Nagyon régen volt már recept a blogon, de ezen igyekszem változtatni és a jövőben több főzéssel kapcsolatos tippet és recepteket is hozok nektek. Ezúttal egy nagyon egyszerű, de brutálisan finom, sokféle módon variálható sütireceptet hoztam nektek. Az a fajta süti, amit gyorsan össze tudunk dobni, akár a vasárnapi ebédhez, ha van egy plusz óránk, vagy ha vendégeket várunk, esetleg ha menthetetlen édességvágy tör ránk. :) Ráadásul a hozzávalókat tekintve is nagyon egyszerű édesség, hiszen a nagy részük biztosan mindenkinél kéznél van.
Ha kíváncsiak vagytok a receptre, nézzétek meg a teljes bejegyzést.
Hozzávalók:
- 1 tojás
- 1 bögre cukor (én kicsivel több, mint fél bögre Agave cukorral készítem)
- 10-13dkg margarin (ezt majd később megmagyarázom)
- 2,5 dl tej
- 3 evőkanál natúr joghurt vagy lekvár
- fél csomag sütőpor
- 1,5 bögre liszt (én fele-fele arányban használok sima és gesztenyelisztet)
- 3-4 evőkanál holland kakaópor
- só
- egy csipet fahéj vagy chili
- 1-2 evőkanál nutella vagy mogyoróvaj. - Ebben az esetben 10dkg margarinnal számoljunk.
- darált mandula, mogyoró, dió, stb.- Ebben az esetben 1 bögre liszttel számoljunk.
Tipp: Tálalhatjuk vaníliafagyival vagy, ahogy a képen is láthatjátok, sóskaramell-öntettel.
Elkészítés:
1. A tojást és a cukrot kikeverjük, majd hozzáadjuk 5dkg mennyiségenként a margarint. Alaposan dolgozzuk el. Ezután beletesszük a joghurtot vagy lekvárt és a tejet.
2. A lisztet elvegyítjük a kakaóval és a sütőporral, teszünk hozzá egy csipet sót. Ezt is beleforgatjuk a masszába. Amennyiben van még extra hozzávalónk (nutella, dió, stb) azt most tegyük bele.
3. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a masszát.
4. Előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt, közepes hőmérsékleten megsütjük. Ha ránézésre a közepe megszilárdult, érdemes egy fogpiszkálóval kipróbálni. Ha nem marad rajta tészta, akkor elkészült. Nem szabad túlsütni, máskülönben száraz lesz.
5. Kihűtjük, majd csokival bevonjuk a tetejét.
Sóskaramell öntettel
Néhány tipp:
- A bögre mennyiség átlagosan egy közepes bögrét jelöl és nem csordultig tele, hanem a peremétől számított 1cm-ig.
- A 3 evőkanál joghurt egy kis dobozos natúr joghurtot jelent.
- A joghurttól a tészta brownieszerű lesz, a lekvártól omlósabb.
Csináltatok már ilyen vagy hasonló sütit? Ha kíváncsiak vagytok a hűtőben eltartható sóskaramell szósz receptjére, írjátok meg kommentárban! ;)
Nagyon guszta!Ki fogom próbálni! :)Tetszetősek a hozzávalói! :)
VálaszTörlésUhh ez nagyon nagyon jól néz ki
VálaszTörlésKöszi Lányok! :)
VálaszTörlésMekkora tepsihez való ez a mennyiség?
VálaszTörlés