertyánál érzel, hanem az igazi friis gyümölcs illatot. A fűszeres vagy sütis verzióknál ugyanez van. :)

    Réka, szerintem próbáld ki a tartokat, azoknak nagyon intenzív az illatuk. :)

    VálaszTörlés
  10. Nálam most éppen a Home Sweet Home illatozik, az örök kedvenc pedig még mindig a Kitchen Spice. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)