A nap szettje - Day&Night


Ez a szett tökéletes egy olyan napra, amikor a barátaiddal, pároddal, családoddal kirándultak, egész napos programra, amikor lehet, hogy csak későn érsz haza, vagy utazáshoz. Csajos, vagány, kényelmes és egyedi. :)

Print Mix



A szett két alappillére a farmersort és a fehér crop top. Ezek viselésére természetes vonatkoznak szabályok. Lehet, hogy ez most durván hangzik, de hasvillantós felsőt csak akkor vegyél fel, ha az alakod megengedi. Nem szép látvány, ha pocakot vagy úszógumit villant valaki. Nem kell hozzá kockás has, de mindenképpen vékony vagy átlagos alakhoz ajánlott. Ez a fajta koptatott sort is inkább a vékonyabb alakhoz kedvez. Ha teltebb az alakod, akkor ezt a két ruhadarabot kiválthatod egy sima, sötétkék, koptatás nélküli sorttal és egy bő pólóval, amit lazán betűrhetsz a sort derekába. Ez most szintén nagyon vagány és éppen elfedi a problémás részeket.
Ez a cuki pulcsi nagyon praktikus, ha hűvösre fordul az idő este vagy épp beültök egy légkondis helyre vagy huzatos a busz, stb.
A kényelmes cipő must have. Felejtsd el a sarut és magassarkút. Láttam már nagyon csúnyán esni valakit, mert a szandálja megakadt a vonat lépcsőjében. Válassz kényelmes tornacipőt. Ha kifejezetten alacsony vagy, ez a vastag talpú cipő jól áll neked. Természetesen választhatsz rövid szárú Converse-t vagy vászoncipőt is, akár mintásat is, de akkor arra figyelj, hogy a szett többi darabjánál már fogd vissza a mintákat. Én általában azt mondom, hogy háromféle minta, három darabon még pont az a mennyiség, ami mutatós.
Kiegészítőnek én egy azték mintás táskát választottam, ami azért is szuper, mert több módon viselheted és sok minden belefér. A sapi megvédi az arcod a napról és még cuki is. Ékszerek esetében nem kell túlzásba esni, főleg mert az összeállítás darabjai egyébként is mintásak. Én egy aranyos gyűrűszettet választottam és egy vagány de nőies napszemcsit is hozzácsaptam a szetthez.

A rózsaszín mindig jó ötlet. Körömlakk esetében is. ;) Ha pedig olcsó, de különleges, nem a tucat, aluljárós szagú nyuszis parfüm szerű illatot keresel, érdemes benézni a Zarába. ;) Az utóbbi időben a parfümjeik csomagolása is igazán figyelemreméltó lett. Nézzétek csak ezt a cuki virágos-pillangós csodát! :) 

Mivel a sminkednek is bírnia kell a strapát, így használj primert. Ezután jöhet a kedvenc alapozód vagy BB/CC krémed. Ha szükséges egy korrektorral fedd el a bőrhibákat, szem alatti karikákat, orr körüli pirosságot, stb. Használj egy mattító púdert a fixáláshoz. Ezután egy matt bronzosítóval emeld ki az arccsontodat. Jöhet egy élénk pirosító, de csak módjával. A kevesebb több. Ügyelj rá, hogy szépen eldolgozd a színeket. Ezután tegyél fel egy kis highlightert. Tehetsz azz orrodra, a szemöldököd fölé, a szád fölé. Hangsúlyozd a szemöldököd. Egy barna szemceruzával húzd a szempilláid vonalát, alul és felül. Alul egy kicsit satírozd el a külső szemzugodban. A belső szemzugot hagyd üresen.
Ha nincs szemhéjalapozód, használj egy tömörebb, krémes korrektort. Egy keveset ütögess a szemhéjadra, majd dolgozd el. Ezután húzz egy vékony tusvonalat és készíts hozzá egy kisebb külső ívet, de ne húzd túl.
Egy fényes nude szemhéjpúderrel vagy highlighter ceruzával emeld ki a belső szemzugodat. Jöhet egy kis spirál, egy szép rózsaszín rúzs vagy szájfény, vagy mindkettő. ;)

Ehhez a szetthez szerintem jól mutatnak egy laza, oldalfonat. Az arcod körül hagyj ki 1-2 tincset, ezeket akár be is göndörítheted. Válaszd három részre a hajad, majd fond be klasszikus módon, de ne túl szorosan. Ha készen vagy, fogd meg a fonat végét, majd alulról felfelé haladva, minden egyes "pufiból" húzz ki egy vékony részt, hogy elkülönüljön. Ettől a fonatnak szív alakja lesz. Ha vizuális típus vagy és leírás alapján nem sikerült megérteni a dolgot (ne aggódj én is ilyen vagyok :D) akkor kattints ide a tutorialért. Ne aggódj, egy fonattal is tökéletes működik, de ha megtetszett a dupla, akkor hajrá, próbáld ki. ;)

Remélem tetszett nektek ez a szett és hasznosnak találtátok a bejegyzést! :)

Mit szóltok hozzá? Bejön így, vagy változtatnátok rajta? :)

Megjegyzések

  1. Nekem A pulcsi, A sapka és szemüveg nem jön be. Az alap szett viszont tetszik.

    VálaszTörlés
  2. A cipő kivételével tetszik minden, főleg a pulóver. Jó összeállítás.

    VálaszTörlés
  3. A kardigán és a felső jöhet. Én szoknyát vennék hozzá(mivel nem veszek fel egyáltalán nadrágot), és talán egy balerina cipőt választanék hozzá.
    (marika)

    VálaszTörlés
  4. Tetszik, bár én már nem venném fel. Inkább tinis, vagy 20-as eleje. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)