Yankee Candle őszi illatok Teszt/Vélemény


Nekem az őszi hangulathoz a sütőtökön és a forró teán kívül az illatos gyertyák és viaszok is elengedhetetlenek. Sosem csináltam belőle titkot, hogy mekkora Yankee Candle rajongó vagyok, így nagyon örültem a Yankeegyertya.hu megkeresésének és a lehetőségnek, hogy kipróbálhattam három illatot.
Ezekről írtam nektek most bővebben, illetve a Tart®-ok használatára is ki fogok térni. Ha kíváncsiak vagytok rá, mi a véleményem erről a három illatról, nézzétek meg a teljes bejegyzést. :) 



Azt hiszem a bloggervilágban szinte már mindenki ismeri a Yankee Candle márkát és szerintem sokan ki is próbálták már valamilyen formában. Nálam tavaly nyár végén kezdődött a teljes függőség és az elsők között voltam, akik írtak a márkáról. Azóta nagyon-nagyon sok új illatot kipróbáltam, illetve a Tart®-ok használatában is eléggé nagy tapasztalatra tettem szert.
Aki még nem tudná miről is van szó, ezek kicsi, intenzíven illatos viasztömbök, amiket párologtatóban, önmagukban (szigorúan víz nélkül) teamécsessel melegítve tudunk "életre kelteni". 
Az illatok intenzitása és tartóssága változó, de egy tart átlagosan 5-7 napig illatozik, ha naponta 1 teamécses elégésének idejéig használjuk. Az illat természetesen idővel visszafogottabb lesz, de még az utolsó napon is be tud tölteni egy helységet. 

De most nézzük meg először az általam választott illatokat. ;)


Ginger Dusk - Itt találjátok

"Egy üdítő érzés, ahogy a tiszta levegő keveredik a frissítő fűszerek és az édes citrusok aromájával." 

Ez az illat nagyon jó őszi-téli alternatíva lehet azoknak, akik nem szeretek az édes, sütis, túl tömény illatokat, a nagyon fűszeres aromákat, mivel ez a kompozíció inkább a gyümölcsösebb-frissebb kategóriába sorolható. 
Citrusos illat, egyértelműen érezhető benne a gyömbér kicsit csípős-fanyar aromája. Én érzek benne egy kis vaníliás illatot is, de abból is a gyümölcsösebb verziót. De emellett van egy nagyon finom, fűszeres esszenciája is, picit olyan, mint a forraltbor. Nagyon kellemes illat, tipikusan olyan, amit szívesen égetek napközben.


Amber Moon - Itt találjátok

"Az arany borostyán varázslatos illata egy kevés pacsulival és szantálfával." 


Ez az illat olyan, amit én "pasibarátnak" hívok, mert eléggé testes, férfias jellegű. Gergő tegnap meg is jegyezte, hogy mennyire tetszik neki, szóval van benne valami. :D A leírás alapján én a borostyánt érzem ki belőle legerőteljesebben, de a pacsuli is érezhető, pont ez adja a férfias jellegét. Szerintem tökéletes illat egy ködös, hűvös októberi-novemberi estére, amikor az ember átfázva hazaérkezik és másra sem vágyik, mint hogy egy nagy bögre teával bekuckózzon a takaró alá melegedni. :) Plusz szerintem nagyon szuper választás lehet, ha ajándékba szánjuk férfi ismerősnek-rokonnak-barátnak, stb. :) 



Vanilla Chai - Itt találjátok

"Egy aromákban páratlanul gazdag és fűszeres recept gyömbérrel, fahéjjal és vaníliával." 


Ez az illat a tavalyi őszi kollekció egyik darabja és nagyon nagy kedvencem. Igazi mézeskalács aroma, kötelező darab a chai tea rajongóknak. A vanília is érződik benne, de nem tolakodóan, pont annyira, hogy kellemesen édeskés lesz tőle. 




Az új, őszi illatokat itt találjátok.

Néhány hónapja Áginál olvastam egy szuper kis trükköt a tartok égetésével kapcsolatban. A viasz, ugyebár olvasztás után beleköt a tartóba, viszont ha szeretnénk cserélgetni, csak olyan kényelmesek vagyunk mint én magam, akkor ezzel a módszerrel könnyedén ki tudjuk szedni a viaszt a melegítőből.


A varázslat igazából annyi, hogy egy darabka alufóliát teszünk a tartóba. Csak arra figyeljünk, hogy ne legyen rajta repedés, lyuk, szakadás. Így, ha ki szeretnénk cserélni az illatot, csak meg kell várnunk amíg megköt, majd alufóliástól kiemeljük. Ha ez a módszer nem szimpatikus, akkor egyszerűen csak betesszük a tartót a megkötött viasszal a mélyhűtőbe kb. 10 percre és a viaszt ki lehet pattintani a tartóból, ha a pereme alá nyúlunk. ;) A képen az Amber Moon illatot láthatjátok.



Általánosságban elmondható az illatokról, hogy az első 1-2 napban a legintenzívebbek, ilyenkor az egész lakásban érezni az illatot, sőt, miután a mécses elaludt és a viasz megszilárdult még akár fél napig is megmarad a kellemes illat. Lehet persze trükközni a viasszal, felezni vagy negyedelni, ki milyen erős illatot szeretne. Egy fél viasszal is nagy teret be lehet illatosítani, ráadásul ekkor nem kell annyira sakkozni a melegítőtál méretével sem. :) 


Remélem, hogy tetszett ez a bejegyzés és hasznosnak találtátok. :) 


Van kedvenc Yankee Candle illatotok? Ezek közül próbáltátok már valamelyiket? :)

Megjegyzések

  1. Én is tervezek beszerezni néhány őszi illatot. A leírásod alapján a Vanilla Chai nagyon szimpatikus. :)
    Köszönöm az említést. :) Mikor leírtam, hogy én ezt a trükköt szoktam bevetni, nem is gondoltam, hogy ilyen sok embernek szimpatikus lesz az ötlet, persze nagyon Örülök, hogy hasznos tippet tudtam adni, hisz ezért is van a blog. :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem a Salted Caramel a kedvencem, de most kedvet kaptam ezekhez az illatokhoz is.
    Köszi hogy írtál róluk nagyon hasznos volt.
    Lehetne több ilyen poszt! :P

    VálaszTörlés
  3. Én is Ági trükkjét használom, amióta olvastam nála :) Nekem a Fireside Treats a kedvencem, mindig kell itthon lennie belőle!

    VálaszTörlés
  4. Én még Yankee Candle-szűz vagyok, de olyan jókat olvasok róluk, hogy most már nem sokáig marad ez így :)
    Lassan nálam is beindul a gyertyaszezon, beszerzek néhány tart-ot

    VálaszTörlés
  5. Köszi Lányok! :)

    @Anita, a Salted Caramel-t én is imádom. :)

    @Kamii, nálam is a Fireside Treats ég most az Amber Moonnal felváltva. :)

    @Pancsi, kíváncsi vagyok melyik illatokat választod majd. ;)

    VálaszTörlés
  6. Lénával,a blog társszerkesztőjével pont ma (!) voltunk az Árkádban megszaglászni az őszi Yankee Candle illatokat.Jól időzítetted a posztot :D
    Amúgy a mai szaglások alapján az én kedvenceim: 1.) Vanilla Chai 2.)
    Fireside treats 3.) Home sweet home 4.) Cinnamon stick

    VálaszTörlés
  7. @Dóri, mindegyik illatot imádom, amiket említettél. :) Örülök, hogy tetszett a cikk. :)

    VálaszTörlés
  8. A ginger Dusk-ot nagyon szeretném kipróbálni, remélem lesz rá lehetőségem még az ősz folyamán, mert most még sok nyári tart-om van, amiket el kell égetnem. Egyébként én úgy szoktam eltávolítani az elhasznált viaszt, hogy újra felolvasztom és egy kis tálka vízbe kiöntöm, ott pár perc alatt megszilárdul és egyben ki tudom dobni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)