2013. december 15., vasárnap

Winter-Edition 7. rész: Karamellás s'more forrócsoki recept

Tegnap a szokásos karácsony előtti kis baráti összejövetel két sztárja a narancsos-karemellás csokis muffin volt és a klasszikus s'more, amihez a pillecukrot a kandallónál sütöttük. Aki nem tudná, hogy miről van szó: klasszikus pillecukor amit általában nyílt lángnál sütnek és két keksz közé van betéve csokoládéval vagy nutellával. Isteni finom! :)
Szóval ma délután tanuláshoz kellett egy kis "inspiráció" és ekkor született meg az ötlet, hogy mi lenne ha valahogy kombinálnám a karamellás ízt és a forró csokit, valamit a krémes-ropogós s'more-t. Kis internetkutatás után neki is álltam elkészíteni ezt a téli kalóriabombát. A végeredmény pedig egyszerűen mesés lett. :P


 Ha kíváncsi vagy a receptre, akkor kattints a lenti linkre! :)


 Ok, mielőtt belevágnánk, teremtsük meg az alaphangulatot. ;)


Hozzávalók 2 adaghoz: 
  • 2 bögre tej 
  • 2 evőkanál holland kakaópor
  • 1 evőkanál édes kakaópor (Nesquik)
  • cukor ízlés szerint (én 1 evőkanál sima és fél evőkanál barna cukrot használtam 
  • fél evőkanál karamellás pudingpor (Dr.Oetker)
  • csipet fahéj
  • csipet gyömbérpor 
  • néhány kocka tejcsokoládé vagy egy evőkanál Nutella
  • natúr pillecukor (fejenként 1 db)
  • 1-2 darab ropogós keksz (Albert vagy vajaskeksz)

 A hideg hozzávalókat egy keverőtálba öntjük, majd hozzáadjuk a tejet.


 Simára keverjük, majd egy lábasban melegíteni kezdjük. Ezalatt a csokit kockákra törve egy tányérra tesszük és a mikróban felolvasztjuk kb. 30-40mp alatt. Ha felolvadt, akkor a bögrénk peremére kenjük. Ezután a kekszet apró darabokra törjük és beleforgatjuk a csokis bögreszéleket.

A forró csokit forrásig melegítjük, és folyamatosan kevergetjük. Akkor jó, ha a pudingtól az állaga kicsit sűrűbbé válik. Ezután levesszük a tűzről és óvatosan a bögrékbe töltjük.


 Én ezt a fajta pillecukrot szeretem. A Müllerben és az Aldiban szoktam vásárolni. Mivel elég nagyok, én három darabra vágtam őket, majd fondue villára tűzve a gázláng fölött picit megpirítottam őket. Vigyázni kell, mert hamar meggyulladnak. Épp csak annyira pirítsuk, hogy legyen rajtuk néhány barna folt. Ezután mehetnek fürdőzni a forró csokiba.


Ez pedig a kész forró karamellás s'more forró csoki. A fűszerektől és a karamellás pudingtól különleges, krémes az állaga, a kakaóportól isteni csokis, az édes-nyúlós pillecukor és a ropogós keksz pedig a Mennyország kapuja. :) Mindenkinek szívből ajánlom, mert tényleg nagyon finom téli ital. :)

Szeretitek a forrócsokit? Melyik a kedvencetek? :) Ezt kipróbálnátok? :)

14 megjegyzés:

  1. Ez valami hihetetlenül guszta!!! Muszáj lesz elkészítenem :P

    VálaszTörlés
  2. Végem van :D Ez nagyon guszta. Már előre félek, hogy mit fog mutatni a mérleg az ünnepek után :( :D

    VálaszTörlés
  3. Köszi a receptet!
    Nagyon gusztusos. Imádom a forrócsokit és a karamellát is, úgyhogy biztos elkészítem!

    VálaszTörlés
  4. Hmmm de finom lehet ki kell próbálnom!!!

    VálaszTörlés
  5. Ezt ki kell próbálnom mindenképpen, istenien néz ki és biztos nagyon finom :)

    VálaszTörlés
  6. ÚÚÚ, ezt ki kell próbálnom! :)

    VálaszTörlés
  7. Kár, hogy ezt a bögrét nem lehet kivenni a képből. Gyerekként rengeteg mindenre mondtuk ezt.
    Most már tudom, hogy hol kapok sima pillecukrot.

    VálaszTörlés
  8. Ez nagyon jól néz ki, egyszer ki kell próbálni :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon jól néz ki, muszály lesz kipróbálnom. :)

    VálaszTörlés

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...