Weekly Inspiration

A kritika kényes dolog. Nem csak bloggerként, hanem a mindennapi életben is. Kritikát adni, kapni, elfogadni, megfogadni, vagy épp szembeszállni vele. Remélem egyetlen olvasóm érzéseit sem sértem meg ezzel és tényleg csak általánosságban beszélek, de nekünk nőknek ilyet téren nem erősségünk az őszinteség. Gyakran gonoszabb dolog egy kegyes hazugság, mint az őszinte vélemény. Sőt, néha még csak kegyes hazugságnak sem lehet nevezni a dolgot, hiszen sok nő, szánt szándékkal, ártó szándékkal vezeti félre nőtársait. "Persze, jól áll neked, az a ruha, vedd csak meg." Közben pedig, röhög a markában, hogy ő mennyivel csinosabb lesz így a buliban, mert a barátnője úgy fest az ezüst party dresszben mint egy fényes kelkáposzta. "Whao, de jó ez a smink!" Még akkor is, ha olyan mintha egy 3 éves festette volna rá csukott szemmel. "Persze, fogadd vissza, többször biztosan nem csal meg." Ez tipikus meglátása egy szintén rossz kapcsolatban lévő személynek, avagy ha nekem szar, a lényeg, hogy másnak még szarabb legyen. "Á, nem kell lefogynod, így is bombanő vagy." Közben meg nem...
Van rossz indulatú és jó indulatú kritika. Előbbit legtöbbször az irigység, önbizalomhiány vagy épp csak a szimpla megkeseredettség szüli. Van aki meg hajlamos arra, hogy nagyítóval keresse a hibákat másban. "Ott a mutatóujjadon, a bőrödön van egy picit folt. Baromi igénytelen, az egész manit tönkre vágja."
A jó indulatú kritika, már a nevében is hordozza a célját. Nagyon ritka dolog és szerintem nem kap elég megbecsülést a mai világban. Empátia, figyelmesség, kedvesség, jóindulat, őszinteség és egy nagy adag bátorság kell hozzá. 
A blogvilágban persze egyszerű bebújni a "Névtelen" szócska mögé. Épp ezért szerintem még inkább becsülendő, ha valaki így is ki mer állni a véleménye mellett. És itt most ismét elérkeztünk egy fontos részhez. A vélemény. Mindenkinek van. Néha eltér, néha egyezik. Van aki csak akkor meri kimondani, ha más előtte megteszi az első lépést. Ahhoz kell a legnagyobb bátorság, ha tízből te vagy az az egy, akinek eltér a véleménye. Ha így is felmered vállalni (persze névvel és jó szándékkal) akkor az szerintem nagyon tisztelni való dolog.
Az utolsó gondolat mára: A kritika elfogadása-befogadása. Nyitottnak kell lenni, de nem szabad hagyni, hogy belénk férkőzzenek. Meg kell tanulni azt a bizonyos különbséget a rossz indulatú, irigy beszólogatás és az őszinte vélemény között, ami a fejlődésünket segíti elő. Becsülni kell az őszinte embert, de azt is aki képes elfogadni a kritikát. Mindkét tulajdonság ritka, de fejleszthető. A magánéletben, a munkában, a párkapcsolatban, a művészetben, de itt a blog szférában is elengedhetetlen. Ahogy egy festőtanoncot is a kritika hajt előre, a mestere és a munkája követői véleménye által fejlődik és alakul ki a stílusa, úgy egy beauty/fashion/bárakármilyen blogger számára is fontos a visszajelzés, a vélemény, a megerősítés vagy épp a jó tanács, a vélemény, ahhoz hogy fejlődni tudjon. Az pedig, ha valakit megtisztelsz a véleményeddel, akár hosszú távon egy barátság, kedves ismeretség kezdete is lehet. :)


Tél-Istennő outfit...


Whao!


Nekem még nem elég a hópelyhes manikból, remélem nem vagyok vele egyedül. :P


Szuper ez a pulcsi, még ékszer sem kell hozzá. :P


Hétköznapra, természetes pillákkal tökéletes, de így a brutál szempillákkal akár egy alkalomra is viselhető ez a sminkcsoda.


Kívánságlistás cukiságok. :)


Imádom a házi készítésű kencéket és pakolásokat, ezek között több kedvencem is van. :)


Előfarsangi mani. :)


Forrócsoki. Nyami. :P Mostanában a karamellás a kedvencem.



Valahol van egy lelkitársam. :D


OMG *.*


Csodás ez a szoknya. :)


"A virágcsokor azt mondja "bocsánat", a Louis Vuitton azt mondja "tanultam a hibámból". :D


Frizuraötlet. Holnap meg is próbálkozom vele. :)


Csinike!


Egyre szebbek a Tarte palettái. :)


Csak még egyszer az idén, jól esne egy kis hóesés. :)


Nyami! :)


Szépség!


Álomházikó. :) Olyan hangulatos és barátságos. ^^


Az a kabát...


Szalagavató/esküvő/alkalmi smink ötlet. :)


Szépséges ez a berendezés, ezekkel a finom színekkel és a sötét kontrasztokkal.


Álomhálószoba kezdő kukkolóknak.:D


Ilyenkor már jól esnek a szememnek ezek az élénk színek. :)


De jó lenne! :D


Nekem kell ilyen!


Az egyik kedvenc színésznőm Betty White a napokban töltötte be a 93-at. :) Remélem még sokáig velünk lesz.


Jajjj de megdögönyözném őket. :D

Szép Hetet Lányok! :)

Hogy telt a hétvégétek? Mi a véleményetek a nyitógondolatról? :)

Megjegyzések

  1. Az...a...rúzs...*-*
    Meg azok a sminkek...:o
    Meg milyen szép a hóesés is, kár, hogy itt nem volt, de már ne is legyen, mert lassan jön a tavasz, és most nem akarok hógolyózni szülinapomon megint (március végén van...xD)...:/ :D

    VálaszTörlés
  2. Egyetértek a nyitógondolattal :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörűek a sminkek, az álomház meg awwww... =) Nagyon jó képeket válogattál össze ismét, hasonló az ízlésünk. =)

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek a nyitó gondolatokkal! :)
    Az a téli ruha csodaszép, a manikűr is tetszik, no és a cicák <3

    VálaszTörlés
  5. ez egy nagyon jó poszt lett! :)

    (plusz az első ruha a kedvencem ;))

    VálaszTörlés
  6. Nagyon jó lett ez az összeállítás! z első outfit valami csodálatos, az a ruha *.*!!!!

    Betty White-ot én is imádom!

    VálaszTörlés
  7. Omg az a nyaklánc...*.* *bele van esve a statement darabokba* Az ecsetekből nekem a szemre valók már megvannak (rózsaszínben természetesen :P), és iszonyatosan puhák és nem szúrnak és nem hullanak, igaz a negyedik darab vagy hibásan érkezett vagy a nagy izgatottságban a csomagolással együtt sikerült lenyirbálnom belőle, úgyh az kuka lett :( de szerencsére pont az nem hiányzik annyira.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon egyet értek veled Anna! (lekopogom) Szerencsére még nem talált meg olyan, aki csak bele akart kötni valamibe, bármibe, csak hogy Neki jobb legyen. Viszont szerencsére jószándékú, segítő szándékú kritikát kaptam már és nagyon hálás vagyok a feladójának, főleg azért a stílusért, ahogy írt. :)
    A hópelyhes mani a kedvencem. Nemrég érkezett meg egy nyomdalezem, amin kus aranyos hópelyhek vannak, még nagyon szeretném ezen a télen kipróbálni.

    VálaszTörlés
  9. Betty White for president! :D Bocsi, ezt nem tudtam kihagyni! :)
    A kedvenceim a téli képek, az a csodás rúzs és a cicmókok. Annyira édesek, hogy azt már büntetni kellene <3

    VálaszTörlés
  10. A nyitó gondolatot most annyira magaménak érzem és kicsit magamra is vettem. Persze nem sértődöttségembe vagy ilyesmi.
    Hányszor kaptam már tőled őszinte véleményt. Pl tavaly az a nyári ruha... :) És mégis tőled kérek öltözködési, sminkelési és sminktermék tanácsot.
    Kár hogy ez az őszinteség sokszor másokkal nem működik...pont ma futottam bele ilyenbe a munkahelyemen. Kérdeztem mi baj? Semmi. Jóbarátok vagyunk állítólag. Következő szünetben: mi baj? Semmi. Erre várta facebookon a litánia itthon.

    Sok minden tetszik. A frizurát már láttam, de én keveselltem hozzá a saját hajam. Hiába derékig érő.

    VálaszTörlés
  11. Annyira jók az írásaid az inspirációs posztok elején, élvezet ilyen bevezetés után végignézni a képeket, a mostani válogatás is nagyon tetszett. :) Az ecsetes képnél megálltam egy jó időre, most szeretnék beszerezni néhány újat.. hát ezek jöhetnének mind. :D

    VálaszTörlés
  12. Jajj Lányok! Köszönöm, tényleg nagyon jól esett, hogy ennyien írtatok! :) El sem tudom mondani mennyire! :)

    VálaszTörlés
  13. Bizony, egyetértek!
    Az a haj csodálatos, meg a háló végében az a kis leülős rész, hajjaj, persze hely is van hozzá.

    VálaszTörlés
  14. Az az igazság, hogy első és legfontosabb szerintem az önkritika. Ha a manis példából indolok ki, sok helyen látni olyan lefotózott és feltöltött manikűrt, ahol több lakk van a lányka bőrén, mint a körmén. Arról nem is beszélve, hogy nincsen egyenlő hosszúságra vágva és lereszelve, az egyik ujján fél centis a köröm, a másikon meg csutka. Szóval, azért legyen már abban a "bjúti-bloggerben" aki így-jár kel, hogy ezt legalább nem veri nagy dobra. Szerintem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)