Napi Cukiság

SKURAR

SKURAR   (clipped to polyvore.com)


Nagyon tetszenek az Ikea csipkés virágtartói, gondoltam rá, hogy beszerezek 1-2 darabot az ecseteimnek és a virágaimnak is. :) Habár némileg visszatart, hogy szinte minden blogos fotón ezeket látni, vagy a csipkés szélű alátéteket a sminkcuccok fotózásakor. Imádom az Ikeát a szobám fele onnét lett berendezve, de ilyenkor picit elbizonytalanodom, hogy a ruhák tömeggyártása mellett a bútorok és lakásdekor egyengyártása és "trendiesítése" által vajon mennyire lehet egyedivé tenni önmagunkat és az otthonunkat?
Mindenki szőrös szőnyeget és feliratos, vasmacskás, Provence-es párnát vesz, csipkés kaspót és Yankee Candle gyertyát. Mert ezt látjuk tumblr-ön és a bloggerinák képein.
Persze szépek és jók, de az otthonunknak elsősorban a mi ízlésünket kell tükröznie, nem pedig azokét akik épp trendik. Vagy? :) Persze most mondhatjuk, hogy a "saját stílusom szerinte alakítom", de ha 10 embernek odaadják ugyanazt azt 5 kártyát, hogy rakják ki tetszés szerint, hiába rakják tízféle módon, akkor is ugyanaz az öt kártya lesz. :)
Szóval nehéz eldönteni, hogy mi az amit tényleg akarunk, vagy csak azért kell, mert másnak is olyan van. :D

Ti mit gondoltok erről? :)

Megjegyzések

  1. Nekem nagyon tetszenek..*.* Szívesen beszerezném őket, kár, hogy nincs a közelemben Ikea..:/

    VálaszTörlés
  2. Én is kinéztem már magamnak, de nem tudok dönteni, hogy melyik színű legyen! :D

    VálaszTörlés
  3. Teljesen egyet értek veled. Minden divatmajmolónak ilyen van. Az meg már nevetséges hogy mindenki ezekkel fotózza a körömlakkjait meg sminkjeit. Nekem is tetszett először, de nem venném már meg, mert mindenkinek ilyen van. Az összes nő ismerősömnek ilyen van.
    A Yankee Candle mániától már falra mászom. Nálad olvastam róla először, aztán mindenki elkezdte venni meg írni róla. Kicsit már unalmas. Olyan státusz szimbólum lett mint a híresebb körömlakkok, meg a Michael Kors óra és táska.

    VálaszTörlés
  4. Nekem a kaspók kifejezetten tetszenek, én először az Ikea honlapján láttam és nagyon megtetszett. Bár nem mindegyik típusa tetszik. Nekem nagyon kiesik az Ikea, ha megyek Pestre nem ezzel ütöm el az időt, inkább összeülök a barátnőimmel egy kávéra vagy jövök haza, mert mindig elfáradok, mire végzek a konzultálással, nem sok erőm van még utána a boltokat járni. Ennek ellenére Pesti Glamour napozást tervezek. :D

    VálaszTörlés
  5. Nekem is nagyon tetszenek ezek a kaspók, de csak így názegetni. A lakásunkba nem illik és igen, úgy gondolom, h 75%-unk tuti csak azért vágyik rá annyira, mert mindenhol ezt látja. Ez a divat rendje, azt hiszem...Szerencsére én már levetkőztem azt, h nekem is minden kelljen amit a blogokon látok.Az elején minden annyira tetszett,h azt hittem, h nekem találták ki, de rájöttem, h jobb megérlelni a dolgot és hagyni, h letisztuljon, mi az ami tényleg kell és illik hozzám.Tehát egyetértek :)

    VálaszTörlés
  6. Ja és imádom, amikor a szívemből szólsz és bátran leírod a véleményedet!!! ;)

    VálaszTörlés
  7. Én a pinket vettem meg az ecsetkéimnek, mert amíg a nekem tetszõ dizájncuccok horror áron vannak, addig ez is megteszi mint tömeggyártott termék. De ahogyan 2 ugyanolyan outfit sincs, úgy 2 ugyanolyan szoba sem ;)
    Pusza: Reni

    VálaszTörlés
  8. Nekem van ilyenem fehérben, de az ecsetekhez túl nagy lett. Lakberendezési dolgokban nem igazán tart vissza, hogy tömegtermék vagy sem, tetszik és ugye ezt főleg én nézem, nem mutogatom senkinek a neten. Ruhákban már annál inkább zavar, nem is nagyon vásárolok a legnépszerűbb boltokban maximum alap basic darabokat.

    VálaszTörlés
  9. már én is szemezgettem velük, de nekem fehérben jobban tetszik :)

    VálaszTörlés
  10. Én egyébként ezzel az utánzás dologgal úgy vagyok, hogy felfogás kérdése. Szerintem semmi gáz nincs abba, ha valaki vesz egy ilyen kaspót, mert az xy-nál látta és utána ő is felhasználja a fotózáshoz. Szeretem az ikeát és tervezek beszerezni jó pár, másoknál már látott termékeket, amit IGEN fotózáshoz fogok felhasználni. Szeretem,ha a képem háttere ne egy sima fal. Szóval engem az ilyen soha nem zavart, egyedinek lenni ma már amúgy is nehéz.

    VálaszTörlés
  11. Hát nem tudom, belőlem ez a téma ambivalens érzelmeket vált ki. Az nyilván nem túl jó ötlet, ha ugyanolyan cuccon kezdünk el fotózni (mint pl. ezek a tálkák), amit másnál is láttunk, mert akkor az odatévedő olvasó azt hiheti ezt már látta, de ha mondjuk hasonló fehér vagy fa hátteret választ valaki, az nem gáz, mert az előtt mutat szerintem a legtöbb dolog a legjobban, mert azok semlegesek. Ha lenne szőrös szőnyegem, akkor azon fotóznék, de megjegyzem attól, mert nem tettem még ki a blogra, hogy tetszik nekem vagy mert még nincs, nem azt jelenti, hogy nem tetszik és hogy utánoznék vele mást, csak azt, hogy horror ára van :) És a YC is nagyon megtetszett, most hogy megszagolhattam végre párat és szerintem ha valaki büdösnek találná, attól még nem venne, csak azért mert másoknál látja :) vagy legalábbis az elég fura lenne :D
    Meg amit Reni ír, azzal is egyetértek, két egyforma szoba nem hiszem, hogy van :) Ez a kaspó pl. az egyikben modernül mutathat, a másikban meg romantikusan.
    Persze azt se mondom, hogy nincs olyan ember, aki csak másokat tud leutánozni és azt veszi, amit másnál lát és úgy viseli a cuccokat, ahogy másnál látja :)
    No de a lényeg, hogy nekem amúgy annyira nem tetszenek ezek a kaspók és tálak :D lehet, hogy én vagyok az egyetlen ilyen személy :D Ja és amúgy én nem tudnék olyan cuccokkal körbevenni magam és minden nap látni, amik nem tetszenek :)

    VálaszTörlés
  12. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  13. Nem rosszak, de én jobban szeretem a nagyon minimál kaspókat, elvégra a növény a lényeg benne:)

    Szerintem az természetes, hogy egy-két trend tetszeni fog, elvégre valószínűleg nem véletlenül lettek trendek, de ha valakinek minden a szobájában pont olyan, mint ami épp akkor menő a tumblrön vagy bárhol máshol, akkor elgondolkoznék, vajon van-e saját ízlése - szerintem ez a lakberendezésben hatványozottabban tud jelentkezni, mint a divatban, elvégre ezek mégiscsak állandóbb cuccok, mint egy ruhadarab.

    VálaszTörlés
  14. De simán át lehet variálni,festéssel,dekupázzsal,és mindjárt egyedibb lesz.

    VálaszTörlés
  15. Ms.Xinxinnek igaza van.
    Szerintem szépek ezek is, DE :
    Vesztek egy sima nektek tetsző egyszínű kaspót, cserepet vagy más tárolót. Rövidáruban veszel csipkét, dechupage ragadztóval felragasztod, lelakozod és kész.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)