Ajánló (Filmek, Zene, Edzés)

Rég volt már ajánló a blogon, de most több olyan dolog is összegyűlt, amikre felhívnám a figyelmeteket, mert nekem nagyon tetszettek. :) Ma két filmet, egy fitness-csatornát és egy albumot szeretnék nektek ajánlani. Természetesen várom a ti ajánlataitok is, hogy mi az amit érdemes megnézni-meghallgatni vagy elolvasni. ;) 


Az utóbbi időben ez volt az egyik olyan film, ami nagy hatással volt rám. Eleve, mert a színészek, akik szerepelnek benne nagy kedvenceim, másrészt mert az egész film hangulata, képvilága, stílusa és humora annyira egyedi és ritka a mai világban. Egyszerre nagyon drámai a film és vicces. Az a kategória, amikor nem tudod, hogy az adott jelenet inkább vicces vagy megható. Önmagát is kigúnyolja az egész, de mégis van mélysége. Van csattanója, nem kiszámítható, nem az a tipikus tucatfilm, a sok franchise között. 




Ezt a filmet tavaly nyár végén láttam először, de múlt héten ismét megnéztem. Szintén olyan alkotás, amiben kedvenc színészeim játszanak. Keira Knightly-t imádom, Mark Ruffalo ebben a szerepben is zseniális, annyira szerethető figura. 
Adam Levine biztosan nem lesz az évszázad színésze, de az egyik kedvenc énekesem, szóval elfogult vagyok. A sztori könnyed, szerethető, a zenék szuperek, hosszú hónapokig hallgattam az OST-t. A film végével annyira nem vagyok kibékülve, de ennek ellenére azt mondom, hogy ez volt számomra a tavalyi év egyik legjobb romantikus vígjátéka. :) Ja és bárki is találta ki a film címét, hát üzenem neki, hogy ennél nagyobb, a történethez egyáltalán nem illő giccset kiagyalni már művészet lett volna. :D




Diana Krall-Wallflower



Szeretem és imádom Diana-t és nagyon-nagyon vártam már ezt a lemezt, annál is inkább, mert az előző albuma annyira nem tetszett. Ezzel viszont mindent vitt nálam. Dallamos, de mégis ott van benne a tőle megszokott melankólia. Van rajta pár ismert dal is, a Diana-tól megszokott egyedi stílusban. A California Dreamin' már most a kedvencem. A sok meztelenre vetkőző féltehetséges, tucatsztár mellett nagyon kellenek az ilyen albumok, az ilyen zenészek is, akik nem adják el magukat, bármilyen trend jön is. :)


FittnessBlender



Sajnos az egyik kedvenc csatornámon a Tone it up-on már régóta nincs új edzős videó, így keresnem kellett valami mást a pilates mellé. A Fittness Blender biztosan sokatok számára ismerős, én is hallottam róla már korábban is. 
Nagyon tetszik benne, hogy a videók nagy részében van bemelegítés és a végén nyújtás is. A gyakorlatok között vannak olyan is, amikhez csak a saját testsúlyunkat használjuk, vannak olyanok is, amikhez súlyzó is kell. HIIT, cardio, Pilates és jóga elemekkel dolgoznak. 
Szuper, mert akár egy teljes edzést letudhatunk egy videóval is. A fenti gyakorlatsor az egyik kedvencem. ;) 

Remélem hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést! :) 

Láttátok a filmeket? Ti milyen albumot hallgattok mostanában? Van kedvenc edzős youtube csatornátok? :) 

Megjegyzések

  1. Remélem a Grand Budapest Hotel megkapja a lejobb látványtervezésért járó Oscart, legalább ez jár ennek a filmnek! :D :)

    VálaszTörlés
  2. Volt egy éves naptáram a híres-vagy éppen hirhedt magyar betyárokról. Rózs Sándorral az elején. A Grand Budapest Hotel plakátja teljesen az a stílus.
    Sajnos mostanában semilyen filmet nem láttam. Munka, gyerek...srb. Ha van egy kis időm, akkor a mintáimmal vagyok elfoglalva.
    Múthónapban hozzájutottam padlizsán lila festék metál kiadásához. Azon agyalok mit csináljak belőle magamnak, mert annyira tetszik.

    VálaszTörlés
  3. Az igazság az, hogy nagyon ritkán nézek filmeket, mert sajnálom rá az időt. Egy sorozat még belefér (hajszárítás közben), de kb. ennyi.

    Nagy dallamtapadás most újra az Ignite zenekar, hihetetlen jó dalaik vannak, és akkora erő van Téglás Zoliban, hogy teljes a szerelem <3

    VálaszTörlés
  4. Az első filmet még régebben láttam, tényleg elég egyedi :)
    A másodikat majd megnézem, ha lesz időm, egyelőre nem sok van...

    VálaszTörlés
  5. Uu imádom a zerelemre hangszerelvét! :D

    VálaszTörlés
  6. A Grand Budapest Hotel a tavalyi év egyik legjobb filmje. Én már nagyon vártam a megjelenését. Érdemes még megnézni a Moonrise Kingdoom-ot is. Ugyanaz a rendező (Wes Anderson) és ezáltal hangulatban is nagyon hasonló.

    VálaszTörlés
  7. A Grand Budapest Hotelt éppen tegnap néztem meg, hát én imádtam! Zseniális a képi világa, csak ámultam-bámultam. Pedig nagyon nehezen vettem rá magam hogy megnézzem, de hiba volt, már korábban is megajándékozhattam volna magam ezzel az élménnyel. :) Virág

    VálaszTörlés
  8. GBH-t meg akarom nézni már egy ideje, de köszi az ajánlót a másik filmről, így már az is várólistára került nálam :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)