Fitt Április 3. rész


 Hogy érzitek magatokat ezen a szép szombati napon? :) Remélem mára beterveztetek egy kiadós edzést is, hogy holnapi igazán jól megérdemelt legyen a lustálkodás. ;) Ma egy teljes napi étrendet hoztam nektek, amivel kezdhetitek a következő hetet és mintául szolgálhat a következő napok étkezéseihez. Nincs beszerezhetetlen alapanyag, bonyolult receptek, koplalás, nem kerül egy vagyonba és minden nagyon fincsi. ;)
Utána pedig rádolgozunk a bikinialakra! :P Ha kíváncsiak vagytok a teljes bejegyzésre tudjátok mit kell tenni! ;)



Egy napi étrend

Reggeli: 1 natúr joghurt, 1 evőkanál müzlivel vagy egy müzliszelettel, egy pohár zöld tea citromlével, édesítő nélkül

Tízórai: 1 alma, 1 csomag teljes kiőrlésű keksz (Jóreggelt, Zabfalatok) 

Ebéd: Gyros fűszeres csirkemell (2 szelet) grillezett fetasajttal és salátával. 
A fetasajtot vágd kockára (kb 10 db kockacukor méretű). Tedd egy tűzálló tálba, önts rá egy evőkanál olívaolajat, szórd meg borssal és oreganóval, majd tedd a sütőbe és süsd addig, amíg arany színű nem lesz a teteje. Amíg sül, a csirkemellfiléket sózd és borsozd, majd kevés olívaolajon süsd meg őket. Ha készen vannak szórj rájuk gyros fűszert és süsd még 1-2 percig. Készítsd el a salátát. Jégsalátát, uborkát, paradicsomot vegyél alapnak, de tehetsz bele retket, újhagymát, medvehagymát és olivabogyót is. Moss meg mindent, a vágd apróra és tedd egy tálba. Önts rá olívaolajat, tegyél rá egy kevés citromlevet, sót és borsot. Ízesítheted még tökmagolajjal, vagy balzsamecettel is. 
Készen van az ebéded, maximum 30 perc alatt. ;) 

+ A délelőtt folyamán igyál meg 1,5 liter citromos-gyömbéres vizet! 

Uzsonna: 1 tükörtojás, 1 szelet barna kenyér krémsajttal és zöldséggel. 

Vacsora: Az előző bejegyzésben látott joghurtos-gyümölcsös finomság. 

+ Délután igyál meg még egy adag zöld teát és 1 liter vizet. Nasinak ehetsz bármilyen gyümölcsöt, mandulát, kesudiót, vagy diákcsemege mixet. :)

 Edzés


Egy kis cardio bemelegítéssel kezdünk, majd láb és popsiformáló gyakorlatok következnek. :)



Na be vagy inkább kimelegedtetek? :) A bemelegítés nagyon fontos, sose hagyjátok ki! Ha hét közben tényleg nincs időtök komolyabb edzésre (bár nem hiszem el, hogy 15 percet nem tudtok rá keríteni :P) akkor csináljátok meg ezt az 5 perces edzést minden reggel és este!



Ez a 10 perces edzés a fenék feszesítésére és a comb formázására hivatott. Szerintem szuper gyakorlatsor, az egyik kedvencem és tényleg nagyon hatásos, másnapra meglesz az izomláz. ;) Tipp: Ha fáj a térdetek, tegyetek alá egy vékonyabb párnát a gyakorlatok közben!


Hétfőn három egészséges nasi receptjét osztom meg veletek. Kettő közülük süti! :) Lesznek bőrfeszesítési tippek és teljes testet átmozgató gyakorlatsor. :)

Tetszett az étrend? Mit szóltok az edésekhez? :)

Megjegyzések

  1. Én épp nemrég végeztem a mai futásadaggal. :) Kellemesen elfáradtam. :)
    Nekem az étrend nem kivitelezhető, mert betegség miatt kell diétáznom, és így pl. reggelire nem ehetek gyümölcsöt, joghurtot, valamint szója tartalmú ételeket sem fogyaszthatok. Ettől eltekintve, ha valakinek nincs egészségügyi problémája, nagyon jó kiindulási alap lehet. :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a szombat a pihenőnapom (illetve vasárnap csak nyújtás van), mert a Shaun T-féle Focus T25-öt csinálom. Ebben az a jó, hogy csak 25 perc (+ kb 3 perc levezetés), de intenzív, és pár hét alatt már látszik az eredménye. És nemcsak fitness-őrülteknek való, hanem nagyobb túlsúllyal is el lehet kezdeni, mert van könnyített verzió is, amiben nincs pl ugrálás. Én gyakorlatilag 0-ról kezdtem (már általános iskolában megutáltatták velem a mozgást, mint oly sokakkal), most már harmadszor csinálom az Alpha szakaszt (abból is a könnyített gyakorlatokat, mert a térdem nem bírná az ugrálást), és nagyon bevált. Lassan összeszedem a bátorságomat a Bétához is. :)

    VálaszTörlés
  3. Én is most jöttem a futásból plusz volt ma táncfellépésem meg a takarítás,úgyhogy kellően kifáradtam.
    Az ebéd receptje nagyon jól hangzik!

    VálaszTörlés
  4. Én a jógával és biciklizéssel próbálkozom, de sokkal többet kéne sportolnom :$

    VálaszTörlés
  5. Napi mozgás: lépcsőztem (kétszer is!), és ez térdmerevítővel olyan, mintha maratont futottam volna.
    És még ez lesz két hétig. Térdsérülés 4 president!

    VálaszTörlés
  6. Szinte a pusztulat kerülgetett, de este hatkor lenyomtam akkor is 20 perc comb-popsi-csípő sort az udvaron, még a gyerek játszott. A kitörések voltak a legrosszabbak. Mikor azt gondoltam nem emelkedik a pulzusom, rágyorsítottam, bejött szakadt rólam a víz és vicsorogtam szerintem. Végig figyeltem a stoppert, hogy tényleg meglegyen. Ma épp csak másfél liter ittam. Tegnap pihentem, mert bemutatózásra készültem, így én holnap is dolgozom.

    VálaszTörlés
  7. Annyira jó nézni és olvasgatni, hogy mindenki próbálkozik! :) Illetve, hogy mostanában egyre több blogon látok fitt bejegyzéseket. :) Nekem ez hatalmas örömöt jelent, hiszen sokat számít az, hogy mit és mennyit teszünk az egészségünkért. :)
    Emellett a recepteket, amiket közzé teszel mind imádom. Csak mindig ebéd után olvasom el őket... :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)