Fitt Április 7. rész


Sorozatunk harmadik heténél járunk, szóval itt az ideje elővenni, az ősi ellenséget, a mérleget és megnézni mennyit mozdult az a fránya mutató. Ha betartottatok mindent, és rendesen végeztétek az edzéseket, akkor lehet, hogy nagyon pozitív változást láthattok majd. :)
Ebben a részben a következő 5 napra hoztam nektek étrendet, ami alapján a későbbiekben össze tudjátok állítani a saját étrendeteket is. Lesznek receptek, motiváció és egy kiadós edzés is. :) Tartsatok velem és a többiekkel és ne felejtsetek el véleményt-tapasztalatot írni a bejegyzés végén! ;)




Ezek a legfontosabb szabályok. Ha ezeket betartod, akkor már félúton jársz a siker felé. :) 

Étrend a következő 5 napra

Kedd: 

Reggeli:


1 pohár natúr joghurt, müzlivel és friss gyümölccsel, mellé 1 pohár zöld tea citromlével, édesítő nélkül. 

Tízórai: 1 darab teljes kiőrlésű péksütemény kefírrel vagy 1 szelet barna kenyér pirítva kefírrel. 

Ebéd: Sonkás-gombás omlett
Recept: Fél hagymát vágj össze, majd olívaolaj párold üvegesre. Tegyél hozzá 10dkg gombát és párold 8-10 percig. Ezután tegyél hozzá 5dkg zsír nélküli sonkát és párold még 2-3 percig, majd vedd le a tűzről. Az omletthez 3 tojást válassz szét két tálban. A fehérjét verd fel habnak, tedd a hűtőbe, hogy ne essen össze. A sárgájához keverj 4 evőkanál teljes kiőrlésű lisztet és 1dl tejet. Ha kikeverted, forgasd bele a fehérjét, sózd és borsozd, majd tedd vissza a serpenyőt a tűzre és öntsd rá a tésztát a gombára. Mindkét oldalát süsd meg, egyszerűbb ha egy lapáttal néhy szeletre vágod, a megfordítás előtt. Önmagában is finom, de ehetsz mellé salátát, vagy reszelhetsz rá light sajtot is. :) 

Uzsonna: 1 marék mandula/mogyóró vagy kesudió, mellé gyümölcs



Szerda:

Reggeli: 1 db tükörtojás vagy lágy tojás 1 szelet pirítóssal, light vajkrémmel, zöldségekkel, mellé zöld tea. 

Tízórai: Natúr joghurt, teljes kiőrlésű keksszel. 

Ebéd: Főzelék tetszés szerint, rántás nélkül készítve. A sűrítést úgy oldhatod meg, hogy a zöldségek egy részét lepasszírozod és azzal sűríted. 

Uzsonna: Gyümölcs

Vacsora: Zabkása fahéjjal és banánnal. 
Recept:1 csésze zabhoz, 1 csésze víz és 1 csésze tej kell. 1 evőkanál mézzel vagy agave sziruppal édesítsd, tedd hozzá a fahéjat, majd tedd fel főni. Ha forr, akkor lezárhatod, majd fedd le kb. 10 percre. Tálaláskor tedd rá a banánt. Tipp: Tejbegrízszerű lesz, ha a zabot ledarálod.


Csütörtök:

Reggeli: Smoothie választás szerint és zöld tea

Tízórai: Szendvics barna kenyérből, light szalámival, sok zöldséggel és light sajttal.

Ebéd:


Natúr csirkemell fokhagymával és borssal fűszerezve, mellé saláta választás szerint és olívaolajos-fokhagymás pirítós. Az olívaolaj segít lebontani a szénhidrátot, ezért érdemes minden kenyér és tésztafélére tenni belőle.

Uzsonna: 1 csomag jóreggelt keksz, mellé választott gyümölcs. 

Vacsora: Tükörtojás pirított barnakenyérrel, zöldségekkel. 

Péntek: 

Reggeli: Pirítós barna kenyérből, mogyoróvajjal és lekvárral vagy banánnal, mellé zöld tea. 

Tízórai: natúr joghurt, zabpehellyel és gyümölccsel. 

Ebéd:


Pirítós feketeerdő vagy serrano sonkával, paradicsommal és mozzarellával. 
Recept: A barnakenyér szeletekre tedd rá a sonkát és a paradicsomot. Szórj rá oreganot, majd süsd elő. Ezután tedd rá a mozzarella szeleteket és pirítsd meg. Tálald friss bazsalikommal. :)

Uzsonna: Smoothie tetszés szerint. 

Vacsora: Saláta pirított tökmaggal. 
Recept: Vágj apróra jégsalátát, tegyél hozzá paradicsomot, uborkát, ruccolát, akár másféle salátákat is. Pirítsd meg a tökmagot. Öntetnek keverj össze 1 evőkanál vizet, 1 evőkanál citromlevet, 1 kiskanál tökmagolajat, sót-borsot és pici fokhagymát. Öntsd a salátára, majd szórd rá a tökmagot.

Szombat: 

Reggeli: Zabkása sok gyümölccsel és zöld tea

Tízórai: Smoothie

Ebéd:


Gyros csirkével. (Igen, ez még belefér. :P) 

Uzsonna: Gyümölcs, zabfalatok keksz.

Vacsora: Két szelet puffasztott rizs, light vajkrémmel, light szalámival és zöldségekkel. 

Tipp: Vasárnap bármit ehetsz, de figyelj rá, hogy a köretek egészségesek legyenek, például párolt zöldség vagy saláta. Legyen meg a napi 5 étkezés és a nagyi sütijéből csak mértékkel lakmározz. ;) 

A hét többi napján figyelj arra, hogy meglegyen a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel!


Edzés


Bemelegítéssel kezdjük. :) 


Ez a cardio edzés nagyon jó zsírégető és szuper bemelegítés a többi gyakorlat előtt. Holnap is csináld meg reggeli tornaként, hogy rádolgozz az izomlázra, amit a következő gyakorlatok okoznak majd. ;)



Ez az edzés nagyon jó a láb formázására, hogy szexi, izmos és formás legyen a szűk nacikban, cicanadrágban, sortokban. ;) Csupán egy székre van szükséged hozzá.



Természetesen a cicanadrághoz hosszú felsőt, vagy tunikát illik viselni, de mindenki szeretne kerek, formás popsit. Ezekkel a gyakorlatokkal elérheted a kitűzött célt.

Alaposan megizzadtatok? :D Holnap ugyan pihenőnap, de az első gyakorlatsor szerintem belefér reggeli tornának. ;)

Mit szóltok a receptekhez és az étrendhez? Milyen volt ez edzés? :)

A következő részben egy has laposító, puffadás elleni ital receptjét hozom el nektek. Kicsit tuningoljuk az önbizalmunkat, kicsit noszogatjuk azokat, akik még nem vágtak bele a fogyókúrába és edzésbe, aztán nagyon megdolgoztatjuk a hasizmainkat és teszünk az úszógumi ellen is. ;)

Megjegyzések

  1. Amit máshol linkeltél videót,az nagyon tetszett,bár nem bírtam végig csinálni:S
    A receptek nagyon tetszenek,és hasznosnak találom őket.
    Mérlegre két okból nem állok,egyrészt mert elemet kell benne cserélni,kettő mert félek hogy többet mutatna mint eddig,jobban szeretem azt ha a ruha darabokat kell váltogatnom,mert már nagyok rám.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó recepteket és étrendet írtál. :) Én most nem itthon tornázok,hanem a suliban. Összekötöm a kellemeset a hasznossal, így a tesifélév teljesítéssel a mozgás is megvan. ;)

    VálaszTörlés
  3. Mérleg problémáim nekem is vannak. Vagyis inkább félelmeim.
    Február környékén neki veselkedtem, de mikor három hét mulva többet mutatott, elkeseredtem és nem értettem. Ismerősöm szerint el kéne mennem hormonszintet méretnem, hátha pajzsmirigy probléma. Több jel is mutat rá. Remélem nem.

    VálaszTörlés
  4. 2 kiló ment le!
    Nem eszek fehér kenyeret, nem nasizok, sokat iszom és heti háromszor tornászok.
    Ha tudtam volna hogy csak ennyi kell már rég nekiálltam volna!
    No mindegy, majd ezután. Most már nem adom fel! :)

    VálaszTörlés
  5. Tetszik ez az étrend. Én is ilyesmiket szoktam enni, főleg reggelire, de találtam párat, amit még ki fogok próbálni :). Kíváncsi vagyok a hasizmos videóra, mert nekem meg ezen a téren van mit javítani.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)