2014 Tavaszi-Nyári Trendek


Azt hiszem bátran mondhatom, hogy már hagyomány a blogon ez a bejegyzés. :) Annak pedig különösen örülök, hogy ennyien kértétek-kérdeztétek, mikor kerül fel az oldalra. Ezt összeállítani nem kis feladat, utánaolvasni, rendszerezni, kiválasztani azokat a top trendeket, amik viselhetőek is a hétköznapokban, összeállítani a szemléltető képeket, vázlatolni a bejegyzést, megírni... kb. 1-2 hét alatt készülök el vele. :D Nem várom el, hogy most tapsoljatok, csak gondoltam adok egy kis háttérinfót a munkálatokról. :)
Íme tehát a tavaszi-nyári szezon top 30 trendje! :) Remélem, miután annyian kértétek, legalább annyian el is mondjátok a véleményeteket róla. ;)
A teljes bejegyzésért katt a linkre!



1. Dzsekik-Kabátok 

jackets&coats



Továbbra is divatosak a sima fekete bőrkabátok, de ebben a szezonban a színes darabok is hódítanak. Lehet pasztell, élénk szín, fehér, bézs, viselheted őket a cuki virágos ruhák felett, vagy a sima farmer szettjeiddel.
A ballonkabátok közül hódítanak a klasszikus duplagombos darabok, az élénk színűek, a bőr ujjasak és a military stílusúak is. Teltebb alakúaknak jó hír, hogy a fekete darabok is menőnek számítanak. Ha L-es méret felett válogatsz, érdemes egysoros gombolásút választanod.
Maradnak a military dzsekik is. Illetve a gallér nélküli kabátok és blézerek is nagyon divatosak, ez jó hír azoknak, akiknek rövidebb a nyakuk, nekik nagyon előnyösek ezek a fazonok.


2. Mintás kabátok és blézerek 

outwear



Abszolút trendi darabok, aki nem időtálló és trendálló darabot keres, annak tökéletes választás. Lehet extrém mintás, virágos, pöttyös, geometriai mintás, tyúklábmintás, most mindegyik hódít. Tipp testalkathoz: vékony: világos és nagy mintás. Teltebb alak: sötét, apró mintás.


3. Pulcsimánia

long sweater



Nagyon-nagyon trendik a pulcsik ebben a szezonban is. Főleg a hosszú fazonok, amiket cicanadrággal is viselhetünk. ;)


4. Trendi nacik

pants



Ebben a szezonban hódítanak a bő szabású nadrágok, amik nagyon jó hírt jelentenek a magas, vékony lányoknak. Nekik abszolút előnyös ez a trend.
A farmervonalon a boyfriend fazon és a világos színű darabok a divatosak, illetve a grunge dívat maradványaként a szürke, savmart színűek. Igazi must have lesz a virágmintás naci, mind sima nadrág mind cicanadrág formájában. Szintén pillanatnyi trend a tyúklábminta is.
Divatosak lesznek még a pizsama és a háremnaci szerelemgyerekeszerű fazonok is, ezek közül főleg a mintásak. Cicanadrág fronton minden jöhet. Pöttyös, azték és afrikai mintás, virágos, tollmintás, szuperhősös...
Teltebb alakúaknak nagyon jó hír, hogy divatosak a sima fekete nadrágok, amikkel kompenzálható a sötét farmerek viszonylagos háttérbe szorulása.


5. Szoknyák 

skirts



A legtrendibb darabok egyike most a tér alá vagy lábszárközépig érő, pörgős szoknyák. Az ötvenes évek divatját idéző darabok. Ha teltebb az alakod vagy alacsony vagy, akkor ezektől óvakodj.
Továbbra is hódítanak a maxi szoknyák is.
Valamint a ceruzaszoknyák is divatban maradnak, ezek közül a rövidebb és hosszabb fazonok is. Nagyon divatos lesz még a ceruza és maxi szoknyába lazán betűrt póló vagy vékony pulcsi is. ;)


6. Skater

skater



A ruhák és a szoknyák között a legdivatosabb most a skater fazon. Ez azért is szuper, mert teltebb alakúaknak is jól áll.
Viselheted őket bakanccsal, tornacipővel, balerinával, platform szandállal is. A szoknyákba lazán betűrheted a pólót, vagy felkaphatsz hozzájuk egy crop (rövid) fazonú felsőt is. ;)


7. Crop

crop



Hódít a crop, azaz rövidre vágott fazonú felső. Lehet pulcsi, szűk top, bő póló, vagy szinte fehérnemű szerű Madonna fénykorát idéző topocska.
Viszont! Ezt csak akkor vállald be, ha vékony alkatú vagy, hájas pocakkal és úszógumival nem mutatnak jól. Még egy ok, hogy belekezdj a fogyókúrába! ;)


8. Cipőfazonok 

shoes



Cipősarkak terén ez a fazon a végletekről szól. Hódítanak a vastag sarkú Jeffrey Campbell stílusú bokacsizmák. Az uralkodó trend idén mindenképpen az úgynevezett cut-out, vagyis kivágott bokacsizmákat takarja. A lapos fazonok közül maradnak a loaferek, az oxford cipellők és az örök klasszikus balerina. Utóbbinál mikrótrend a bokapántos és a T-pántos fazon.
Sportosabb vonalon a slip on fazonú tornacipők, a rövid szárú tornacipők és a wedge sneakerek a divatosak. A magassarkú szandáloknál a sokpántos tűsarkúak a divatosak. Saru fronton szintén a végleteké a főszerep. Minilás pánt vagy sokpántos.
Maradnak a wedge szandálok is. Valamint hódítanak a 90-es évek holdjáró cipőire hajazó vastag talpú szandálok és tornacipők is.


9. Bakancstrend

boots



Tavaszra és nyárra is maradnak a bakancsok és bokacsizmák, de az isten szerelmére ne vegyétek fel a prémes téli bakancsot. :D Bár úgyis lesznek akik... :D
Ezek a bakancsok virágosak, könnyűek, csipkések, lézervágottak, kivágottak, szegecsesek. A cuki ruhácskákhoz, sortokhoz, maxi szoknyákhoz. ;)


10. Táskatrendek

bags



A szezon legnagyobb durranása a halványkék táska. Lehet bármilyen méretű és fazonú, de ez a szín hódít. Divatosak még a kirláykék és menta darabok is.
Fazon tekintetében a kicsi láncos táskák, a hátizsákok és a klasszikus, időtálló darabok hódítanak.
Nagyon divatos még a postástáskának is csúfolt Cambridge fazon.
Bevállalósaknak jöhetnek az extrém mintás darabok is. :P


11. Fehér blúz 

innocent white



Igazi alapdarab és most nagyon divatos is. Lehet klasszikus blúz, ing, csipkés felső, hoszú ujjú, ujjatlan, galléros, gallér nélküli, szűkebb és bő is. :)


12. Királykék 

blue



A szezon egyik divatszíne a királykék. Lehet nadrág, szoknya, felső, ruha, overall, kiegészítő, ez a szín, most minden darabon hódít.


13. Buja pink, narancs és piros színek 

lush red, orange&pink



Ez a három árnyalat is hódít, akár egymással kombinálva is.


14. Pasztell 

pastel



Ha tavasz, akkor pasztell, ez most sincs másként. Évek óta trendi, most is divatban maradt. Menta, pisztácia, rózsaszín, fáradt lila, vaníliasárga, barack és halvány kék. Egymással is kombinálhatóak és nagyon jól megférnek más trendekkel is.


15. Farmer

denim



Az idei trend fő darabjai az ingek és a sortok, de megbújva ott vannak még a ruhácskák, szoknyák és kabátok is.  ;) Szintén nagyon jól kombinálható trend, remekül mutat a pasztell színekkel, a csipkével és a virágos ruhadarabokkal is. :)


16. Lézervágott

laser cut



Idén hódítanak, a lyukacsos, lézervágott, hálós darabok. Nagyon izgalmas trend szerintem, egyszerre vagány és bájos. :)


17. Villantós

peek a boo



Hódítottak a kifutókon a villantós, helyenként átlátszó, ruhadarabok is. A visszafogott szabásvonalakat izgalmassá teszik a helyenként átlátszó részek. Így lehetsz szexi egy decens kis ruhácskában is. ;)


18. Csipke

lace



Szintén állóvíz a divatban a csipke. Én személy szerint imádom, mert nőies és kifinomult, egy olyan trend amit tudni kell viselni, de mégis nagyon sokféle módon variálható. :)


19. Pöttyös

 
polka dot



Tavaly tavasszal és nyáron is hódítottak, ez most sincs másként. Lehet egy édes szoknya, vagy izgalmas kiegészítő, igazán nem nehéz becsempészni a ruhatárunkba ezt a trendet. Idén a pöttyös karórák is divatba jöttek. :)


20. Rakott szoknya és pliszírozás 

pleated



Trendinek számítanak a rakott szoknyák és a pliszírozott szoknyák, illetve azok a ruhák, amiknek ilyen az alsó része. Olyan trend ami jól megfér a lyukacsos, csipkés és virágos darabokkal. Beépíthető az irodai szettbe, vagy akár egy lazább, hétköznapibb összeállításba is. :)


21. Grafikus minták 

graphic



A 60-as éveket idéző, grafikus mintájú darabok is nagyon divatosak. Ezek remek alakformáló hatásúak is, a mintákkal játszadozva sok kilót le lehet faragni optikailag bizonyos részekről. ;)


22. Etnikus minták 

ethnic



Most elsősorban az afrikai törzsek mintái lesznek divatosak, de az azték mintával sem kell szégyenkezni. :)


23. Rojtos 

 
fringe



A mikrotrendek közül az egyik most a rojtos holmik hódítása. Ezúttal inkább az egzotikus törzsi, western beütésű és hippi stílusú darabok számítanak trendinek.


24. Feliratos felsők 

writings



Továbbra is divatban maradtak a feliratos pólók és pulcsik. Vagány trend és remekül kombinálható a hétköznapokban. :)


25. Szívecskék és cicák 

hearts&cats



A cicás és szívmintás darabok is nagyon divatosak, mindkettő bájos és cuki trend. A szív alakú szemüvegek nagyon menőnek számítanak most, illetve a cicás ékszerek is divatosak. :)


26. Virágos 

floral



Szintén olyan trend, ami évek óta sziklaszilárd a divat világában, de szerintem ezt nem sokan bánják. Testalkattal kapcsolatos tanács: Vékony alak: Világos szín és nagy minták, teltebb alak: Apró minták és sötét színek.


27. Sportos darabok

sporty




A sportos holmik is menőnek számítanak, ráadásul izgalmasan lehet őket kombinálni más trendekkel. Baseball dzseki a skater rucihoz, mez a mini ceruzaszoknyához, Vagy épp futónaci fazonú sort magassarkúval. Ha bátortalan vagy, inspirálódj a pinterestről. ;)


28. Tyúklábminta és kockák 

houndstooth&plaid



Számomra a tyúklábminta mindig is egy őszi-téli trend volt, de a divatvilág most csavart egyet az egészen és behozta a tavaszi szezonba.
A kockás trend fő darabja az ing, ha trendi akarsz lenni, egyet biztosan beszerzel. ;)


29. Látványos karkötők 

bracelets



A kifutókat fürkészve azonnal feltűnt, hogy a fő ékszer a karkötő volt. Hatalmas, látványos darabok, mindenféle stílusban és színben. Egy-egy ilyen darab mellé már tényleg nem kell más ékszer. :)


30. Láncra verve 

chain necklace



A statement nyakláncok közül ebben a szezonban a láncos darabok a legdivatosabbak. Lehet arany, ezüst, színes, vékonyabb, vastagabb, kövekkel vagy szegecsekkel kombinált. Nagyon jól lehet variálni más trendekkel. Felveheted vagány gettó stílusban a sportosabb darabokhoz. Az elegáns ruháidhoz, az ártatlan fehér ingedhez vagy a farmeringedhez. A pulcsi trend pedig szinte követeli őket. :)


Mit szóltok az új szezon trendjeihez? :) Van kedvencetek? Van olyan ami már a szekrényetekben lapul? Van olyan ami nagyon nem jön be nektek? :)



Megjegyzések

  1. Pasztell minden mennyiségben jöhet! :) Egyébként az afrikai törzsek mintáival ellátott ruhák és a rojtosak is nagyon bejönnek. A merész nagy karkötők pedig gyönyörűek! :) A tyúklábmintát személy szerint nem kedvelem, de van olyan akinek jól áll. :) És persze a tavasz elengedhetetlen kelléke a cicanadrág, na az az amiből sosincs elég! :) Szuper dolgokat válogattál össze, konkrét kedvencet nem is tudnék kijelölni, ugyanis nagyon sok ruha tetszik, vegyesen a képekről! :)

    VálaszTörlés
  2. nagyon hasznos poszt lett ! :) épp tervben van egy tavaszi kabát vásárlás, szóval jókor jött ez a bejegyzés :)

    VálaszTörlés
  3. Köszi ezt a posztot, nagyon hasznos volt! :)
    Megnyugodtam, hogy rendben van a ruhatáram. Épp pénteken vásároltam meg az áhított bőrkabcit és bokacsizmát :D Ami a legjobb, hogy mindkettő tökéletes nyárra is! :)

    VálaszTörlés
  4. Jesszus. Fel sem fogtam igazán a bevezető gondolataidból, hogy ez valóban sok munka, de kb. a bejegyzés felénél rájöttem. Tényleg sok meló lehetett mindezt összeállítani. Elismerésem.
    Sok minden tetszik ebből a trendből, de a legjobban a pasztell színeket (főleg rózsaszín, barack, krém), fehéret, csipkét, pöttyöket, virágmintákat imádom, bár ez mindig is így volt. Örülök, hogy nekem kedvez a divat. A feltűnő karkötők is tetszenek. Egy virágos skater ruhát sikerült is beszereznem a leárazásokon, illetve végre egy krémszínű ballonkabátot is, de ezt teljes áron (még nem volt ilyenem). Nagyon szeretnék idén tavasszal egy virágmintás nadrágot, egy csipkés cipőt és talán egy hosszított pulóvert is. :)
    Köszi a bejegyzést!

    VálaszTörlés
  5. Nekem egyedül a szoknyák és a cica nacik nem tetszenek, de amúgy azért nem mert egyiket se hordom, soha semmilyen körülmények közt :) A kiegészítők nagyon nagyon tetszenek :) és a kabátok, dzsekik amiknél tátva maradt a szám :)
    Hasznos volt a poszt :)

    VálaszTörlés
  6. Minden elismerésem a sok munkáért. :) Nekem végignézni sem ment egyszerre, nem hogy összerakni. :) De inkább néztem meg két részletben,mint hogy csak végigszaladjak rajta. :)
    Ballonkabátot mindenképp szeretnék beszerezni, az mindig jól jön. :) Bőrkabim van, bár nem hordom annyit, mint az előzőt. Azt addig hordtam, míg tönkre nem ment. :)
    Pulcsikat is szeretnék beszerezni, jól kombinálhatóak tartom őket. :)
    A ruhák is nagyon bejönnek, igazán csinosak és nőiesek, ráadásul csak felkapja az ember, kis kiegészítő és már indulhat is. :)
    Fehér blúzt már jó ideje keresek, szerintem amennyire alap darab annyira nehéz szépet találni belőle. Nem szeretem ha nagyon átlátszik, sokszor van, hogy már a boltban meg van sárgulva. :( De vadászatra fel! ;)
    Nagyon szeretem a pasztell és a pinkes pirosas színeket, így ezeknek nagyon örülök. :) Farmeringből még mindig keresem az igazit. Sokszor az a problémám, hogy pont úgy van a gomb a melleknél, hogy simán be lehet látni a két gomb között. Vagy ha találok olyat, amin a gombok jók, azok meg bénák felvéve. Azért nem adom fel, kutatok tovább. :)
    A csipkés darabok is nagyon tetszenek, nagyon csajosak. :)
    A szívecskés, cicás, pöttyös, virágos dolgok is tetszenek, jól fel tudják dobni a szettünket. :)
    Kiegészítők terén tetszenek a hangsúlyos karkötők, de nálam a nyakláncok is a szívem csücskei maradnak. :)
    Köszönöm, hogy megírtad ezt a posztot, igazán hasznos volt. :)

    VálaszTörlés
  7. Köszönet a hasznos bejegyzését, nem pazaroltál időt. :)

    VálaszTörlés
  8. Nagyon szuper cikk! Kösziiii :)

    VálaszTörlés
  9. Szia ;-) ismét itt!
    Köszönöm a hasznos bejegyzésedet!
    Bécsben szoktál vásàrolgatni?
    Évi :-)

    VálaszTörlés
  10. Szia Évi! :)
    Igen, vagy Parndorfban. :)

    VálaszTörlés
  11. A blézer minden évben kardinális kérdés nálam, de ami jó mellben, az hátban nem jó. Ördögi kör.

    Lótifuti cipőket szeretnék, és egy új balerinát, és néhány táskát. Mondjuk, egy hátizsákot :P

    VálaszTörlés
  12. Megnéztem már vagy negyedszer és végre laptopról nem teloról. Megemésztettem.
    Ime:
    -a fekete ballonak örülök, mert az van. Igaz szülés előtt két évvel vettem és mivel vékonyabb voltam, akkor kétsoros, szoknyásabb aljút választottam
    -Virágmintás kabátok. Az a Red Valentinot nem felejtettem még el, amit ősszel mutattál. Majd egyszer csinálok olyat
    -van egy szép, fehér kézi kötésű, lyukacsos pulcsim. Tél közepén jutottam hozzá. Szinte ilyen, csak még fehérebb és hosszabb kicsit. :http://www.meska.hu/ProductView/index/591572
    Szerintem nekem az lesz a kulcs darab. Sötét farmer, színes sál és naaagy karkötő.
    Szeretnék egy fekete cicanadrágot. gyönyörű tulipán mintás tunikám. Az anyaga Törökországból van. Balerinával is jó lenne. Még jobb lenne, ha hozzá jutnék végre álmaim platform szandijához
    -szeretnék egy új háremnacit. Na nem a nagyülepűt. Azt nem szeretem. Van az a másik aminek csak a szára olyan nagyon bő és alul össze van húzva. Ahhoz jó lenne még egy saru, vagy a középkori egybőrből készült cipő. Ha szakad a kötél akkor magamnak is meg tudom csinálni, de ezt inkább ne kelljen.
    -de irigylem azt akinek jól áll a hosszított ceruza szoknya, mondjuk betűrt fehér blúzzal. Az olyan nőies!
    -Skater . Hú az a fekete de tetszik. Egyszer szeretném belőle a tutit. Barátnőm megtalálta. Sötét kék, apró fehér pöttyökkel. Annyira csinos benne, pedig ő is teltebb kicsit.
    -Cropf: emlékszem mikor kislány voltam, alsó tagzatos iskolás, akkor is nagy divat volt. Csak akkor " haspoló " néven hódított. Boyfrend farmerrel, ha jól emlékszem. De sokan hordták szaggatott szűk farmerrel, tornacpővel.
    -cipő divattól nem estem hanyatt. Holdjárókat akkor is utáltam, mikor iskolás voltam. Nekem a csótányroppantó elnevezés még visszhangzik a fülemben. Tornacipőt mindenképpen szeretnék, bőven elég az 1500 forintos vászon. Csak azt nem tudom simát vagy magas szárút. Emlékszem hatodikos voltam, egész nyáron abban voltam, mert amit tavasszal kaptam sport cipőt, el kellett tennünk őszre, mivel nem volt pénzünk másikra. Szerintem farmerral-pólóval jól nézett ki. Mégis rengetegen megszóltak: hogy néz ki, milyen már...stb. Erre rá 3-4 évére meg minden hülye abban járt, mert akkor menő volt. Csak azért sem vettem fel. Arról nem is beszélve, hogy a vacak vászon Convers felirattal 15 ezer volt és kalap kaikval sem ért többet, mint a piacos. Barátnőmé előbb szétesett, mint az én tesióraim. A sarut már írtam, valami keleti hatásút szeretnék.
    -Nekem az amerikai nyári katonai bakancs tetszik. De nem lesz, mert tizen-huszon ezer forint. Ilyen:
    http://www.katonadolog.hu/product/webaruhaz/BA131/02Bakancsok-csizmak-05-SWAT-bakancs-eredeti/SWAT-Original---Classic-TAN.html
    -Kéne egy rohanós táska, amit nem sajnálok. Nekem a kék nem illik a képbe, hacsak nem csinálok maradék farmerből.
    -Fehér blúznak örülök. Van még kb 2 méter fehér és két méter kékfestő vásznam. A fehérből szeretnék egy széki ingvállat varrni. Azt farmerral és magas sarkúval is lehet hordani
    -Királykéket szerintem kiegészítővel cselezem ki. Olcsó megoldás kell.
    -Pink, narancs és a pasztel valahogy nem az én világom. Pedig mások milyen jól viseli! Sajna a piros polóm tönkre ment.
    -Farmer az farmer és mindig kell valamilyen formában
    - A lézervágottak nekem olyan mű hatásúak
    -Villantós nem tetszik
    -A csipke örök, ha az ember a megfelelőt megtalálja, tíz év múlva sem kell szégyelnie. Valószínüleg ezt is kiegészítőben élem most ki
    -Pöttyös és grafikus--> nem tudom hova tenni magamban
    -Szerinted teltebb alakú hordhat apró, kézi-pliszérozású szoknyát?
    -Az etnikus szép, de kis hazánké is az, így én maradok a sajátnál.
    -Rojtból kinőttem
    -Egy szürke feliratost nem dobnék vissza
    -Cicák? Akkor az elmúlt évek elöl egész leopárdot ábrázoló polói nem cickik még? Hordhatók?
    -Virágos szoknyám van
    -kockás inget most kaptam
    -imádom a karkötőket!!!
    -a láncot nem, kutyalánc jut az eszembe róla

    Vajon engedi ezt a sokat a rendszer?

    VálaszTörlés
  13. Azt még így utólag hozzá tenném: azt hittem nagyon rosszul állok, de úgy néz ki az elmúlt években jól gyűjtögettem. Minimális befektetés is elég lesz, ha jól variálok.
    Köszönöm, szerintem sokat tanultam tőled.

    VálaszTörlés
  14. Nuss, ismerős a probléma. :D A mellben jó rám, az mindenhol máshol bő. :D

    Piros, egy térd feletti hossz, esetleg valami sötétebb színben, szuperül áll a teltebb lányoknak, mert eltakarja a fenéken és combon lévő felesleget. Magassarkúval még jobb. ;)

    VálaszTörlés
  15. Ha más nem, akkor kézzel varrok egyet. Téténynek tavaly két kis borjuszáju parasztinget varrtam kézzel, gép nélkül.

    VálaszTörlés
  16. Hat gratulalok komolyan ehhez a bejegyzeshez! Tenyleg nem keves munka lehetett osszerakni.
    Amit nagyon szeretnek tavaszra az valamilyen pasztell illetve viragos ruhadarab. En is keresem meg a tokeletes blezert es farmeringet. Valamint jo lenne meg farmertnacit is vennem es nehany csinosabb felsot, inget.
    Koszi a posztot, sokat segitettel vele :)

    VálaszTörlés
  17. Szuper bejegyzés lett! Biztos nagy meló volt összeállítani, de megérte! (Szerencsére) sok olyan dolog trendi idén, amit imádok. Hogy csak párat említsek: crop top, skater, csipke, virágos... Az etno is tetszik, de érdekes még nincs ilyesmin. Amit nagyon nem szeretek trend az a lánc,sem a karkötők, sem a nyakláncok nem tetszenek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)