Weekly Inspiration

A férfiak nagy része azt hiszi, hogy a vásárlás a következőképpen zajlik: a lány bemegy a plázába, találomra kiválasztott x ruhadarabot x üzletben, felpróbálja őket, majd random módon megveszi és örül neki, mint majom a farkának. Kevesen sejtik csak az "elkövetést" megelőző komoly, stratégiailag kigondolt tervet. Mire van szükségünk? Mi divatos? Mit láttunk a menő lányon, bloggerinán, modellen, Aria-n a PLL-ből... Melyik üzletben lesz kedvezmény? Melyik márkákra lesz kupon? Ez vajon még belefér a keretbe? Ezt fel tudom venni a kedvenc szoknyámmal? Vajon megbámulnak ha megveszem azt a csizmát? Vajon találok olyan kabátot, ami karcsúsít? 
A pasi csak annyit lát, hogy a lány megvette a magazint a kuponokkal, elmélyülten nézegeti őket, bólogat, hümmög, csóválja a fejét. 1-2 napra rá szép takarosan kivágja a kuponokat, persze mindig sokkal többet, mint amit fel fog használni. Az is lehet, hogy a nagy hétvége előtt felderítő körútra megy. Már komolyan kétségbe vonja az épelméjűségét, amikor listát készít, bújja az internet számára ismeretlen és félelmetes mocsarát, ahol olyan szavak hangzanak el, mint "pigmentáltság", "természetes összetevők", "pókláb hatású szempilla" (WTF). 
Megbeszéli a barátnőjével, hogy ki mit akar venni. Ötször átpakolja a holmiját, majd a srác elé dug egy képet, hogy mit gondol erről a kabátról, ami szerinte pont úgy néz ki, mint a mostani kabátja. Mi a fenének még egy csizma? És az a sok kence? Szempillanövesztő szérum...persze az nagyon fontos. 
A pasi, úgy érzi ő az áldozat az egész őrült szeánsz oltárán, amikor belép az első üzletbe és meglátja a rengeteg embert, a húsz méteres sort a kasszánál és a kétszer akkorát a próbafülkénél. Együttérzően néz a többi "áldozatra". 
A nő meg rohangászik, keresi a felsőt amit kinézett. Nincs. Nem is érvényes rá a kupon mert leárazták, de esküdözik, hogy teljes áron is ennyi volt. Morcos. Beváltja a mekis kupont. A drogériában nincs az a szempillaspirál amit kinézett. "Miért nem jó egy másik?" - kérdezi a pasi. Erre úgy néz rá, mintha azt kérdezte volna, hogy miért nem vágja le halott legyek lábait is ragasztja a szempillái közé. Megveszi az ocsmány csizmát és sokkal jobb kedve van. Kiselőadást tart, hogy ez mennyire jó vétel volt. Hosszú-hosszú idő, sok idegszál és sorban állás után végre készen van és hazaindulnak. A kocsiban-metrón megjegyzi, hogy alig várja a következő hónapot, mert akkor a másik magazinban lesznek kuponok. A férfi pedig titokban elmorzsol pár könnycseppet.


Van olyan esemény vagy program amit nagyon vártok ebben a hónapban? :)


Imádnivaló ez a blúz! *.*


Vadító!


Igazi októberi mani. :)


Csini ez a szett. :)


Ezeket nem lenne szívem megenni. :D


Ti melyiket választanátok? Nekem a 2. és az utolsó kettő jöhet! ;)


Egy nagy méretű, fekete táska igazi alapdarab. Főleg ha ilyen szép. :P


Csodás ez a szett. :)


Ide nekem mindegyiket! :D


Crop sweater, skater szoknya, hozzá egy bakancs... ez nagyon az én stílusom. :)


Heti álomházikó. :)


Dögös!


Bármennyire is utálom az esőt, ennek azért van hangulata. :)


Nincs is jobb, mint a fenti időjárást az ablakból szemlélni egy finom tea kíséretében. :)


Nagyon csini ez a szett. :)


Tökéletes smink hétköznapra. :)


Ha nem tudod egy szetthez vagy alkalomhoz milyen mani passzolna, válassz egy nude színt. Ezzel sosem lőhetsz mellé! ;)


Ez a konyha egy álom! :)


Kellkellkell!!! *.*


Csodásak ezek a paletták.Igazán behozhatnák már hozzánk is a Stila, Wet'n'Wild, Revlon, Tarte, Benefit márkákat, ha csak webáruházba, akkor is. Ki ért velem egyet? :P


Heti álomháló. :)


Gesztenyegolyó torta. Csokiskekszet ledarálunk, összekeverjük 1-2 evőkanál Nutellával és margararinnal, majd egy tortaforma aljába simítjuk és betesszük a hőtőbe. Két csomag gesztenyepürét kevés rummal összegyúrunk, apróra vágott csokit adunk hozzá, majd kicsi golyókat formázunk belőle. Fél csomag tejszín ízű pudingport felfőzünk 2dl tejjel és 1-2 evőkanál cukorral, majd kihűtjük. Ezután 10dkg szobahőmérséklető (ez nagyon fontos) margarint keverünk hozzá 2-3 dkg mennyiségenként, hogy sima krémet kapjunk. A hűtött tejszínt (a legjobb a cukrászhab, mert nem esik össze) felverjük és összekeverjük a tejszínes krémmel, úgy hogy 1-2 evőkanál mennyiségenként keverjük bele a tejszínt kb. addig amíg a tejszín felének megfelelő mennyiséget el nem érjük. Utána a többit is hozzáadhatjuk és egy lapáttal keverjük össze.  A gesztenyegolyók 3/4 részét felvágjuk negyedekre és óvatosan beleforgatjuk a tejszínbe, majd az egészet a kekszes alapra halmozzuk. A tetejét gesztenyegolyókkal és csokidarabokkal díszítjük és tálalás előtt minimum 4 órát hűtőbe tesszük. Ki fogja kipróbálni? :)


Mesések! :)


Kell nekem egy ilyen feliratú póló! :D


Valaki lazít egy kicsit. :D

Szép hetet Csajok! :) 

Ti készültök a Glamour Napokra? Hogyan szoktatok vásárolni? A barátotok el szokott kísérni titeket? Melyik a kedvenc képetek? :)

Megjegyzések

  1. Úgy vásárolok, ahogy a pasik gondolják. Bemegyek az üzletbe. Eladó sehol. Uzsgyi ki.
    Második üzlet, miben segíthetek? kell ez és ez és ez, konkrét elképzelés, 10 ruhát elém raknak, ami tetszik és jól áll, megveszem, pasi közbeszól, hogy azt miért nem, kb. öt ruha felmarkol és fél évig boltba sem megyek.
    Ha pl. cipőbolt és nem kisebb butik, akkor körberohanok, á nincs semmi, mehetünk. Férj: de, de nézzük meg, most vagyunk itt. Még egyszer körbemegyek morcosan, egyet lekapok, próba. Közben férj hozza oda a különböző színű és méretű cipőket. Egy jó, úristen, 15ezer, nem baj, végre jó egy, öt évre cipő letudva. Persze csak ebből a fazonból, mert kell csizma, bélelt cipő, magasan záródó, papucscipő, szandál meg utcai papucs is, meg alkalmi, áááá, megőrülök.
    Nem megyek glamúrozni.

    VálaszTörlés
  2. Én az ilyen Glamour- és hasonló napokon tuti nem találok semmit amit tetszik... pedig ilyenkor mindig bennem van a "muszáj venni valamit" érzés. Én sokszor elráncigálom a férjemet is, hátha neki is látunk valamit, de persze Ő 5 perc alatt az első bolt után ráun és csak toporog a bolt előtt... És persze az állandó nyűglődés, hogy Ő most éhes, szomjas, pisilni kell, stb... Hogyha meg ettünk, ittunk akkor "jaj tele van a hasam, inkább menjünk haza..." A pasikhoz türelem kell... :D

    VálaszTörlés
  3. Haha, a poszt bevezetőjét felolvastam a barátomnak, és ő bőszen bólogatott, hogy ez így van :D. Ezt minden férfi átérzi, jót nevettünk, köszi.

    Októberben van a szülinapom, amit egyszerre utálok és szeretek, ambivalens :). Glamúrozni megyek, mindig konkrét listám van, olyan dolgokat szoktam ilyenkor begyűjteni, amit nem szoktak akciózni, vagy sajnálnék rá teljes árat. Idén egy barna táskát, egy parkát, meg egy egyszerű, de hordható gumicsizmát szeretnék, ha marad rá a keretből. Sminktermékből csak egy alapozót meg egy szempillaspirált néztem ki, másra nincs szükségem jelenleg. Egy kockás, pokróc nagyságú sálat is kinéztem, de azt barátom beígérte nekem szülinapra :).

    Te mit tervezel, Anna? :)

    VálaszTörlés
  4. Ha a "pasik" így működnek, akkor az én párom tuti kivétel... Egész nyáron én öltöztettem. Magamnak alig találtam valamit, ha még is, akkor nagyon segítőkész volt és bőszen bólogatott, ha jól állt.
    A nekünk tetsző darabokat már sokkal korábban kinéztük, és addig mászkáltunk utánuk, míg sikerült féláron megvenni. 22000.-ftos bomber dzseki 10.-ért a Zarából, 9000.-Ft-os kardigán a HandM-ből 3000.-ért. Szuper jól áll neki, megláttam télen a bábun a kirakatba, és nyáron megvettük neki. :D Nem vagyunk márkafüggők, csak azt a pár darabot vesszük meg ami megtetszik, lehetőleg minél akciósabban.
    Azok a sütik csodaszépek, n sem enném meg...
    A torta recept nekem is nagyon tetszik. Mi az a cukrászhab?! Mert ehhez szőke vagyok... :D

    VálaszTörlés
  5. Azok az ajakkencék *-* Utolsó kettő ide is jöhetne...:3
    Amúgy szép képeket gyujtottel megint, a mókus pedig iszonyatosan édes...*-*
    (amúgy revlon műszempillák vannak a dm-ben...legalábbis én a múltkor találkoztam velük...viszont örülnék a márkának ha behoznak, ugyanis a ruzsaikra nagyon kíváncsi vagyok...körömlakkom van tőlük, az annyira nem vált be....gyűjtsünk aláírást, hogy revlon kell a magyaroknak *-* szerintem elég sokab csatlakoznanak :D)

    VálaszTörlés
  6. Én csak egyedül vásárolok, és kb. 6-szor meggondolom mit vegyek. Megpróbálok szettekben gondolkozni, bár ez nem könnyű:) Glamour-napokon sztem csak a drogériás és H&M kuponokat használom fel. Eszter

    VálaszTörlés
  7. A fentiek miatt szoktam én is egyedül vásárolni: az én pasim sem értené, hogy minek nekem szempillanövesztő szérum és új körömlakk, sokadik cipő :)
    Idén viszont én is csak kevés kupont használok fel (bár még előbb meg kell vennem a újságot :D
    mert nagyon átgondoltam akarok vásárolni, csak olyat, amit tényleg valóban kihasználok...

    VálaszTörlés
  8. A Glamour-napokkal nekem csak annyi bajom van, hogy mindig rengeteg ember van ilyenkor az üzletekben. Nálam mindig hangulatfüggő a dolog, hogy éppen aktuálisan el bírom-e viselni a tömeget.
    Mi a Szerelmecskémmel egyébként egy olyan klassz módszert fejlesztettünk ki a nagy shopping-túrák idejére, amivel biztosan nem mehetünk egymás idegeire: amíg én a női üzleteket járom végig egyedül (és próbálom fel a szebbnél szebb holmikat gyors/lassú egymásutánban), addig ő is felruházza magát. Így megkíméljük egymást a kínos egymásra várakozástól, és szívinfarktust sem kapunk attól, ha egyikünk egy kisebb vagyont hagy a drogériában, vagy a másikunk egy nagyobb vagyont kiad a kilencvenkilencedik karórájáért... ;-)

    VálaszTörlés
  9. A ruha összeállítások nagyon tetszenek, és az esős gif kép is. :)
    Sehogy nem készülök, inkább nagy ívben elkerülöm a zsúfolt boltokat, viszont ha nem barátnőkkel vásárolok, akkor a párom mindig velem tart.

    VálaszTörlés
  10. Én mindig listát írok, előtte kinézek mindent, hogy véletlenül se kelljen próbálnom, aztán metált a fülbe, egy nagy táska, innivaló, és a cél, hogy minél gyorsabban végezzek. Nem igazán bírom a tömeget, de a drogériás kuponok mindig megérik, és most sapkát is kell vennem télre, szóval MENNEM KELL VÁSÁROLNI:D

    VálaszTörlés
  11. @Yndre, ez ismerős. :D

    @Lolli, egy növényi tejszín, amit a cukrászok is használnak. Pl. OK Habmester.

    Köszi Lányok, hogy írtatok, nagyon jól esik. :) Mindig fülig ér a szám, ha meglátok 1-1 hozzászólást! :)

    VálaszTörlés
  12. Mennyire édes már a mézeskalács es a mókus. ♡
    Én drogériaba egyedül megyek. Meg általában tudom előre, hogy hol mit veszek, nem bírom én sem a tömeget.

    VálaszTörlés
  13. Drogeriába Én is kizárólag egyedül megyek. Ruhát vásárolnilni régebben eljött velem A férjem. Manapság viszont szeretek egyedül vagy barátnőmmel menni.
    Pasik A " női vásárlást " soha nem fogják megérteni. Amelyik igen, az nekem kicsit furcsa. Mondjuk Én azt utálom, h elképzelem mit akarok, de abból az egyszerű pl : sötétkék farmerből ami alap, miert nincs?! Olyankor kezd elmenni a kedvem a vásárlástól, főleg ha ket másik boltban sincs még hasonló sem. Amiről tudom, h nem tetszik, meg sem nézem.

    VálaszTörlés
  14. Egyfolytában röhögök, amióta én ezt olvastam :D Valami hihetetlen jó az elején a szöveg :D (Nocy voltam, csak épp lusta vagyok bejelentkezni, no meg azért megosztottam azért fészen is, csak mert ez most feltette az i-re a pontot :D)

    VálaszTörlés
  15. Na most van az, hogy nincs kedvencem, mert mindegyik kép telitalálat nálam! Na jó, talán az a smink mégis csak dobogós :P

    VálaszTörlés
  16. Énénén! Egyetértek, ide nekünk ezeket a márkákat, meg még tudnám is folytatni a sort... A sminkek nagyon tetszenek most, meg ez az egész burgundis-drappos-fekete színvilág valahogy nagyon én vagyok :-)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)