Ajánló (Könyv, Film, Zene)

Régen volt mára blogon ilyen jellegű bejegyzés, de mostanában sokat olvastam-olvasok, így van pár jó könyv a tarsolyomban, illetve filmek és zene terén van olyan, amiről úgy gondoltam megéri pár mondatot írni. :) Ha kíváncsiak vagytok ezekre, nézzétek meg a teljes bejegyzést! :)



John Green- Alaska nyomában

"A tizenhat éves Miles Haltert elbűvölik a híres emberek utolsó mondatai és unja otthoni biztonságos életét. A középiskola után rábeszéli szüleit, hogy írassák be egy bentlakásos iskolába, mert abban bízik, ettől talán megváltozik addigi unalmas élete. Itt ismerkedik meg Alaska Younggal, az okos, vicces és halálosan szexi lánnyal, valamint Chippel, az ösztöndíjas zsenivel, aki kollégiumi szobatársa lesz.
Százhuszonnyolc nap alatt Miles élete gyökeresen megváltozik, miközben Alaskát önpusztító viselkedése a végső tragédia felé sodorja.
John Green Alabamában járt bentlakásos iskolába, amely nem sokban különbözött az Alaska nyomában Culver Creekjétől. Az Alaska nyomában az első regénye." - Moly.hu


A csillagainkban is hiba is nagyon tetszett, így nem is volt kérdéses, hogy megnézem majd magamnak a szerző egyéb műveit is. Ez a könyv az azóta híressé vált "Okay?Okay." könyv szerzőjének első műve.
Aki arra számít, hogy a két könyv hasonló lesz, az lehet, hogy csalódni fog. Számomra ez a mű sokkal életszagúbb. Van benne valami melankólia, valami baljós felhő lebeg az egész mű fölött már a legelejétől kezdve.
 A történet nem az a tipikusan pergő, fordulatos fonal, de olvastatja magát. A karakterek szerethetőek, viccesek, a párbeszédek életszerűek. Nem szeretnék spoilerezni, így nem megyek bele magába a történetbe, csak annyit írnék róla, hogy a befejezés szerintem lehetett volna picit részletesebb.

Ha valaki szereti az elgondolkodtató, életszagú könyveket, vagy már épp unja az disztópikos-utópisztikus témát, akkor szerintem érdemes kézbe venni ezt a könyvet. :) Nem az a fajta mű, amit az ember újra és újra elolvas, de egy esős napra szerintem kiváló partner egy finom tea mellé. :)



Frida Kahlo egészen kicsi korom óta bűvöletben tart. Anyukám rengeteg festészettel kapcsolatos albumot és könyvet vásárolt és nagyon szerettem nézegetni őket. Ami leginkább megmaradt bennem az egy őzes kép Fridától. Szinte minden nap megnéztem azt a képet, teljesen magával ragadott. A Viva La Vida festményt pedig még pólón is viseltem. :)

Amikor idősebb lettem, gyakran olvastam róla, érdekelt az élete, hogy ki lehet ez az összenőtt szemöldökű, különleges nő, aki ilyen fájdalommal teli és gyönyörű képeket hagyott maga után. A filmet a nővéremmel néztem meg a moziban, és dvd-n is megvolt. Pár napja tört rám a vágy, hogy újra meg kellene néznem. Salma Hayek alakítása lenyűgöző és az egész film hozza azt a mozgalmas, groteszk, agónikus, vidám és szomorú, megdöbbentő és mély világot, ami Frida képeiből árad. Tipikusan az a film, amit szerintem nem elég egyszer megnézni.





Zene: Hozier



Néhány hónapja figyeltem fel erre az előadóra, de azóta már több száma is nagy kedvencem lett. (Take me to church, Angel of small death) Ha valaki szereti a kicsit alternatívabb zenét és nem zavarja ha egy számban a refrén egy sornál többől áll (:D :D :D) akkor érdemes meghallgatni. Az úriember hangja nagyon különleges, mély, érzelemmel teli és egyedi. Nekem nagyon tetszenek a gitáros részek is. :)

Ti milyen könyvet olvastatok mostanában? Volt olyan film ami nagyon tetszett? Mi a kedvenc zenétek most? A fentiek közül szeretitek valamelyiket? :)

Megjegyzések

  1. Hozier tényleg jó :)) Mondjuk nekem kicsit fura, nem tudom megmondani miért :D

    VálaszTörlés
  2. A Fridát már nagyon régen meg szeretném nézni, csak mindig elfelejtem, jön más, stb. De most azt hiszem elérkezett az idő :)

    VálaszTörlés
  3. A könyvet biztosan el fogom olvasni, a Csillagainkban a hibát is imádtam. :) A Frida nekem is izgatja már egy ideje a fantáziám, lehet ezek lesznek a hétvégi programjaim.:)

    VálaszTörlés
  4. A könyvet el fogom olvasni, ha végre a Megkezdett Könyveim lista végére érek. :)
    Hozier-ről addig nem is tudtam, amíg meg nem hallottam a Arsonist's Lullabye-t a Teen Wolf legutóbbi részében. :D Azóta már van pár kedvenc számom tőle pl. a Sedated és szintén az Angel of Small Death :)

    VálaszTörlés
  5. A John Green könyv nálam várólistás egyelőre. A Frida című filmet szeretem, mondjuk magát a nőt is az elvei és az élettörténete miatt. Múltkor rengeteg mindent elolvastam, most valahogy kicsit nyugi van ilyen téren. Zenében valamiért RHCP Snow és Skid Row 18 and life megy a legtöbbször.
    Sorozatokat nézünk mostanság inkább, mint filmeket.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)