Karácsonyi Készülődés - Dekorációk, Tippek, Ötletek, Stb... 1. rész


Ezt a bejegyzést eredetileg múlt hétre terveztem, de sajnos nem volt időm befejezni. Mégis úgy érzem, hogy biztosan van olyan akinek hasznos lehet. Három részesre tervezem, ebben az első felében leginkább időbeosztási és  kültéri dekorációs ötleteket, tippeket találtok. :) 
Remélem tetszeni fog nektek és 1-2 szóban véleményezitek, vagy megosztjátok a többiekkel a saját tippjeiket, tapasztalataitokat. :)


Ajtó és ablak feldíszítése


 A legegyszerűbb ha mindenféle dekorálás és díszítés felhelyezése előtt a tisztítással-pucolással kezdjük. Sosem értettem azokat, akik 23.-án állnak neki ablakot pucolni. :D Szerintem teljesen felesleges. Senki az égvilágon nem fogja azt nézni 24.-én és Karácsonykor hogy "XY nem pucolta meg az ablakot" Az viszonyt feltűnik, ha hetekkel előtte ki van rakva az ablakdekor, az ajtókoszúr és alatta a felület, koszos, retkes, foltos, stb.

Ráadásul egyszerűbb is előtte takarítani, mint akkor amikor már fel van díszítve. ;)


A szokásos égősorok mellett, amik csak este mutatnak jól, szerintem aranyosak az ilyen gömbös, hópelyhes, füzéres megoldások is. Illetve ha elég helyünk van az ablakban, akkor tehetünk vázába fenyőágat, egyéb örökzöldet is, esetleg a kinti párkányra készíthetünk belőlük dekorációt. :) 


 Nagyon divatosak most a hóember alakú koszorúk. Ezekkel a gyerekeket is levehetjük a lábukról, ráadásul nagyon sokféle módon lehet variálni őket. :)


 Olyan látványosak, hogy ha más dekorációra nincs is időnk, vagy keretünk, akkor is feldobják a házat, önmagukban is. :)


 Ráadásul nem kifejezetten karácsonyiak, így egész télen kint hagyhatjuk. :)


Így akár belül is dekorálhatjuk az ajtónkat, ha fehér, sőt a hűtőszekrényre is feltehetjük. :D 


 Nekem nagyon tetszenek a klasszikus fenyős-örökzöldes koszorúk. Különösen ez, annyira ízléses és mégis extravagáns. :)


 Ha megfigyelitek, ezekhez gyakran ilyen zsákvászon masni jár. Szerintem a természetességeb miatt nagyon jól mutat velük. :)


 Ilyen piros dekorbogyót szinte minden lakberendezési vagy barkács üzletben lehet venni, én így 5 szálas csomagot vettem 490Ft-ért, ami szerintem nagyon baráti ár. :)


 Nagyon elegáns. :)


 Egyszerű, de látványos. :)


 Ha nincs koszorúalapunk, akkor készíthetünk ilyen csokrot is. :)


 Imádom ennek az üdeségét. :)


Ez is csodásan mutat a sok borostyánnak és a tobozokkal. :) 


 Nekem nagyon tetszenek ezek a tél kopárságát idéző ágas koszorúk is. Sok helyen kaphatóak ilyen alapok, amiket otthon kedvünk szerint dekorálhatunk, például mézeskaláccsal, karton vagy papír csillagokkal és hópelyhekkel is. :)


 Sőt készen is vehetünk, habár én jobb szeretem sajt magam elkészíteni. :) De a rohanós, millió teendős karácsonyi időszakban teljesen érthető ha valakinek erre nincs ideje. ;)


 Nagyon tetszetősek az ilyen tobozos koszorúk is. Ehhez csak különböző tobozok, koszorúalap és ragasztópisztoly kell. :)


 Ez is tobozokból van. A fehér, ezüst, arany festék spray ilyenkor a legjobb barátunk lehet. Készíthetünk velük díszeket, az ajándékok csomagolásának dekorálásában is segíthetnek, vagy gyertyatartók lefújásához is használhatjuk. :)


 Ez is csodaszép. Egy kis hóspray bevetésével azonnal "hófútta" hatást érhetünk el. :)


 Tobozok, koszorúalap, ragasztópisztoly, festék spray és néhány díszecske. Ha a tobozt magunk gyűjtjük és a koszorúalapot magunk készítjük, akkor kb. 3000Ft-ból el lehet készíteni. Több helyen is láttam mini ragasztópisztolyt 1000Ft körüli összegért. ;)


 Idén a hópehely az egyik legtrendibb dekor elem. Vásárolhatunk ilyen hungarocell vagy más anyagú hópelyheket. Az Intersparban a 15 darabos csomag 500Ft körül van. :)


Nekem nagyon tetszik ez a csupa ezüst koszorú is. Még akár ablakba is el tudom képzelni. :) 


 Nekem nagyon tetszenek az ilyen különleges koszorúk is. Ehhez csak néhány hungarocell vagy műanyag hópehely kell, sok üzletben kapni csillámosakat. :)


 Csodásan elegánsak az ilyen gömbös koszorúk is. Ezeket akár a lakásban is feltehetjük. :)


 Nagyon cuki megoldás ez a kesztyűs is. :)


 De kinőtt, régi korcsolyát is használhatjuk dekorációnak. :)


 Csodásak mutat a kék ajtó előtt ez a koszorú.


Az utca-kertajtót is dekorálhatjuk koszorúval. :) 


Égősorok-Kinti dekorációk


 Ahol kisgyerek van, vagy ha műfenyőre akarjuk tenni, esetleg szalaggal, vagy más dekorral kombináljuk, ott érdemes olyan égősort venni, ami nem forrósodik fel, ezáltal nem tűzveszélyes.

Az égősorok blokkját és jótállást mindig tegyétek el. A Legtöbbre 1-2 év garancia van. Ja és alapvető tipp: próbáljátok ki, mielőtt felteszitek az ablakba, ajtóra, fára. Utóbbit érdemes már most kipróbálni, az ünnep előtti 1-2 napon ugyanis már bajosan vásárolhatunk, illetve gyakran előfordul, hogy drágábbak lesznek.


 Ha nem szeretnénk égősort feltenni, akkor használhatunk gyertyákat és lámpásokat is. :)


 Már sok helyen kaphatóak elemes, vagy épp napelemes égősorok, amiket nem kell konnektorba dugni, ezáltal nem lesznek csúf kábel és hosszabbító akadályok a kertben és az udvaron és oda is tehetünk égőt, ahol nincs a közelben konnektor. :) 



Az ilyen kis lámpásokat feldobhatjuk egy kis karácsonyi dekorral is. :)


Ha nem akarunk égősorra költeni, műhóval töltött befőttes üvegekbe tehetünk gyertyákat, ezek is nagyon jól mutatnak az ablakban-teraszon. :)


Vagy tapétaragasztóval és műhóval készíthetünk ilyen jeges hatású lámpást is. ;)


 Csodás ez a kompocízió. :)


 Kaphatóak ilyen ágakkal variált világító díszek is. :)


 Szenteste 1-2 órát gyönyörködhetünk ebben az elolvadó kreációban. :)


 Mutatós dekoráció, akár ajándéknak is szuper idős rokon számára, vagy a szomszéd néninek. Vásárolhatunk bele ledes gyertyát is:)


 A barkácszseni férfirokonok bevonásával készíthetünk ilyen mutatós fa gyertyatartókat is. :)


 Jól mutatnak kint és bent is. :)


 Zöld rajongóknak. :)


 Ilyen ledes fenyőket láttam több helyen is. :)


 Ha a kertet-udvart dekoráljuk, ott is jól mutatnak a gyertyák és lámpások. Az égősorok színvariációival érdemes csínján bánni. A színesek közül maradjunk egy színsémánál. A sok különböző kék, pink, piros égősor, pláne ha még villognak is, eléggé közönségesen hatnak, inkább egy szórakozóhely jut az ember eszébe, mintsem a karácsony.
A színes égősorok mellé passzol a fehér vagy arany színű is, de arra figyeljünk, hogy a hideg-meleg fényeket ne keverjük össze.


 Ötletes megoldás. :)


 A teraszra vagy a kertbe is feldíszíthetünk egy fát, csak arra figyeljünk, hogy időjárásálló díszeket használjunk. :)


 Szerintem csodásan mutat a sok-sok arany vagy fehér égősor együtt, nagyon hangulatos, ezekből szerintem bármennyi jöhet, de a színesekkel jobb ha nem esünk túlzásba. :)


 Hasonlókat a Kik-ben és a Jysk-ben láttam. :)


 Még egy bájos verzió. :)


Igazi ünnepi hangulat. :)


Szinte mindenhol kapni már ilyen világító ágakat, amik elemmel vagy napelemmel működnek. Ezeket akár lépcsőházba, a lakásba, ablakba, vagy a kertbe is tehetjük, csal nézzük meg, hogy alkalmasak e kinti használatra. :) Akkor is nagyon praktikusak, ha nincs a kertünkben feldíszíthető fa, bokor, örökzöld. :)

A következő részben benti dekorációs ötleteket hozok majd, szó esik a takarításról, illetve ajándékcsomagolási inspirációt is válogatok össze. :)

Remélem tetszett nektek ez a bejegyzés és hasznosnak találtátok. :) Ha igen, akkor kérlek titeket, legalább 1-2 szóban írjatok véleményt, nagyon jól esne. :) 

Ti hogy álltok a lakás-ház feldíszítésével? Melyik ötlet a kedvencetek? :)

Megjegyzések

  1. nálunk tavaly és idén is hóember "van" a hűtőn :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon jó válogatás! A koszorúkért odavagyok, főleg amiben van valami zöld is :))

    VálaszTörlés
  3. Nekem a korcsolyás is bejön (mind gyönyörű)kár hogy elpateroltam a kinőtt korikat:(

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól sikerült válogatás, valóban inspiráló! (Ha egyet kellene választani: hozzám a legelső kép hangulata áll a legközelebb.)

    MINDEN évben megfogadom, hogy időben elkezdem a lakás-díszítést, azután valamiért mégis MINDIG csúszik a dolog.

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jók az ajtó díszek. Lenne egy kérdésem. Hogyan teszed fel az ajtóra? Régen nekünk is volt, de a mostani ajtóra (az anyagából adódóan) nem tudjuk felrakni.

    VálaszTörlés
  6. Tetszenek, de ezek hozzánk nem illenének, mind olyan letisztult, magazinba való :) De azért vmi apró díszt elhelyezünk ide-oda.

    VálaszTörlés
  7. Annyi tetszik nagyon, h nem is tudok választani.

    VálaszTörlés
  8. Mennyire szépek! Annyira bánom, hogy nem tudok az ajtómra rendes nagy koszorút rakni :(

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)