Fitt Április 2. rész


Elérkeztünk a kis sorozatunk második részéhez. :) Meséljetek, kipróbáltátok az elsőből valamelyik receptet vagy edzést? :) Esetleg mindet? :P
Ezúttal egy egészséges reggeli/nasi receptet hoztam nektek, beszélünk majd a mozgás fontosságáról és a motivációról, illetve két videót is mutatok nektek. Az egyikben egy intenzív, cardio ezdéssel kombinált has laposító gyakorlatsor látható, a másikban egy kezdő pilates hasizom erősítő gyakorlatsor.
Szóval, akkor vágjunk bele, tudjátok mit kell tenni, ha kíváncsiak vagytok a teljes cikkre! ;)



Fincsi reggeli és nasi 5 perc alatt


Nem hiába mondják, hogy a reggeli a legfontosabb étkezés. Ezzel kezded a napot, ez tölt fel energiával, a hangulatod is meghatározza, épp ezért nem szabad kihagyni. Sokan mondják, hogy nincs idejük reggelit készíteni-megenni. Most egy olyan receptet hoztam nektek, amit akár a munkahelyetekre-suliba és magatokkal vihettek, de egyébként szerintem mindenkinek van 10 perce reggel, hogy elkészítse és megegye. ;)

Hozzávalók:
  • 1 natúr joghurt
  • csipet fahéj
  • egy kis evőkanál méz, vagy nyírva cukor vagy agave szirup
  • 1 evőkanál zabpehely
  • 1 csomag Jóreggelt keksz, vagy más, teljes kiőrlésű keksz
  • gyümölcs
A joghurtot öntsd egy tálba, tedd hozzá az édesítődet (én mézet használok) és a fahéjat. Keverd össze.  Szórd meg a zabpehellyel, tördeld rá a kekszet, majd tegyél hozzá 1-2 idénygyümölcsöt, vagy aszalt gyümölcsöt. Tehetsz még bele mandulát, kesudiót, egy marék mogyorót, vagy megszórhatod kókuszreszelékkel.

HA egy jól záródó műanyag dobozkába teszed, akkor a munkahelyedre is magaddal viheted. Ebben az esetben a kekszet, csak ott tedd hozzá. :)

Szuper nasi is, ha napközben vagy este rád tör a vágy, valami édes és egészségtelen után. :D Nagyon jól variálható, csupán a gyümölcsök, a keksz változtatásával, így minden nap fogyaszthatod és nem fogod megunni. A natúr joghurt szuper, mert nem tartalmaz felesleges színezéket, édesítőt és ízfokozót. A zabpehely és a teljes kiőrlésű keksz gondoskodik a rostbevitelről, a gyümölcsök a vitaminról. A mandula és társai tartalmassá teszik ezt az egyszerű fogást és rengeteg pozitív hatásuk van a szervezetre.

Mandula


"A mandula az egyik legjobb természetes E-vitamin-forrás: 100 g mandula 24 mg-ot tartalmaz. Az E-vitamin nemcsak kiváló antioxidáns - így segíti a rákmegelőzést -, de támogatja az anyagcsere működését, és a bőrödet is széppé teszi.
Mivel a mandula rosttartalma igen magas, segít kisöpörni az emésztőrendszerben elakadt salakanyagokat, támogatja szervezeted méregtelenítő folyamatait.
A mandula gazdag egyszeresen és többszörösen telítetlen zsírsavakban, illetve segít a koleszterinszint csökkentésben is. Mivel glikémiás indexe alacsony - vagyis nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet -, fogyasztását követően nem ingadozik a vérben a glükóz mennyisége.
Lassan felszívódó szénhidrátot tartalmaz, ezért segít csillapítani a két étkezés között jelentkező éhségérzetet, miközben vércukorszintedet alacsonyan tartja, és fogyasztását követően sokáig nem tör rád az farkaséhség. A benne lévő B-vitaminok pedig segítik a szervezet zsírégető folyamatait." - Femina

Motiváció és edzés

Most pedig beszéljünk a mozgás, az edzés fontosságáról. Ne dőljetek be a csoda-módszereknek, poroknak, facebook.on terjengő hirdetéseknek, amik azt állítják hogy egy hónap alatt mozgás nélkül lefogyasztanak. A mozgás és a helyes táplálkozás kéz a kézben tudják csak elérni a kívánt súlyodat és megtartani azt. Persze kényelmesebb lenne a kanapén ülve, 1-2 gyógyszert bekapva fogyózni, de ez csak illúzió. Lefogyhatsz mozgás nélkül, de sokkal hosszabb ideig tart. A legnagyobb negatívum pedig a lógó, megereszkedett bőr, a striák megjelenése, a petyhüdtség, a narancsbőr, a vékonyabb, de formátlan test.

Elárulok nektek egy titkot. Utálok futni. :D De tényleg. Nagyon. :D Ráadásul mivel asztmás vagyok, eléggé nehéz is és tudom, hogy sosem fogok lefutni 6km-t egy huzamban. Még ezt a 2-3 km-t is nehéz, és sokszor megállok. De akkor megyek és csinálom, mert annál több, mint amikor a számítógép előtt ülök, és sajnálom magam.

Kifogásokat keresni könnyű. Esik, hideg van, fúj a szél. Meleg van, süt a nap. Korán van. Késő van. Fáradt vagyok. A kedvenc sorozatom megy a tévében. Egyedül nem szeretek. Meghalt a nagynéném szomszédjának az unokatestvérének, a hörcsögének a sógornője.
Fáj. Fáj a fejem. Fáj a hasam. 10 évvel ezelőtt egyszer beütöttem a lábujjam. Két éve egyszer majdnem eltörtem a kezem.


Ismerek olyan srácot, aki a gyerekkorát és a tinikorát a leukémiával küzdve töltötte, utána több mint száz kilósra hízott. Most, 25 évesen kajakozik és tornatanár. A jógatanár ismerősöm 14 évesen hat helyen eltörte a lábát, a térdét a mai napig fémek tartják egy darabban. Én magam 14 évesen egy sérülés után porckorongsérvet kaptam és az orvosok akkor azt mondták, örüljek, ha nem bénulok le és ne is álmodjak róla, hogy valaha is sportolni fogok.

Könnyebb lenne azt mondani, hogy azért mert beteg volt a gerincem. Mert az orvosok azt mondták, hogy... de ez csak kifogás. Én tudom, mert saját magamnak ismertem be. Amíg nem próbálod meg, addig nem is tudhatod, hogy mire vagy képes.

Nincs időd? Nincs tíz percet? Te szegény! :D Itt ülsz a gép előtt és nincs tíz perced edzeni. De gondolom nézel sorozatot, vagy beszélgetsz facebook-on a barátnőddel. Végignézed a 9gag-et, az összes többi blogot, olvasgatsz egy magazint és közben azért mérgelődsz, mert nincs egy olyan ruha sem benne, amit fel mernél venni. De nincs időd edzeni!  


 Hidd el, ha naponta csak 15 percet, heti 3x rászánsz arra, hogy tornázz, már közelebb vagy a célhoz!

Sokan azért hagyják abba 1-2 hét után a fogyókúrát és az edzést, mert nem látják az eredményt. Pedig épp ez az az idő, amikor tényleg kezdene látszódni. Amikor már nem kívánod a csokoládét és a mekis kaját. Amikor végig tudod csinálni a gyakorlatsort megállás nélkül és nem kell annyiszor megállnod futás közben. 
Szóval ne adjátok fel! 

Ok, elég a hegyi beszédből, lépjünk a tettem mezejére! ;) 


Ez a videó egy kezdőknek szánt edzés. Érdemes egyszer végignézni, mielőtt elkezdenéd csinálni. Ezek a gyakorlatok viszonylag könnyűek, így akár egymás után kétszer is végigcsinálhatod őket. :)



Ez az edzés már egy komoly dolog. Cardio és hasizom edzés egyben. A cardio fogyaszt, a többi gyakorlat pedig izmosít és formáz. Ez egy nagyon fárasztó és kemény edzés, és csak 10-12 perc, de garantálom, hogy a végén nagyon megizzadsz és másnap meglesz az izomláz is. ;)
Figyeljétek a videót, legtöbbször van kezdők számára módosított gyakorlat is. Illetve, ha nem bírjátok tovább, akkor az adott gyakorlatot hagyjátok abba és ne az egész videót. :) Figyeljetek rá, hogyan kell fel és leülni és húzzátok be a hasatokat! ;)

Ui.: A bemelegítés fontos, az előző részben látott videóból ha minden gyakorlatból megcsináltok 1-2 darabot, akkor biztosan nem lesznek húzódások. ;)

Ha készen vagytok az edzéssel, akkor igyatok sokat, mert az izzadás után pótolni kell a folyadékot a szervezetben. A holnapi nap a pihenésé, de egyetek rendesen, egészségesen, naponta 5x. Esetleg még egy séta vagy biciklizés belefér! ;)

Remélem a második rész után még többen éreztek kedvet, hogy csatlakozzatok! :) Már egy ember jelentkezett is, hogy az oldalán leírja majd a tapasztalatait, de továbbra is várom a vállalkozó kedvű bloggerinákat! ;)


A következő részben egy teljes napi étrendet olvashattok majd receptekkel és láb illetve popsi edzési gyakorlatokat láthattok. :) 

Szép Napot Mindenkinek! :) 

Hogy tetszett a második rész? Kipróbáljátok a receptet vagy valamelyik gyakorlatsort? :)

Megjegyzések

  1. A receptért köszönhet! Amúgy már lehet venni egész jó áron taposó gépeket itthoni használatra -,nekem is van- és akkor lehet közbe sorozatot nézni, ha valakinek esetleg hiányzik valami háttér, vagy hogy elterelje a figyelmet: )

    VálaszTörlés
  2. Persze. :) Igazából bármilyen gyakorlatot lehet csinálni tévézés közben. Ezeket is, ha már megtanultad őket. ;)

    VálaszTörlés
  3. Sajnos én inkább alszom 10 perccel tovább, mint hogy reggelit csináljak. Ráadásul olyan korán, amikor elindulok itthonról nem is tudok enni, mert nem kívánom az ételt. Csak a kávét.

    VálaszTörlés
  4. Nuss, akkor vidd magaddal, ahogy fent is említettem. ;)

    VálaszTörlés
  5. Az első részből az edzést megcsinaltam :)Ezt is biztos megfogom^^

    VálaszTörlés
  6. Csináltam ma magamnak reggel gyömbéres citromos vizet, tettem bele pár csepp édesítőt. Fél tizkor elfogyott. Utána ittam még egy pihár vizet, délután egy bögre tejet, este teát, most megint vizet. Én aki vesebaj ellenére nem szoltam inni.
    Az viszont enyhe kifejezés volt, hogy felpörgeti A gyömbéres cucc az anyagcserét.
    Délelőtt tornáztam 30 percet.

    VálaszTörlés
  7. A gyömbéres citromos víz nekem is nagyon bejött,suliba is ma azt vittem,tegnap pedig citromos vizet,tényleg jobban felfrissít.Az első Fitt Április bejegyzés óta 3-szor voltam futni és otthon elkezdtem tornázni is a tánc mellett. :) A gyümölcsös joghurtos reggeli pedig nagyon jól hangzik,ki kell próbáljam!

    VálaszTörlés
  8. A holnapi reggelim meg is van! :)Nagyon tetszett ez a bejegyzés is hasznos volt és összeszedett! Én is így utólag jöttem rá, hogy sok fogyi próbálkozásom azért volt sikertelen mert állandóan kerestem a kifogásokat miért nem jöt elég idő a mozgásra, sok a munka, problémák stb. stb. Tényleg mióta rendszeresen mozgok, sokkal fittebbnek érzem magamat, kevésbé vagyok fáradékony és ha már egy nap kihagyom az edzést már hiányzik. :)

    VálaszTörlés
  9. Ezaz csajok, legyőzhetetlenek vagyunk! ;)

    VálaszTörlés
  10. Nekem a reggelizéssel nincs probléma, főleg akkor nincs ha nem kell sietnem, mert mikor felébredek, kb. 5 perc után érzem, hogy kezdek éhes lenni, bár gondolom ehhez hozzájárul az is, hogy mindig reggelizek, hozzá vagyok szokva. Viszont én 10 perc alatt sosem végzek. :D Szeretek lassan enni. :) Én személy szerint a győri édes kekszet kihagyom, mert hiába tk. cukor van benne. :(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)