Essence "How To Make Your Face Wow" Make-up Box Teszt


Ebben a bejegyzésben az Essence három méteres állványának egyik újdonságát, a make up boxok egyikét fogom bemutatni nektek. Mégpedig a pirosítókat, bronzosítót és highlightert tartalmazó kis palettát.
Ha kíváncsi vagytok a színmintákra és hogy nekem mi a véleményem a kis dobozról, akkor nézzétek meg a teljes bejegyzést! :)



 A csomagolás nagyon aranyos, vidám, igazán csajos. Engem a Benefit és Too Faced hasonló termékeire emlékeztet. Nekem a záródással sem volt problémám és mivel maga a dobozka elég masszív, így simán el tudom képzelni, hogy egy nyaralásra vagy utazásra is velem jön.


 A hátoldalán a szokásos infókkal, amik közepébe persze megint beleragasztották a magyar matricát. A dobozka 22gramm terméket tartalmaz. Az ára kb. 2000Ft, ami drogériás viszonylatban szerintem eléggé borsos.


 Magyar leírás.


 Tartozik hozzá egy kis tükör is. A színeket egy leragasztott fólia védi, ami plusz pont, hiszen mindig van egypár féleszű aki belemászik a termékbe még akkor is ha van kint teszter. -.-


 A tükör alatti kész tárolóban található két kártyácska, ami hajszínhez igazodva bemutatja, hogyan vigyük fel a pirosítót, bronzosítót és highlightert. Szerintem ez teljességgel használhatatlan, mert a) a pirosító és kontúrozás leginkább az arc formájától függ, ezért teljesen egyéni, ami nekem jól áll, nem biztos hogy xy-on is jól mutat. b) ez a bronzosító nem alkalmas kontúrozásra, de hogy miért, arra majd bővebben kitérek.


Elhiszem, hogy az Essence csapat jót akart, de szerintem egy ecset (még akár egy gyengébb minőségű is) jobb és hasznosabb lett volna a kis dobozkában. 


Ami nekem elsőre szemet szúrt az a bronzosító. Nekem nagyon nagyon világos bőröm van, de úgy érzem, hogy ez a szín még nekem is túl világos. Az, hogy csillámos még hagyján, hiszen nyáron, a lebarnult bőrön nagyon szépen mutatnak a csillámok, de így kontúrozásra használhatatlan, ráadásul szerintem a csillámos bronzosítókat nem lehet ugyanúgy használni, mint matt társaikat.


Ami nekem szimpi, hogy minden szín kapott külön nevet is.


Valamint, hogy a pirosítók közül az egyik matt, a másik pedig csillámos.


A bronzosítónak szánt "Sun Date" szín, szerintem egy sötétebb bőrhöz, vagy kicsit sárgásabb bőrtónushoz jó lehet akár pirosítóként vagy highlighterként is. Valamint én simán el tudom képzelni szemhéjfestékként használva is.


A highlighter szerintem nagyon szép. Ha valaki nem sminkmániás gyűjtögető, akkor szerintem remek kis basic darab.


"A brutálisan pink "Think Pink" (találó név :D) nagyon pigmentált. Most akkor örüljünk, hogy hú de jó drogériás szinten nagyon pigmentált pirosító. Szerintem ez annyira nem klassz dolog, mert a pirosító tipikusan az a termék, aminek felvitelét nagyon el lehet szúrni, szóval praktikusabb egy kevésbé pigmentált, de építhető szín. Mivel az Essence első sorban a fiatalabb korosztályt célozza meg, szerintem ők azok akik még annyira nem tapasztalt sminkesek, így szegények ezzel a színnel könnyen bohócpofit festhetnek maguknak.


A számomra leginkább szimpatikus szín a "Peach Babe" volt. Én szeretem nyáron a csillámos, fényes pirosítókat, szerintem nagyon szépen mutatnak.


 Természetes fényben készültek a swatchok, egyetlen húzással, alap nélkül.


 Sun Date, Starlight, Think Pink, Peach Babe és az 5. színmintán a Sun Date és Peach Babe keverékét láthatjátok, mivel én így használom pirosítóként. Így egy nagyon szép, bronzos-barack árnyalatot ad.
A gyenge pont szerintem a highlighter, mivel eléggé porzik. Illetve a Peach Babe árnyalatból hajlamosak potyogni a csillámok felvitelkor és napközben is. Én ezt úgy szoktam megoldani, hogy egy vékony réteg átlátszó púderrel fixálom.


Lakásban, természetes fényben.


Összegzés: Én nagyon szeretem ezt a kis palettát, szerintem jól kihasználható, ha valaki tud egy picit trükközni vele, variálni a színeket. Ennek ellenére azt mondom, hogy egyrészt az ára miatt, másrészt a bronzosító hiányosságai miatt talán jobban megéri egy jó bronzosítót beszerezni. (Rimmel, NYC nagyon jókat csinál és árban sem vészes.) Valamint ha valaki nem tapasztalt pirosító használó, akkor a nagyon pigmentált pinkkel meggyűlhet a baja. Rohanos napokra a barackos szín pedig nem a legjobb választás, mert ahogy mondtam hajlamos hullatni a csillámokat.
Mellette szól, hogy cuki darab, szerintem jól utaztatható és tényleg szépen a színek. Szóval ha valaki nem azt az egy bizonyos pirosítót és bronzosítót keresi, hanem gyűjtő, akkor érdemes lecsapni rá. :)

Értékelés: 5/3,5 

A használhatatlan kártyák és a funkciójának nem megfelelő bronzosító miatt a pontlevonás. Utóbbiért csak fél pontot vontam le, mert én személy szerint tudom használni.


Mit szóltok ehhez a cuki kis dobozkához? Megvettétek vagy esetleg valamelyik társát? :)

Megjegyzések

  1. Nem éreztem úgy, hogy nekem erre feltétlenül szükségem van és a bejegyzésed alapján sem gondoltam meg magam :)
    Bár a Peach babe szín a képek alapján tetszene, van bőven elég bronzosítóm ,pirosítóm, azokkal jól elvagyok.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon keveset sminkelek, igy biztos A boltban fogom hagyni.

    VálaszTörlés
  3. Most tudatosult bennem, hogy tényleg semmi szükségem erre a box-ra, maradok inkább csak a nude megvételénél. :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon vártam, hogy megérkezzenek ezek a kis dobozok, de élőben nem varázsoltak el. Szerencsére még most sem érzem, hogy szükségem lenne rá. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)