A nap szettje - Survive Rain


A mai nap szettje szerintem abszolút aktuális, mert odakint iszonyú idő tombol, sőt én már el is áztam ma reggel. Ezért már a hazaúton, egy bögre forró tea után sóvárogva összeállít a fejemben ez a bejegyzés és ez a szett, ami egy tökéletes hétköznapi rohangászós szett esős időben. Viselheted munkába vagy suliba, moziba, vagy a napi teendők intézésre, esetleg ha a csúnya idő ellenére a barátnőiddel beülnétek valahová.

october rain



Ebben az időben szerintem nagyon fontos a réteges öltözködés. Odakint majd megfagy az ember, de van ahol már fűtenek, míg máshol nem, így nem árt, ha van rajtad 1-2 réteg amit le tudsz venni. Én egy picit batikolt hatásúra koptatott farmert választottam, ami szuper ha picit formásabbnak, teltebbnek szeretnéd mutatni a lábaidat, viszont ha a combod vastagabb annál, mint amire áhítozol, akkor az ilyet kerüld el és válassz egy sima sötétkék farmert.
Ez a cuki cicás póló szerintem még a legkomorabb időben is jókedvre derít. A kardigánnal vagány, kényelmes és meleg viselet. A kabát pedig egyszerre sportos és rockosan elegáns. A kockás sállal egy kis színt viszünk a szettbe. Tudom, sokan ódzkodnak a gumicsizmától, bár blogger körökben hála a Pinterestnek már kezd érte kitörni a hisztéria, mint anno tavasszal a színes Nike futócipőkért. :D Ennek ellenére, ha valaki nem kedveli a gumicsizmát (és valljuk be, azért egy munkahelyre vagy egy hivatalba ügyintézésre talán nem a legjobb viselet) akkor jó alternatíva lehet ez a visszafogottabb, de szintén esőálló gumi bokacsizma-bakancs dolog.
Én egy sima fekete műbőr táskát választottam, aminek meg sem kottyan bár esőcsepp, plusz kényelmesen elfér benne minden, szükség esetén az esernyő, a sál és sapka is. Sapka, igen, mert már nem árt felvenni. Kiegészítőnek én egy cicás fülbevalót, egy aranyos gyűrűszettet és és karórát választottam.

A képen látható Rihanna parfüm még ezt az alapból vagány és sportos szettet is nőiessé teszi, pláne egy szép rózsaszínes nude lakk. :)

A sapkás frizuraválasztás nem egyszerű és saját tapasztalatból tudom, hogy emiatt inkább sokan lemondunk a sapkáról, aminek gyakran megfázás a vége. Ebből a videóból most négy nagyon egyszerű hajviseletet tanulhattok meg, amik szuperek a cuki beanie sapikhoz. ;)


Esős időben szerintem teljesen felesleges bonyolult, színes, eltúlzott sminket készíteni. Ha nincs kifejezetten szükséged rá, dobd az alapozót és a BB krémet egy napra. Vigyél fel egy pórusfinomító és/vagy mattító primert, ami azonnal egységesebbé teszi a bőröd. Használj korrektort, ahol szükséges, esetleg a szem alatti karikákat tüntesd el vele.  Fixáld az egészet egy púderral. Ezután használj egy kis bronzosítót és egy olyan pirosítót, ami egészséges fényt és színt ad a bőrödnek. Emeld ki a szemöldököd. Ezután jöhet egy természetes, barnás-nude szemsmink. A vízvonaladra használj egy nude szemceruzát. Ettől nagyobbak és élénkebbek lesznek a szemeid, ami szuper az alváshiányos napokon. A szempilláid tovébe alul és felül egy fekete vagy sötétbarna szemceruzát használj. A tus szerintem most elhagyható, de ha ragaszkodsz hozzá, akkor én mindenképpen egy tartós zselés vagy vízálló darabot javasolnék. Jöhet egy jó spirál és a kedvenc ajakápolód vagy ajakbalzsamod. :)

Mit szóltok ehhez a szetthez? Ti hogyan vészelitek át ezt az esős időd? Hogyan sminkeltek ilyenkor és milyen frizurát készítetek az esős-sapis időben? :)

Megjegyzések

  1. Nagyon tetszik ez a szett, ilyen Hunter gumicsizmáért már évek óta ácsingózok... Én piros hosszúszárút szeretnék, de az ára botrányos "csak" egy gumicsizmáért. Szerintem már idén sem belőle semmi mert már lassan melegebb csizmás idő lesz, de az örök kívánságlistámon rajta van... :)

    VálaszTörlés
  2. Jó lett a szett, a táska meg a kardigán különösen tetszik :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik ez a szett, egyedül a nacit cserélném le batilokás nélkülire az általad említett ok miatt. ☹

    VálaszTörlés
  4. A nadrág tetszik nagyon, de a többi valahogy nem.

    VálaszTörlés
  5. A nacin túl sok a koptatás, de egyébként minden darab nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  6. Tetszik az egész úgy egyben! Gumicsizmát én is egy jó ideje keresek már.

    VálaszTörlés
  7. Őszintén? Amikor ma megláttam, hogy milyen az idő, eszembe sem jutott a sminkekhez nyúlni :D (igaz, időm sem volt semmire :D)
    De ez a kabát és ez a táska! Szerintem én mostanában kezdek leszokni a cipőkről, és áttértem a táskákra, mint szerelemre... Lépten-nyomon azt akarok venni :D

    VálaszTörlés
  8. ma én is gumicsizmában nyomtam :) csak kár, hogy ilyen hideg volt egész nap...:( A kabát nagyon tetszik, egy ilyennek biztosan nagyon örülnék :)

    VálaszTörlés
  9. Ez a szett igy, ahogy van én vagyok, bár az a kabát elég vékonyka, F&F-es egyébként.
    Egyedül a cicás fülbevalót nem kérném, nem bírja a fülem sajnos; kockásból pedig egy pirosas barnás vagy egy pasztellesebb árnyalatosat választanék. :)

    VálaszTörlés
  10. @pearl, ez a kabát Tally Weijl. ;)

    VálaszTörlés
  11. A szetett gondolatban küldheted is! :D Nagyon tetszik minden. A kabátot, a sapit, plusz 1-2 sminkterméket is szeretném megkaparintani :D Majd valamikor talán sikerül...

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)