A nap szettje - 5 minutes and ready


Szerintem mindegyikünkkel előfordult már, hogy reggel elaludt, vagy sietve kellett készülődni valahová, esetleg közbe jött egy be nem tervezett program. Ilyenkor nem árt, ha van tarsolyunkban 1-2 bombabiztos szett, amiről tudjuk, hogy jól áll és csinos, valamint néhány szépségápolási trükk, amikkel pár perc alatt el tudunk készülni. ;)

5 minutes



A legegyszerűbb választás szerintem a kedvenc farmerunk egy csini felsővel. Akár minden évszakra elkészíthetünk fejben 1-1 ilyen szettet. Én most átlagos alakra terveztem a szettet. Az alapszabályokat tudjátok, teltebb alakra, vastagabb lábra sima, koptatás nélküli sötét farmer a legjobb választás. Lehet akár bordó vagy zöld is. Egy ilyen basic kötött felső igazi alapdarab. Hideg napokon felvehetsz alá egy topot is.
Jöhet a kényelmes kis bokacsizmád, egy szép táska és sál, a kabátodhoz.
Kiegészítők terén nem merültem bele a dolgokba, szerintem rohanáskor felesleges fülbevalókkal és gyűrűkkel szöszmötölni, csak csatolj fel egy szép, látványos statement nyakláncot.
Hétköznapokra szerintem a legjobb választás egy nude körömlakk. Egyrészt mert nem jössz zavarba a munkahelyeden sem, vagy suliban sem, mintha mondjuk egy csiribiripink vagy fekete lakk lenne a körmeiden sem, illetve kevésbé feltűnő ha lepattanik és nem volt időd újra kifesteni a körmöd.

Rohanós napokon igazi mentőöv lehet egy konyfánk. Ezzel pillanatok alatt, akár rövidebb hajból is decens frizura varázsolható. Szuperek a mini parfümök is. A pici 15ml-es verziók, amik kényelmesen elférnek a táskádban is, így nem kell bosszankodnod, ha a kocsiban jut eszedbe, hogy nem illatosítottad be magad. ;)

Sminekelés terén is az egyszerűség a lényeg. Ugord át az alapozót. Ha szükséges használj korrektort és egy picit erősebb fedésű púdert. Az ujjaddal ütögess fel az arcodra egy kevés krémes pirosítót. Amit semmiképp se hanyagolj el, az a szemöldököd. Ez az karaktert és keretet az arcodnak. Egy pezsgőszínű világos szemhéjpúdert vigyél fel a belső szemzugodba. Ettél élénkebb, frissebb lesz a tekinteted.
Ezután jöhet egy kis szemceruza a szempillák tövébe alul és felül, egy kis szempillaspirál és egy színezett ajakbalzsam. Nem több az egész 5 percnél és már indulhatsz is. ;)

Mit szóltok ehhez a szetthez? Hogyan készülődtök ha késében vagytok? :)

Megjegyzések

  1. Ezt a táskát vettem meg. :D Most nagyon büszke vagyok hogy itt viszontlátom.

    Mária

    VálaszTörlés
  2. Szuper a szett!:) Kerek perec leírtad a ma reggeli készülődésem, csak én olyan késésben voltam, hogy még a szempillaspirál is elmaradt!:)

    VálaszTörlés
  3. klassz összeállítás! :)
    ugye te is vettél olyan Essence-es szempillaspirált? mennyire vált be? :)

    VálaszTörlés
  4. Ezeket a szetteket szeretem a legjobban. 90%-ban így öltözködöm. A táska kívánságlistámon is rajta van, remélem lesz még belőle pénteken. :)

    VálaszTörlés
  5. @Dóri, egyenlőre nagyon meg vagyok vele elégedve. :) Habár ráférne a pilláimra egy kis növesztő-erősítő kúra. :D

    VálaszTörlés
  6. A szőrt leoperálnám a kabátról, de ez ugye, egyéni ízlés kérdése. Amúgy nagyon jó összeállítás lett! :)

    VálaszTörlés
  7. Haha, nincs olyan későn kelés, hogy ész nélkül fussunk ki az ajtón, valami értékelhető outfit nélkül, nem?:D
    Én lehet, rossz példa lennék, mert nekem olyankor a tetőtől talpig fekete + sminkelés a buszon kombó él. Meg általában behajigálom az ékszereimet a táskámba, és azokat is a buszon veszem fel:D
    De azért inspiráló ez a pozitívabb szemlélet.

    VálaszTörlés
  8. Mindig ilyen szettel operálok ha késében vagyok, szerintem megadtad a tuti receptet. :D Épp friss az élmény, mert tegnap sikerült 6:25 helyett 7:00-kor kikászálódnom az ágyból, és 7:20-kor el kell indulnom hogy időben beérjek. 20 perc alatt csisszre elkészültem hajmosás-szárítás-sminkelés-fogmosás-öltözködés kombóval, még most sem értem hogy csináltam... De beértem időben. :D Szóval az ilyen szett életet menthet. :D Virág

    VálaszTörlés
  9. @Ami, néha velem is előfordul, hogy kontyot már a buszmegállóban vagy a kocsiban csinálok magamnak. :D

    @Virág, fogalmam sincs hogy csináljuk ilyenkor. Én is gondolkodtam ezen már. :D Ha nem kell sietnem simán 1 óra alatt készülök el. Lehet belépünk valami időmentes zónába ilyenkor. :D

    VálaszTörlés
  10. Én a szűk felső helyett egy lezserebb pulcsit szoktam felkapni ilyenkor és egy nagy sálat, amivel könnyedén eltakarhatom az államig lelógó szem alatti karikáimat :D

    Illetve az én hatalmas, göndör sörényem jobban viseli a laza-kócos-kontyot, mint a fánkot. (és azt valóban még a lépcsőházban rohanva is meg tudom csinálni :D Az egyik szomszédommal mostanában mindig így találkozom, ezért már kedélyesen mosolyog, amikor meglát, ahogy kontyot csinálva, számban még a lakáskulcs-rohanok a suliba/melóba )

    VálaszTörlés
  11. Ez cuki szett!Kerek csípőre is jó és tényleg jó, ha van egy jolly joker szett!Nekem is hasonló! :)

    VálaszTörlés
  12. Imádom ezt a szettet! Gyakran öltözöm hasonlóan, szeretem az egyszerű outfiteket és igen, szinte minden nap elalszok. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)