Fitspiration #3


 Sok embertől hallottam az utóbbi hetekben, hogy majd akkor kezdik a fogyókúrát és az edzést ha jobb idő lesz. Én ezen általában mindig mosolygok, mert az otthoni vagy konditermi edzést szerintem semmilyen mértékben nem befolyásolja a kinti hőmérséklet és szerintem nem azon múlik, hogy -5 vagy 15 fok van, ha sajtburgert és sültkrumplit, vagy a rántott húst választod a zöldség, gyümölcs, csirkemell helyett. 
Ennek ellenére azt mondom, hogy sosem késő elkezdeni, hiszen már néhány hét alatt is látványos eredményt lehet elérni. De ha az ember arra vár, hogy tökéletesek legyen a körülmények, akkor sosem kezd bele. Tavasszal és nyáron is lehet rossz idő. Esik, fúj a szél, mint ma. Én sem megyek így futni, de igenis lehet otthon is edzeni. ;) 
Ha belegondoltok három hónap van a nyár kezdetéig. 12 hét, ha csak hetente fél kilót sikerül leadnod, akkor az úgy is 6 kilogramm. Szerintem sokan örülnének annak, ha ennyivel kevesebbet mutatna a mérleg. Ugye? :) 
Akkor ideje félre tenni a kifogásokat, a csokit, chipset, péksütit, fehér kenyeret, cukros üdítőt és felemelni a kis popót, hogy nekiálljunk edzeni! 
Remélhetőleg ez a bejegyzés megadja a kezdő lökést azoknak, akik még nem vágtak bele és tovább motiválja azokat, akik esetleg, már elindultak az életmódváltás irányába.


 "Az emberek 70%-a félbehagyja az edzéseket. Kivéve Te. Ezúttal nem."
Hidd el, az egész fejben dől el. Nem a testeden múlik, hanem az elméden. Ha elhatározod, hogy csinálod, akkor a testedet bármire rá tudod venni. Ne hagyd hogy az izomláz átverjen. Ne hagyd, hogy a körülmények befolyásolják az akaratodat és a célodat.


 "Senkit sem érdekelnek a kifogásaid. Senki sem fog sajnálni a halogatásod miatt. Senki sem fog megszeretgetni, mert lusta vagy. A te segged. Te emeled fel." 
Kemény szavak, de 100% igaz szerintem. Hajtogathatod a kifogásokat addig amíg magad is elhiszed. Jajj, fúj a szél, nincs futócipőm, fáj itt, fáj ott, ma nincs kedvem/erőm/, nincs kivel edzenem, nem illek az edzőterembe, nem szeretem ha néznek, ha egyedül edzek nem érzem magam motiváltnak... Blablabla. Senkit sem érdekel. Zavar a súlyod, az alakod? Akkor csend legyen és csináld. Ne siránkozz. Ne várj szánalmat másoktól. Várj elismerést. Akkor amikor már látszik az eredmény. Ne a megértésüket keresd, hanem a csodálatukat. Igen, te megcsináltad, képes voltál, rá nem adtad fel most.


Attól hogy valaki vékony és jól mutat a ruhában, még lehet narancsbőrös, petyhüdt izmú és bőrű. A vékony nem egyenlő a fittel. A vékony lányok jól mutatnak ruhában. A fittek jól mutatnak ruha nélkül is. ;) 


 Három hónap múlva meg fogod köszönni magadnak, ha most belevágsz! Igen, most. Keress rá a youtube-on egy fittness videóra, vegyél fel egy kényelmes ruhát és állj fel a gép előtt. Csinálj meg egy 10-15 perces gyakorlatsort. Nehéz elkezdeni, nem hinném. Ha ezt megteszed, már el is kezdted.


 Ha nincs pénzed konditeremre, vagy nincs lehetőséges-kedved oda járni, akkor járj futni. A fizikai előnyein kívül rengeteg más dologra is pozitív befolyása van. 

Kalóriát éget, javítja az anyagcserét. nem drága, nem kell hozzá semmilyen eszköz, jót tesz a közösségi életednek is, hiszen csinálhatod a barátaiddal is, ha egyedül futsz remek lehetőséget nyújt az önismeretre, jobb kedved lesz tőle, fejleszti a kreativitásodat, lehetőséget teremt, hogy a szabad legyél és a természetben, növeli az önértékelésed, oldja a stresszt, segít legyőzni a depressziót és a szorongást, feltölt energiával, hosszabbítja az életed, a szexuális életedre is pozitív hatással van, célokat ad, amikért küzdhetsz.


 A te döntésed!


 Minden nap jó nap az edzésre. Ha nem tudsz a szabadban edzeni, ha nincs időd elmenni a konditerembe, akkor csinálj gyakorlatokat otthon. Akár a tv előtt is. ;)


 Ha egyszer látod az eredményeket, akkor a függőjévé válsz. Semmi sem motivál jobban, mint a mínusz egy ruhaméret, a vékonyabb comb, vagy épp a jobb közérzet.


 Ugyanakkor ne legyenek irreális elvárásaid. Ne akar 3 hónap alatt 20 kilótól megszabadulni. Természetesen a magasabb súlyból könnyebben fogysz, de 10 kilónál nagyobb fogyás elkezdése előtt keress fel egy orvost, csináltass vérképet.
Ha az első hét után nem mozdul a mérleg nyelve, még ne add fel. Legyél türelmes és kitartó.


 Az egészséges táplálkozás boldoggá tesz.


 Cseréld a kávét zöld teára, akár csak részben. Csak néhány a pozitív hatásai közül, a fenti felsorolásban. ;)


 Tíz étel amik segítenek a hason lévő felesleg leadásában. 


 Az egészséges táplálkozás cseppet sem unalmas, ízetlen, drága és nem jelent koplalást sem.


1-2 hét után nem fognak hiányozni az édességek, chipsek és péksütemények sem. Sőt egyre jobban kívánod majd a gyümölcsöket és az egészséges finomságokat. Persze azért 1-2 csaló étkezés belefér minden hét. Egy kis csoki, egy pizza, egy szelet sütemény, vagy amit nagyon szeretsz. Csak arra figyelj, hogy egy étkezésről van szó, nem egy egész napról. A nap többi részében tartsd be a megszokott étrendedet. ;) 


 Ha formás popót és feszes combokat szeretnél, akkor a legkönnyebben a guggolással, más néven squattal érheted azt el. Itt a táblázat, hogy a 31 napos kihívásban melyik nap mennyit kell csinálnod. A zölddel jelölt napok a pihenőnapok. ;) Fotózd le magad az első napon és az utolsón. Meg fogsz lepődni mennyit változik a tested ettől az egyszerű gyakorlattól is. ;)


 Ez az egyik kedvenc haslaposító gyakorlatsorom. Cardio és pilates gyakorlatok is vannak benne. Csak írjátok be a keresőbe a nevét és nézzétek meg. A képet kinyomtatva pedig meg is tanulhatjátok a gyakorlatokat. Ha hetente legalább 2 alkalommal megcsináljátok, már az is sokat számít. Ahogy növekszik az állóképességetek, úgy akár 2-3x is végig lehet csinálni a gyakorlatokat.


 Néhány szuper gyakorlat amivel a teljes testet át lehet mozgatni. Csináld meg heti 3x, a második héten duplázd meg a gyakorlatok számát. Egészséges táplálkozással párosítva már egy hónap után láthatod a pozitív változást magadon. És nem több az egész 20 percnél. ;)


Ne add fel!

Remélem hasznosnak is inspirálónak találtátok ezt a bejegyzést! :) 

Hogy haladtok az edzéssel és életmódváltással? :) Mik a tapasztalataitok? Mivel motiválnátok azokat, akik még nem mertek-tudtak belevágni? :)

Megjegyzések

  1. Ezzel a bejegyzéssel a szívemből szóltál!:) Tavaly sikerült megváltoztatnom az életmódomat és azóta tartom magam:D

    VálaszTörlés
  2. Te segged, te emeld fel! <-- ez tetszik !
    Mostanában szeretek zenét hallgatni torna közben. El szoktam némítani az edző beszédét és valami indulatosabbat hallgatok.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jó bejegyzés a gyakorlatok tetszenek kipróbálom.(Jó lenne még video is esetleg.)
    Köszi az inspirálást:)
    Karamella

    VálaszTörlés
  4. Nálam is a te segged, te emeld fel volt a kedvenc! Most sajnos betegség miatt 3 hét kimaradt... :( A guggolás mennyei és a lábhajlító gép is. Kis használat is meglátszik a testen. Nagyon jól időzíted ezeket a posztokat! Köszi értük! :)

    VálaszTörlés
  5. Tegnap elolvastam ezt a bejegyzésed, s rögtön felálltam tornázni. Ki akartam hagyni azt a napot, mert hosszú hetem volt, de megszólalt a lelkiismeretem! Tényleg függőjévé válsz, sőt a barátnőidet is sikerül belevonnod! Az eredmények megtapasztalása fantasztikus élmény, még akkor is, ha 1-2 cm-ről van szó! :) Tapasztalat :) Ha pedig párod két hét után megállapítja, hogy milyen szép feszes lett a feneked, az pedig még jobb! :) Ezért már megéri az a napi 20-30 perc! :)

    VálaszTörlés
  6. Nagyon motiváló volt ez a bejegyzés, igazán tetszett :) Én ugyan nem az álom nyári alakra utazom, attól még naaaagyon-nagyon messze vagyok, de attól még a mozgás és a helyes táplálkozás fontos számomra is, sőt. Már alig várom a jó időt, amikor nyolcmillió féle gyümölcs és zöldség lesz, amiből válogathatok, ilyenkor szoktam legjobban fogyni. Ha meleg van nem is nagyon eszem semmit, csak gyümölcsözök és zöldségezem, annyival jóllakok. Pl nyár=görögdinnye mérgezés, legalábbis nálam :D Olyankor szinte csak azt eszem.

    VálaszTörlés
  7. Köszönöm Lányok! :)

    @Diána, örülök a sikerednek. :) Az elismerés mindig attól esik a legjobban, akit szeretünk. :)

    @Megaera, én is el tudok lenni nyáron csak gyümölccsel és cukkinivel. :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Szia Kedves Olvasó! :) Nagyon köszönöm előre is, ha megtisztelsz a véleményed-hozzászólásod leírásával. Kérlek, ha a mondandó, negatív tartalmú, azt a többi olvasó érdekében kulturált stílusban fejezd ki. De legyen pozitív vagy negatív kritika, köszönöm, hogy szántál rám néhány percet az idődből! Gyere máskor is! ;)