Egészséges Életmód: Táplálkozási Tippek - 1. Rész: Online Rendelés


 Az egészséges táplálkozás nagyon nagy részt a minőségi élelmiszeren alapszik. Sajnos nálunk még gyerekcipőben jár ez az életmód, így az üzletekben sok hozzávaló egyszerűen nem található meg, vagy meglehetősen drága. 
Épp ezért, most összegyűjtöttem nektek három olyan webshopot, ahonnét én magam is szívesen rendelek. 
Ha kíváncsiak vagytok rájuk, akkor nézzétek meg a teljes bejegyzést. :)


Az egészséges étel nem minden esetben jelent fogyókúrás, null kalóriás, stb. ételt. Egyszerűen a minőségi hozzávalók használatát is jelenti. Amikor rászánod azt a plusz negyed órát, hogy rendes bolognai szószt csinálj és ne porból meg vízből kotyvaszd össze. Vagy amikor friss hozzávalókból készíted a salátaöntet és nem készen veszed. 
Mivel vidéken élek, így a bevásárlást általában hetente 2x valamelyik közelemben lévő városban oldom meg. Illetve, mivel viszonylag közel vagyunk Ausztriához, gyakran átjárunk, mert ott lényegesen jobb minőséget kapunk olcsóbban. Igen, még a jelenlegi árfolyam mellett is megéri. 
De az utóbbi egy évben gyakran rendelünk különböző webshopokból is. Ezekről írnék most nektek röviden. 

1. Pödör



Itt minőségi, prémium olajokat és eceteket lehet rendelni. Évek óta törzsvásárlók vagyunk, anyukám előszeretettel rendel innét ajándékba is. A szupermarketekben kapható salátaolajok és ecetek, illetve a főzéshez használatos olajok... hát valljuk be nem a legjobb minőségűek. Illetve ha minőséget vásárolunk, akkor ott is ugyanennyibe kerül. 
Nagyon-nagyon fel tudja dobni a táplálkozásunkat, ha beszerzünk pár különlegesebb olajat és ecetet. Akár a saláták izgalmasabbá tételéhez, akár különlegesebb ételek elkészítéséhez. A mennyiség ne tévesszen meg senkit. Egy 2,5 dl mennyiségű feketeribizli vagy málna balzsamecet nekem általában 2-3 hónapig elég salátákhoz. 
Amiket rendszeresen rendelek: Mogyoróolaj, Szőlőmagolaj, málna balzsamecet, almaecet. 
Ha kiváltjuk a törzsvásárlói kártyát, kedvezményeket is kapunk, illetve ingyen küldenek 2 termékmintát is, amit mi választhatunk ki. :) Illetve a rendelés mellé is mindig jár ajándék. 
Megéri akár többen összefogva rendelni, mert 9000Ft fölött ingyenes a kiszállítás. 


2.Culinaris


 Ez a webshop egy üzletlánc része, amiben van étterem és több üzlet is. :) A választék hatalmas, rengeteg tésztát, rizsfélét, olasz és ázsiai hozzávalókat, édességeket, kávékat, szezonális élelmiszereket, sütési kellékeket-hozzávalókat találunk. 
Én leginkább soba tésztát, canellonit, chutney-kat, gluténmentes tésztákat szoktam rendelni, illetve innét rendelem a Kusmi teát is. Utóbbit csak a tea fanatikusok érthetik. :D 
Kapható mini pillecukor is kakaóhoz vagy sütikhez. ;) Ja és Ben&Jerry's jégkrémek is. :P 


3. Magzsola



Ez az oldal azért is szuper, mert csak azzal, hogy 15 percet tölt az ember itt, már rögtön 5% kedvezményt kap. :) Szintén érdemes tőlük úgy rendelni, hogy akár barátnőkkel-rokonokkal közösen, így a postaköltség nem olyan vészes. 
Innét elsősorban hozzávalókat szoktunk rendelni. Sokkal olcsóbb mint az üzletekben. 
Amiket rendszeresen rendelek: Himalaya só, kókusztej, gesztenyeliszt, kandírozott gyömbér, quinoa, chia mag, csicseriborsó liszt, durum tészták, hajdina liszt, kókuszreszelék, mazsola, kuszkusz, lenmag, nyírfacukor. 
Persze nem rendelek mindig mindent, csak ami épp elfogy. Érdemes figyelni az akciókat is. 

Az ár mellett nálam az is szerepet játszik/játszott az online rendelésben, hogy több üzletben belefutottam olyan eladókba, akik egyszerűen nem tudták, hogy az adott termék micsoda és hol található. Azért egy Tesco hipermarketben, amit 2-3 havonta teljesen átrendeznek nem olyan egyszerű megtalálni a dolgokat. Az eladó akit megkérdeztem, pedig azt sem tudta, hogy mi az a quinoa. Amikor pedig végre megtaláltam, csak a helye volt ott, sőt azóta nem is láttam. 
Így sok időt, pénzt és ép idegszálat spórolok meg magamnak az online vásárlással. :)

Remélem, hogy hasznosnak találtátok ezt a bejegyzést. :) 

Ti hol vásároltok a legszívesebben? Szoktatok élelmiszert online rendelni? Milyen témákról olvasnátok szívesen a táplálkozást illetően? (Nem vagyok szakértő, de az utóbbi időben azért magamra szedtek ezt azt, recepteket, praktikákat stb és szívesen megosztom veletek, ha van rá igény.)

Megjegyzések

  1. nagyon örülök, hogy összeszedtél néhány webshopot, mert tényleg vannak olyan termékek, amiket a normál boltban egyszerűen nem lehet megtalálni. :) különösen az utolsó honlap tetszett meg, quinoa és chia mag :)
    köszi, hogy megosztottad velünk!!

    VálaszTörlés
  2. Én még sosem rendeltem webshopból élelmiszert, de nagyon jó ötlet, holnap átböngészem őket...Örülök, hogy írtál róluk. Én is megpróbálok már régóta minőségibb alapanyagokat venni, de nem mindig sikerül. És már 15 éve vagyok vegetáriánus...

    VálaszTörlés
  3. Hasznos bejegyzés volt, eddig még nem rendeltem neten ilyesmit. A málnabalzsamecetet mire haszálod?

    VálaszTörlés
  4. A második oldalról tuti rendelek már ezer éve kiakarom próbálni a chai magot, de sehol nem tudtam beszerezni!Amúgy van valami jó chai puding recepted? Ha igen örömmel venném, ha megosztanád! :) Köszi a tippeket!

    VálaszTörlés
  5. Hajjaj, örülök, ha párnaponta rendes étel kerül az asztalra. Ha van rá pár órám, szívesen elmatatok a konyhában, de hétköznapra muszáj kiadós kaját főzni és nem az egészséges a legfontosabb. Igaz, mi nagyon kevés olajat használunk, mióta van grillem és mivel anyósnak van kertje, kapunk ezt-azt, tojást, gyümölcsöt. A saláta nem laktat önmagában, tésztával és hússal sem. Talán ha egy jó receptet leírnál, amivel kibírok 5-6 órát evés nélkül :)

    VálaszTörlés
  6. A Culinaristól nem messze lakom, imádom, órákat tudnék nézelődéssel és a termékek tapogatásával, válogatással eltölteni, pedig nagyon pici a helység. :) Csak ott kapható a kedvenc fahéjas rágóm, chai latte-m, de friss korianderért, bazsalikomért, petrezselyemért, zsályáért is oda szoktam menni. Szuper bolt, heti egyszer tuti betérek hozzájuk. Ráadásul az eladók kedvesek és nem lehet olyat kérdezni amire ne tudnának válaszolni. :) A többi boltot nem ismerem, de most lecsekkolom őket, köszi az infót! :) Virág

    VálaszTörlés
  7. @Szilvia, én salátára használom, illetve gyümölcssalátába, mártásokba. :)

    @Zitu, Szerintem a Chia magra gondolsz, mert a chai az a tea. :) Majd teszek fel receptet, most rendeltem épp chia magot. :)

    @Audrey80, én ezzel vitatkoznék, hogy a saláta hússal nem laktató. Mondjuk egy férfi számára biztosan nem az igazi. Lesznek majd receptek. 6 óra nagyon sok evés nélkül. Ilyenkor szerintem érdemesebb és egészségesebb beiktatni egy kisebb étkezést. Szendvicset, joghurtot, vagy gyümölcsöt, vagy ha nincs másra mód, akkor aká egy fehérjeszeletet.

    @Virág, nagyon irigyellek, olyan jó lenne, ha Győrben is nyitnának üzletet. :)

    VálaszTörlés
  8. 4000 egy teáért? Az igen!

    VálaszTörlés
  9. @Névtelen, más egy körömlakkért ad ki ennyit, akkor az embereknek a szemük se rebben. Van aki meg cigire költ ennyit egy héten. Kinek mi a fontos!

    VálaszTörlés
  10. Persze, igazad van, ha nem dolgozom, nem is probléma, de munkában azért nem szoktam eszegetni délután. Ebédszünet van, uzsonnaszünet nincs.

    VálaszTörlés
  11. Még nem vásároltam élelmiszert weben keresztül. És szerintem nem most kezdem el.

    VálaszTörlés
  12. Jobb szeretem látni amit veszek. Mikor Székesfehérvár mellett laktunk, akkor szerettem a zöldswgpiacra kijárni. Direkt öreg néniktől vásároltan. Alig volt valamicske az asztalon elóttük, de az mindíg jó volt. Szép sárga tojás. Az egyikük mondta, hogyha a paprika csutáját forró viaszba mártod, majd szépen zsírpapír közé téve elcsomagolod a pincebe, alig fonyad kicsit télig. Igaza volt. Nem viz ízű paprikát ettem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)