A nap szettje - Szeszélyes Szeptember



Habár most kivételesen ragyogóan süt a nap odakint, az időjárás nagyon szeszélyesnek ígérkezik a következő napokban. Záporok, napsütés, reggel és este hűvös idő, napközben pedig meleg. Ez az időjárás inspirálta ezt a laza, hétköznapi szettet, ami szerintem tökéletes viselet suliba, munkába, egy rohangászós napon, randin, barátnős délutánon, vagy akár utazáshoz is. :)

september




Természetesen választhatsz a szetthez egy sima farmert is, de szerintem nagyon dögösek ezek a bordós-bogyószínű darabok, ráadásul a teltebb lányoknak is nagyon jól állnak. :)
Én egy sima szürke basic pólót választottam hozzá, ami szerintem minden hölgyemény szekrényében ott kell hogy lapuljon több színben is. ;) Igazi jolly joker.
A laza hatás kedvéért én egy kockás inget is választottam a szetthez, mert napközben ha süt a nap, pillanatok alatt felmelegszik az idő, és bizony ilyenkor mindenkiről gyorsabban lekerül a kabát, így nem árt, ha van még egy plusz réteg rajtunk. Ha pedig ehhez is meleg van, akkor lazán a derekadra kötheted, szerintem nagyon jól néz ki úgy. :)

A bőrkabát igazi alapdarabja egy nő ruhatárának, kortól függetlenül. A képen látható darab igazán kortalan és időtálló, biztos lehetsz benne, hogy néhány év múlva is felveheted, ezért jó befektetés. Én egy bakancsot választottam a szetthez, mert imádom a bakancsokat, nagyon divatosak, az esőt is jól bírják és kényelmesek. Természetesen lecserélheted tornacipőre, sneakerre, magasabb sarkú bokacsizmára, cut out bokacsizmára, vagy ha az időjárás nem ígér esőt, akár egy loaferre is. :)
Kiegészítőnek egy vagány statement nyakláncot néztem ki a szetthez és ezt a csodás sötétkék táskát, ami szerintem tökéletes őszre és télre, ha szeretnél az alap barna és fekete táskáid mellé egy színes darabot is.
Egy esernyő igazi must have, hiszen senki sem szeret ázott egérke lenni. :D

Én ehhez a szetthez egy duokróm lakkot választanék, szerintem nagyon jól illene ehhez a laza stílushoz. Ahogy hidegszik az idő, szerintem sokan váltanak parfümöt is, a nyárias illatokról a nehezebb, édes-fűszeres őszies télies parfümökre. Az én egyik kedvencem e képen látható Zara N°92 Champs Elysees ami egy meleg, karamellás aromájú, kicsit fűszeres illat, enyhe virágjegyekkel. Szerintem tökéletes a hideg hónapokra. Az elmúlt héten én is ezt használtam. :)

A frizurát illetően én nem pepecselnék túl sokat. Egy lófarok, vagy messy bun mindig igaz életmentő az esős-párás időben. ;)

De ha egy picit extrább frizurát szeretnétek, akkor a lenti videóból megtanulhattok egy dögösebb ponytail frizurát, amit a Kardashian lányok is gyakran viselnek.



A szetthez én egy kicsit füstös szemsminket készítenék, hangsúlyos ajkakkal és visszafogott pirosítóval, kevés bronzosítóval.
Ehhez kezdésnek alaposan tisztítsd meg a bőröd, majd használd a kedvenc hidratálókrémed. Ha tudod, hogy hosszú ideig lesz rajtad a sminked, nem árt primert használni előtte. Ha zsírosodásra hajlamos a bőröd, akkor mattítót, ha vegyes, akkor a T-zónába vidd csak fel a primert.
Használd a kedvenc BB vagy CC krémedet, a bőrhibákat fedd el korrektorral, majd fixáld az egészet egy púderrel.

Ezután emeld ki a szemöldököd, ha szükséges használj rá fixáló gélt. Használj szemhéjalapozót, majd a belső szemzugodba és a szemöldökcsontodra egy matt vagy enyhén fényes bőrszínt (a nude paletta legvilágosabb árnyalata a képen). Ezután a mélyítővonalba, ami a szemhéjad és a szemöldökcsontod közötti mélyedés, satírozz el egy nude árnyalatot, ami picit sötétebb mint a bőröd. Fehér bőrűeknek ez a paletta 3. míg a sötétebb bőrűeknek a 4. vagy 5. árnyalata.
Erre azért van szükség, hogy kiemeljük a szemet, így nem lesz "lapos" kinézetű és a szemhéj is feltűnőbb lesz, még ha alapból rejtett, akkor is. Ezután egy arany színt vigyünk fel a szemhéj 3/4 részére, arra figyeljünk, hogy a külső V-t és a belső szemzugot hagyjuk szabadon. Végezetül a paletta vörösesbarna színét, ami az első sor 6. árnyalata a külső v-be és az alsó szempillák külső felére vigyük fel.
Egy egészen kevés feketét satírozzunk bele a külső v-be, ettől hangsúlyosabb lesz a tekintet. Ezután mindent alaposan satírozzunk e, hogy ne legyenek éles átmenetek.
Jöjjön a szokásos szemceruza, tus, spirál trió. Az arcra egy semleges színű pirosítót vigyünk fel és használhatunk egy kevés bronzosítót is. A szájra egy sötétebb, bordós ajakszín kerüljön. :)
Ne ijedjetek meg ettől a sminktől, mindennel együtt sem kell több 15-20 percnél az elkészítéshez. Az öltözködéssel és a frizurával együtt is max fél óra alatt készen vagy. :)

Mit szóltok ehhez a szetthez? Ti hogyan hordjátok a hajatokat az esős időben? Van kedvenc őszi sminketek a hétköznapokra? :)

Megjegyzések

  1. Én szenvedek ilyenkor a hajammal, mert a párától/esőtől göndörödik, viszont ha felkötöm fázik a nyakam(sállal is). :D most készülök 10-20 centiről megszabadulni :)
    A táska nekem álomdarab. Néhány napja láttam belőle a kirakatban krém színben, persze akkor rohantam, de azóta Sehol sem találom. :'( erőssen gondolkozok, hogy szétnézek vmelyik rendelős oldalon, hátha találok hasonlót.
    Használd ki a napsütést, mert nálunk most is be van borulva. :(

    VálaszTörlés
  2. Mesés, úgy ahogy van! Én esős időben általában valami fonatos kontyot készítek magamnak, úgy a legegyszerűbb túlélni a napot!:)
    Kedvenc őszi smink? Natúr szemek, bordós ajkak!:)
    Az összeállításra vissza térve, minden vágyam egy ilyen bőrkabát! Remélem idén sikerül is végre magaménak tudnom egyet!:)

    VálaszTörlés
  3. Ó hogy én mióta vágyok egy szép bordó nadrágra...de valami sose jó...méret, anyag,fazon...áh...
    Viszont most, hogy írod itt az idő elővenni a bőrkabátot és egy szép őszi palettát...:)

    A hajam növesztés alatt van, szóval csak egyféleképpen hordható - és nekem az se tetszik, de színnel kompenzálom...:)

    VálaszTörlés
  4. Ez most nagyon tetszik! :D Nagyon a magaménak érzem. Esös idöbem vgy be van fonva a hajam vagy tipikus lofarok...

    VálaszTörlés
  5. Az a nadrág...(ohhh) Nekem nincsenek basic pólóim, sőt nagyon pólóim sincsenek, inkább ujjatlan felsők, mert ezekre ősszel felkapok egy bolerót vagy egy kardigánt, télen egy pulcsit és már menetkész is vagyok. Nem tudom miért nincsenek pólóim...na jó, azt hiszem ezen változtatnom kell, mert ez a szürke darab olyan kis cuki :)

    VálaszTörlés
  6. (mű)bőr kabát>>>bármilyen más kabát:D
    Az a csizma pedig pont úgy néz ki, amilyet praktikusan be kéne lassan szereznem...

    VálaszTörlés
  7. A kockás ing nem tetszik, a többi jöhet úgy, ahogy van :D

    VálaszTörlés
  8. Nadrág és csízmaból hasonlót szereztem be , Tally Weijl-ből, a nyaklánc és a smink készlet nagyon tetszik :)

    VálaszTörlés
  9. Az ing kivételével ez a szett maga a tökély számomra :) Egyébként ősszel is ugyanúgy hordom a hajam, mint szoktam, legtöbbször kibontva, aztán lófarokba kötve, kontyban, fonva, stb. De ha lesz végre hajsütővasam, akkor hullámosítok ezerrel :P

    VálaszTörlés
  10. Naná, hogy van kedvenc sminkem. Nálam az abszolút favorit az alig smink, alapozó+púder, pirosító, világos kissé bézses szemhéjpúder sötétebbel mélyítve és egy kis szempillaspirál. Nálam ez az, ami mindig viszi a prímet. De amikor olyanom van, valami extra rúzzsal dobom fel - legyen az lila vagy élénk rózsaszín :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)