Weekly Inspiration

Mostanában sok régi filmet néztem, amik okán akaratlanul is eltűnődtem az egykori és mostani szépségideál, illetve a nők viselkedésének változása nyomán. Erről persze a férfiak is tehetnek, na meg a tömegmédia, a magazinok, akik azt diktálják belénk, hogy csak a vékony, tökéletes testű, hajú, bőrű, sminkű nők "valók valamire", aztán húsz oldallal később megmondják hogyan fogyj le, utána pedig lehoznak egy cikket arról, hogy milyen szexi a "Marilyn Monroe" test vagy a kicsit zilált haj. Ehhez képest a divatanyagban egy olyan vékony lányka van, aki könyvjelzőnek is jó lenne, teljesen belőtt hajjal, sminkkel és a fotóshop is dolgozott azért rajta rendesen. A férfiak meg a cicababák után fordulnak, a nagymenőknek is cicababájuk van, póthajjal és 10cm-es műkörömmel, aki nem nem főz, nem takarít, viszont a tartása nagyon költséges. És mindenki nagymenő szeretne lenni. De vannak olyan dolgok, amíg csak addig tűnnek jónak amíg az ember meg nem kapja őket. Most őszintén, nem sok szilikonos-csodanőt látni, kisgyerekes anyukaként, boldog házasságban. Hogy miért? Mert bármennyire is megnézik a férfiak ezeket a nőket, vagy épp egy éjszakára el is viszik őket, végül nem ezt a típust választják feleségnek, hanem a kedves, okos, vicces lányt, akit csípnek a haverjai (és egyikükkel sem kavart) aki palacsintát süt és zserbót, ahogy az anyukája tudja csak és aki miatt nem kell aggódni, hogy lelép egy nagymenővel. Szóval szerintem teljesen felesleges ezt a nőideált példának kitűzni magunk elé. Hosszú felsőt miniruhaként hordva, póthajjal és műszempillával elmenni az első este a pasikkal. Ettől nem fognak beléd szeretni, de még csak tisztelni sem fognak. Amikor 8. osztályos voltam, az osztályfőnököm, Ági néni a lányokat azzal a jó tanáccsal engedte útjára a "nagyvilágba" hogy a használt cipőt könnyű kiszúrni a cipőboltban. Amit egyszer már visszavittek. Amit pedig sokszor visszavittek és használtak azt a végén senki sem fogja megvenni. És különben is, szerintem az "Igazi" vár rád, meg akar hódítani, smink nélkül, rövid hajjal vagy rövid körömmel, szolibarnaság nélkül is szeretni fog. Mert nem a testedbe szeret bele, hanem a lelkedbe. A külső szépség ugyanis mulandó, de a belső értékek megmaradnak.


A szép külső megfogja a szemet, de a szép belső megfogja a szívet.


Egy lány legyen olyan mint egy pillangó, ránézésre szép, de nehezen megkapható.


Csodás ez a szett. :)


Ez a smink szerintem minden alkalomra tökéletes. Hétköznapra, ha egy kis extrát szeretnél nude rúzzsal vagy egy élénk szájfénnyel, elegáns alkalomra szigorúan vörös rúzzsal. Vagy buliba egy szexi korallal. ;)


Gyönyörű! :)


Csodás ez a szandál. :)


Ti beszereztetek már 1-2 szép nyári pirosítót? :)


Fincsi gyertya és minden ami egy lánynak kellhet. :)


A melegben nincs is jobb mint egy tésztasali. :)


Csodás ez a lenge sort. :)


Jó lenne most itt heverészni. :D


Ha inkább a lakásban hűsöltök, akkor itt egy szuper DIY ötlet, amivel új életet lehelhetsz a régi farmerodba. :) Csak textilfesték kell hozzá . :)


Csodás! :)


Még egy egészen apró teraszból is lehet hangulatos fészek egy kis kreativitással. :)


Kell egy ilyen szoknya! :P


Heti álomházikó. :)


Nyárias bulismink. :)


Egyszerű, elegáns, de otthonos. :)


Sellő-körmök. :)


Dögös és elegáns. :)


Itt gyorsan be tudnák rendezkedni. :P


Ha általában drogériás termékeket veszel, néha 1-1 drágább darab beszerzése még jó befektetés is lehet. :)


Nincs is ennél jobb egy sorozatmaratonhoz estére. ;)


Ez nagyon whao! :D


A filmtörténet egyik leghíresebb mondata. Amikor a film megjelent a 30-as évek végén ez annyira botrányosnak számított, hogy ki akartak vágatni.


Cukiságtúltengés! :D 


Szép Hetet Csajok! :)

Mi a véleményetek a fenti sorokról? Melyik a kedvenc képetek? :)

Megjegyzések

  1. Sok igazság van a kezdő sorokban. Benne van a lényeg, én már nem tudok mit hozzátenni. :)
    A kedvenceim a tengerparti kép (bárcsak én is ott lehetnék!), a ceruzaszoknya (már mióta keresek egy ilyen vagy ehhez hasonló darabot...)és a fehér ruhás outfit (nagyon jól mutat a piros cipővel, én is szívesen viselném).
    Szép hetet! :)

    VálaszTörlés
  2. Teljesen egyetértek a fenti sorokkal.Nekem szerencsére már megvan az igazim, aki várt rám és meghódított.Úgy szeret ahogy vagyok!Ez bármekkora mell-haj-köröm-pénztárca méretnél többet ér!!!! A sminkek és a gardrób voltak a kedvenceim! :)

    VálaszTörlés
  3. Kezdő sorokról most eszembe jutott a középiskolás osztályom. Egyetlen lány voltam köztük. Mindig nezték a "kinyalt, zörgős lányokat" , engem lenéztek es kinevettek. Na most meg lehet nezni mi jutott nekik....Szép haj , nagy mell, kerek popsi álom volt, nem a valóság. Nekik legalább is.
    Első mani, gyümi.

    VálaszTörlés
  4. A felső sorért küldök egy ölelést, én is ezt vallom :)
    Jaj a kutyus!!! akarok egy kutyát O.O
    Nagyon szépek a képek :)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon szeretem, amikor az inspirációs bejegyzéseid elejére ilyen tanulságos felvezetőt írsz. Most is teljesen egyetértek veled :) Képek közül pedig a sellős körmök, a gyümölcsaláta, és természetesen az a tündéri kiskutyus volt a kedvencem ^^

    VálaszTörlés
  6. Mindig imádom a válogatásaid, annyira szép képeket válogatsz össze! Általában időhiányában csak végigfutom őket, de most van egy kis időm ebben az esős időben és gondoltam kommentelek :)

    VálaszTörlés
  7. De gyönyörűek ezek a képek! A lakberendezősökön mindig csak sóhajtozok, azok a kedvenceim. Meg persze a kaja, ruha, köröm.
    A kezdő sorokhoz: az ápoltság, smink, szép ruha és a feleség/anya-szerep nem zárja ki egymást. Nemcsak a két véglet van, cicababa és háziasszony. Attól még, hogy valaki feleség és anya, elsősorban nő. Ahhoz, hogy megtartsa a szépségét, külső igényességét, kell egy férfi is, egy támogató partner, aki dicséri. Akár a főztöt, akár a ruhát. Egyébként a párom csinálja nálunk a palacsintát. Ilyen is van.

    VálaszTörlés
  8. @Audrey80, senki sem mondta, hogy csupán ez a két véglet van. Attól, hogy valaki még szép, lehet okos is. Attól hogy valaki nem szép, lehet butácska is.
    Ez a szöveg arra akart rávilágítani, hogy nem kellene agyatlan műnővé alacsonyítani magunkat, hogy megfeleljünk az állítólagos férfiideálnak.
    És attól, hogy a férfiak nézegetnek egy bizonyos típust az utcán, vagy a magazinokban még nem biztos hogy végül azt a típust akarják majd feleségül venni, vagy akár hosszú távon maguk mellett tudni.
    Valamint a nőknek nem kellene olyan könnyen adni magukat.
    Ez lett volna a bevezető lényege.

    VálaszTörlés
  9. Nagyon egyet értünk, annyira hogy akár ezt a bevezetőt én is írhattam volna:)
    A manikűr, a fehér ruha, és az álomházikó tetszik a legjobban!
    (marika)

    VálaszTörlés
  10. Ui.: több ilyen elgondolkodtató bevezetőt szívesen olvasnék, így még inkább olyannak érzem, mintha élőben beszélgetnék veled!
    (marika)

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szeretem, amikor megosztod velünk a gondolataidat, és igen, teljes mértékben egyetértek Veled.

    A kedvenceim pedig ezúttal a szemsminkek lettek, gondolom, a szemgyulladás miatti sminkelvonás miatt :-D

    VálaszTörlés
  12. Menta szett, smink, szandál, YC, tengerpart, erkély, szoknya, ház, hálószoba, mani, ruha, gardrób, sminkek :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)