Weekly Inspiration

Az utóbbi években valahogy kezdek kiábrándulni a Valentin Napból. Egyrészt mert úgy gondolom, hogy a romantikus gesztusok, a meghittség, a figyelmesség nem lenne szabad, hogy egy napra korlátozódjon az évben. Másrészt pedig egyfajta nyomást érzek rajta a közösségi média, a magazinon, a beauty és lifestyle világ részéről. Mintha azt akarnák üzenni, hogy ha nem dekorálod a lakásod szívecskékkel, ha nem csinálsz külön erre az alkalomra valami nagyon trendi Pinterest inspirálta sütit, ha nem festesz a körmödre szívecskés borítékot, ha nem teszed ki a párodból kapott virágcsokrot és csokit lefotózva a Facebook-ra vagy az Instagramra, akkor nem is vagy trendi. És ez a trendiség ugyanúgy fonatkozik az "ellentáborra" is. Mert trendi lett utálni a Valentin Napot. Vicces képekkel és idézetekkel, Anti-Valentin Nap bulival, stb. 
Régen is volt Valentin Nap. Az én tinikoromban is ünnepeltük, lehetett a gimiben zenét küldeni, a fiúk rózsát hoztak a lányoknak, meg minden ilyen édes csacskaság. De nem volt ilyen kultusz körülötte.
Ennek ellenére úgy gondolom, hogy ez egy aranyos ünnep, de én próbálom inkább a bájos részét megfogni és nem úgy gondolni rá, mint egy társadalmi kötelességre, hogy muszáj valamilyen módon a részese lenni. Természetesen lesznek a blogon Valentin napi dolgok, de ahogy a magánéletben, úgy itt sem fogom olyan "komolyan venni", szóval inkább szórakoztató jellegűnek szánom majd. Remélem, hogy ti is örömötöket lelitek majd benne. :) Kezdetnek itt ez a kis válogatás, ami szerintem nagyon hangulatosra sikerült. Remélem mindenkinek feldobja picit ezt a csúnya, hideg, szeles hétfői napot! ;)


Gondolkodom rajta egy ideje, hogy meg kellene próbálkozni a házi pillecukorral. :)


Nekem továbbra is a rózsa az egyik kedvenc virágom, szeretem a tulipánt és a hortenziát is, de ezek most valahogy annyira trend-virágok lettek, hogy kicsit megcsömörlöttem tőlük.


Na... ezt meg kellene próbálni! :) Imádom az ilyen fonatokat. :P


Nem csak Valentin Napra. ;)


Nagyon tetszik ez a smink. Egyszerű, de igéző. Habár a kikandikáló 90-es évek szájkontúrt mellőzném. :D


Egy kis DIY projekt. Például barátnőnek, anyunak, tesónak ajándékba. Vagy magunknak. :)


Ha már a rózsáknál tartunk, akkor még egy klasszikus, az illatuk. Ebben szerintem minden más virágot leköröz. :)


Egy kis cukiság.


Csini!


Pink popcorn. :D Egyszer csináltam ilyet. Fehér csokiba tettem rózsaszín ételfestéket és azt öntöttem rá a popcornra Összekevertem, betettem a hűtőbe megdermedni. Hasonló mint a puppy chow, csak perec és cukorka nélkül. :P


Ezt minden szingli csajszinak üzenem, akik szomorkodnak, hogy egyedül töltik a Valentin Napot!


Nagyon tetszenek ezek a színek így együtt. :)


Az egyik kedvenc dolgom a Valentin Napban, hogy sok fehérnemű üzletben van ilyenkor kedvezmény. :P


Egy örök klasszikus, a fekete tűsarkú. :)


Ez a smink már szerepelt a blogon, de annyira szép, hogy nem tudom megunni. A szemöldök elég mű és a pillákon is nagyon látszik, hogy nem igaziak, de a smink... az valami csodás. :)


Meseszép! :)


Még egy klasszikus, a kis fekete ruha. :)


Kívánságlistás egy ilyen pirosító vagy highlighter. :)


Cuki! :)


Nagyon megtetszett ez a parfüm. :) Szagoltátok már? :)


Csajszi, remélem van rajtad harisnya! :D Olyan cuki, olyan rózsaszín, hogy ezt muszáj volt. Volt egy ilyen tolltartóm a gimiben, de elcseréltem egy Good Charlotte CD-re. Ciki vagy sem. :D


Idén szeretnék csinálni házilag bonbont és trüffelt. :)


Nagyon nőcis szoba. A színek csodásak. :)


Igazi pasis kaja a Penne Vodka. A receptet megtaláljátok a Laura in the kitchen oldalon, a videót hozzá Youtube-in. ;) Egyszerű, laktató és nagyon fincsi.


Régen volt már fürdőszoba imádat a blogon. Íme! Az a kád... *.*


Nagyon királylányos. :)


Csokidarabos muffin. Verhetetlen. Alapreceptet találtok a blogon is. Csak írjátok be a keresőbe, hogy muffin. ;)


Jajjj! :D


Mr. Grey will see you now... :P Megnézitek a filmet? :)

Megjegyzések

  1. Mi a barátnőimmel a gimiben Valentin-napkor egymásnak vettünk csokit.
    De egyébként én mindig nagyon szerettem, mert szívecskék, piros, fehér rózsaszín {utálom a rózsaszínt. xD} mindenhol.

    Nagyon fel tudnak idegesíteni azok, akik csak azt bírják 'kántálni', hogy a V-nap szar, utálom, és egyébként is hülyeség.
    Sajnos tény, hogy elvesztette a 'varázsát' és ma már tényleg csak a marketingről meg ahogy írtad a trendiségről és a költekezésről szól, csak mondjuk nem mindenkinek.
    Nem értem, hogy aki nem szereti miért nem bír elmenni mellette szó nélkül {a Karácsonnyal egyébként ugyanez a helyzet, nem egy ismerősöm utálja szintén hasonló okokból}.

    Nah de visszakanyarodva a lényeghez. :D
    Nekem a V-nap kicsit közömbös már. Viszont ilyenkor szívesebben fogadok el ajándékot a barátomtól.
    Alapjáraton nem szeretem, ha költ rám, így kénytelen kihasználni az ünnepeket, amiknél ráfogom, hogy jó, ünnep van, legyen, vegyél valamit, ha annyira szeretnél. :D

    Nico.

    VálaszTörlés
  2. Ez lesz életem első Valentin-napja amire készülök, de csak azért mert aznap lesz a szalagavató. =D Egyébként minden évben kimerül a készülődés annyiban, hogy rózsaszínre festem a körmöm. Még nem volt kivel ünnepelni, talán majd jövőre. =)

    A pöttyös szürke köröm nagyon jól néz ki, szerintem meg is valósítom a közeljövőben. A pillecukros forrócsoki jöhetne, és az a púderrózsaszín ruha, aww. =)
    A bonbonkészítésbe bátran vágj bele, én karácsonyra készítettem kétfélét. Egyszerűen lehet látványos desszerteket készíteni viszonylag rövid idő alatt és az ízkombinációk számra is végtelen. Én az ajándékok mellé adtam kísérőként, szépen becsomagolva mindenkinek pár darabot, és nagy sikert arattak. =)

    VálaszTörlés
  3. Szuper képek, nagyon cuki mind :) A nyaklánc és a bonbon nálam is listán van, csak a bonbonhoz a forma olyan drága tud lenni, no meg a temperáláshoz elvileg kell spéci hőmérő, de majd egyszer akkor is beszerzem ezeket :D

    VálaszTörlés
  4. Szuper képek, nagyon cuki mind :) A nyaklánc és a bonbon nálam is listán van, csak a bonbonhoz a forma olyan drága tud lenni, no meg a temperáláshoz elvileg kell spéci hőmérő, de majd egyszer akkor is beszerzem ezeket :D

    VálaszTörlés
  5. Szerintem Valentin-nap remek alkalom arra, hogy meglepjem valamivel azt, akit szeretek, és ismerek.
    Magamat :D

    VálaszTörlés
  6. Szerintem nincs rajta harisnya (de utálom ezt a szót :D ). :/
    A szivecskés manik nagyon tetszenek. Még lehet, hogy én i9s készítek valami aranyosat. :)

    VálaszTörlés
  7. Nekem nagyon bejött a hangulat, imádom az ilyen finom rózsaszínes dolgokat, legyen az rózsa, smink, vagy bármi.Imádom a szürke-rózsaszínt és nagyon tetszett a khaki-krém is. Mindegyik képet imádtam!!!!!! :) Nem szoktam Valentin napozni a párommal, idén mivel hétvégére esik, megpróbálom meglepni egy reggelivel. (ha nem előz meg :D )

    VálaszTörlés
  8. A macska rúgja meg! elszált ami írtam... :(
    Na majd délután megint.

    VálaszTörlés
  9. Annyira gyönyörűek a házas képeid, az a fürdőszoba!!!! Őrült jó!
    Nekem a kis fekete ruha is nagyon tetszik, ilyet el tudnék magamon képzelni.
    Mi nem ünnepeljük a Valentin-napot. Mikor nem volt barátom, akkor szomorkodtam, hogy jaj, senki sem ünnepel velem, világfájdalom, most meg nem is érdekel a dolog, de jó, hogy szóltál, csinálok valami piros manit a nagy napra :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)