Autumn Must Have List 2014/ Az ősz kötelező darabjai


Immáron hagyomány a blogon, ez a bejegyzés minden évszakban. Sőt, mivel közeleg a Glamour-Napok, utána pedig néhány hét múlva a Joy-Napok, így azt hiszem ennél aktuálisabb nem is lehetne. 
Ismét meg kell hogy említsem, ez nem szentírás, ha egy dolgot nézel ki belőle, az is ok, ha hosszú listát írsz az is ok, ha csak pipálgatsz, hogy mi az amit már beszereztél az is teljesen jó. :) Ez a bejegyzés csak egy kis segítség-útmutató, hogy mik azok a ruhadarabok, kiegészítők, kozmetikai és szépségápolási termékek, amikre érdemes lecsapni ősszel. Ha kíváncsiak vagytok a listára, nézzétek meg a teljes bejegyzést. :) 




🍁 Kockás Ing - Nagyon divatos most és abszolút praktikus is, hiszen póló fölé is viselheted, főleg mert ősszel nem árt a réteges öltözködés. Ha hosszú, oversize fazont vásárolsz cicanadrággal is hordhatod. :) 
🍁 Bakancs - Kényelmes, meleg, vagány, viselheted nadrággal, szoknyával, ruhával és mindenki találhat a stílusának megfelelőt. ;) 
🍁 Arcpakolás - Az időjárás változást a bőrünk is megsínyli, ezért érdemes hetente 1-2 alkalommal pakolással kényeztetni. Lehet házi készítésű, vagy ha kényelmes-típus vagy, akkor boltban is vásárolhatsz. A lehúzható és mélytisztító pakolások különösen jót tesznek ilyenkor a bőrnek.
🍁 Egy új parfüm - Egy kellenes meleg, fűszeres, mélyebb, vaníliás vagy púderes illat szinte öltöztet a hideg hónapokban. Az olcsóbb márkák kínálatában is finom illatokat találhatsz, de a kuponokkal lecsaphatsz akár egy luxusillatra is.
🍁 Statement nyalánc - A legsimább masic felsődet vagy pulcsidat is feldobja egy ilyen nyaklánc és a buliszettjeidhez is viselheted. ;)
🍁 Új arctisztító - Ha a bőröd megkergül a hidegtől, érdemes felkeresni egy kozmetikust, de második lépésként nem árt, ha változtatsz az arctisztítási rutinodon. Egy új lemosó és tonik segíthet a problémákon, ráadásul a kuponokkal olcsóbban szerezheted be őket. 
🍁Kockás szoknya - Lehet skater, rakott, ceruza vagy miniszoknya, ez most nagyon divatos viselet. Hordhatod bakanccsal, tornacipővel, csizmával és a melegebb napokon oxford cipővel, balerinával és loaferrel is. 
🍁 Egy szép fekete táska - Ha még nincs basic fekete pakolós táskád, akkor itt az ideje beszerezni egyet, hiszen ez a női ruhatár egyik alapdarabja. Egész évben hordhatod és a legszebb darabokat a leárazáskor nehéz megkaparintani, ezért érdemes kihasználni a kuponos akciókat. 
🍁 Kézkrém - Egy finom kézkrém igazi must have őszre. 
🍁 Őszies pirosító - Egy mélyebb tónusú, bogyószínű pirosító tökéletes őszre. ;) A Glamour Napokon rengeteg sminkmárka termékeire 50% kedvezmény lesz (Astor, Rimmel, Maybelline, stb) így nagyon megéri lecsapni egy szuper darabra. 
🍁 Szőrmemellény - Ha eddig nem szerezted be, akkor idén ne tétovázz, mert ismét nagyon divatos viselet, ráadásul meleg is. 
🍁 Testápoló/Testvaj - Ha egyébként testápolás szempontjából némileg lusta vagy, akkor ideje összekapnod magad, mert a hideget a bőr nagyon megérzi. Ha nem szeretnél minden este testápolót használni, érdemesebb lecsapni egy testvajra, amit elég heti 2-3 alkalommal használni. 
🍁 Boyfriend Jeans - Ha eddig még nem szerezte be ezt a darabot, akkor most megteheted. Nagyon jól mutat a magassarkúval, a vastag sarkú bokacsizmával, loaferrel, tornacipővel, slip onnal és balerinával is. :) Ha teltebb az alakod, arra figyelj, hogy ne túl bő, sötét és koptatás nélküli vagy minimálisan koptatott darabot válassz. 
🍁 Mintás cicanaci - Ha unod a sima fekete cicanacikat, csapj le egy mintásra. ;) 
🍁 Kardigán - Egy puha, meleg kardián igazi alapdarab. 
🍁 Alapozó - Ha használsz alapozót, ilyenkor érdemes váltani, különösen ha a bőröd vegyes vagy épp száraz. Válassz krémesebb, gazdagabb formulát. Ha a hidegtől épp zsírosabb lesz a bőröd, akkor érdemes mattító alapozót választanod, vagy akár egy mousse vagy púder formulát kipróbálni.
🍁 Új szempillaspirál - A legtöbb lány szerintem a kuponos akciók alkalmával vásárol új szempillaspirált. Ez nagyon megéri, hiszen a legtöbbre féláron csaphatunk le. :) 
🍁 Basic pulcsi - Egy szép, őszies színű pulcsi nagyon praktikus és divatos viselet. Jöhetnek a pirosak, a bordók, a lilák, a zöldek, a kékek, a mustárszín. Érdemes beszerezni egy feketét és egy bézs színűt is. 
🍁 Egy szép sál - Egy szép sállal a tavalyi kabátod is újnak fog tűnni, ráadásul nagyon jól mutatnak a basic felsőkkel és pulcsikkal is. 
🍁 Loafer - A maihoz hasonló időjárásban simán vislehetsz loafert vagy slipont. Ráadásul tavasszal és nyáron is hordhatod és sosem árt előre gondolkozni. ;) 
🍁 Egy szép őszies szemhéjpúder paletta - A képen lévő vagy ahhoz hasonló palettával csodás őszi sminkeket készíthetsz és éveken át hú társad lesz. :)
🍁 Ajakszínek - Jöhetnek a mély bordók, a pirosak, a lilák vagy épp egy szép nude... féláron nem hagyhatod az üzletben, ugye? ;) 
🍁 Cut out vagy Chelsea boots - Ez a kényelmes, sikkes és divatos viselet tökéletes őszre tavaszra, de akár nyárra is a fesztiválszezonra. :) Szoknyával és ruhával is felveheted és akár egy elegáns szettbe is beleilleszthető. :)



autumn must have list 2.



🍁 Őszies árnyalatú nadrág - ha szereted a színes nacikat, érdemes beújítanod egy szép bordós-bogyószínű-pirosas farmert, vagy egy szép lilát, kéket, zöldet. A magas derekúak most extra divatosak. ;)
🍁 Bőrszoknya - Ha szereted a szoknyákat, akkor írd fel ezt is a listádra. Minden fazon jöhet, szóval könnyen találhatsz kedvedre valót. Például ha teltebb az alakod, a képen lévő fazon előnyös neked. :)
🍁 Cuki gyűrűszett - Vagy nem cuki, hanem vagány. Kinek mi tetszik. Ősszel a sálak miatt a nyakláncok kevésbé érvényesülnek, ha csak le nem veszed a sálat és a kabátot, így amíg nem jön a kesztyűs időszak, a leglátványosabb kiegészítő a fülbevaló mellett a gyűrű. Ezek a kis szettek remekül variálhatóak. Hordhatsz belőlük csak 1-1 darabot, vagy keverheted más gyűrűkkel is. :)
🍁 Blézer - Ha még nincs sima fekete blézered, akkor azt is írd fel a listádra, mert szerintem a mai nő számára életmentő ruhadarab. De jól jön egy "színes darab" is. Egy szép bézs, vagy barna, vagy zöld. Melegebb napokon kabát helyett, vagy munkahelyre, vagy kevésbé formális családi eseményre.  Képzeld el a képen látható darabot egy farmerral, Chelsea csizmával, basic felsővel, statement nyaklánccal és egy szép táskával. Hát nem tökéletes sulis vagy munkahelyi szett? :)
🍁 Átmeneti parka - A kis bőr és farmerdzsekikben didergés a hidegebb időben egyáltalán nem sikkes. Épp ezért nem árt, ha van egy szép átmeneti kabátod, amit akár az enyhe téli napokon is felvehetsz. A military zöld, a bordó, a kék remek választás mert a fekete és barna cipőiddel-táskáiddal is jól mutat.
🍁 Tornacipő/Slipon - Ha jó idő van és/vagy ha sportosabb szettet szeretnél viselni, akkor jól jön egy ilyen darab. Szerintem nagyon hülyén néz ki amikor valaki a kis pálmafás vagy mentaszínű vászon tornacipőjét veszi fel a szőrmés mellényéhez. Igen, tudom, hogy nem mindenki engedheti meg magának, hogy minden évszakhoz vegyen egyet, de ezek a cipellők általában 2-3 ezer Forint körül mozognak (F&F, New Yorker, H&M) az üzletekben és kuponnal főleg megéri beszerezni egyet. Ha csak egyet engedhetsz meg magadnak, én mindig a feketét javaslom, ahogy táskában is. Ezt minden évszakban felveheted. :)
🍁 Fincsi tea - Én, mint nagy teaimádó mindig szenvedélyesen kutakodók az új ízek után. Én tényleg nagyon jól esik egy esős napon takaróba burkolózva teázgatni.
🍁 Térdzokni - Nemcsak, hogy meleg, de stílusos is, különösen bakanccsal, kicsit legyűrve. Itt találtok ötleteket a viselését illetően. ;) 
🍁 Harisnya - A szoknyákhoz is ruhákhoz jól jön egy melegebb harisnya. Én a H&M-ben szoktam vásárolni, mert nagyon jó minőséget kapunk viszonylag olcsón. Kuponnal pedig főleg megéri. :) 
🍁 Fürdősó/Fürdőbomba - Egy fárasztó nap után jól esik a kádban relaxálni, különösen egy fincsi fürdősóval vagy pezsgőfürdő tablettával. Ráadásul az ilyen remek ajándék is. ;)
🍁 Beanie sapi - A buggyos manósapik után most a cuki beanie sapik hódítanak. A feliratosak, a fülecskések, a mintásak is nagyon divatosak. Így lehetsz stílusos, miközben nem fázol. :)
🍁 Púder - A hideg, a fűtés vagy csak simán a hőmérséklet változás is okozhatja, hogy a bőr hajlamos a kifényesedésre, fokozott faggyútermelésre. Ilyenkor jól jön egy jó fixáló-mattító púder. Plusz, saját tapasztalat alapján, nekem általában fél év alatt fogy el egy, így mindig a kuponos akciókkal szoktam vásárolni. :)
🍁 Halloween ékszer-kiegészítő - Egyre több a Halloween buli és sok bizsus boltban kaphatóak ilyen kiegészítők. Ha nem szeretnél beöltözni, akkor is feldobhatod a buliszetted egy vicces kis ékszerrel. :)
🍁 BB/CC krém - Nem mindenki szeret minden nap alapozót viselni. Ilyenkor jól jön egy jó BB krém. De ahogy az alapozóból, úgy a BB krémből is más-más fajta kell legtöbbünknek a hideg-meleg évszakokban. Ráadásul, ha valaki mondjuk heti 5 nap viseli, akkor fél év alatt simán elfogy egy tubus. Épp ezért éri meg kihasználni a kuponos akciót, főleg mert sok márkánál több terméket is vehetünk a kuponnal féláron. :)
🍁 Hajápolás - A hajunkat is érdemes különös odafigyeléssel ápolni ilyenkor. Én ragaszkodom a saját kis natúr joghurt-olívaolaj pakolásomhoz, de ha nem szeretsz ilyennel vacakolni, vagy épp nincs időd rá, akkor érdemes beszerezni egy ápoló olajat, szérumot vagy épp egy 1-2 perces hajpakolást. :)
🍁 Melegítőnaci - Akár a lustálkodós napokhoz, akár otthoni viseletnek, vagy sportoláshoz, egy ilyen darab tökéletes.
🍁 Láncos statement nyaklánc - Már tavaly is nagyon divatosak voltak és idén is hódítanak. Az arany és ezüst mellett most a színesek is feltűntek és egyre több a különleges darab is, mint a képen látható. Ha szeretnél egy látványos ékszert a szezonra, akkor mindenképpen ezt ajánlom.
🍁 Szemöldökformázó - Sajnos a szemöldök az, amivel még manapság is a legkevésbé foglalkoznak, pedig ez az, ami keretet ad az arcnak. Ha nem törődsz vele, nem emeled ki, nem formázod, az kb. olyan, mintha nadrág vagy cipő nélkül indulnál el otthonról. A ceruzák mellett most már kis hazánkban is bőven válogathatunk az egyéb formázási készletek között. Púderek, zselék, krémek, filcek, kinek mi tetszik. Plusz az őszi ajakhangsúlyos sminkekhez különösen fontos a szép szemöldök.
🍁 Színes táska - Ha már megvan a basic fekete, alkalmi fekete és basic barna pakolós táskád, akkor érdemes beújítani egy színes őszi-téli darabot. Én egy szép bordót vagy pirosat ajánlanék, de idén csodás kékek is vannak. :)
🍁 Bőrdzseki - A fekete blézer és fekete táska mellett szerintem ez is a női ruhatár alapdarabja. Ha még nincs ilyened, akkor mindenképpen szerezd be, hoszen nem divathóbortról van szó, ami 1-2 évig hordható csak, hanem egy basic darabról, ami hosszú évekig a társad lehet minden évszakban.
🍁 Szemhéjtus - Szintén olyan darab, amit érdemes kuponnal megvenni.
🍁 Colour Tattoo - Sietős napokra, amikor csak pár perced van sminkelni, tökéletes választás, plusz szemhéjalapozónak is elsőosztályú. :)
🍁 Őszes paletta hétköznapokra - Egy ilyen paletta, mint amit képen láthattok tökéletes a hétköznapi sminkeléshez, de egy-egy alkalmibb smink is elkészíthető vele. Ha még nincsenek ilyen színeid, akkor nagyon megéri beszerezni. :)
🍁 Hosszú ujjú póló - A farmer-tornacipő szettjeidhez. ;)


autumn must have list 3.

autumn must have list 3. by annakillerangel featuring scented candles

🍁 Egy-két jó könyv - A Glamour Napokon könyves kupon is van, így ha szeretsz olvasni, a hosszú estékre érdemes betárazni. :) 
🍁 Ajakápoló - Az őszi ajakhangsúlyos sminkekhez elengedhetetlen a szép, ápolt száj. Az élénk rúzsok nagyon csúnyán festenek a kicserepesedett, száraz ajkakon. 
🍁 Egy szép fülbevaló - Ha a hajadat kontyban viseled, érdemes egy ilyen szép, látványos darabot választan od kiegészítőnek. A legegyszerűbb basic felsős szettedet is különlegessé teszi. ;) 
🍁 Egy kis cukiság - Lepd meg magad egy trendkiadás darabjával. Legyen az lakk, vagy valami mutatós termék. Ha kupont is felhasználsz hozzá, igazán nem lehet bűntudatod. :) 
🍁 Hajsütő vas - A kuponok között olyat is találhatsz, amit elektronikai cikkekre válthatsz be. Egy ilyen hajsütővassal szexi, laza hullámos frizurát készíthetsz magadnak. :) 
🍁 Egy puha takaró - Lakberendezési kuponok is vannak. Egy szép és meleg takaró, pár mutatós párna, egy gyertyatartó azonnal őszies, otthonos hangulatot varázsol a szobádba. :) 
🍁 Basic póló - Egy merész kék, vagy lila feldobja a borongós napokat és színt visz a szettjeidbe. :) 
🍁 Körömlakkok - Jöhet a sütőtökszín, az arany és bronz árnyalatok, a bordók és lilák, a különleges zöldek és kékek áradata. :) 
🍁 Egy cuki mamusz - A fázós lábacskák legjobb barátja és már reggel is mosolyt csal az arcodra, ha ebbe bújsz bele. :) 
🍁 Arckrém - Érdemes rá felhasználni a kupont, főleg egy olyan darabra, amit egyébként nem vennél meg magadnak teljes áron. :) 
🍁 Valami leopárdmintás - Lehet felső, sál, szoknya, vagy ha merészebb vagy akár egy műszőrme bunda is. ;) 
🍁 Oversize pulcsi - Szuperül mutat a cicanacikkal és meleg is. 
🍁 Hajfesték - Érdemes rájuk kihasználni a kedvezményt, akár előre vásárolni. :) 
🍁 Karóra - Akár előre gondolkodva karácsonyi ajándéknak, akár magadnak. A kuponos akciókkal sokkal olcsóbban vásárolhatod meg. :) 
🍁 Egy fincsi tusfürdő - Egy hosszú, fárasztó nap után fantasztikus érzés egy finom tusfürdővel zuhanyozni vagy fürödni. :) 
🍁 Néhány őszies illatgyertya vagy tart - Nekem az igazi őszi hangulathoz elengedhetetlen egy finom illat. A képen láthatóak a kedvenceim, ezeket mindenkinek ajánlom, illetve a Honey Glow az, amit én magam is szívesen kipróbálnék. :) 
🍁 Egy hátizsák - A bőr hátizsákok most nagyon divatosak.
🍁 Kontyfánk/Kiegészítők hajba - Az esős-párád időben a legegyszerűbb, ha kontyban hordod a hajad. Ehhez nagy segítség egy kontyfánk. A cuki masnik, virágok, hajpántok, pedig szuperül feldobják a frizurádat. 
🍁 Farmering - Hasonlóan csinos és divatos viselet mint a kockás testvérkéje és az oversize fazonokat cicanacival is hordhatod. :)

Remélem hasznos volt nektek ez a bejegyzés. :) Ha még nem láttátok a Glamour Napok kuponjait, itt meg tudjátok nézni, akár a lakóhelyetek szerint is, hogy ott mit tudtok beváltani. :)

Kinéztetek valamit a listáról? Mi az amit már beszereztetek? Készültök a Glamour-Napokra?



Megjegyzések

  1. Sajnos en sporolasban vagyok...aztan leramoltam az essence pultot...szoval meg jobban spórolni kezdtem de megbetegedtem...szóval megint egy kis koltekezes...szoval arra jutottam, hogy most kimaradnak a kuponok nekem...De megpillantottam A Spiralt...szóval megyek azt az egy kupont bevaltom, a tobbit biztonsagosan elrejtem itthon, hogy kisertest se erezzek...pedig annyi mindent tudnék venni...
    Pl a spiral mellett ami a listáról (innen) nagyon kéne az egy bordó nadrág, meg egy parducmintas felső (ki is neztem mar, de sporolok ugye...).
    Amúgy imadom az ilyen listaidat, mindig van egy par fejhezcsapos jajj teljesen elfelejtettem dolog rajta...:D

    VálaszTörlés
  2. A Max Factor új spirálját tuti meg veszem, meg valami kabát kellene nagyon. Írtam én is listát, aztán majd meglátjuk mi lesz belőle :D

    VálaszTörlés
  3. Nálam egy blézer, néhány kardigán, egy rövidebb kabát és több basic felső vannak a kívánságlistán. Illetve szeretnék még egy sleek pirosítót és a vintage romance paletta is kívánságlistás :)

    VálaszTörlés
  4. Én azokat a darabokat részesítem előnyben, amiket több szezonon át tudok hordani, ahelyett hogy minden évben megvenném a legtrendibb holmikat. Az örök klasszikusokkal mindig csinos maradok anélkül, hogy szezonról szezonra lenulláznám az egyenlegemet.
    A legtöbb sminktermékemet viszont a Glamour napok alkalmával szerzem be.

    VálaszTörlés
  5. Ruhából most nekem van elég, meg spórolok is, de sminktermékekből nagyon sok minden kell, amik itt szépen listázva vannak, ha véletlenül elfelejtettem volna. Ha lesz olyan szoknya, ami tetszik, lehet az is becsúszik...
    Most azon gondolkozom nagyban, hogy vegyek-e fekete rúzst Halloweenre?:D

    VálaszTörlés
  6. Nem semmi lista!!! Hogy volt mindenhez türelmed???? Én biztos egy meleg pasztell színű pulcsit fogok beszerezni a H&M-ben. Szép hetet! Eszter

    VálaszTörlés
  7. Ez aztán a bejegyzés, szép munka! Nagyjából mindennel egyet kell, hogy értsek, de pl. nincs évszakhoz kötött parfümöm, de a többi dolog jöhet! :)

    VálaszTörlés
  8. Jól összeszedett bejegyzés, tetszett. :) Az én listám itthonra való melegitovel bővült. :)

    VálaszTörlés
  9. Húúúú, nagyon jó NAGY listát írtál össze. Szerencsére Nekem most olyan sok dolog nem kell, talán a téli kabát lesz a legnagyobb beruházás, persze, ha találok olyat, amilyet szeretnék... :)
    Ágyneműt én is nemrégen vettem, már csak kispárna kell :)

    VálaszTörlés
  10. @Black fairy, köszönöm, örülök hogy hasznos volt. :)

    @SMH, ez teljesen jó. Én is igyekszem klasszikus darabokat választani. :)

    @Ami, szerintem jó ötlet a fekete rúzs. Azzal lehet játszani, vörös szájfényt vagy lilát kenni rá, esetleg valami ombre effektet készíteni vele. :)

    @Eszter, kikapcsolódásnak tökéletes és amúgy is élvezem. :D

    @Pearl, én évek óta nem találok téli kabátot. :D Ami tetszik, tuti nincs méretben, vagy nem áll jól. -.-

    Köszönöm, hogy ennyien írtatok! Nagyon jól esik! :) <3

    VálaszTörlés
  11. Ez aztán részletes, mindenre kiterjedő bejegyzés lett! Nagyon szép munka! Minden elismerésem a tiéd!!! ;-)

    VálaszTörlés
  12. Szép zöld és valami narancsos pilcsit szeretnék. Meg ugyanilyen színű lakkokat. Új arctisztító, BB krém és A kontyfánk még mert penteken.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)