Giga Haul (Lakberendezés-Karácsonyi díszek, dekorációk, TBS, Essence, Catrice, Essie, Yankee Candle)


Ebben a bejegyzésben az elmúlt egy hónap zsákmányait láthatjátok, Joy Napoktól kezdve, a spontán vásárolgatásokon át, a karácsonyi beszerzésekig. Természetesen nem mindent egyszerre vettem, de ha valakinek bántani a szemét-lelkét, a vásárolt termékek mennyisége, stb, akkor itt a lehetőség, hogy békében távozzon az oldalról. :) A többieknek remélhetőleg tetszeni fog a bejegyzés. 
Eléggé megkéstem vele, de az az igazság, hogy a fényviszonyok miatt nehéz volt fotózni, sőt lesznek olyan képek amiket telefonnal készítettem, mert a; amikor fotóztam a bejegyzéshez elfelejtettem az adott darabot, b; az adott szerzeményt épp aznap vettem, amikor a bejegyzést írtam. :) Igyekszem mindenhova árat is írni, ha valaki esetleg kedvet kap beszerezni 1-2 dolgot. ;)




Ezt a 60 darabos gömbszettet és a mini gömböket a Kik-ben vettem, a kettő együtt volt összesen 3200Ft, ha jól emlékszem, szóval abszolút megérte. :)


A gyapjútakaró a háttérben a Westwing oldaláról van, egyszeri akció volt, sajnos már nem kapható.


Ezek a cuki kockás díszek is a Kik-ből vannak, darabjuk 200Ft volt ha jól emlékszem. Nagyon megérte, vettünk is belőle 10 darabot. Máshol (Kika, Butkers, Ikea, stb) hasonló (bár szerintem kevésbé) díszek 5-600Ft darabáron voltak.


A gyertyák is a KIK-ből vannak, ezekkel készült az adventi díszünk. A hópelyhek a Jysk-ből vannak, ma is láttam belőlük, már le voltak árazva 290Ft-ra. Egyébként egy csomagban 3 darab van. :)


Az ajándéktáskákat szintén a Jysk-ben vettem, nekem nagyon tetszenek és nem vagyok egy csomagolási zseni, így nagyon megkönnyítik az életem. A desszertszalvéta szerintem csodaszép, ez a KIK-ből van. Kb. 200Ft volt, máshol nem láttam ilyen szép dombornyomatosat ezüstben. Volt arany és piros színben is. :)


Ezt a két csomag hatos gömbszettet és a két mécsestartó lámpást a Jysk-ben vettem ma. Szédületes leárazások vannak ott, érdemes benézni. Az egészért fizettem összesen 1500Ft-ot. :D


Az elemes mini égősor is a Kik-ből van, szerintem nagyon cuki. Ez is kb. 1000Ft volt. A kiszúró szett F&F. Ezt csak a hópehely miatt vettem meg. :P


Az égőn ilyen kis kövek vannak. Van már egy hasonlóm az ágyam fölött lilában, igaz az elektromos és 3x ennyibe fájt anno. :F


A hungarocell csillámos hópehely szett és a hópehely kiszúró az Intersparból vannak. Utóbbi azt hiszem 1000Ft körül volt.


Ezeket még A Joy Napokon szereztem be. Kevés dolgot vettem kuponnal az egyik a L'Oréal arckrém volt, a másik a hajfesték.


Mindenképpen ki akartam próbálni a Dove téli tusfürdőjét és annyira finom illata van, hogy a testápolót is be kell majd szereznem. :D


Az Essence kézkrémből ezen kívül még kettőt vettem. A Weleda gránátalmás arckrémet egy ismerős ajánlotta. Az Aveo márkától még nem próbáltam semmit és megtetszett ennek a tusfürdőnek az címkéje. Eléggé mű csokis illata van és nekem tusfürdőnek túl habos így habfürdőnek használom.


Múlt heti zsákmány a Palmolive tusfürdő, aminek szerintem mézeskalács fűszer illata van. :D A Garnier sampon és balzsam pedig a téli kedvenceim, tavaly is ezeket használtam. :)


Még két Essence kézkrém. :P A mandulás süti és a vaníliás-fahéjas illatokat hoztam el. Ha jól emlékszem 800Ft körül vannak és a Müllerben és a Rossmann-ban láttam eddig őket. Én a Müllerben vettem.


Ez volt az első online rendelésem a The Body Shop-tól és bevallom eléggé vegyes érzelmekkel viseltetek iránta. Kezdjük ott, hogy az ígért 2-3 nap helyett több mint egy hetet kellett várnom a megrendelt termékekre. A második negatívum pedig az, hogy én a Frosted Cranberry Body Polish-t rendeltem és ők a Glazed Apple-t küldték. A csomagban pedig simán egy borítékban voltak a termékek és a testvaj kupakja kilazult, védőfólia nélkül pedig egy része a csomagolásban kötött ki. Nevezhettek kicsinyesnek, de szerintem 50ml termékhez képest azért elég borsos az ára és szerettem volna épségben megkapni. De erről természetesen nem a márka tehetett, hanem a futárszolgálat.
Persze azonnal írtam nekik, de választ csak a 3. elkeseredett emailemre kaptam. Nem tudom, hogy a levél hangneme miatt vagy azért mert a nevem után odaírtam hogy ennek a blognak vagyok a szerzője. Nem mintha felkapott blog lennék... :D
Ekkor azonnal felhívtak telefonon. Felajánlották, hogy kicserélik a testradírt, illetve kapok másik testvajat, ha lefotózom a csomagolást. Mivel a választ csak napokkal később kaptam meg, természetesen nem tartottam meg a testvajjal összekent csomagolást.
Plusz ki is próbáltam őket, mert elég sokat vártam rájuk és lemondtam arról, hogy választ kapok. Ezért is utasítottam vissza a cseréket. Egyébként is ez nagyon kedves és korrekt dolog volt a részükről. Állítólag ők minden levelemre válaszoltak, de én nem kaptam tőlük email és a spam mappában sem volt. Megjegyzem a hírlevelet gond nélkül megkapom, és korábban az ügyfélszolgálattól is kaptam már emailt, amikor kérdeztem valamit. Érdekes módon az megérkezett.
Nos mindegy. A termékekre nem lehet egy szavam se, talán csak az hogy az egyik nem az amit én rendeltem. :D Egyébként az üzleteikkel csak pozitív tapasztalatom volt eddig, ha ott vásároltam, az eladók mindig kedvesek és hatékonyak voltak. Egyébként is jobb szeretek üzletben vásárolni, így azt hiszem legközelebb inkább személyesen szerzem be amire áhítozom.
Habár eléggé bosszantó volt az eset, de a két terméket imádom, így legalább ez vigasztal.


Meglepő módon az utóbbi időben sminkterméket nem vettem. Összesen ezt a Catrice Feathered Fall szemhéjpúdert vásároltam, amiről már teszt is volt a blogon, illetve egy Rival de Loop Young műszempillát újítottam be.


Lakkfronton ezekkel a darabokkal bővült a gyűjteményem. :) Az Essie lakkot sajnos lehetetlen úgy fotózni, hogy visszajöjjön a színe. Az Instagramomon van egy kép róla, ott picit jobban hasonlít az eredeti színre. Itt valamiért pirosnak tűnik, pedig valójában egy bordós-lilás bogyószín.


A Rival de Loop Young lilás lakkjának ezen a képen jön át a legjobban a színe.


Valamikor nagyon régen, amikor anno lehetett kapni a márkát a Rossmann-ban akkor volt tőlük egy csúf zöldes lakkom. :D Azóta szerencsére nagyot fejlődött a márka. A két lakk amiket beújítottam: "21 Two Face" egy gyönyörű lilás-óarany fényben játszó duokróm lakk és "04 Million Diamonds" Ami egy ezüst csillámos, holo fedőlakk, aminek lilás-kékes-zöldes fénye van. Szerintem tökéletes téli lakk. :)


Bal oldalon a Catrice Feathered Fall "Golden Plum-e" lakkját láthatjátok. Ezt nagyon nehéz leírni. Alapból van ez a mályvás-rozsdaszín, amiben van egy aranyfényű duokróm hatás.
Az Essie lakk régi kívánságlistás darab, a "Bahama Mama" árnyalat. Számomra ez az a bordós bogyószín, amit nem csak télen és ősszel tud hordani az ember, hanem akár egész évben. Nem akarom lelőni a poént vele kapcsolatban, így csak azt ígérem meg, hogy 1-2 napon belül lesz róla bejegyzés a blogon, a Catrice lakkal egyetemben. :)


Fedőlakkra is szükségem volt, így amikor megláttam a Miss Sporty gyors-szárító fedőlakkját nem tétováztam és a kosaramban landolt. Igen, így megy ez, ha az ember lánya "csak" macskakajáért és mosogatógép tablettáért megy a drogériába. :D


Nagyon szerettem volna pár norvégmintás ruhadarabot. Ebbe a bundabugyi vastagságú, bélelt, plüssös cicanaciba egy kis mosonmagyaróvári butik kirakatában figyeltem fel. 2900Ft volt és nagyon megérte, mert tényleg nagyon meleg, melegebb mint egy farmer. Igazából inkább jeggings mint leggings. A sima cicanaci alá télen én mindig veszek fel harisnyát is. El nem tudom képzelni, hogy a fiatal lánykák, hogy tudják nadrágként hordani, főleg, hogy sokan még arra sem veszik a fáradságot, hogy legalább egy hosszabb felsővel, vagy tunikával viseljék. A minap konkrétan a bugyi átlátszott egy 16 éves forma lány fenekén, ahogy előttem ment az utcán. :D No mindegy, ők nem ragaszkodnak a veséjükhöz, én igen. :D Éljen a bundabugyi!


Ezt a két lábszármelegítőt a KIK-ben vettem, darabját 300Ft-ért. Nekem nagyon tetszenek és máshol nem is nagyon láttam ilyen norvégmintás lábszármelegítőt, csak nagyon színes változatban. Plusz rémesen túl vannak árazva, ahhoz képest, hogy tulajdonképpen lábfej nélküli zoknik. :D Az egyik üzletben egy fele ilyen vastag darab került 4000 Forintba.


Ebbe a Mango bokacsizmába már régóta szerelmes voltam, így amikor a Parndorf-i outletben megláttam féláron, nem tudtam otthagyni. Anno 40 ezret sajnáltam volna kiadni érte, bármennyire is hasított bőr, de féláron már jó vételnek tűnt. :)


Ezt a cuki kis otthoni csizmit a H&M-ben vettem és mióta megvan, konkrétan ebben élek idehaza. :D El sem lehet mondani, hogy milyen luxus ez egy olyan jégcsaplábúnak mint én. :D Főleg reggelente, vagy ha este hazaérek, jéghideg lábbal. :D


Rászoktam arra, hogy nagyobb tételben rendeljek Yankee Candle tartokat. Ezt az adagot november végén rendeltem, de elég sokat kellett várni rá, holott máskor 2-3 nap alatt megérkezett. Csupa-csupa téli és karácsonyi illat.


A következő két hónapra el vagyok látva. :D Februárban én már úgyis tavaszi illatokat égetek. :P
Azt leírni sem lehet, hogy egybe pakolva micsoda illatot áraszt a sok viasz. Konkrétan több helységen árat érezni és meg sincsenek olvasztva. :D Komolyan lányok, ha valaki még nem próbálta a márkát, akkor ne vívódjatok sokat rajta. Sok blogon látom, hogy vásárolnak ilyen-olyan illatgyertyát akár drágábban is, mint a YC tartok, aztán leírják hogy "hát ha odahajolok, akkor érzem az illatát" vagy "meggyújtva nincs sok illata". Nem, nem és nem. Brutál illatot akarunk, ami az egész lakásban érezhető és nem mű, nem kocsiillatosító szagú. :D

Aki még nem próbálta és drágának tartja (450Ft egy darab), annak üzenem, hogy ha kipróbáljátok, akkor megértitek, hogy mire föl a hájp. A drogériás semmi vagy alig illatú gyertyák általában 1000Ft körül vannak.
Itt viszont olyan illatot, olyan választékot és minőséget kap az ember, ami utánozhatatlan. Aki ismeri és szereti a márkát, az azt hiszem most, egyetértően bólogat. :D


Na akkor vegyük sorra az illatokat. Ez a hármas az idei téli kollekcióból van, így egyértelmű, hogy nem volt még szerencsém hozzájuk. A leíráshoz a Illatgyertya.hu-t hívtam segítségül. ;)


  • Icicles - "Egy igazi téli illat, amelyben keveredik a jeges fenyőágak és a fűszeres fahéj aromája." Igen, egyértelműen a tél jut róla eszembe. Valami havas, fenyőerdős, picit füstillatú táj. Januárra tökéletes lesz. :) A kis madár a címkén pedig imádnivaló. *.*
  • Angel's Wings - "Az édes vattacukor, friss virágszirmok és finom vanília mennyei aromája." Első szaglásra én a vaníliát éreztem rajta, de mostanra a vattacukor is ott van. Engem leginkább a Fireside Treats és a Merry Marshmallow illatokra emlékeztet. Utóbbit sajnos nem láttam már a webshopban tart formájában.
  • Candy Cane Lane "Egy varázslatos karácsonyi hely, ahol az álmok borsmentából és édes sütikből készülnek vaníliás cukormázzal." Ebben első szaglásra a borsmentát éreztem. De ott van benne valami édes, habos, vaníliás aroma is. Szerintem ő lesz a következő amit kipróbálok. :) 

  • Season of Peace - "A varázslatos fehér pézsma aromája elkalauzolja a nyugodt és békés hóesés csendes magányába." Számomra ez a tél illata. A hóesésé. Tökéletes illat a havas napokra, vagy legalábbis, amikor hóról álmodozunk. Friss, de van benne egy kis édesség is. Legalább olyan különleges és leírhatatlan, mint az imádott Lake Sunset illatom. Ami nem is illat, inkább hangulat.  
  • Snowflake Cookie - "Egy új, karácsonyi édesség, ami biztosan elvarázsolja Önt… egy tökéletesen szép ünnepi sütemény, finoman díszített rózsaszín cukormázzal." Ha ezt csukott szemmel szagolom, akkor kapásból az ugrik be róla, ami a leírásban szerepel. Egy rózsaszín cukormázas süti. Ha valaki szereti az émelyítően édes sütiillatot (énénén) akkor tökéletes választás lehet. Plusz itt is címke imádat van. :P 
  • Christmas Memories - "Egyenesen a konyha szívéből… a fűszerek és édességek egyedülálló keveréke, mely felejthetetlen ünnepi pillanatokat hoz el otthonába." Ez is nagy kedvencem a tavalyi kollekcióból. Olyan mintha forraltbort és valami fűszeres mézes sütit készítene az ember egyidejűleg. Pont mint karácsonykor. :) BTW most 25% kedvezmény van rá a webshopban. ;) 

  • Sugared Apple "A kellemesen édes élvezet... a lédús alma cukorral és vaníliával ízesítve." Ezt az illatot korábban csak megszagolni volt alkalmam, így nagy várakozással tettem a párologtatóba. Engem leginkább a vaníliás almás pite töltelékére emlékeztet. Tényleg ott az alma és édes, de van benne egy kis vanília is. Ha valaki inkább a gyümölcsösebb illatokat kedveli, de mindenképpen valami karácsonyit szeretne, akkor ezt szívből tudom ajánlani a Mandarin Cranberry mellett. :) 
  • Christmas Eve "Az édes, cukrozott gyümölcsök hagyományosan ünnepi illata." Ez a kedvenc, abszolút kedvenc karácsonyi illatom. Tavaly direkt Szentestére tartogattam, mert hát a neve is adja magát Emlékszem, a tesóm belépett a napaliba és azonnal felkiáltott, hogy mi ez az isteni illat. :D De komolyan, olyan finom, hogy én parfümben simán viselném magamon, egyébként is az egyik kedvenc régi Pussy Deluxe parfümömre emlékeztet az illata. Talán emlékeztek rá, piros üvege volt fekete pöttyökkel. :P 
  • Salted Caramel - "Egy tökéletesen ínyenc édesség égetett cukorral, tengeri sóval és lágy vaníliás karamellel." Ő mondhatni kakukktojás, mert a tavaly őszi kollekcióban volt. De aki próbálta már, az értheti, hogy miért ragaszkodom hozzá. Brutális karamell illatorgia. Pont olyan, mint a kedvenc sós karamell szószom illata. :D A csúnya, hideg januári napokra tökéletes lesz. :) 
  • Christmas Cookie - "Vajban gazdag, vanília-illatú cukros sütemény ünnepi aromája." Ennek is brutál sütiillata van, de talán nem annyira émelyítő, mint a Snowflake Cookie-é. Én inkább krémesnek mondanám. Egyértelműen vajas-vaníliás, de én érzek benne egy egészen pici citromot is. ;) 
 
Nos ennyi lenne most, remélem tetszett nektek ez a bejegyzés (már akinek volt türelme végigolvasni :D". Azt is remélem, hogy hasznosnak találtátok. :) Természetesen nem is én lennék, ha utólag nem esett volna le, hogy három dolog is kimaradt a bejegyzésből, no de mindegy, majdcsak túléljük valahogy. :D
Ti miket vásároltatok mostanában? Vettetek valamilyen karácsonyi díszt? Próbáltatok már valamilyen illatot a TBS új karácsonyi termékei közül? Ha igen, milyen formában? Vásároltatok erre az évszakra valamilyen YC illatot? Vagy tervezitek? :)

Megjegyzések

  1. A fehér szalvéta illene a mostani körmömhöz, a hópelyhes lyukasztó meg isteni cuki!
    A TBS-sel egy picit én is megszívtam, de az inkább az én hibám. Sose rendeltem még, de a black fridayt kivárva, feladtam a karácsonyi rendelésemet, amihez kaphattam volna ajándék testvajat. De mikor beléptem, egy 1000ft-os kedvezmény kódot is felajánlottak. Én nem sejtettem, hogy csak egyetlen kódot lehet használni, így az ezer forintos kuponkódot gépeltem be. Gondolom mások is megszívták, mert utólag azt is láttam, hogy a testvajas kód is csak akkor lett volna érvényes, ha már a vaj előzőleg a kosaradban volt. Szóval figyelmetlenség ide vagy oda, érzek benne egy kis csalafintaságot(hogy ne átbaszásnak nevezzem), hogy azért mégse kelljen minden 12ezres vásárláshoz ajándékot küldeniük. Mert gondolom valakinek ez smafu összeg, főleg Karácsony előtt, na nekem nem. Magamnak rendeltem egy kis testvajat, de az meg félrekúszott a dobozában, olyan, mintha a fele hiányozna, nem is terül el szépen, hogy legalább az optikai csalódás meglegyen. Azt gondolom, megvan a mennyiség, de akkor is csalódás ránézni. Persze amikor 1-2szer az üzletben vettem valamit, azzal nem volt gond. Hozzáteszem nem vagyok pesti és nem is engedhetem meg magamnak nap, mint nap az ilyen áru terméket, ezeket is ajándékba vettem.

    VálaszTörlés
  2. Azta, mennyi minden! A YC tartoknak ide érzem az illatát, imádom őket! :)

    VálaszTörlés
  3. még csak most ismerkedem a yc tartokkal, a christmas cookie-t vettem meg magamnak, és ajándékba is vettem még. kíváncsi vagyok rá, a héten biztos elkezdem égetni :D

    VálaszTörlés
  4. Tényleg nem értem azokat, akik belepofátlankodnak más "pénztárcájába" (reagálva az első bekezdésre :)). Nekem ez most olyan kis szívmelengető haul volt, ismét karácsonyi feeling, még a gyertyákhoz is megjött a kedvem, lehet, hogy én is rendelek egyet :)
    A csizma még nagyon tetszik, nekem is kéne keresnem valamit :)

    VálaszTörlés
  5. @Natalia, én sem értem, hogy miért kell beszólogatni valakinek amiatt ha vásárol. Ha valakinek bántja a szemét, ne nézze meg a bejegyzést, ennyi. :D Ezért is írtam oda. Ha valaki ezután is beszól (persze név nélkül nyilván :D) akkor szerintem abból le is lehet szűrni az illető lelki világának állapotát, illetve, hogy mennyire nincs jobb dolga a világon, mint olyan bejegyzéseket nézegessen, ami nem tetszik neki, illetve bosszantja. :D

    VálaszTörlés
  6. Juj mennyi szépséget vásároltál!!! :) A YC miatt most egy picit irigykedem :p A héten fedeztem fel, hogy ezek nálunk is kaphatóak (Kolozsvár), de mivel nem tudtam választani a sok finom illat közül, végül nem vettem. Azt hiszem előbb utóbb engem is magával ránt ez az őrület :D

    VálaszTörlés
  7. Azok a díszek mennyire szépek o.O Én is ilyesmit vadásztam, de múlt héten már sehol nem volt értékelhető kinézetű és árú darab, így maradt az internetes rendelés. Legközelebb időben elkezdek vásárolni. Én most vagyok túl az első YC vásárlásomon, teljesen egyet kell értenem veled, a drogériás gyertyák lósz*t sem tudnak ezekhez képest.

    VálaszTörlés
  8. Hehe, nem bántotta a szememet, végig bírtam nézni :) És közben rájöttem, hogy nekem VAN lábszármelegítőm, hogy is felejthettem el :)

    VálaszTörlés
  9. király dolgokat vettél, a díszek mesések, és a karácsonyi mütyürök, meg a norvég mintás cuccok is :)
    egy dolog, szerintem a miss sporty fedőlakkot meg fogod bánni :( nagyon szar szerintem, sokkal lassabban szárad tőle a lakk :S

    VálaszTörlés
  10. A karácsonyi díszek, a YC tartok, a H&M-ből vadászott kiscsizma, a műpilla mind-mind nagy kedvenceim lettek, amint megpillantottam őket! *.*

    VálaszTörlés
  11. Hű, micsoda zsákmány, ezt nevezem :) Nagyon jó dolgokat vettél, nekem az ezüst csillámos hópihék tetszenek nagyon, meg persze a YC tartok :P Bár a harisnyákat és a lábbeliket is elfogadnám. Nekem a TBS almás termékei nem igazán jöttek be, nagyon édesnek éreztem, bár azért kellemes. Lehet az édes aroma idővel elillan és egy kellemes, zöldalmás aroma marad utána, de az áfonyás jobban csalogatott.

    VálaszTörlés
  12. Hű mennyi minden. *-*
    Egyszer régen már írtam neked valami kapcsán ezt amit most.
    Ha megteheted , tedd meg! Régebben ilyenkor irigykedve neztem és fortyogtam. Mostmár jó ideje vágyakozva nezek olyenkor. De jó neki! Legalább ő megteheti.
    Próbálok örülni az apróságoknak. Pl megtaláltam A nud lakkom a múlthónapban : Lovely Nude Nail Nr. 7 Találtam jó Essence toppert is. Kettő együtt jajjj. A család nő tagjai úgy rákaptak, h kell vennem meg belőlük.
    A lámpások nagyon tetszenek és szemtelenül jó vétel volt. Sokszor csak a lámpás kerül 2000ftba. A lábszármelegítő szintúgy. És egyet értek a veleményeddel róluk.
    A Loreal arckrém szerintem jó választás. Többször használtam és jó volt. Szerintem vissza terek rá, ha a mostani elfogy. Hiába drágább, ha sok szempontból jobb. Keves kell belőle, gyorsan beszívódik és...egyszerűe jó és kész.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)