Kedvenc Nyári Lemezeim 1. rész


Nyáron ha a suliban szünet van, vagy csak nyaraltok, esetleg egy hangulatos road trip-en vagy egy grillpartis-bográcsozós estén, vagy csak a nyári estében borozgatva az ember szívesen hallgat zenét. Gondoltam elkészítem az én kis listámat azokkal a lemezekkel amiket idén vagy akár az elmúlt 1-2 év nyarán nagy kedvvel hallgattam. Ez nem mindenkori vagy idei kedvenc, vannak köztük régebbi lemezek és újak is, szóval fogalmazzunk úgy az elmúlt 1-2 év kedvencei. :D Stílusilag is elég vegyes a felhozatal, de már sokszor említettem, hogy az ízlésem eklektikus, képes vagyok a gregorián énektől kezdve a dubstepen át, a country zenét és a swinget vegyítve a 90-es évek hip hop zenéit hallgatni. :D 
Ha kíváncsiak vagytok a listám 1. részére, tudjátok mit kell tenni! ;) Ja és... Enjoy! :)


Parov Stelar - The Princess



Marcus-t élőben is volt szerencsém látni többször is, mivel egy osztrák DJ-t takar a művésznév. Ez a lemez évek óta nagy kedvencem, de valamiért mégis nyáron hallgatom a legtöbbet. Egyszerűen tipikusan az a hangulata van számomra, amikor kiülök a teraszra egy üveg finom Shirazzal, nézem a naplementét és a háttérben ez szól. Nagyon tetszik a jazz-swing beütés, a rengeteg élő hangszer, a zongorabetétek és a vokál, ami nála nem 2-3 értelmetlen vagy sablonos sor ismételgetésében merül ki, mint ahogy az sok más ismert lemezlovas vagy elektronikus zenész munkáiban megszokható. Nagyon igényes zenét csinál, nem az a típus amit a rádiók és a klub szféra szanaszét játszanak, de azt hozzá kell tenni, hogy az úriember zenéje világhírű, A Nagy Gatsby filmzenéjében is szerepelt.
Kedvencek: Dust in the Summer Rain, The Princess, Silent Shuffle, The Beach, All Night, Sally's Song


Florida Georgia Line - Here's To The Good Times



Tavaly kezdtem úgy igazán szeretni a country zenét, amiből az egyik kedvencem ez a két tagú banda lett. Vidám, bulizós, igazi nyári hangulatú zenét csinálnak, azt a fajtát, ami nem csak country-fanatikusak számára élvezhető. Főleg utazáshoz, kiránduláskor, horgászáskor vagy strandoláskor szeretem hallgatni. :) 
Kedvencek: Cruise, Round Here, Get Your Shine On, Stay, Hell Raisin' Heat of the Summer


Lana Del Rey - Born To Die (Paradise Edition) 



Az eredeti lemez és ez a kiadás is hatalmas nagy kedvencem volt az elmúlt két évben. Egyszerűen imádom Lana zenéjét, a hangját, a stílusát, azt hogy nem követi a mostani Gaga-Miley-Beyonce-Rihanna diktálta trendet. Lana számomra egy stílusikon is, a hangja pedig egyszerűen fenomenális. Ezt a lemezt bármikor szívesen hallgatom, akár napközben, vagy strandoláskor, utazáskor, főzés közben vagy háttérzajnak, íráshoz-barátokkal beszélgetős estéhez. :)
Kedvencek: Azt hiszem bátran mondhatom, hogy az egész lemez, de ha mondjuk top 3-at kell mondanom akkor Off to the Races, Diet Mountain Dew, Summertime Sadness


Arctic Monkeys - AM 



Erről a lemezről már beszéltem korábban is. Vicces, hogy mostanra mindenki AM rajongó lett. (az meg főleg hogy sokan azt sem tudják hogy Arctic és nem Artic XD) Tavaly ilyenkor még viszonylag ismeretlen banda volt. Emlékszem, a barátnőmnek mutattam a lemezt, amikor a szülinapomra megkaptam a nővéremtől, és akkor azt mondta, hogy ez nem az ő stílusa. Idén év elején pedig mutatta nekem a Do I wanna know-t, hogy mennyire jó. (WTF :D) Ebből látszik, hogy a tömegkultúra mennyire befolyásolja az emberek ízlését. Bocsi Barbi. :D De már megbeszéltük. :D
Na mindegy. Szuper kis lemez. Szintén mindenkor hallgatós, főleg takarítás közben és utazáskor. Nekem. :D 
Kedvencek: Arabella, Knee Sock, Fireside, R U Mine? I Wanna Be Yours


Diana Krall - Quiet Nights



Ez egy régebbi lemez, azóta több lemeze is jelent meg az énekesnőnek, (egy még szerepelni fog a listán :P) de nekem ez a leginkább nyárias hangulatú az összes közül. Csendes, meleg, virágillatú, tücsökciripelős, Prosecco-t iszogatós estékre, egy fincsi olaszos vacsi mellé. :) Nem csinálok titkot belőle, hogy nagy rajongója vagyok a hölgynek. Egyszerűen a hangja, a stílusa, a zenéje teljesen megfogott és nem tud olyan lemezt csinálni, amit ne hallgatnék szívesen. :) 
Kedvencek: The Boy From Ipanema, Walk On By, You're My Thrill


Ez lenne az első rész. :) Remélem tetszett ez a bejegyzés és találtatok benne olyan zenét, ami megtetszett. :) 

Kedvelitek valamelyik előadót? Nektek vannak kifejezetten nyári kedvenceitek? :) 

Megjegyzések

  1. vicces ez az AM mánia, mert szerintem az első begyűrűző hullám 2005-2006 környékén volt, én meg voltam őrülve az őrületesen hosszú című " I bet that you look good on the dancefloor" c. számért :D nem tudom ismerted-e a Wan2 magazint, no én ott olvastam (!) először róluk sok-sok évvel ezelőtt :) Tetszenek a listák, köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. Alig ismerek ebből valamit, de jónéhány tetszik. Én szinte ugyanazt hallgatom nyáron, mint bármely más hónapban.

    VálaszTörlés
  3. @Nóra, igen én is akkor figyeltem fel először rájuk. :) az is egy zseniális lemez volt amin az I bet you look good szerepelt. :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)