Catrice Check&Tweed Körömlakk Teszt


A jelenleg is kapható Catrice Check&Tweed trendkiadás egyik lakkját láthatjátok ebben a bejegyzésben. A neve "C01 London Calling" és habár talán a felső kép és a promóképek alapján is csak egy unalmas szürke színnek tűnik, ennél sokkal többet rejt magában. Ha kíváncsiak vagytok rá, hogyan teljesít élesben, nézzétek meg a teljes bejegyzést. ;)



A lakk csomagolása a megszokott Catrice üveg, viszont a kupakot egy nagyon elegáns matt és fényes kockás minta díszíti. Az ecset szuper, még az olyan lakkozási antitalentumok számára is egyszerűvé teszi a felvitelt, mint amilyen én magam vagyok. :D


A lakk állaga szerintem tökéletes. Nem túl sűrű, nem folyós, nagyon egyszerű eloszlatni, nem csíkoz. Már egy rétegben is szinte tökéletes a fedése, a második réteget csak megszokásból kentem fel rá. Így szinte géles nagyon csillogó finisht kap, nem is kentem rá fedőlakkot. :)


A száradási ideje szuper, az első réteg 1-2 perc alatt teljesen megszáradt és a másodiknak sem kellett több 8-10 percnél és ekkora teljesen megszáradt, nem kellett félnem, hogy belenyúlok vagy lenyomatos lesz. :) A színe kékesszürke, a fényviszonyoktól függően. A fenti képen erősebb dél körüli fényben, az ablaknál kéknek tűnik. (Puszedli ebéd utáni sziesztáját tölti a háttérben. :D)


1-2 órával később ugyanott, picit gyengébb fényben pedig teljesen szürkének mutatja magát.


A lakkban nagyon apró, egészen finom porszerű ezüst csillámok vannak, amik szinte csak közelről és fényben látszanak.


 De itt is van benne egy kis plusz, ugyanis a csillámok napfényben szivárványszínűek.


 Itt sikerült elkapnom a színes hatásukat.


A tartósságát tekintve szerintem nagyon korrekt lakk rajtam fedőlakk nélkül 4 napot simán kibírt és akkor is nagyon minimális kopás volt a körömvégeknél. Viszont a fényességéből a 2. napra már jelentősen veszített.

Összegzés: Nem rajongok a szürke lakkokért, valahogy az én fehér bőrömmel mindig olyan betegesnek tűnnek, viszont ez a kékes-szürke szín nagyon tetszik, tökéletes novemberre és télre. Könnyen felkenhető, a fedése szuper és a száradási idő is nagyon jó. A tartósságára sem lehet panasz. 

Értékelés: 5/5 

Nálam abszolút kedvenc lett ez a lakk, ha akarnék sem tudnék benne hibát találni. A kis extrái miatt, mint a fényviszonyonkénti "színváltoztatás" és a napfényben színesen ragyogó csillámok, pedig még inkább belehabarodtam. :D 

Ti megvettétek valamelyik lakkot ebből a kollekcióból? Szeretitek a szürke lakkokat? :)

Megjegyzések

  1. Érdekes, hogy sosem szerettem a szürke lakkokat, de ez megtetszett így megvettem :)
    Izgalmas színe van, azt hiszem a csillámok miatt szerettem bele. Ezüsttel, lilával vagy lilával nyomdázva viseltem :)

    VálaszTörlés
  2. Nekem ez a lakk első látásra szerelem volt! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép ez a lakk, és jól is mutat a körmeiden! :)

    VálaszTörlés
  4. Hú de szép felkenve ez a lakk, pedig nem vagyok oda magamon az ilyen színekért, de rajtad nagyon tetszik.

    VálaszTörlés
  5. Pont most vettem egy essence sötétszürke homoklakkot, lehet egy ilyet is beszerzek és a kettőt kombinálom, mert az úgy magában nagyon durva számomra. :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon szép!! Mostanában nem lakkozzom a körmeimet, de ez a szürke meghozta újra a kedvem... Eszter

    VálaszTörlés
  7. Én is megvettem ezt a színt és még kettőt a kollekcióból.:)
    Érdekes, számomra ez a lakk inkább kék, mint szürke.:)
    Megnéznék egy képet az ecsetről, mert az én lakkjaimban borzalmas ecsetek vannak. Nem elég, hogy egy-két szál túllóg, de még az íve sem szimmetrikus a végén, egyik oldalon kicsit meredekebb, mint a másikon (nem tudom, érthető-e). Pedig sok Catrice lakkom van, és általában én is szeretem az ecseteiket, de ami ezeknek van, az tragikomikus.:D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)