Sminktrendek - Splash of Blue


 A nyár egyik legszebb és legizgalmasabb sminktrendjét szeretném nektek bemutatni ebben a bejegyzésben. Egyben a legegyszerűbben elkészíthető is, hiszen csak egy-két sminktermékre van hozzá szükségünk és alapul vehetjük a legminimálisabb hétköznapi sminkünket is, vagy belecsempészhetjük egy füstös szemsminkbe, készíthetünk vele cicás tusvonalat, vagy igazi nyárias bulisminket. A dolog lényege: egy csipet kék. Vagy türkiz, teal, smaragd, zöld, menta...az eget, a tengert idéző, nyárias, sellős színek. Izgalmas, ugye? :) 
Ha kíváncsiak vagytok a sminktermékekre, tutorialokra és inspirációs képekre, amiket összegyűjtöttem, nézzétek meg a teljes bejegyzést! ;) 


Kozmetikumok az elkészítéshez

Igazából, bármit használhatsz. Lehet sima tus, zselés tus, filces tus, csillámos, fényes, matt. A legkülönfélébb szemceruzák, olyan színben amit csak szeretnél. Használhatsz krémes szemhéjfestéket, pigmentet vagy sima szemhéjpúdert. Készítettem egy kis válogatást a legszebb termékekből, amik viszonylag könnyen beszerezhetőek és/vagy pénztárcabarát darabok.

pop of colour



Ennél a trendnél azt tudom javasolni, (mint sok más alkalommal is) hogy kísérletezzetek a különféle stílusokkal, technikákkal, színekkel. Próbáljátok ki a zöldes árnyalatokat, a mentát, a sötétkéket, akár egyszerre több színt is. Egyik nap tusvonal, utána az alsó pillák tövébe, vagy a belső szemzugba. Legyetek kreatívak és merészek. :) Szerintem ez az a sminktrend, ami azok számára is könnyen megvalósítható és kipróbálható, akik annyira nincsenek otthon a sminkelés világában vagy épp nincs nagyobb összegük arra, hogy a legdrágább palettákat, pirosítókat megvásárolják. Sőt lefogadom, hogy szinte mindegyikőtöknek lapul a sminkes fiókja alján egy olyan szín vagy sminktermék, amivel ki lehetne próbálni ezt a trendet. ;) Ugye ugye?
Akkor is remek választás ez a stílus, ha nincs sok időtök sminkelni, de valami színeset, nyáriasat szeretnétek. :)


Néhány kép inspirációnak


Klasszikus nyárias bronzos füstös szem, feldobva egy kis türkizzel. Hát nem csodás? :) Ehhez csupán egy krémes vagy por állagú szemhéjfesték kell. :) 


 Picit erősebb színvilágú arany-bronz smink tengerkékkel bolondítva. Ha tartós, kánikulabiztos sminket szeretnél, használj krémes szemhéjfestéket vagy vízálló zselés tust. :)


 Oh... annyira szép és elegáns ez a smink. Klasszikus nude szemsmink tusvonallal, de a szépen kiemelt belső szemzug, a highlighter a szemöldökcsonton és ez a mentás-türkizes szín az alsó szempillák tövében azonnal különlegessé teszi. Én el tudok képzelni hozzá egy visszafogott pirosítót, bronzosítót, szépen kontúrozott arccsontot és egy korallos ajakszínt. :)


 Ez a csoda szerintem még menyasszonyi sminknek is megállná a helyét, ha valaki ilyen metálos mentás színvilágot választott az esküvőjére. :)


 Hétköznapra tökéletes. :)


 Nagyon egyszerű, nude színekkel kiemelt szem, ombrés tusvonal és színes spirál. Mesés. Ehhez egy pink ajakszínt tudok elképzelni. :)


 Klasszikus bronzos-metálos füstös szem, de ettől a leheletnyi türkiztől szinte robban. Ha szemhéjpúdert használsz, akkor érdemes alá fehér alapot vagy krémes szemhéjfestéket, esetleg hasonló színű zselés tust tenni. Úgy sokkal intenzívebb és tartósabb lesz a smink. :)


 Egyszerű, de mutatós. Az arany nélkül én hétköznapra is el tudom képzelni, az arannyal pedig még egy buliba is megállja a helyét. :)


 Csodás ez a sellős színvilág. Kék és lila és bronz... sosem lehet tévedés. :)


 Ha valaki szereti az aran stílusú, merész sminkeket, akkor ezt a trendet azokba is be lehet építeni. :)


 Mesés. Csillámos tus, matt színhéjpúder, finomat kontúrozott szem... egy pink rúzs vagy egy rikító korall szájfény hozzá... maga a tökély. :)


 Kísérletezőknek és félprofiknak. Cut crease technika megbolondítva egy kis türkizzel. Ez a smink nem két perc alatt készül és elengedhetetlen hozzá egy jó zselés tus és legalább két szuper satírozóecset na meg egy nagy adag türelem. De megéri, ugye? :)


A szemhéjon minimál smink, épp hogy csak kiemelje, a főszerep a csodás csillámos tusé. Mutatós, még is egyszerű. :)


Néhány tutorial videó

Kerestem néhány videót, amikből elleshettek hasonló stílusú sminkeket. :) Ezeket főleg kezdőknek tudom ajánlani, érdemes őket végignézni. Az se zavarjon, ha nem értitek amit mondanak a lányok, szerintem nagyon jól látszik minden amit csinálnak. :) 


Tiffany az egyik kedvenc sminkes gurum. Nagyon elegáns, kifinomult a stílusa. :)




Ez a smink nagyon jól illik mindenféle kék szemszínhez, illetve a barna és szürke szemű lányoknak is érdemes kipróbálni. ;)



Ez a smink szerintem hétköznapra is tökéletes. :) Az elkészítéséhez használhatjátok a Lovely menta-pasztellzöld szemhéjtusát, amiből még minden Rossmann-ban láttam pár darabot, szóval érdemes megkukucskálni. Itt írtam róla bővebben is. :)


Nos ennyi lenne, sokkal többet nem tudok hozzáfűzni. :D Nekem nagyon tetszik a sminktrend, szerintem tökéletes nyárra. :) Remélem nektek is bejön és hasznosnak találtátok ez a bejegyzést. :) Nagyon örülnék, ha majd 1-2 szóban leírnátok a véleményeteket róla. :) 

Plusz egy kis infó-megjegyzés: Talán észrevettétek, hogy kimaradt a heti inspirációs képválogatás. Ennek az az oka, hogy ezt a bejegyzést eredetileg tegnap délután-estefele szerettem volna feltenni, de nem voltam gépközelben, így elmaradt. Ezért nem akartam, hogy két képválogatás legyen egymás után. De ne aggódjatok, ma este hozom a képeket is. ^^ 

Ha kíváncsiak vagytok a sminktermékekre, amik a felső képen szerepelnek, akkor kattintsatok rá, a polyvore oldalamon találtok márkát-árat, stb. ;) 


Nektek bejön ez a sminktrend? Melyik a kedvencetek a képek közül? A videók közül melyik a legszimpibb? Készítettetek már hasonló sminket? :)

Megjegyzések

  1. Pont nemrég készítettem hasonló sminket, egyszerűen imádtam! :)

    VálaszTörlés
  2. Úgy látom nagyon trendi vagyok, mert az utóbbi hetekben sokszor került türkiz, világoskék stb szemceruza a szememre. A nyári melegben egyre kevesebb sminket viselek, de igényem van némi színre, ilyenkor jól jönnek a színes szemceruzák.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép sminkek. Csak ilyenek láttán mindig bénának érzem magam. Ugyan akkor lapul valahol egy smaragd zöld szemceruzám.

    VálaszTörlés
  4. Imádom! Az inspirációs képek közül a 4., 6. és 8. tetszenek a legjobban! :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)