Fitt Április 4. rész


Elérkeztünk a Fitt Április második hetéhez. :) Remélem ennyi idő elég volt, hogy belerázódjatok a testmozgás.egészséges táplálkozás világába. Talán 1-1 kiló már le is ment, ha kitartóan edzettetek. Ugye mindenki igyekszik sokat enni és legalább minden másnap 15-20 percet mozogni? Még nincs késő bekapcsolódni, de természetesen kezdjétek az elején, az első bejegyzéstől. :)
A szorgalmasaknak, akik eddig is részt vettek, annyit mondanék, hogy most nagyon belehúzunk, keményebbek lesznek az edzések, komolyabban odafigyelünk a táplálkozásra. Lesznek teljes étrendek, kipróbáljuk a jógát, lesz sok recept és minden egyéb, amikkel ebben a hónapban megkaphatjátok a kezdő lökést az életmódváltáshoz, így nyárra leadhatjátok azt a néhány fránya kilót. ;)
A mai részben három egészséges nasi receptjét osztom meg veletek, illetve beszélünk kicsit a bőrfeszesítésről és a végén edzünk egy nagyot. :) Ha készen álltok, akkor kattintsatok a linkre a folytatásért! :)



Egészséges nasi receptek

Szerintem sok fogyókúra lesz vesztett csata a nasi megvonása miatt. Eltelik 2-3 nap, az ember kívánja, főleg ha előtte megvolt a napi csoki-édesség. Aztán ha 1x elcsábulsz, akkor nincs megállás. Persze ez nem azt jelenti, hogy nem ehetsz hetente 1x egy szelet tortát, vagy két gombóc fagyit. 
De minek sanyargatnád magad, ha ehetsz egészséges és finom édességeket is! :) Most három receptet osztok meg veletek, amiket büntetlenül nassolhattok. :) 

Öt perces mikrós



Hozzávalók: 
  • 2 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 evőkanál mandulaliszt vagy darált mandula/mogyoró
  • 3 evőkanál kókuszreszelék 
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 3 evőkanál agave szirup-cukor, vagy nyírfacukor vagy két evőkanál nádcukor 
  • 2 evőkanál tej 
  • 2 evőkanál olívaolaj  vagy kókuszolaj
  • 2 evőkanál étolaj (vagy lehet csak olívaolaj/kókuszolaj is)
A hozzávalókat keverd össze egy kisebb hőálló tálban vagy müzlistálban, nagy bögrében. Tedd a mikróba, majd 3 percig süsd. Tésztamelegítő fokozaton a legjobb. Az eredmény egy finom, omlós, piskótaszerű tészta, amit könnyedén kiboríthatsz a tálból és szeletelheted is. Lekvárral, gyümölccsel isteni finom. :) Készítheted kakaós változatban is. Ebben az esetben 4 evőkanál teljes kiőrlésű liszttel és két evőkanál holland kakaóporral számolj.


Banános zabkása

Hozzávalók:
  • 1 csésze zabpehely
  • 1 csésze víz
  • 1 csésze tej (lehet mandulatej is)
  • csipet só
  • 1 evőkanál méz vagy agave szirup
  • csipet fahéj
  • 1 banán felkarikázva 
A hozzávalókat kivéve a banánt, közepes lángon tedd fel egy lábasban és kevergetés mellett addig melegítsd, amíg forrni nem kezd. Ha forr, vedd le tűzről, tedd bele a banánt, keverd össze, majd fedd le kb. 8-10 percre. Reszelhetsz a tetejére 1-2 kocka étcsokoládét is, de önmagában is nagyon finom, akár reggelinek vagy vacsorának is fogyaszthatod. :)


Gyümölcsös omlett

Hozzávalók:
  • 1 közepes alma
  • 1 választott gyümölcs (áfonya, málna, eper, amit épp megkívánsz) 
  • 3 tojás 
  • 3 evőkanál teljes kiőrlésű liszt
  • 1 dl tej
  • 1 evőkanál agave szirup/cukor vagy nyírvacukor
  • kevés fahéj
  • kevés vaj
Egy tapadásmentes teflon serpenyőben olvaszd fel a vajat. reszeld bele az álmát, majd szórd meg fahéjjal és párold 5 percig nagy lángon. Ezután vedd félre. A tojásokat válaszd szét, a fehérjét verd fel kemény habnak és tedd a hűtőbe. A sárgáját keverd ki a liszttel, a tejjel és az édesítőszerrel. Ezután lapáttal forgasd bele a habot. Tedd vissza a serpenyőt a tűzre, majd öntsd a tésztát az almára. Süsd szép aranyra az egyik oldalát, majd egy lapáttal vágd négy darabra és fordítsd meg a darabokat. Tálald friss gyümölccsel. Akár ebédre is eheted. :)


Bőrfeszesítés




A fogyás hatására a bőr megereszkedhet. Ezért fontos a mozgás, hogy ne csak vékonyabb, de tónusosabb és feszes legyen a tested. A narancsbőr még a vékony lányokat sem kíméli, de vannak módszerek, amikkel feszesítheted a bőrödet.

Bőrfeszesítő-narancsbőr elleni termékek




Csodát ne várj tőlük, de ha rendszeresen, naponta használod őket, akkor tényleg feszesebb lesz a bőröd, és a narancsbőr megelőzésében is segítenek.

Masszírozás

A hüvelyk és a mutatóujjad segítségével csipkedd végig az érintett felületet 5 percig. Ha naponta megismétled, ez a módszer segít a lerakodott zsír bontásában és a vérkeringés javításában.

Hideg-meleg váltózuhany

Szintén nagyon jó vérkeringés javító hatása van. Kezd meleg-langyossal, majd ahogy a tűrőképességed engedi. Naponta 1-2 perc bőven elég. :)

C-Vitamin és citrusfélék

Bőrfeszesítő hatású. Érdemes akár tabletta formáján, akár sok citrusfélék segítségével fogyasztani

Bőrradír

A legtöbb bőrfeszesítő termékben van koffein, ami élénkíti a vérkeringést, ezáltal elősegíti a zsír lebontását. Kever össze egy evőkanál kávézaccot 1 kiskanál citromlével és egy evőkanál olívaolajjal. Masszírozd az érintett bőrfelületre 1-2 percig. Hetente 2x ismételd meg, a legjobb váltózuhannyal kiegészítve. :)

Edzés

Ezúttal egy teljes testet átmozgató edzést hoztam nektek. Nem fogom szépíteni, ez nagyon nehéz és fárasztó gyakorlatsor, de szuperül átmozgat mindent. Viszont lesz benne egy kis csavar. A bemelegítő cardio gyakorlatsort kétszer kell elvégezni, 1x bemelegítésként, 1x pedig levezetésként. 



Gondoltad volna, hogy négy perc tornától, így kimelegszel? ;) Akkor jöjjön a neheze!



Tudjátok, hasat behúzni! ;) Ha nem bírod tovább a gyakorlatot hagyd félbe, ne a videót, pihenj 1 percet és folytasd. Figyeld a módosításokat, mindig van könnyebb verzió is. A végén ismételjétek meg az első videót. Így egy teljes 20 perces edzést tudtok le. Utána ne felejtsetek el, sok-sok vizet inni. :)

Holnap a pihenőnap, de akkor sincs lazsálás. Ez már a második hét! Menj kocogni, vagy bicajozz. Akár tollasozhatsz vagy röplabdázhatsz is, a lényeg, hogy legalább 45 percet mozogj! ;)


Továbbra is várom a bloggerek jelentkezését, akik kipróbálnák a recepteket, edzéseket és írnának róluk 1 posztot! :)

A következő rész szerdán jön 1 teljes napi étrenddel, receptekkel, úszógumi-leolvasztó gyakorlatsorral és belekóstolunk a jógába is. :)

Mit szóltok a receptekhez és az edzéshez? :)

Megjegyzések

  1. Nagyon jó receptek, mindenképpen kipróbálom a héten valamelyiket. :) Ha kipróbáltam, igyekszem dokumentálni, és csatlakozom hozzád. ;)
    Nekem nem az a baj az édességekkel, hogy hozzá vagyok szokva, mert nagyon ritkán szem édességet, pl. csokit is csak étcsokit eszek, abból is csak egy kockát. Inkább az a tudat rossz, hogy nem lehet valamit.
    Igyekszem sokat inni, de még mindig sokszor van, hogy este jut eszembe, hogy nem sokat ittam, így akkor próbálom behozni a lemaradást. :)

    VálaszTörlés
  2. A zabkását én is szeretem. Inkább fahéjjal és almával ízesítem, de a banánosat is szeretem.

    VálaszTörlés
  3. Néha veszek dianetikus lelvárt és azt teszek a kása tetejere.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)