Weekend Inspiration

Emlékszem tinikoromban mindig arról álmodoztam, hogy ha 18 leszek, lelépek valahová. Egy nagy városba. Bécsbe vagy New York-ba vagy New Orleans-ba vagy Párizsba vagy Budapestre. Bárhová, csak el innét, ahová még pizzát sem szállítanak ki, hétvégén az utolsó busz 4 órakor megy be a városba, nincsen net (2008-ig nem volt internet :D), az emberek kedvenc elfoglaltsága, hogy mások dolgaiba ütik az orrukat és a boltban nem lehet tampont kapni. (Esküszöm ezelőtt 3-4 évvel még nem lehetett. :D) Szerencsés vagyok, hiszen három főváros is elérhető távolságra van onnét ahol lakom. Bécs, Pozsony és Budapest, ráadásul kocsival két város is 15-20 perc alatt megközelíthető. Persze, akkor erre még nem gondoltam. Csak azt láttam, hogy mennyire menő a városi élet, és a Szex és New York sem épp Tápiószecső mellett kettővel játszódik. Az évek elteltek, én pedig ott álltam az álom beteljesedése előtt a finishben. Mehetek Bécsbe, felvettek a suliba, itt hagyhatom ezt a helyet ahol ha kicsit fúj a szél, a net azonnal elmegy és az emberek még a rántott húst is kanállal eszik.
De valamiért maradtam. Volt egy kis lista a fejemben a pro és kontra érvekkel. És akkor, abban a helyzetben, amikor végre azt tehettem volna amit akarok, a mérleg nyelve átfordult és hirtelen láttam minden szépen és jót is. Hogy mennyire szeretek kertészkedni, a jó levegőn lenni. Milyen egyszerű, hogy városközelben lakom, de mégis egy nyugodt, csendes és nem utolsó sorban gyönyörű helyen.
Még mindig imádom a városokat, a zajt, a nyüzsgést, hogy ha éjjel egykor gyrost akarok enni akkor csak leugrom egy utcányira. Sokkal menőbb mint a vidék. Jó lenne minden nap Starbucks-os kávét inni és az üzletek is ezerszer változatosabbak. Mindig lesz aki lenézi a vidékieket, szerintük nem elég vagányak. De az az igazság, hogy én szeretek az a lány lenni, aki simán tud tűzifát hasogatni, vagy szőrén megülni a lovat és 2cm-es palántáról is felismeri, hogy milyen zöldséggel áll szemben. :) Nem hiszem, hogy ettől kevesebb lennék, az meg tényleg nem érdekel, ha valaki vidéki parasztnak tart. :D (Igen, megkaptam már emailben hogy miért írok divattal foglalkozó blogot, amikor szabadidőmben disznókat kergetek. :D) De szerintem, az hogy hol élünk kb. annyira határozza meg a személyiségünket, mint a körömlakk-horoszkóp. :D A nagymamám legjobb barátnője (3 éve halt meg szegény) egy Sorbonne-on végzett történész volt, aki hat nyelven beszélt, bejárta az egész világot, de mégis itt ebben a kis faluban élte le az élete utolsó 30 évét és disznókat is tartott. :D A pesti lány, meg aki egyszer nálunk vendégeskedett nem tudta megkülönböztetni a kacsát a pulykától és azt hitte a vietnami háború csak a filmekben történt meg. ;) Szóval ne ítéljünk az alapján, hogy ki hol él. Nem kell általánosítani. Nem minden vidéki eszi kanállal a rántott húst és nem minden városi lány hiperművelt divatdiktátor cosmolopita. ;)


Miami-ba azért elmennék. :D


Csodás ez a ruci. :)


Mesés ez a smink, bár nekem a rúzs túlságosan korrektorszerű. :D


Messy waves... mindig nyerő. :)


Arany és korall... úgy passzolnak mint a mogyoróvaj és a lekvár vagy mint a kakaó és a pillecukor. :P


Melyik a kedvenc highlighter cerkátok?


Csodás ez a kert. :)


A pilates azon kívül, hogy az egyik leghatékonyabb teljes testet formáló edzés, amit eszközök nélkül, otthon is végezhetünk, növeli az erőnlétet és az állóképességet, javítja a vérkeringést, serkenti az anyagcserét, javítja a testtartást, csökkenti a csontritkulás kialakulásának esélyét, a szívinfarktus esélyét, a magas vérnyomást. Kiegyensúlyozottá tesz, tónusossá, feszessé teszi a testrészeket, stresszoldó hatású és a menstruációs panaszokat is enyhíti. :)


Oh de szép! *.*


Nagyon tetszik ez az étkező, a színek és a berendezés stílusa is nagyon tetszetős. :)


Oh, de hiányoznak! :D


Nézzétek ezt a mosolyt. :) Imádom a staffordshire bullterriereket, főleg az angolt. A legédesebb, legbolondosabb kis állatok és annyira tudnak szeretni. 

Szép hétvégét csajok! :) 

Ti a várost vagy a vidéket szeretitek jobban? Volt már valaha valamilyen vicces sztoritok városiakkal vagy vidékiekkel kapcsolatban? :) Melyik a kedvenc képetek? :)

Megjegyzések

  1. Jaj, nagyon jó képek :) Szerencsés vagyok én is, mindkét nagymamám falusi (de az az igazi eldugott falu ám ahová nem volt bevezetve a víz és fürdőszoba sem volt). Anyósom is falusi, szóval az idill még mindig megvan az életemben. Amúgy kisvárosban élek és egy másikban nőttem fel, de sok évet megyeszékhelyen éltem. Mindegyikre van rálátásom. A falu nem nekem való :) És nem is értem, mi abban a szenzáció, ha valaki lát élőben egy tyúkot vagy tehenet :) Itt az Őrség lábánál ez természetes, hogy ide jönnek a turisták birkát látni, nekünk meg ők a furák :) Kisvárosban nincs semmi. Csak kínai kínai hátán. Orvosért (nem háziorvos) mehetsz megyeszékhelyre, vásárolni mehetsz megyeszékhelyre. Ahol van lehetőség meg távolság, viszont autó nélkül neked annyi.

    VálaszTörlés
  2. Szép képeket válogattál össze! Én már egy ideje vágyom egy szép nude rúzsra, főleg mivel képen annyira jól néznek ki.. erre valamelyik nap kipróbáltam egyet a drogériában, szinte egybeolvadt az arcommal és egyáltalán nem tetszett magamon :/

    Egyébként én fővárosi vagyok, amióta az eszemet tudom és nem is tudnék egy "üres" kis faluban, városban élni. Nyilván az is közrejátszik ebben, hogy egy Pesti már a nyüzsgéshez, pezsgéshez van hozzászokva.. mikor nyaralni vagyok vagy csak úgy néhány napra kisebb városban vagyok, akkor annyi időre jó egy kis nyugi, friss levegő, környezetváltozás, de hosszabb távon én nagyon unnám.

    VálaszTörlés
  3. Óóó, mennyire hiányzik nekem is a Gossip Girl :DDD

    VálaszTörlés
  4. Csodás képek! Mint mindig. ;)
    Én középiskolás koromig egy kis községben laktam, ahol közel volt az erdő, a kertünkbe bejártak az őzikék és a nyuszik :) Azóta egyre nagyobb városokba költöztem(ez a 3.). Úgy gondolom, hogy mindennek megvannak az előnyei és a hátrányai is. Ha saját lakás/ház(inkább ház, mert a kert nagyon hiányzik) vásárlására kerül sor, egyre inkább hajlok egy városhoz közeli kis település felé. :)

    VálaszTörlés
  5. Én egy kisvárosban lakok, amikor férjhez mentem egy faluba mentem, mivel a férjem oda valósi volt... Hát mit mondjak, 2 hónap után vissza jöttünk az én szülővárosomba, ugyanis nem tudtam (nem akartam?) megszokni a falusi életet. Férjem tehát a szülővárosomba költözött, és azt mondja nem is érti hogyan tudott az esküvőnkig egy faluban élni.
    A legjobban a manikűrös kép tetszik.(marika)

    VálaszTörlés
  6. Annyira igaz amit írtál a posztodban! :) Én 14 évig egy kisebb városban éltem, majdnem minden iskolai szünetben lementünk Gyomaendrődre, idén meg beköltöztünk Budapestre. Azt gondolom minden helyben megvan a pozitívum, az, amitől különleges, és örülök neki hogy ennyi féle helyet megismerhettem! Nagyon nem szeretem a sznob embereket, egyszerűen felháborító ahogyan gondolkodnak másokról, és lenézik őket...

    VálaszTörlés
  7. Kisvárosban laktam. 5000 fő max. Egyszer délután hasogatam A fát mint az udvaron. Bátyám dolgozott, nem tudott segíteni. Szomszéd nőnek majd kiesett A szeme főzés közben. Férje hétvégén betalált A témával mikor A barátaimmal voltam. : feleségem nem tudta elképzelni mit csinálsz! Ő még ilyet nem látott. ....
    Győrben voltam középiskolás, Székesfehérváron dolgoztam, laktam tanyán ahol sem vezetékes víz sem villany nem volt. Utóbbi Fehérvártól öt km-re van . Most alig 1000 lelket számláló faluban. Eddig ez a legjobb. Közel a munkahely, ha kell valami nagyobb, másabb van 15 kmen belül. Ez most jó.

    VálaszTörlés
  8. A bevezetőhöz: de még mennyire, hogy nem! :D
    A képek csodásak, mondjuk mostmár kezd fájdalmas lenne, hogy ilyenkor nézegetek nyári, nyári hangulatú képeket :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)