Heti könyv és filmajánló


Sokan írtátok, hogy kíváncsiak vagytok egy-egy könyvre vagy filmre, amiket olvastam és láttam. :) Ennek nagyon örülök és igyekszem rendszeresen ilyen ajánlókat hozni nektek.
Keira Cass Párválasztó című könyvére egy lány ismerős hívta fel a figyelmem (köszi Nuss :D) és amikor elolvastam az ismertetőt, azonnal felkerült a kívánságlistámra.
Tegnap vizsgáról hazafelé pedig el is kezdtem olvasni és teljesen magával ragadott a történet. Hamupipőke, Éhezők Viadala fílinggel, nagyon szépen megírva. :) Habár nekem a férfi szereplők karaktere picit hiányzik a történetből, de mivel van folytatása is (és hamarosan film is lesz belőle) így talán azok által jobban ki tud majd bontakozni. :) Én azonnal ki is olvastam, sajnos, ha nagyon tetszik egy könyv, nem tudom letenni, utána pedig sajnálom, hogy hamar befejeztem. :D

"Harmincöt lány. Egy korona. Egy lehetőség, ami az életben csak egyszer adódik. A Párválasztóban részt vevő harmincöt lány számára ez életük legnagyobb esélye. Egy lehetőség arra, hogy kiszabaduljanak abból az életből, amibe beleszülettek. Hogy belépjenek egy világba, amiben csillogó ruhákat és felbecsülhetetlen értékű ékszereket hordanak. Hogy palotában lakjanak és a csodás Maxon herceg szívéért vetekedjenek egymással. America Singer számára azonban kész rémálom Kiválasztottnak lenni. Azt jelenti ugyanis, hogy hátat kell fordítania titkos szerelmesének, Aspennek, aki egy alsóbbrendű kasztba tartozik. El kell hagynia az otthonát, hogy beszálljon az ádáz közdelembe egy koronáért, amire nem is vágyik. Egy palotában kell élnie, amit a lázadók erőszakos támadásai fenyegetnek állandóan. Aztán America megismeri Maxon herceget. Lassan megkérdőjelezi addigi terveit, és rádöbben arra, hogy az élet, amiről mindig is álmodott, talán köszönő viszonyban sincs a jövővel, amit korábban még csak el sem képzelt volna." - moly.hu



Legutóbb Szivivel ezt a filmet néztük meg és mindkettőnknek nagyon tetszett. :) Különleges történet, nagyon jó színészekkel. Nem az a tipikus romantikus film. Sokszor könnyesre nevettük magunkat, máskor pedig tényleg megható volt. A végére a főszereplő srác is megtetszett, annyira szerethető karakter. Rachel McAdams pedig az egyik kedvenc színésznőm, szóval vele szemben elfogult vagyok. :D 
Mindenkinek szívből ajánlom a filmet, szerintem olyan alkotás, amit pasival is simán meg lehet nézni. :) 


Ismeritek ezt a könyvet? Láttátok a filmet? :) Ha igen mi a véleményetek róluk? :)

Megjegyzések

  1. Múlt héten láttuk mi is a filmet. Nagyon tetszett. :) Szerintem a vége nagyon megható... Aki még nem látta, zsepit készítsen elő. :)

    VálaszTörlés
  2. NA, akkor majd ajánlom a többi könyvet is, amit mostanság olvastam :P

    VálaszTörlés
  3. nekem sajnos nem tetszett a film :(((

    VálaszTörlés
  4. Az Időről időre című filmet pont a héten töltöttem le, ma vagy holnap meg is nézem :)

    VálaszTörlés
  5. Erről a könyvről még nem hallottam, de jónak tűnik :)
    A filmet a héten néztem meg, szép, tetszett :)

    VálaszTörlés
  6. A Párválasztó nálam is várólistás, de most még jobban meghoztad a kedvem az elolvasásához :).
    Ismerem a filmet is, október 31.-én láttam moziban, szintén a kedvesemmel. Jó volt, megható, tanulságos, sokszor megnevettető, de számomra csak egyszer nézhető :).

    VálaszTörlés
  7. Tegnap megnéztem a filmet, és nagyon tetszett, volt értelme. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)