NYX Szemhéjalapozó Teszt


Már egy ideje a sminkes fiókomban pihent ez a kis tégely, kipróbálásra várva. A Catrice szemhéjalapozóm, a NYX Jumbo Pencil és a CT mellett, nem nagyon volt szükségem másik szemhéjalapozóra, de múlt héten valamiért a kezembe került, így kipróbáltam élesben. Mivel viszonylag sokat volt rajtam, így azt hiszem tudok róla részletesen írni. Ha kíváncsiak vagytok rá, nézzétek meg a teljes bejegyzést. ;) 



A csomagolás egyszerű, műanyag tégely, fehér kupakkal, fekete feliratokkal. Ebből a szempontból szerintem a Catrice szebb, igényesebb. Arról itt olvashattok és ha valakinek megtetszik, akkor érdemes vadászni rá, mert épp kifutó termék. 
De térjünk vissza  NYX-hez. A kupak csavaros, eddig minden alkalommal könnyen vissza tudtam zárni.


Magyar nyelvű matrica.


Amit ígér.


Cruelty Free, azaz olyan termék, amit nem teszteltek állatokon. Ami nálam negatívum, hogy sehol sem találtam a termék súlyát. Én szeretem összehasonlítani, hogy mennyi van egy-egy tégelyben. Egyébként 7gramm, utánanéztem. :D


Sikerült belenyúlnom, így érintetlen állapotában nincs róla kép. Ez vicces sztori, mert valamiért azt hittem, hogy védőfólia van rajta, talán, a fürdőszobám fényében. Hát nem. :D De ha jól emlékszem, akkor az üzletben lefóliázva találjuk. A termékből három árnyalat létezik, ez a bőrszínű, egy fehér és egy gyöngyházfényű.


A színe az én bőrömhöz eléggé sötétnek tűnik elsőre.


De eldolgozva alig feltűnő, és szemhéjon kell ennyi, hogy elfedje az apró ereket. Legalábbis nálam. Krémmánián 3-ra értékelték, de én azt tapasztaltam, hogy az a szemhéjalapozó, ami a legtöbb embernek bejön, nálam nem működik és fordítva. :D


Benti fényben. Egy Manhattan négyesen teszteltem először. Felső sor alap nélkül egy húzással, alsó sor alappal, egy húzással. 
Nos, azt hiszem a képek magukért beszélnek. Amellett, hogy brutálisan felerősíti a szemhéjpúderek fedését, olyasmit is csinál, amit eddig nem igazán tapasztaltam más, hasonló termékeknél (talán az Artdeco a kivétel). Nagyon-nagyon kiemeli a színüket. A csillámos fekete szín nekem más alappal csak simán fekete szokott lenni, de ezzel a csillámok is fent maradnak és látszanak is.


Kinti fényben. A porzást is minimalizálja. A tartósságát tekintve nekem 8 órát simán kibírt. Utána kezdtem észrevenni, hogy egy picit fakultak a színek, illetve az alsó szempillák tövében volt egy maszatolódás. 10 óra után ült be egy csíkba a szemhéjamon a festék, de szerintem ez nagyon extrém időtartam, ennyit általában sosincs rajtam smink, plusz egy nude árnyalatnál szerintem annyira nem is feltűnő.


A Makeup Revolution Iconic 3 paletta 1, 3, és 4. színével is kipróbáltam, ezekkel is nagyon jól teljesít. A matt színeket is szépen felerősíti. A satírozásnál sem okoz gondot, bár arra figyelni kell, hogy viszonylag keveset használjunk belőle és alaposan eldolgozzuk. Én ehhez egy tömött, pufi, szintetikus satírozóecsetet szoktam használni. 

Az ára 2490Ft de a Müllerben ki lehet fogni akciókat, illetve a kuponos akciók alkalmával is be lehet szerezni olcsóbban. Az Alveolashop oldalán is meg tudjátok rendelni, itt.

Összegzés: Nekem bejött, szeretem, tartja amit ígért és nagyon szépen felerősíti a színeket. Arra figyelni kell, hogy keveset használjunk belőle, de ez szinte minden szemhéjalapozónál így van. A tartósságát tekintve szerintem szuper, nem hiszem, hogy akár felsőbb árkategóriában lenne olyan szemhéjalapozó, amelyik 8 óra után is tökéletesen tartja magát. Az árát tekintve talán picit drágább, mint egy drogériás termék, de ha azt vesszük, drogériás szinten nem vagyunk elárasztva szemhéjalapozókkal. És egy 20%-os akcióval már egészen baráti az ára. Én anno féláron vettem. Ami nekem még nagyon tetszik benne, hogy az egészet fel lehet használni. Nagyon bosszantó az applikátoros szemhéjalapozókban, hogy sokszor jelentős mennyiség marad bennük, mert nem lehet kiszedni az applikátorral. Nekem ilyen a Catrice és Essence termékekkel volt, de tudom, hogy sokaknak meggyűlt a baja az Etude House termékkel is. Szóval ebből a szempontból nagy plusz pont, hogy azt a mennyiséget, amit megveszünk fel is tudjuk használni. :)

Értékelés: 5/5 

Nem találok benne hibát és nem vagyok olyan kukacoskodó, hogy keressek. :D Talán az zavar egy kicsit, hogy nincs rajta a mennyiség, de ez egy olyan dolog, hogy ha valaki képtelen utánanézni, azt nagyon tudom sajnálni. :D Itt is leírom: ha a későbbiekben változna a teljesítménye, akkor úgyis frissítem a bejegyzést, bár úgy vettem észre, hogy a tégelyes szemhéjalapozóknál ez nem olyan gyakori.

Próbáltátok már valamelyik NYX szemhéjalapozót? Mi a tapasztalatotok? Ti milyen terméket használtok erre a célra? :)

Megjegyzések

  1. Nagyon látványos a hatása, de nekem annyira bevált az Artdeco, hogy szerintem nem fogom leváltani. Viszont jó tudni, hogy más szemhéjalap is ilyen jól teljesít :)

    VálaszTörlés
  2. WoW! milyen szépen kiemeli a színeket. Én most Artdeco-t használok, de annyira olajos a szemhéjam, hogy nem teljesen vagyok elégedett, pedig nagyon vágytam rá. :( Még próbálok trükközni vele, hátha valahogy tartósabbá tudom tenni.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon biztatónak tűnik. Már eddig is gondolkodtam a beszerzésén, csak én a fehéret néztem ki :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)