2015 Tavaszi/Nyári Trendek 2. rész


Elhoztam nektek a tavaszi-nyári trendmustra második részét. Ha esetleg az elsőről lemaradtatok volna, akkor itt találjátok.
Ebben legalább annyi izgalmas újdonságot és néhány igazi klasszikust találtok, amik ebben a szezonban hódítanak a divatvilágban. Remélem hasznosnak találjátok majd a bejegyzést és segítségetekre lesz a tavaszi gardrób felújítás-bővítés során. ;) Nagyon sokat jelentene nekem, ha a bejegyzés végén 1-2 mondatban véleményt írnátok a posztról! 

17. Hasított bőr 


Ismét nagyon divatos a hasított bőr, vagy annak utánzata. Egy ilyen kabát vagy szoknya szinte kötelező darab tavaszra. Ráadásul nagyon jól variálható más trendekkel is, például a 70-es évek divatját idéző darabokkal vagy a bohém stílussal. 


18. Csipke


Szintén egy olyan trend, ami a virágmintával és a military stílussal együtt egyszerűen nem akar mozdulni a divatvilágból és így vagy úgy szinte minden szezonban felbukkan. Most elsősorban a fehér, légies, finom darabokkal került divatba, lágy pasztellszínekben pompázik. A fekete színben inkább finom részletként jelenik meg egy szegély vagy berakás formájában. Ha igazán trendik szeretnétek lenni, akkor egy fehér csipkés felsőt szerezzetek be a szezonra. ;) 


19. 70-es évek 


Szinte minden szezonban van egy-egy időutazós trend. Pár éve a grunge stílus volt menő, nemrég a 60-as évek divatja hódított, most pedig a 70-es évek sikkje tért vissza a trendek közé. A bő nadrágok, túlzó virágminták, hatalmas napszemüvegek és látványos sálak meghódították a kifutók világát. A hippis, Charlie Angyalai stílus nagyon divatos lesz egész szezonban és szuperül kombinálható más trendekkel. A bohém stílussal, a hasított bőrrel, a virágmintákkal, a rojtokkal és a csipkével is. A fesztiváldivatba is beszivárog majd, sőt a bő nadrágokkal és a blúzokkal az irodai viselet részévé is válhat. :) 


20. Sárga 


A tavasz és nyár egyik divatszíne a sárga lesz. Ebből is az élénk, neon árnyalat és a finomabb, pasztelles vaníliaszín. Egy ilyen táskával, cipővel vagy akár basic felsővel azonnal felturbózhatjuk a megszokott szettjeinket, de ha valaki igazán bevállalós, akkor nagyon trendi lehet egy sárga kabát is tavaszra. :) 


21. Bohém 

bohemian



Idén nagy divat lesz a bohém, hippis stílus, ami magába vegyít több más trendet is. A maxiruhákat, a maxiszoknyákat, a virágmintát, a rojtokat, az azték és floklore mintákat, a bő topokat és tunikákat. Nagyon jól variálható trend, hiszen szuperül belepasszol a 70-es évek stílusába, nagyon jól mutat a hasított bőrrel és a virágmintákkal, de a farmer darabokkal is.


22. Vállvillantás 

show shoulder



A szezon egyik legszexibb trendje a vállvillantós ruhák és felsők megjelenése a kifutókon. Az egyébként visszafogott szabású ruhákat izgalmassá teszi ez a kis részlet. Az egyszerű felsők pedig azonnal szexis darabok lesznek a kivillanó vállakkal. Nem árt elkezdeni edzeni rájuk, ugye? :D


23. Mint a suliban

back packs



A hátizsák trend ebben a szezonban is marad, sőt mellé megérkeztek a sulis tornazsákokat idéző darabok is. Szerintem nagyon izgalmas vonal a divatban és jó látni néhány ilyen különlegesebb darabot a táskák között, pláne még az utcai divatban. :)


24. Barbie stílus

barbie



A Moschino kifutójáról indult el ez a trend. A plasztik, szinte csicsás Doktor Szöszit és Barbie-t idéző darabok meghódították a divatvilágot. A neon rózsaszínű kabátok, táskák, a masnis ruhadarabok és a vicces kis kiegészítők mint például a tükör alakú és macis telefontok szerintem nagyon jópofák és be lehet építeni őket a mindennapi szettjeinkbe is.


25. Maxi és midi

maxi midi



Továbbra is hódítanak a maxiszoknyák. Trend és színvilág tekintetében nem történt különösebb változás, talán csak annyi, hogy megjelentek a tüllös, földön úszó darabok is, amiket szerintem nagyon jól be lehet építeni egy elegánsabb outfitbe is. A midi szoknyák is hódítanak, ezek közül is az A-vonalú rakott vagy épp húzott, puffos darabok. Ezzel a trenddel óvatosan kell bánni, mivel a tér alá vagy vádli középig érő fazon keveseknek előnyös, így érdemes magassarkúval viselni, mert lapos sarokkal összenyomja az alakot és vastagítja a lábakat is. De ha valaki kifejezetten magas és vékony, akkor egy balerinával is viselheti.


26. Skater&Ceruza és mini 

skirts



Maradtak a skater szoknyák is, de itt is a húzott, rakott fazon hódít most. Színben és mintában nem sok változás történt, de erre visszatérünk majd egy külön szekcióban. ;)
A ceruzaszoknya is tovább hódít. Itt most nagyon divatosak a bőr darabok, a virágminta vagy épp a teljesen fehér. De ha bevállalós valaki, akkor egy-egy extrémebb mintát is kipróbálhat. Ez tipikusan az a fazon, ami csak magassarkúval csinos, ezt érdemes figyelembe venni a beszerzése előtt.
A miniszoknyák közül most az extrémebb minták, színek és fazonok hódítanak. A tulipán-fazon, a különleges sliccelések, a bőr, a toll, a rojt, mind-mind viselhető a szezonban.


27. Feltűnő szoknyák

skirts



Nagyon izgalmas trend a feltűnő szoknyák megjelenése. Extrém minták, élénk színek, virágok, puffos, rakott szabásvonal. Viseld egyszerű darabokkal, hagyd érvényesülni. Na jó azért egy színes dzseki vagy egy különlegesebb cipő nem ronthatja el. :P


28. A 70-es évek nadrágjai

70s pants



Újra divatosak a bő szárú nadrágok, a 70-es évek disco stílusát idéző fazonok és a trapéz szabású farmer. Utóbbiból a szűk comb és tér alól bővülő fazon (Britney Spears-I'm not a girl videó, jajj mindenki olyat akart anno :D). Vicces egyébként, hogy mire mindenki de mindenki megvette már a kis csőfarmert még a 90-es években megrekedt vonalszemöldökű barna szájkontúros nőci is (mindenki ismer legalább egyet, ugye? :D), addigra ismét visszahozzák a trapéz fazont. Rossz hír azonban, hogy ez a fazon inkább a magas és vékony lányoknak áll jól, mivel optikailag összenyomja az alakot.
A másik újra felbukkanó trend a bermuda sort, ami a farmeroknál is megjelent. Szerintem kifejezetten kellemes lenne, ha az utcai divatba is beszivárogna, mert valljuk be az utóbbi évek mini sortjai néhány személyen kifejezetten fájdalmasan mutattak. Plusz ez a trend egy kis szabadságot ad azoknak is, akik nem szívesen villantanak combot. Bármennyire is szexi tud lenni egy minisort, valljuk be, hogy vannak olyan helyek és helyzetek, amikor nem illik felvenni. Például egy légkondis bevásárlóközpontba full libabőrrel, vagy épp egy étterembe, még akkor is, ha odakint 30 fok van.


29. Military

military



Ez a trend ismét új erőre kapott. A military zöld az egyik divatszín a szezonban. Táskában, cipőben, ingben, ingruhában is hódít a stílus, de továbbra is a katonai zöld kabátok viszik a pálmát. A szezon egyik kötelező darabja a military zöld parka. Most viszont az extrémebb szabásvonalakkal nyomul a trend, amivel lehet egy kis egyediséget csempészni a szettjeinkbe. :)


30. Safari és dzsungel

safari



A szafari stílus és a dzsungelt idéző darabok ellepték a kifutókat. A sortok, ingek és szafari kabátok mellett a buja, egzotikus növényekkel és állatokkal díszített ruhák is megjelentek. Szerintem ez lehet a nyár egyik legizgalmasabb trendje. :)


31. Ékszerek 

jewelry



Az ékszertrendek közül én néhányat ragadtam csak ki, amik szerintem izgalmasak. Az egyik a gyűrűk halmozása. Különösen a geometriai mintás darabok divatosak, de trendi az arany és ezüst keverése is. A nyakláncok között megjelentek az egészen nyakra simuló merev nyakláncok. Ezek szerintem nagyon izgalmasak. A statement nyakláncok közül most az extrém túldíszített, látványos darabok hódítanak. Divatosak lesznek még a kristály-lógós hosszú nyakláncok, illetve a halmozott, több darabból álló, különböző hosszúságú nyakláncok is.
A fülbevaló trendek közül szerintem a legizgalmasabb a felemás függőket tartalmazó páros. Egymással harmonizáló de mégis eltérő, vagy különböző hosszúságú darabokra kell gondolni. :)


Nos ezzel elértünk a trendmustra végére. Nekem nagyon tetszenek az új szezon darabjai, szerintem kifejezetten izgalmasra sikeredett anélkül, hogy bármilyen hajmeresztően extrém új változás lenne benne. Nehéz is lenne kiemelni csak egy trendet, mert szinte mindenhonnét tetszik valami. :)


Remélem hasznosnak találtátok a bejegyzést. :)


A második részből mik voltak a kedvenceitek? Mi az amit már korábban is hordtatok? Mi az amit nem tudtok elképzelni magatokon? :)

Megjegyzések

  1. Imádtam ezt a posztot (is). Nekem viszont több stílus sem jön be ezek közül. Ettől persze másnak még tetszhet. :D Pl. a '70-es évek nadrágjaitól frászt kapok :D

    VálaszTörlés
  2. jajj de jó, hogy marad a csipke, egyszerűen imádom és nem tudom megunni, annyira bájos! :333 A hátizsákoknak én nagyon örülök, mert így legalább nem néznek annyira furán, hogy túlnyomó többségben mindenhez hátizsákot hordok (gerincferdülés miatt nem túl kellemes másfélét..)
    A maxi és a skater boldogság továbbra is :3
    A feltűnő szoknyáknál a legalsó sor jobb oldali darabja (rózsaszín) nem tudod esetleg milyen márka? nagyon tetszik :))
    Az ékszereknél a nyakláncoknak és a gyűrű halmozásnak örülök a legjobban, nagyon jól összeválogattad az új trendeket és azokhoz a képeket! :)

    VálaszTörlés
  3. Jajj 70-es évek, szörnyű. A trapéz gatya pedig nagyon menő volt még akkor amikor 8-os voltam. Nekem is volt több is, akkor imádtam őket, de ma már nem venném fel az egyenesszárú farmert sem. Időről-időre próbálják visszahozni a trapéz gatyát, de szerintem a csőgatyát már nem lehet kiütni az élről. :)

    VálaszTörlés
  4. A suede és a csipke jöhet minden mennyiségben, feketében:D
    És ez a rengeteg szoknya, ááhh. Nagyon szeretnék egy tüll midit, de annyi szoknyám van, és most nem fér bele a büdzsébe semmi ilyesmi...

    VálaszTörlés
  5. A military stílus eddig is megjelent az öltözködésemben, csak úgy mint a suli táskák, amiből egy gyönyörű azték mintás darabom van. Persze nem tudok elmenni az üzletek előtt egy kilométeres nyálcsík nélkül, amintmeglátom őket. :D És persze a csipke. :D Bár nem sok darabom van, de azokat imádom. :D Főleg az új Marsala csipkehátú felkapósomat. :D

    VálaszTörlés
  6. Most nagyon sok minden tetszik a két adagnyi trendmustrából. Régen hordtam trapézt (ki nem? :D ), de most el sem tudnám képzelni.
    Leginkább egy hátizsákot, egy világos bokacsizmit és valami csajos sportcipőt szeretnék. A sárgának nagyon örülök, ritkán találni jó sárga cuccokat, de ha egy szín divatba jön, akkor tobzódhat az is akinek eddig is egyik kedvence volt a sárga!
    Imádom a válogatásaidat!Igényes, látszik, hogy sok munka van benne. Köszi az élményt! :)

    VálaszTörlés
  7. A sárgát imádom, úgyhogy örülök, hogy ismét trendi lesz. :)
    Tavalyelőtt volt nagy neonsárga őrület akkor vettem egy csomó sárga cuccot, sajnos a múlt nyáron kevésbé volt sárga mánia. Úgyhogy remélem ismét elővehetem őket. :D
    Viszont a trapézgatyákat utálom, remélem ezek kimaradnak az idei szezonból.
    Szuper összeállítás lett, nagyon tetszik! :)

    VálaszTörlés
  8. Jeeeeeeeeeeeeeeee, trapéznaci, több nem is kell, köszönöm, Nuss jobbra el!

    VálaszTörlés
  9. Olyan jók ezek az össze állítások! Azért mert legalább tudom hogy mik lesznek a trendy darabok meg azért is mert így jó előre tudok válogatni hogy melyik is a kedvencem :)

    Köszönöm a fáradozást mert gondolom nem volt egyszerű összeszedni :)

    VálaszTörlés
  10. Mekkora divat volt a trapéz naci általánosban...most fel nem venném. A dzsungel meg nekem már túl színes.
    A csipkének és a folkos dolgoknak kifejezetten ötülök. De szerintem te ezt már tudod. Népi mintás holmikat eddig is hordtam, most legalább divatos is. Csinálok majd hozzá valami jó nyakbavalót....
    Lesz minől válogatni, csak pénzem is legyen majd ;)

    VálaszTörlés
  11. 18. Csipke: talán idén tényleg sikerül már végre beszereznem egy szép felsőt :) nagyon nehezen találok olyat, ami tetszik és persze neten látok mindig ilyet, ami aztán boltban nincs :P
    20. Sárga: ugyanúgy vagyok vele, mint a csipkével: nem találok megfelelő sárga színű blúzt, pedig egy olyat is nagyon szeretnék már.
    23. Mint a suliban: bejövős nagyon!
    25. Maxi és midi: örök trend, viszont lehetne nagyobb választék belőlük az olcsóbb boltokban is.
    30. Safari és dzsungel: nekem bejön, le is lépnék most rögtön csupa ilyen cuccban valami szafaris-dzsunegeles helyre :D
    Ékszerekből meg gyűrűk és geometrikus formák jöhetnek :)

    VálaszTörlés
  12. Köszi Lányok! :)
    A trapéz naci látom sokatoknak nem tetszik. :D Vicces, hogy anno a csőnacival volt így mindenki.
    Amúgy nem sok embernek áll igazán jól, így nem hiszem hogy újra elterjedne az utcai divatban.

    VálaszTörlés
  13. Imádom a csipkét és a vállvillantós felsőket, szóval ezeknek nagyon örülök. Viszont az abszolút kedvencem a trapéz nadrágok, ójeee, végre visszatértek :D Imádtam őket!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)