Téli Séta


Csütörtökön a reggel szürkén és esőtől fulladozva jött el. A már lesett hó megrogyott, nyomorúságos szürke kásává roskadt a sápadt füvön. Csak a park fái fölött köröző varjak merészkedtek elő. A károgásuk az eresz zokogásával alkotott télsirató kánont. Aztán egyszerre csend lett. Megnyílt az ég, a szürke fény vakító fehérséggé változott és hatalmas, vattapamacs méretű hópelyhek kezdek hullani. A varjak elhallgattak és az eresz sem ontotta tovább könnyeit, látván, hogy a tél talán még megmenthető. 
Csak percek kellettek amíg magához tért, csodás, puha, fenséges lepelles borítva a földet és a fákat. 
Nem halt meg, sőt ereje teljében pompázott. A természet áhítatos csendbe borult, a kopár fák büszkén viselték új, makulátlan menyasszonyi ruhájukat, amikben a tavaszt várták, akivel majd halvány, selyemszirmú virágokat és madárdalt nemzenek. 
Ez volt az ő menyegzője, amire mindent és mindenkit meghívtak a szabad ég alatt. És valóban, ahogy ott álltam a kis patak széles medrénél, ahol a vén fenyők egészen a víztükörig hajoltak, hogy megnézzék magukat hófehér ruhájukban, egyszerre megszólaltak a harangok. Én pedig csak álltam a hóesésben és arra gondoltam, milyen apró is vagyok. Milyen apró az ember. Sosem tudna szebbet alkotni annál, amit a természet létre hoz.




















Remélem tetszett nektek ez a kis fotóválogatás. Tudom, hogy a képek távolról sem profi minőségűek, de az egyszerű kis fényképezőgépemmel csináltam őket. Nem sokat foglalkoztam a beállításokkal sem, mert egyrészt eléggé betegen indultam fényképezni (egyszerűen muszáj volt kimennem :D) másrészt pedig lefagyott a kezem, így örültem, ha egy gombot le tudtam nyomni. :D Szóval, mielőtt bárki-bármilyen kritikát megfogalmazna a fotók minőségét illetően, kérem vegye figyelembe, hogy én magam is tisztában vagyok a hiányosságokkal. Csak szerettem volna nektek is megmutatni ezt a csodát, amennyire a fotók vissza tudják adni. :) 

Szép Estét Mindenkinek! :)

Megjegyzések

  1. Szerintem nagyon szép képek! :) Hangulatosak és egyediek! A fotómasinát kezelni is tudni kell, hiába akasztanak sokak kezébe 1-1 profi gépet, ha nem tudják átadni a feelinget. Neked sikerült! :)Vadregényes táj, sok hó, nosztalgikus hangulatom lett :)

    VálaszTörlés
  2. Gyönyörűek ezek a képek Anna! Imádom, hogy erre mifelénk most ilyen sok hó hullott! Itt jelenleg is havazik, annyira szép! :)

    VálaszTörlés
  3. Gyönyörű felétek a tél!Már sok képedem megcsodáltam, hogy mennyire szép helyen laksz. Szívem szakad meg, hogy itt 2x2percig élvezhettem a havat eső nélkül. :( Ezek a képek valamelyest kárpótolnak. A tél igenis létezik! :) Szerintem is nagyon hangulatosak a képek, nem mindig a tökéletes a jó! :)
    Köszi a kis csodáért amit most kaptam!

    VálaszTörlés
  4. Amíg nem értem a bejegyzés aljára teljesen abban a hitben voltam, hogy ezeket a képeket pinteresten, vagy más képmegosztó oldalon találtad. Ez szerintem már önmagában is mutatja, hogy milyen gyönyörűeket sikerült alkotnod :)

    VálaszTörlés
  5. Gyönyörűek a képek! Sajnos nálunk csak kevés esett és nagyjából reggelre el is olvadt teljesen, pedig milyen jó lett volna egy séta a hóban...

    VálaszTörlés
  6. Csodaszépek lettek ezek a képek! :)

    VálaszTörlés
  7. Nagyon szépek a képek, egyáltalán nem kell miattuk mentegetőznöd! :)
    No és a bevezető szöveg is nagyon szép, tetszik ahogy/amit írsz!

    VálaszTörlés
  8. ilyenkor sajnálom, hogy nem az ország másik részén lakom. nálunk még meg se mutatta magát igazán a hó. az utóbbi 4 nap abból állt, hogy egyik nap esett, másik nap elolvadt, majd megint.. pedig alig vártam, hogy hóesésben menjek sétálni. :/
    gyönyörűek a képek. <3

    VálaszTörlés
  9. Nagyon tetszenek a képeid hangulatosak szép helyen laksz!

    VálaszTörlés
  10. Nagyon tetszenek a képeid hangulatosak szép helyen laksz!

    VálaszTörlés
  11. Nagyon szép helyen lakhatsz, ezt már konstatáltam párszor :) Azért ezt a részét nagyon hiányoltam a télnek, mikor minden fehér, puha, csendes, békés. Mikor csak a friss hó roppanását hallod a talpad alatt. Sajnálom, hogy ez most elmaradt errefele :(

    VálaszTörlés
  12. Nagyon szép helyen laksz.
    Azt sajnálom, hogy ilyen későn jött a tél és nem maradhat soká.

    VálaszTörlés
  13. Ez gyönyörű! Merre laksz, amerre ez a gyönyörűség található?

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)