How to Wear: Autumn Dress Style - Ruhák ősziesen


 Néha az ember lánya olyan hangulatban ébred, hogy a kedvenc farmerja helyett szívesen viselni valami nőiesebb öltözéket. Aztán kinéz az ablakon és eszébe jut, hogy "ja hát ősz van, akkor ez felejtős". De itt jön közbe ez a cikk, mert szerintem igenis lehet úgy ruhát viselni ősszel, sőt télen is, hogy ne fázzunk és mégis csinosak legyünk. Ezért született meg ez a bejegyzés és remélem sokatok számára hasznos lesz.
Találtok benne tippeket, általam készített Polyvore szetteket és a Pinterest világából is hoztam nektek néhány ötletadó-inspirációs képet. Remélem tetszeni fog nektek ez a cikk, és hasznosnak találjátok és a végén 1-2 szóban (vagy mondatban) elmondjátok majd a véleményeteket, akárcsak a bejegyzés végén lévő kérdésekre felelve. :) Enjoy! 

Szokás szerint néhány tipp és jótanács az őszies stílusú, meleg ruhás-szettek viseléséhez. ;) 
  • Szerezz be egy vastagabb testszínű harisnyát. Ezt minden ruháddal viselheted. 
  • A térdzoknik most nagyon divatosak és szuperül mutatnak az ilyen szettekkel, ráadásul biztosan nem fog fázni a lábad bennük. ;) 
  • Ha csak egy ruha fér bele a keretbe, akkor válassz egy olyan színt, amit jól mutat a fekete és barna cipőiddel-csizmáiddal is. Ilyen például a kék, a bordó, a zöld, a mustárszín, a lila és a piros. 
  • Ne szégyellj alakformázó harisnyár vagy fehérneműt viselni alájuk, ha ettől magabiztosabbnak érzed magad.
  • Öltözz rétegesen. Sokkal egyszerűbb a meleg délutáni napsütésben a karodon viselni a kabátot, vagy elrakni a táskádba a kardigánt, mint pár órával később fagyoskodni. 
  • Ha van egy olyan ruhád, amit nyárra vettél (például egy virágos vagy pöttyös skater ruha) de bizonytalan vagy, hogy hogyan viseld a hideg hónapokban is, csak írd be a Pinterest keresőjébe, hogy "Floral dress autumn outfit" vagy csak simán, hogy "autumn/winter dress outfit" és inspirálódj. ;)

Most pedig jöjjön néhány általam összeállított szett :

1. Romantikus

baby pink



Ez a szett azoknak készült, akik szeretik a romantikus, nőies stílust és a rózsaszín-nude színeket. Tökéletes egy randira, vagy családi programra. A ruhához viselj testszínű harisnyát és ha hűvösebb az idő felvehetsz hozzá egy nude vagy fehér kardigánt is. A lapos cipőt magassarkúra cserélve még elegánsabb alkalomra is felveheted. Én ehhez a szetthez visszafogott ékszereket választottam és egy nude rózsaszín lakkot. Szerintem a legjobban a lágy, hullámos haj passzolna hozzá. Én egy nagyon visszafogott sminket készítenék hozzá, amin a hangsúly a pinkes pirosítón és a highlighterrel kiemelt arccsonton van. 


2. Egyedi 

dress to impress



Ez a szett neked készült, ha nem bánod, ha megbámulnak. Tökéletes viselet buliba, csajos programra, mozizós estére vagy egy koncertre is.  A szívmintás rucihoz én egy testszínű vagy fekete harisnyát választanék. Ha hűvösebb az idő, akkor nem árt egy vékonyabb fekete kardigán plusz rétegnek, vagy egy vastagabb szövetkabát. A szettbe egy kis színt visz a bordó táska és szerintem nagyon cuki és bohém hatású a füles kalap. Kiegészítőnek egy hosszú nyakláncot és gyűrűket választottam. Itt meg kell hogy jegyezzem, hogy ezt a szettet teltebb alakú lányok is bátran viselhetik, illetve alacsony testalkathoz is nagyon előnyös. Én egy sima, egyenes hajat viselnék a szetthez, vagy egy kicsit ziláltan hullámos frizurát. Ehhez a hajtöveidet szárítsd meg hajmosás után de a hajad hosszát hagyd enyhén nedvesen és font be 1-2 fonatba éjszakára. Amikor készülődsz, egy hajvasalóval melegítsd át a fonatokat, majd hagy kihűlni őket. Végül bontsd ki a fonato(ka)t és az ujjaddal rázd szét a hajadat, fújj rá textúrázó spray-t és/vagy hajlakkot.
A szetthez illő smink szerintem egy klasszikus füstös szem kevés pirosítóval és nude ajkakkal.


3. Csajosan vagány

floral



Ezt a szettet szeretni fogod, ha szereted a csajos, mégis vagány stílust. Én ezt a szettet el tudom képzelni bármilyen hétköznapi programra, akár suliba vagy munkába is vagy ha a táskát egy kis méretűre cseréled, egy buliba is viselhető. Ehhez a szetthez alapnak egy virágos skater ruhát választottam, ami igazi alapdarab, mert minden évszakban hordhatod, plusz minden alakhoz jól áll. Itt is azt tudom javasolni, hogy egy plusz ruharéteg sosem árt és egy vékony kis fekete kardigán, vagy egy testszínű trikó a ruha alatt sokat számít, ha a meleg délután után hűvösebb az este.
Ahogy látjátok, itt a harisnya mellé már egy térdzoknit is a szetthez illesztettem, mert nemcsak meleg viselet, de szerintem nagyon vagány is, amikor enyhén legyűrve viseljük bakanccsal. A szetthez egy statement nyakláncot választottam kiegészítőnek és egy beanie-sapit. Én ehhez az összeállításhoz egy laza oldalfonatot készítenék és egy barna füstös szemsminket.


4. A bordó ruhás lány

burgundy



Ez a ruha nagyon szuper, mert sokféle módon viselhető. Ha felveszel felé egy pulcsit vagy felsőt, akkor olyan, mint egy szoknya. Vagy akár alá is veheted a hosszú ujjú basic felsődet. Én most egy mintás kardigánnal képzeltem el, de hozzágondolhatunk még egy ballonkabátot is. És hogy hova veheted fel? Lényegében bárhová. Csajos programra, családi vacsorára, moziba, munkába, suliba, ha a pároddal vacsizni mentek, vagy csak ha stílusosan sétálnál egyet a meleg őszi napsütésben, egy szép parkban. :)
Én ehhez a ruhához, pontosabban ehhez a szetthez egy sötétbarna vagy homokszínű harisnyát választanék és szerintem nagyon jól mutat hozzá a bordó bokacsizma. Ezt lecserélhetjük feketére vagy barnára is, vagy akár egy loaferre vagy balerinacipőre is. ;)
Én egy sima kontyot készítenék ehhez a szetthez és egy bronzos-barnás kicsit füstös szemsminket, bordó ajkakkal és hangsúlyos szemöldökkel.


5. Szexi és extravagáns

extravaganza



Ez a szett szuperül mutat rajtad, ha kifejezetten vékony vagy és alacsonyabb. Ha magas vagy, akkor nyugodtan vegyél vissza a cipősarok méretéből, akár egy bakanccsal is viselheted. Ehhez a dögös ruhához én testszínű vagy valamilyen színes harisnyát választanék, mondjuk bordót vagy zöldet. A szőrmemelány szerintem nagyon extravagánssá teszi a szettet, de ha különösen extra és divatos szeretnél lenni, akkár kapj fel egy bőrdzsekit és arra vedd fel a mellényt. A világvárosok street fashionjében most így nyomulnak a csajok. ;) Szuper szett csajos programra, vagy egy kisebb táskával buliba is. Kiegészítőnek egy statement nyakláncot és rockos-gyűrűket választottam.
Szerintem nagyon vagányak a beanie sapik és simán megoldják a bad hair day problémát is. ;) Én egy füstös szemsminkkel és lila rúzzsal párosítanám és mivel a szett és a smink is merész, a frizurát minimálra venném, tehát jöhet a sima, egyenes vagy picit hullámos, kibontott haj. ;)


6. Jókislányos

chic in fall



Egy ilyen fehér, sima vagy csipkés ruha igazi must have darab. Viselheted elegánsan vagy lazán és akkor is jól áll rajtad ha picit teltebb az alakod. Magas és alacsony lányokon is jól mutat és itt jön a lényeg: bármiylen évszakban felveheted. Én most egy bőrkabáttal, csini sállal, bakanccsal és térdzoknival (szigorúan a bakancs szárához legyűrve) képzeltem el. Kiegészítőnek egy szép órát, egy visszafogott fülbevalót és egy látványos gyűrűszettet gondoltam hozzá, valamint egy csodás őszies bogyószínű lakkot.
A szetthez illő smink szerintem egy aranyos-bronzos szemsmink nude ajkakkal és visszafogott pirosítóval, levés highlighterrel. Frizura ügyben nem alkotnék véleményt, mert szerintem minden hajviselet szuperül mutatna hozzá. :)


7. Hippielány ősszel

hippie



Ez a te szetted, ha szereted a kicsit bohém szetteket. Ezt az összeállítást szintén nagyon sok programra felveheted, legyen az mozi, randi vagy vásárlás, de munkába és suliba is viselhető. Ha kifejezetten alacsony vagy, akkor a hosszú szárú csizma helyett én egy magasabb sarkú bokacsizmát javasolnék. 
A szetthez jól mutatna még egy kék szövetkabát vagy egy barna bőrkabát, ez esetben rövid kardigánnal.
A szett leglátványosabb kiegészítője a csodás kék köves gyűrű. A táskaméretet is lehet variálni, igények és program szerint. A képen látható darabba például még egy mini kézkrém is belefér, ami nem árt, a hidegedő időben, ugye? :)
Én ehhez a szetthez egy fonott hajviseletet képzelnék el. A msinket illetően pedig egy nude szemsmiket az alsó pillák tövében egy kis kékkel feldobva. Ajakszín tekintetében titeket kérdezlek: Ti milyen rúzst vagy szájfényt viselnétek hozzá? :)


8. A kockás az igazi

plaid



A szezon egyik befutó trendje a kockás minta, ezért nem hagyhattam ki, hogy egy kockás ruhával ne készítsek szettet. :P Ez az összeállítás tökéletes a hidegebb napokra és viselheted munkába, suliba, csajos programra, vagy ha munka után beültök egy italra a kollégáiddal. ;) Ha a táskát kisebbre cseréled, akkor akár egy buliba is elmehetsz benne. Nagyon jól lehet variálni, mert melegebb napokon ugyanezt a szettet felveheted bőrkabáttal is és akár egy tornacipővel párosítva. Télen pedig egy hosszú szárú csizmával s hordhatod. Hát nem szuper? :)
Én egy füstös szemsminket választanék hozzá, kevés bronzosítóval feldobva és bordó vagy nude szájfénnyel kiegészítve. A körömlakk pedig mi más lehetne, mint egy csodás lilás-bordó szín. :)


Most pedig jöjjön néhány inspirációs kép:


A már emlegetett igazi alapdarab fehér ruci. Én egy oxford cipellőt képzelek magam elé a szetthez. Ti? :)


Ezt a rucit nyáron is felveheted.


Tökéletes szett egy shoppingolós napra. :)


Csini és meleg. :)


Ez a szett nagyon jól áll alacsony lányokon. :)


Ebben dolgozni és randira is mehetsz. :)


Vagány!


Nagyon merész! :)


Így biztosan nem fogsz fázni! :)


Csini és kényelmes.


Ez az egyik kedvencem. :)


A kötött rucik is szuperek és most nagyon divatosak is. :)


Ez a szett tökéletes választás, ha kifejezetten magas vagy. Alacsony lányoknak el a kezekkel a combcsizmától!


Még egy kedvenc. :)


Csodás ez a kicsit vintage beütésű szett is. :)

Remélem tetszett a bejegyzés és hasznosnak találtátok! :) 

Ti szoktatok a hidegebb hónapokban ruhát viselni? Mármint ruha ruhát nem ruha... uhh hagyjuk, szóval értitek hogy értem! :D 
Melyik a kedvencetek az általam készített szettek közül? A pinterest képek közül melyiket viselnétek szívesen? :)

Megjegyzések

  1. A hippielány ősszel, az a kedvencem! Ezek szerint öltözhetnék sokkal lazábban is, csak nincs benne gyakorlatom. Most néztem, hogy szuperek az összeállításaid, és nagyon alaposak! Ezt a hozzá ajánlott szemsminket ki fogom próbálni... Imádom ezeket a törökös virágmintákat nézegetni, amik a ruhákon vannak. :))

    VálaszTörlés
  2. Annyira hasznosak számomra a mostanában posztolt őszi bejegyzéseid!Én is eléggé unom a nyúzott farmer és póló kombót,de mostmár lehet,hogy előveszem a ruháimat is a gardróbból,és kreálok belőlük valami őszi outfitet... :D A képeid segítségével már biztos,hogy menni fog! :)

    VálaszTörlés
  3. Én nem vagyok ruha párti, de csini szetteket allitottal össze...nekem a bordos a kedvencem közülük...:)

    (bocsi az ékezetek miatt, meghulyult a t9 a telefonomon...)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó összeállítások lettek, főleg a romantikus szett. Az a ruha álomszép! :)

    VálaszTörlés
  5. Leállt a szívverésem a 4. összeállítás táskájától!!!!Aztán azt a bordó csizit is észrevettem. Kész vagyok! :)

    VálaszTörlés
  6. Szuper szettek! A 4. képen a táska nagyon tetszik. :)

    VálaszTörlés
  7. Szuper jó szetteket raktál össze! Minden képen van valami, amit meg szeretnék venni :D

    VálaszTörlés
  8. Köszi Lányok! :) Örülök, hogy tetszett nektek ez a cikk és hasznosnak találtátok! :)

    VálaszTörlés
  9. A kalapos pöttyös szett tetszik, kár, hogy nincs pöttyös ruhám, a barátnőm pedig behúzta a masnis kalapomat :P

    VálaszTörlés
  10. Teljes egészében egyik szett sem az én stílusom, de bizonyos elemek tetszenek belőlük. Egyébként nem szoktam egyberuhát hordani, a szoknyára is most szokok vissza :D Meg be kell hozzá szereznem még néhány vastag harisnyát, mert anélkül befagyok :D És egy jóóó meleg csősál is kéne, de hát nincs az a pénzmennyiség, ami az én kívánságaimhoz elég lenne :P

    VálaszTörlés
  11. Hippi lányos nagyon tetszik! Hissz az ilyen minták a gyengéim.

    VálaszTörlés
  12. Uuuh, ezekből nagyon nehéz választani. Mindegyiket imádom!! :) Ilyenkor mindig elfog a vásárlási láz :D

    Nocy

    VálaszTörlés
  13. Az első szett és az utolsó kép a kedvencem, és biztosan fogok így járkálni a világban most, hogy több ruhát is beszereztem – mindig is vágytam erre a stílusra, de eddig csak szoknyával tudtam viselni, de idén nyáron és ősszel csoda történt, és lett 5 darab ruhám :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)