Ünnepi Szettek - 1. rész


Idén is készültem nektek néhány karácsonyi-ünnepi szettel. Ez már hagyomány a blogon. Idén viszont picit variálgattam rajta és úgy döntöttem, hogy két részes lesz a bejegyzés. Az első részben olyan szetteket láthattok majd, aminek a fő színe a piros. A második részben pedig a fekete és arany színeket kombináltam.
Idén is különféle testalkatokra és alkalmakra variáltam a szetteket, így lesz köztük laza, bulisabb, elegánsabb, szoknyás ás nadrágos is. :)
Természetesen néhány frizurás, sminkes és körmös tutorialt is kerestem nektek, így ezekből is tudtok majd ötletet meríteni. :) Remélem hasznosnak találjátok majd ezt a bejegyzést és 1-2 szóban írtok majd róla véleményt, akár csak a végén lévő kérdésekre válaszolva. :) 


1. Nadrágpártiaknak

dorothy



Ez a szexi szett tökéletes egy buliba, karácsonyi vacsorához, esetleg barátnős karácsonyozáshoz. De még egy lazább céges buliba is el tudom képzelni. Plusz szerintem Szilveszterre is fel lehet venni. Alacsony testalkatú lányoknak tökéletes, plusz a sötét, szűk nadrág nagyon szépen karcsúsítja a lábakat, a bő top pedig elfedi a hason és derékon lévő felesleget is, mindeközben nagyon szexi.
Én egy műszőrme dzsekit választottam hozzá, de szerintem egy sima fekete blézerrel is hordható.
Én azt vallom, hogy minden lánynak kell egy piros cipő, legyen az magassarkú, balerina vagy akár egy tornacipő. Ez a darab a vastag sarka miatt kényelmesebb mint a sima tűsarkú. Kiegészítőnek én egy statement fülbevalót választottam, ami nagyon jól mutat konttyal vagy akár rövid hajjal. A táska pedig olyan csillogó és díszes, hogy más ékszer túlzás lenne még karácsonykor vagy szilveszterkor is. :P

Persze azért egy piros lakk és egy kis extra csillámmal sosem túl sok ebben az időszakban. :P

Én egy klasszikus ezüst-fekete füstös szemsminket készítenék ehhez a szetthez, visszafogott pirosítóval és nude ajkakkal, de azért egy kacér műszempilla elkél még hozzám ugye? :)

Találtam egy nagyon egyszerű, de hihetetlenül mutatós frizurát, amit már vállig érő hajból is el tudunk készíteni. :) Íme.




2. Kis piros ruha


Ha engem kérdeztek, hogy egy lánynak hány alkalmi ruha kell, akkor mindig azt mondom, hogy kis feketéből lehet akár kettőt vagy hármat is venni, de egy nude és egy piros ruha is igazi must have darab. Utóbbi főleg a teltebb alkatú lányok gardróbjába illeszthető be. Igen, tudom, hogy sok teltebb alkatú lánynak, a sima kisestélyi vagy ruha-szoknya viselete is gondot okoz, főleg lelki téren, de higgyétek el, csak meg kell találni a megfelelő szabásvonalat és ti is viselhettek szexis darabokat. 
De mielőtt lázas ruhakeresésbe fognátok, az alapokra kell koncentrálni, ezek pedig a fehérneműket jelentik. És ez nem csak a teltebb alakú lányokra vonatkozik. Egy testszínű szett szerintem alapdarab. Az alakofrmáló fehérnemű viselése NEM CIKI. Viszont tudjátok mi ciki? Ha hurka, háj, zsírpárna villan-buggyan. És igen, akár a teltebb lányoknak és lehet egy pici pocak, sőt a hírességek is hordanak fűzőt és alakformáló bugyit az estélyik alatt. 
Az új darabok olyan kényelmesek és észrevétlenek, hogy nyugodtan viselhetőek bármilyen ruhadarab alatt. Tehát, írjátok fel a listátokra, mert alapvetően meg tudja változtatni a ruhatárunkat és a kinézetünket a megfelelő fehérnemű.
A képen látható melltartó minden nő gardróbjának abszolút alapdarabja kell hogy legyen. Hogy miért? Nert testszínű, tehát fekete és fehér, színes ruhák alá is horható. Levehető pántos, vagyis a pánt nélküli ruhákhpz is viselhető. Ráadásul ez az a fazon ami tényleg tart és a nagy méretet is "helyre teszi". 

Teltebb alakhoz mindig az A vonalú ruhaszabás a legelőnyösebb, ha mondjuk így, "kezdők" vagyunk a teltebb alkathoz öltözködéshez. Később lehet variálgatni a szabásvonalakat, melyik testrészhez milyen fazon passzol. De maradjunk annyiban, hogy L-es méret fölött ez a legjobb választás. A V-kivágás pedig a nagy mellűeknek szuper. Egyrészt ha már van mit kitenni, akkor tegyük csak ki és másrészt ezzel elvonhatjuk a figyelmet azokról a részekről, amivel annyira nem szeretnénk büszkélkedni. ;) 
A ruha szabása elrejti a has, csípő, derék, fenék, comb feleslegét, amiket a fehérnemű egyébként is egy picit összerendezett már. Hidd el sokkal feszesebbnek, vékonyabbnak érzed magad egy ilyen fehérneműben. :) Szó szerint egyben tart. :) 

Amivel még sokat tudunk optikailag csalni, az a magassarkú. Ha valaki alacsony, tehát 165cm-nél kisebb, akkor mindenképpen erősen ajánlott a magas sarok. Nem csak a magasság miatt, de a megemelt tartásunk karcsúsít is. Ha valakinek nagyobb a súlya, akkor igazán neki való manapság olyan divatos vastag sarok, ami sokkal kényelmesebb, stabilabb. De sose feledkezzünk meg a kényelmi óvintézkedésekről, vagyis a zselés párnákról és sarokvédőről. ;) 
A másik csaló-eszköz a táska. Igen, ez is fontos. Ne legyen túl kicsi, mert emellett nagyobbnak tűnik a test. Legyen hosszúkás és közepes méretű. 
Az ékszerek kiválasztása is fontos. Az arcot és a nyakat a hosszú, lógós fülbevalók nyújtják. Míg a kar és a kéz kecsesebbé tételéért a vastagabb, statement, oversize ékszereket keressük. 

Ehhez a szetthez szerintem nagyon jól illene a képen látható szemsmink egy vörös ajakfestékkel és egy erőteljesebb kontúrozással, amivel az arcunk keskenyebbnek tűnhet. :) 


3. Mozgásban


Ez a szett tökéletes egy ünnepi hangulatú last minute shoppinghoz, vásár látogatáshoz vagy akár a rokonok felkereséséhez. :) Kényelmes, laza és karácsonyi hangulatú. Ha teltebb alakhoz kell öltözködnünk, akkor én azt javasolnám, hogy mindenképpen egy sötét koptatás nélküli farmert válasszunk és akár egy bővebb oversize pulcsit. 
Én a sminkelést nem vinném túlzásba. Egy visszafogott nude szemsmink és piros ajakbalzsam, szépen formázott szemöldök és egy kis pirosító megteszi a maga dolgát. :) 


4. Bulis

red alert

Ez az összeállítás szerintem szuper egy karácsonyi buliba. A skater szoknya és a crop top olyan darabok, amiket egész évben hordhatunk a megfelelő körítésben. Plusz a skater szoknya teltebb alakú lányoknak is jól áll, csak egy picit másabb fazonú felsővel párosítjuk. 
Mielőtt valaki még leszedni a fejem, hogy miként gondoltam én ezt a bőrkabátot decemberben, had magyaráztathassék meg a dolog. A szórakozóhelyeken legtöbbször ruhatárba teszik a télikabátot, plusz a házibulikban és nehéz néha kiásni a többi kabát alól. Viszont egy sima blézer szerintem kevésbé meleg, mintha egy bőrdzsekivel váltjuk ki. Jobban szigetel és szerintem vagány is. Ráadásul a legtöbb kabát alá fel lehet venni. Én mindig azt mondom, hogy ami alá blézert tudsz venni az alá másik dzsekit is. :D
Én ehhez a szetthez egy látványos nyakláncot választottam kiegészítőnek, ami nagyon jól feldobja a szettet, ami igazából sima basic darabokból áll. 
A pöttyös harisnya szerintem nagyon dögös és vidám darab, de természetesen lecserélhetjük egy sima testszínűre vagy feketére is. 
A bokacsizma kényelmesebb és melegebb is mint a sima magassarkú, plusz szerintem vagány is. Én bevallom sosem értettem azokat a lányokat, akik elmennek egy tesco-s szatyorral a szórakozóhelyre, abban cipelik a pumps-t, aztán lecserélik a kinti cipőt, hogy felvegyék a seggvillantó "ruhájuk-hoz" a magassarkút, amiben menni sem tudnak. De mindenkinek szíve joga, azt vesz fel amit akar. Ez csak az én véleményem, hogy lehet szexisnek és vagánynak lenni anélkül, hogy hülyét csinálnánk magunkból. :D 
A táska abszolút basic és időtálló darab. Hogy mennyire időtálló? Anyukámnak van egy ugyanilyen hasított bőr borítéktáskája, amit 30 éve vett és még mindig hordható és divatos. :) Szóval jó befektetés. 
Én ehhez a szetthez valami nehéz "dög" parfümöt választanék és adjunk a szemnek, jöjjön a vörös lakk és ajakszín. De hogy ne legyünk "too much", a smink többi része legyen visszafogott és klasszik. Kevés pirosító és highlighter, hangsúlyos szemöldök, sima cicás tusvonal és látványos pillák.


5. Az álomruha


Azért adtam a szettnek ezt a címet, mert 17-18 éves koromban egy ilyen ruháról álmodtam. Azt hiszem a H&M-ben lehetett akkor kapni egy nagyon hasonlót és nagy izgalommal trappoltam be az üzletbe két ünnep között, hogy én bizony egy ilyenben leszek Szilveszterkor. Aztán persze pofára esés lett a vége, mert egy darab sem volt már belőle. :D 
Ez az a ruha, amihez jól jön az a bizonyos testszínű, levehető pántos balconette melltartó. A balconette fazon azért fontos, mert a sima melltartó, még ha levehető pántos is, a szélén lévő kis háromszög rész miatt kilátszik a ruha alól. 
Én egy csodás magassarkút választottam a szetthez. Ez persze csak akkor jó ha mondjuk a jelenésed helyszínére kocsival utazol, esetleg otthon hordod majd. 
A táska amit ehhez az outfithez választottam olyan mint egy csodás kis ékszer. Annyira látványos és nőies darab és tipikusan az a kis csecsebecse, amit talán évente 1-2 alkalommal tudsz csak hordani, de akkor tuti, hogy irigy tekinteteket vonz majd maga után. ;) 
Ékszer fronton én egy igazán ünnepi, masnis fülbevalót és egy visszafogott kis arany láncot választottam. 
Én ehhez a szetthez egy lágy hullámos frizurát készítenék és egy arany árnyalatú, hangsúlyos, füstös szemsminket. A lenti videóból megtanulhattok egyet, amit a képen lévő palettával el tudtok készíteni. ;) 



Nos, ennyi lenne egyenlőre, remélem mindenki talált kedvére valót a szettek között. Hétfőn érkezik a következő rész. ;)

Melyik szett volt a kedvencetek? Ti mit fogtok viselni Szenteste? Készültök valamilyen kiöltözős eseményre vagy bulira az ünnepek alatt? :)

Megjegyzések

  1. Az elsőből a Top, a harmadikból a sál nagyon-nagyon tetszik! És persze az álomruha is, bár nem lenne sok alkalom, ahol viselhetném.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép a piros ruha. Bár én idén most valami fehéret fogok felvenni, mégpedig szerintem egy cuki pulcsit, de majd elválik. :)

    VálaszTörlés
  3. Az az utolsó piros ruha de gyönyörű! *-*

    VálaszTörlés
  4. Az első két szett nagyon tetszik a szőrös kabátka kivételével. Igazad van, ilyen szép ruhához kell az alakformálás, főleg, ha még degeszre is kell enni magunkat.
    Nálunk sajna nincs kiöltözés, akikhez megyünk, otthoni szerkóban lesznek, úgyhogy egy új ruhát fogok felvenni, de csak egy fokkal leszek elegánsabb, mint máskor.

    VálaszTörlés
  5. Az elsőből a nadrág és a top, a harmadikból a pulcsi, a negyedikből meg a dzseki tetszik nagyon :)

    VálaszTörlés
  6. A bulis kivételével mindet bevállalnám. Eddig ruhácskában voltam évek óta, de most olyasmit képzelek, mint az első, bár lehet, hogy vmi ujjassal. Még nem tudom. Imádok kiöltözni az ünnepekre! :)
    Ütősek lettek a szettek! ;)

    VálaszTörlés
  7. Az eső és a harmadi a befutó nálam.
    Végül egy sima sötétkék farmerben és fehér kézikötött, puha pulcsiban voltam.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)