Weekend Inspiration

Ha március 15.-re gondolunk és a forradalomra, akkor általában férfiak küzdelmét képzeljük el. Pedig a valóságban rengeteg nő részt vett az egész megmozdulásban, sőt a harcokban is. Sokkal erősebbek vagyunk, mint azt hinnék, mint mi magunk hisszük. Én most szeretném ha ezekre a nőkre gondolnátok pár percig, akik tényleg a szabadságért harcoltak, habár azoknak az időkben még jelentősén be voltak határolva. 
Mi, itt 2014-ben már mindent megtehetünk. Vezethetünk céget, autót, lehetünk katonák, viselhetünk nadrágot, élhetünk egyedül, dönthetünk, szavazhatunk, tanulhatunk, elmondhatjuk mit gondolunk. 
Épp ezért, azoknak a nőknek tisztelegve, akiknek erre nem volt lehetőségük, legyünk mi is "forradalmárok". Ne foglalkozzunk azzal, hogy mások mit gondolnak rólunk. Küzdjünk a céljainkért. Vívjuk ki a férfiak tiszteletét, de ha nem sikerül, akkor mutassuk meg nekik merre van az ajtó. Legyünk bátrak. Ne várjuk meg, amíg mindenki visel xy ruhadarabot. Legyünk mi az elsők. Menjünk el az edzőterembe, vagy a parkba mozogni és ne foglalkozzunk azzal, hogy ki mit, gondol, hogyan néz ránk. Döntsünk az életünkben részt vevő személyekről. Ne maradjunk egy rossz kapcsolatban, vagy szabaduljunk meg a hamis barátoktól. Fessük a szobánkat pisztáciazöldre, vagy vágassuk a hajunkat 5cm-re ha nekünk ahhoz van kedvünk. Elvégre szabadok vagyunk. ;)


A tavasz legszebb időszaka szerintem az, amikor virágoznak a gyümölcsfák, a magnólia és a tulipánfák. :)


Ti melyik szettet viselnétek? :)


Gyors, egyszerű, fincsi és laktató étel a quiche. Ráadásul ezerféleképpen el lehet készíteni. Én mostanában nagyon rákaptam. Szuper recepteket találtok a Nosalty-n.


 Csodás ez a smink. *.*


 Bolondulok ezekért a hajfonatokért, bár sajnos a sötét hajban annyira nem érvényesülnek. de azért jó nézegetni őket! :D


 Egyszerűen csodás! ^^


 Gyönyörűséges ez a paletta! :)


 Nem az a szuper fényűző és hipermodern, de nekem sokkal jobban tetszik, mint sok más álomkonyha. :)


 Nekem is kell! *.*


 Ez nagyon guszta! :P


Egy kis fun, így a végére! :D Suzanne igazán írhatott volna erről is egy regényt. :D :P

Szép Hétvégét Csajok! :) 

Melyik a kedvenc képetek? :)

Megjegyzések

  1. Az a pohárkrém nagyon jól néz ki! Kell valami édesség. Most.

    VálaszTörlés
  2. A szoknyás szett nagyok cuki! :)
    Nagyon tetszik a köröm. Kár, hogy nem vagyok ilyen ügyes. :(
    A paletta gyönyörű! A Hunter nálam is kívánságlistás! ♥

    VálaszTörlés
  3. Jók a képek, mint mindig :-). Mégis a bevezető, ami most kiemelkedő volt, legalábbis számomra. Nagyon jó volt olvasni, köszönöm!!!

    VálaszTörlés
  4. Tetszik a szoknyás outfit és szívesen elfogadnám azt a pohárkrémet :P.
    Jó hétvégét! :)

    VálaszTörlés
  5. Két legismertebb nő abból az időből: Kossuth Lajos lánytestvére- ő hozta létre az országos nővérszolgálatot, a harcokban megsérült katonák ápolására. Abban a korban ez egyedül álló volt a világon. Szabadságharc leverése után, családjával ellentétben Ő itthon maradt. Másikuk: Lépstük Mária, szerbiai magyar családból származik. Foradalom kitörésekor Pesten tartózkodott rokonoknál. Tizennyolc évesen megszököt, eladta aranyfülbevalóit, cipészüktől csizmát és zubbonyt vásárolt, haját levágatta, férfi gúnyába bújt. A mester puskát is adott neki. Már tizedes volt mikor Egernél egy csatában fejsérülést kapott, ekkor derült csak ki, hogy nő. Végül egyik huszárparancsnok felesége lett, de utána is harcolt. Férjét a harcok levetése után kivégezték. Ekkor már hadnagyi rangja volt és várandós. Házi őrizetben volt mikor megszült. Nagybátya közbenjárására végül elengedték, de az országot el kellett hagynia. Ekkor szerelt csak le a huszárságtól, hadnagyi ranggal.
    Akarom azt a konyhát!!! Ha az enyém lenne, egyből mindegyiteknek csinálnék olyan pohárkrémet, meg magamnak is. ;)

    VálaszTörlés
  6. Mindenképpen ki fogom próbálni ezt a quiche-t, rákerestem és tényleg egyszerű még a tésztája is. :)

    VálaszTörlés
  7. Az oreo-desszertes és az egyszerű, de nagyszerű konyhás. Én a nacis outfitet venném fel. :)

    VálaszTörlés
  8. A két szett közül mindkettőt szívesen viselném, és most eszembe jutott róla a korall szandálom, ami nagyon hasonló a képen lévőhöz – alig várom, hogy ismét hordhassam. :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)